SC Alavus naiset

Kälviällä pelattuun turnaukseen Alavus lähti kolmen pisteen etumatkan turvin seuraavana oleviin joukkueisiin nähden. Tasapelillä varmistettaisiin, että Alavuden osalta pelit jatkuvat vielä.

Ensimmäisessä ottelussa Alavus kohtasi KauWin, joka voitettiin helpohkosti, mutta lukemin 2-1. Näin varmistui lohkon piikkipaikka. Ottelussa Alavuden maalit tekivät Jossu ja Elli.

Toisessa ottelussa Alavus kohtasi Lapuan, joka ei tosissaan tavoitellutkaan jatkopaikkaa. Ottelu oli Alavuden hallussa ja päättyi Alavuden voittoon lukemin 1-0. Maalin teki Irene.

Seuraavaksi pelataankin astetta kovempia vastustajia vastaan, kun Pohjois-Suomen II-divarin kaksi parasta joukkuetta RSB ja OLS II asettuvat Vaasan kera vastaan. Kolmen ottelun päivän rankkuutta lisää vielä se, että turnaus joudutaan järjestämään itse.

- hl

Kuvat: Juha Pynttäri

Vaikka tämä on logosentrinen juttu, yrittäkää ymmärtää. Tällä kertaa käytössäni ei ollut reproduktiota pelistä.

Pelit pelattiin siis Kunto-Lutrassa eli vuorossa oli Alavuden kotiturnaus. Ja järjestelyt olivat moitteettomat ja päivä erittäin laatuisa.

Ensimmäisessä ottelussa Alavus kohtasi SB Vaasa II:n.

Etukäteen Vaasa oli hiukan pelätty vastus, osin siksikin että on ollut viime aikoina niin hyvä, ainakin toisinaan. Vaasan ja HiPan pelaajat ovat taidoiltaan lohkon kärjessä, mutta valitettavasti ne taidot eivät vain riitä tarpeeksi hyviin peliesityksiin.
Taisteleva puolustus ja huikeasti jo kauden kolmannen nollapelinsä torjunut Minna takasivat voiton Vaasaa vastaan. Kuva: Juha Pynttäri

Ottelun maalit tekivät Sanna, Anniina ja Elli ja ne syntyivät yhdessä hujauksessa toisen erän loppuun ja kolmannen erän alkuun. Alavus siis voitti salibandypelin 3-0, vaikka peli ei kaikkien mielestä salibandyä muistuttanutkaan.

Vaikka olen egosentrikko ihminen, niin ei tästä pelistä vain keksi muuta sanottavaa.

Lakonisesti: Hyvä peli.

Parhaana palkittiin Minna.
Polkkauksen perinteitä kunnioittaen.. Kuva: Juha Pynttäri

Päivän toisessa ottelussa Alavus kohtasi Nibacoksen. Tällä kertaa korkea karvaus oli myrkkyä alavutelaisille ja Nibacos oli heti ottelun alusta niskan päällä.
Maskipelin harjoittelua. Kuva: Juha Pynttäri

Nyt olen kaikkea muuta kuin enigmaattinen: Alavus oli huono ja Nibacos hyvä.

Eräitä labiaaleja alkoi kuulua, mutta edes allofoniset vaihtelut eivät Alavutta auttaneet. Ottelun clou oli Alavuden kannalta Hannan maali kolmannessa erässä. Se ei paljon tilannetta muuttanut, vaan Alavus hävisi ottelun lukemin 3-1.
Hannan taistelu palkittiin maalilla kolmannen erän alussa. Kuva: Juha Pynttäri

Vielä olisi myriadisti sanoja, mutta luulen, että olette päässeet jutun juureen.

Ottelun parhaana pelaajana palkittiin Anita.

Mainifestointini saattoi olla osin hieman virheellinen. Tämän jutun leksikkoa koskevat kysymykset suoraan kommentteihin, tai vaihtoehtoisesti voi nykiä hihasta Kälviällä. Ainakin vielä myokardium tykittää, joten lauantaihin. Ja silloin muuten nähdään myös tuottavatko erittäin drakoniset menetelmät tulosta Alavuden kannalta.

- hl

Ensimmäisessä ottelussa kohdattiin kolmatta ja viimeistä kertaa tällä kaudella Nurmon Jymy.
Tämän vaparin ratkaisu ei ollut kovin yllätyksellinen. Kuva: Juha Pynttäri

Alavus teki ottelussa yhden maalin. Minna torjuu ja Irene ottaa pallon. Irenemäiseen tapaan juoksu, pari harhautusta ja maali. Maskissa ollut Sanna saa luonnollisesti tähän syöttöpisteen.

Alavus hävisi ottelun lukemin 1-4.
Voisi pelata pienemmällä kaukalolla kun tuota turhaa tilaa on kentällä niin paljon... Kuva: Juha Pynttäri

Ottelun parhaana Alavuden joukkueesta palkittiin Elli.

Valmentajien tähdet:
*** Elli
** Ire
* Satu

Toinen Alavuden päivän peleistä oli ISB:tä vastaan. Salla vie ISB:n johtoon kun tasan neljä minuuttia ensimmäistä erää on pelattu. Tiedettiin, että niitä kiertovetoja tulee, mutta eipä sitä taaskaan saatu pidettyä. Ja taas syöttöpiste meni muuten kelle sattuu, miksi?

Tasoituksen Alavus iski kolme minuuttia myöhemmin. Elli syöttää vaparista ja Sanna vetää tarkan vedon kaukaa aivan takakulmaan.

Loppuerän ISB painosti, mutta ei pystynyt murtamaan Alavuden hyvää puolustusta, erätauolle lukemista 1-1.

Toista erää oli pelattu kolme ja puoli minuuttia, kun Anita iski maalin. Alavus 2-1-johtoon Anitan upealla vedolla.

Heti perään Irene harhauttaa ja vetää tasan puolesta kentästä hienon vedon aivan yläkulmaan. Vain 12 sekuntia Anitan maalin jälkeen ja tilanne Alavudelle 3-1.

Seuraavakin maali tuli erikoistilanteesta, tällä kertaa kulmavaparista. Anniina syötti Hannalle, joka iski Alavuden jo 4-1-johtoon, kun toista erää oli pelattu 10 minuuttia. Tämän jälkeen ISB sai jäähyn ja Hanna iski toisen maalinsa "pyörityksen" päätteeksi.

Ja vielä erän loppuun yksi maali. Jenni levittää keskeltä sivulle Jossulle, joka saa vetää pallon tyhjään maaliin. Kauden ensimmäinen maali ja hienoon paikkaan.
Tässä Hanna laittaa ISB:n puolustuksen solmuun ja iskee kauden kymmenennen maalinsa. Kuva: Juha Pynttäri

Toisessa erässä Alavus iski peräti viisi maalia. Tekijöinä siis Anita, Irene, Hanna kahteen kertaan ja Jossu.

Nämä viisi maalia erässä ratkaisivat pelin. Se on huikea suoritus ja myös naisten kaikkien aikojen paras tehtyjen maalien määrä erässä!

Vaikka ISB luovutti hieman, peli ei mennyt rumaksi. Se kertoo joukkueesta jotain. Kuten kaikki joukkueet, he vain rupesivat Alavuden maalien jälkeen yrittämään entistä enemmän yksin, mikä ei toimi.

Alavus voitti ottelun lukemin 6-2.

Ehkä myös sillä oli merkitystä, että Anniina palasi SM-rajan rikkoneena rankasta kisasta – ja hänen hienon päivänsä ehkä kruunasi palkitseminen parhaana pelaajana ottelussa.

Tähtitilanne ennen kahta viimeistä turnausta (nimen perässä pistemäärä tähän asti):