SC Alavus naiset
 
SC Alavuden naiset eivät ole koskaan aikaisemmin lisänneet pistesaalistaan turnauksessa kolmella pisteellä. Mutta tällä kaudellahan oli puhe rikkoa kaikki ennätykset, joten tässä ensimmäinen ;) Mutta luulenpa, että tämäkin ennätys saattaa kohentua vielä kauden aikana… ;P

Nurmon liikuntahallilla pelattu turnaus oli monin tavoin ainutlaatuinen. Mukaan saatiin kaikki tällä kaudella kokoonpanossa olevat naiset, hienoa! Myös valmennusrintamalla tapahtuu, ja mukaan saatiin Jonin ja Jampun lisäksi Kihniön ”kuiskaaja” :)

Tunnelma ensimmäiseen peliin lähdettäessä oli iloinen, mutta keskittynyt. Ensimmäisestä pelistähän Alavus nappasi voiton, vaikka Kauhajoki sai pallon huomattavasti useammin vastustajan maaliin kuin Alavus. Joskus siis ratkaisee muukin kuin maalit? ;)

Ensimmäisen erän puolessa välissä Kauhajoki löi pallon ensimmäisen kerran Minnan selän taakse. Mutta kyseessä oli korkea maila, joten ei maalia. Yksi Kauhajoen maali taidettiin hylätä siitä syystä, että pelaaja oli maalivahdin alueella. Ensimmäinen erä oli tasaista vääntöä, ja päättyi meidän tämän kauden trendin mukaisesti 0-0 (kaikki tämän kauden Alavuden pelien ensimmäiset erät 0-0).

Kauhajoen valmentaja hoki läpi ottelun ”kantti kiinni”. Se taitaa olla kaikkien valmentajien sanoma. Viime kauden yksi lohkon suosikki – kantti – on nyt huomattavasti vaikeampi saada onnistumaan kuin viime vuonna. Tosin, Alavuden pelaajista niitä tietääkseni osaa vetää lähinnä rightin pelaajat. Kanttien puolustus sen sijaan sujuu jo kiitettävästi.

Erätauolla puitiin tarkat suunnitelmat Kauhajoen voittamiseksi. Kuva: Jarmo Mäkiranta

Toista erää oli pelattu muutama minuutti, kun Kauhajoen maali hylättiin taas. Mutta kun toista erää oli pelattu 6.27, syntyi virallinen maali ja ottelun avausmaali. Kauhajoki meni johtoon 1-0. Kauhajoella oli ajoittain näyttävää ja hyvää syöttöpeliä. SC Alavudella sen sijaan on välillä liian kiire ja tulee liikaa hätäisiä ratkaisuja. Toisesta erästä tuntuu usein muodostuvan Alavuden huonoin erä. Kauhajoki siis vei erän 1-0.

Kolmannessa erässä 2-ketju otti pelin hallinnan Alavudelle. Mutta ei vähitellen, vaan salamana. Ajassa 30.57 pallo löytyi ensimmäisen kerran Kauhajoen maalivahdin Kirsin selän takaa. Satu katkaisi poikkisyötön, syötti hienon pystysyötön Anitalle, joka veti. Kauhajoen maalivahti pomputti eteensä, ja Anniina oli salamana irtopallossa. Tilanne 1-1.

”Kakkonen jatkaa”, kuului vaihtopenkiltä. Ja niinhän sitä jatkettiin. Nimipäiväsankarit jatkoivat maalitehtailuaan. Anita voitti aloituksen Sannamarille, joka syötti laidan kautta Anniinalle. Anniina syötti hienon poikkarin keskellä odottavalle Anitalle (taas rystyllä ;)). Ja Anita veti aivan yläkulmaan. Vain 8 sekuntia edellisestä maalista ja pallo löytyi jälleen Kauhajoen maalista. Enää ei kakkonen saanut jatkaa, joten vain siitä syystä kolmas maali jäi syntymättä ;D
Joukkuehenki on huipussaan. Joskus, kun tuntuu siltä, että ei huvita, niin muistele niitä hyviä hetkiä, joita on koettu yhdessä [tämä lähinnä joillekin viime su-harkkojen lintsaajille eli allekirjoittaneelle x)]. Kuva: Jarmo Mäkiranta

Viisi minuuttia ennen pelin loppua Alavus otti aikalisän. Pelin loppu puolustettaisiin tarkasti. Kauhajoki otti lopussa maalivahdin pois ja yritti tasoitusta kuudella pelaajalla. Alavus pelasi kuitenkin järkevästi, eikä Kauhajoki saanut enää palloa maaliin, joten Alavus otti pisteet kotiin lukemin 2-1.

Viimeisellä sekunnilla tai pelin loputtua, tästä ollaan varmasti kahta mieltä, Sannamari pelasi palloa kädellä. En kerta kaikkiaan ymmärrä, mitä siinä tapahtui. En edes tiedä, oliko peli jo ohi vai ei, koska se summeri soi? Joka tapauksessa jäähy kädellä pelaamisesta. Se olisi ehkä ollut rankkarin paikka. Loppu oli niin tiivistunnelmainen, että ehkä tuomari ei halunnut ratkaista sitä. Tuollaisissa peleissä ja loppuhetkillä tuomarin on paljon helpompi olla viheltämättä mitään kuin viheltää jotain, joka ratkaisee pelin lopputuloksen.

Olen edelleen sitä mieltä, että Kauhajoki on hyvä joukkue. Me vain olimme tänään parempia. Kaikki ansaitsisivat tähtiä, mutta tällä kertaa näin:

*** Anniina ja Minna (24 torjuntaa)
* Jossu

Järjestäjät palkitsivat parhaana… *rumpujen lyöntiä* Anniinan. Mitä ihmettä? :DToisessa pelissä kohdattiin ensimmäistä kertaa ISB II. Haluan huomauttaa, että minä en ole ainoa, joka luuli ISB:tä ennen kauden alkua heikommaksi, kuin mitä se todellisuudessa on. Helppohan sitä on jälkeenpäin sanoa. Ja onko edes järkevää kirjoittaa asiasta, josta ei tiedä mitään, on hyvä pohdinnan aihe itse kullekin *köh köh*.

Pelin alku oli hieman sekaista. Tällä sarjatasolla pärjää näköjään parhaiten ne, joilla on myös toinen laji harrastuksena (tai joissakin tapauksissa on ollut). Esim. ISB:llä ”parhaimmat”/ainakin näkyvimmät pelaajat taitaa olla pesäpallon ja jääkiekon pelaajia. Ja sitten tietenkin joku esim. I-divarissa salibandyä pelannut.
Kuva: Jussi Mertala

Ensimmäisen erän puolessa välissä Alavudella oli paljon paikkoja tehdä maali. Nähtiin esimerkiksi tolppia taas. ISB kuitenkin selvisi Alavuden pyörityksestä. Läpi ottelun nähtiin myös pieniä tuomarivirheitä, mutta onneksi ei isompia. Oliko tuomarit sitten ratkaisevassa osassa, sitä emme koskaan saa tietää. Kaikki kunnia kuitenkin aloitteleville tuomareille – jostain sitä on aloitettava eikä kukaan ole liigatuomari syntyessään.

ISB pelaa lähes täysin nopeudella. Ja sillä pärjää monia vastaan. Minun mielestäni pelin hallinta oli kuitenkin Alavudella. Alavus loi jatkuvasti hyvin maalipaikkoja. Toki ISB:lläkin oli paikkoja, mutta ei ehkä niin vaarallisia kuin Alavudella. Ensimmäisessä erässä jatkettiin samaa linjaa kuin tähänkin asti ja erä päättyi 0-0.

Toista erää oli pelattu viitisen minuuttia, kun nähtiin ottelun ensimmäinen maali. Niin… Tällä kaudella SC Alavus ei tee omareita. Vai miten se oli Jenni? ;) Maali syntyi Alavuden virheestä, jonka aiheutti vastustajan hyvä karvaus.

En meinannut tajuta, mitä kummallista ISB:ssä on. Se pelaa nopeudella ja… aivan samalla tavalla kuin Remix. Olisiko valmentajalla osuutta asiaan? :)
Kuva: Jarmo Mäkiranta

Kolmannessa erässä Alavus alkoi painostaa entistä enemmän. Missään vaiheessa ei tullut sellaista tunnetta että nyt on kiire, kiire, kiire. Eikä myöskään hätää. Koko ajan tiedettiin, että se maali tulee vielä. Huolellisuutta vain, oli valmentajankin sanoma. Mäk-kenttä + Satu sai aikaan pyöritystä, mutta ei maalia, vieläkään. Pientä hätäilyä alkoi olla ilmassa, kun aika hupeni, eikä maalia näkynyt ei kuulunut.

Kolmannessa erässä Alavudella oli pallonhallinta, mutta ei pelin hallintaa. Puolitoista minuuttia ennen pelin loppua ISB:n pelaaja veti ylärimaan. Tolppa sisään, tolppa ulos. Tällä kertaa ulos. Alavus otti aikalisän ajassa 43.38. Kentälle erikoiskenttä, ja heti kun pallo omilla, Minna pois ja Jossu kentälle. Pientä sählinkiä oli, mutta pelattiin rauhassa. 40 sekuntia aikalisästä kului, kun pallo löytyi ISB:n maalista. Maalintekijänä Irene Helin ollessa loistavana maskina. Tasoitus iskettiin ilman maalivahtia. Ja ansaitusti, sitä ei voi kyllä kukaan peliä seurannut kiistää.

Vielä viimeisillä sekunneilla ISB:llä oli loistoveto, mutta Minna torjui vielä loistavammin. Tuloksena siis tasapeli 1-1. Parhaana palkittiin Minna.

Harmi, kun ISB-peli kiinnosti enemmän kuin Kauhajoki-peli. Mielestäni Kauhajoki-peli oli vähintään yhtä mielenkiintoinen, vaikka saattaisiko johtua siitä, että voitimme? Tänään todistettiin, että ISB ei ole mahdoton vastus. Alavus oli mielestäni painostavampi ja parempi joukkue kuin ISB. Ei siinä suurta eroa ollut, ja minähän näen asiat kuitenkin hieman sinertävien lasien läpi (en sinivalkoisten, huom. ISB xD). "Hyvä taistelu ISB!" huuto katsomosta pelin jälkeen kertoo aika lailla oleellisen. Ensi kerralla Alavus saattaa hyvinkin pelata huonommin, mutta siihen ei ehkä kannata luottaa…

Tähdet ISB-pelistä:

*** Irene
** Minna
* Satu
-hl


P.S. Pitää siitä toisesta lohkostakin vissiin jotain paljastaa... Mutta koska toista turnausta ei ole pelattu vielä tätä kirjoittaessani, kerrottakoon, että Nurmossa paikalla oli "sen toisen lohkon" yhden ennakkosuosikin valmentaja. Kuulemma tarkkailemassa tulevia vastustajia.
Ketunhäntä
26/10/2011 12:59:22 am

Tuohon yhteen kuvaan vedoten ja sen kuvatekstiin.. "Joukkue on yhtä hyvä kuin sen heikoin pelaajansa." Ja joukkue ei ole koskaan täysin vahva/paras mahdollinen, jos koko porukka ei ole täydellä sydämellä ja muutenkin täysillä mukana. Meidän joukkue on hyvä, mutta vielä on paljon parannettavaa, mutta onneks saa noi parhaimmat tuuletukset ja hauskimmat jutut jakaa koko porukan kanssa! =) Ja onneks ollaan edetty monella osa-alueella, vaikka välillä tietysti takapakkiakin on nähty! "Aina pitää jaksaa yrittää!" Ja vielä yks sananlasku, minkä muutamat henkilöt ehkä muistaa: "Vielä me noustaan- dydy dydy dy!" ;D
Ja entäs sitten muut joukkueet!? Miksi niitä ei ole huomioitu? Tuleeko niistä tietoo joka kerta yksitellen?? :p

Reply
ire#14
26/10/2011 05:17:50 am

"Enää ei kakkonen saanut jatkaa, joten vain siitä syystä kolmas maali jäi syntymättä ;D" vähä repesin :DDD

Reply
Siansaparo
26/10/2011 09:53:33 am

Teidän pelit ei kyllä erityisesti oo mitään viihteellisiä maali-ilotteluita! :D Kunnon futislukemia, mutta mikäs siinä kun omissakaan ei kolise.

Reply
Koiranleuka
26/10/2011 02:59:14 pm

Juu, mehän ollaan tunnetusti vaatimattomia, eikä siis juuri maaleillakaan pöyhkeillä... säästeliäästi edetään

Reply
Ketunhäntä
26/10/2011 05:04:51 pm

Joo, on niitä maaleja jo tässä tehty tarpeeks. Me ollaan niin ystävällisiä, että annetaan toisille välillä vuoro tehä maaleja. (Varsinkin mä!) Irelle: Tottahan se on joka sana!! ;)..Ja mitäs sitä turhaan tehä liikaa maaleja, pitää sitä energiaa muuhunkin säästää! :)

ReplyLeave a Reply.