SC Alavus naiset

Alavuden vastustajina tällä kertaa NJ, ISB ja Lapua.

Ensimmäisenä Jymy. Jymy pyöritti ensimmäisessä erässä palloa, Alavus puolusti ja teki loistavia vastahyökkäyksiä. Peli oli hyvin rauhallista ja Alavus pelasi fiksusti eikä väsyttänyt itseään vieä raskaan päivän ensimmäisessä pelissä.

Ensimmäisessä erässä maali oli erittäin lähellä monta kertaa, mutta erä päättyi maalittomasti. Erässä Minnalle vain yksi torjunta.

Peli oli ehkä maailman helpoin, juosta ei tarvinnut. Silti Alavus sai paljon hyviä katkoja ja pahoja paikkoja Jymyn päätyyn.
Tämän kentällisen yhteispeli toimi heti alusta lähtien ja A. Mäkelät loivatkin ottelun molemmat maalit Jennin ja Pirjon osallistuessa toiseen maaleista. Kuva: Teemu Niemistö

Ireneltä nähtiin hieno ilmaveivi, mutta pallo ei aivan mennyt maaliin. Ensimmäinen maali syntyi toisen erän viimeisellä minuutilla. Anniina veti kaikkien ohi. Pallo pomppasi päädystä Jennille, joka iski pallon maaliin. Anniina jäi upeasta suorituksesta huolimatta jostain syystä ilman syöttöpistettä. Jenni osasi olla jälleen oikealla paikalla oikeaan aikaan. Hienoa!

Ottelun toinen maali syntyi ajassa 43.36. Anniina oli loistavassa maskissa, kun Irene pujottelee koko kentän ja vetää tarkasti takakulmaan.

Peli päättyi Alavudelle 2-0.

Ellalla oli todella hyvä debyyttipeli ja hän olisi ansainnut tähtiä. Samoin Anita. Valmennuksen tähdet tällä kertaa kuitenkin näin:

*** Satu
** Irene
* Minna

Järjestäjät palkitsivat parhaana Irenen.
Elli, Anita ja Ella karvaamassa palloa pois ja ennen kaikkea tukemassa toisiaan. Kuva: Teemu Niemistö

Toisessa ottelussa vastassa kotijoukkue ISB. Peli alkoi vauhdikkaasti. Isbi 1-0-johtoon. Ja toinen ISB:n maali oli aika räikeän tuomarivirheen seurausta, mutta voivotella voi jälkeenpäin. Tässä pelissä sai rikkoa, tosin parin maalin jälkeen peli vähän rauhoittui. Ensimmäinen erä ilmajokisille 3-0.

1-3-kavennusmaalin iski Anniina. Jenni teki upean liikkuvan maskin, kun Anniina kiersi ja veti maalin normipaikalta kaukaa.

Sitten Alavus alkoikin tehdä pallonriistoja. Yksi hieno hetki oli, kun Pirjo riisti pallon entiseltä joukkuetoveriltaan. Sitten Irene riistää pallon, harhauttaa maalivahdin ja kaventaa tilanteeksi 2-4. Viileitä harhautuksia, jalkojen välistä tai jostain muualta..
Kumpi on helpompi pysäyttää, Irene vai aika? Kuva: Teemu Niemistö

Kolmannen Alavuden maalin iski Hanna. Irene syötti kulmaan, josta Hanna haki pallon ja kiersi itsensä keskelle. Hanna vääntää itsensä vetopaikalle kenties taitavammin kuin kukaan.

Kolmas erä oli täysin Alavuden hallintaa. Hyvä liike ja hyvät syöttöratkaisut. Se ei valitettavasti vain riittänyt voittoon – Ilmajoki vei pisteet lukemin 4-3.

Ja niin, ei ole ihme että ISB hävisi viimeisen pelin, niin paljon heidän ykköskenttänsä pelasi Alavutta vastaan, että varmasti väsyivät.

Tähdet:
*** Hanna
** Ire
* SM

Parhaana palkittiin Anniina.
Pirjon oivallinen katko Ilmajoen kulmavaparista. Kuva: Teemu Niemistö

Päivän viimeisenä pelinä se tunteita herättävin peli. Odotetuin, pelätyin vai mitä, sitä voi vain arvailla... Vastassa siis Lapua.

Ensimmäinen erä oli aika poikkeuksellinen Alavuden peliksi, sillä pallo oli Alavuden hallussa. Erän puolessa välissä Irene sai lievästi ottaen kummallisen jäähyn, mutta hänhän on Irene... Turha kai mainitakaan, että alivoima selvittiin. Mainitsenpa nyt kuitenkin, että tulee vähän tekstiä.

Pirjon hyökkääminen sujui hyvin, sen huomasi. Jokainen huomaa, että pelisilmää ainakin löytyy.

Ensimmäinen maali syntyi toisen erän puolessa välissä. Sanna syöttää ja Anniina vetää kovan vedon aivan etuyläkulmaan. Upea syöttö, komea maali.

Toisen erän lopussa vielä Irenen loistava pystyavaus keskelle, josta ei voinut muuta kuin pistää pallo verkkoon. Ehkä kauden hienoimpia syöttöjä keskeltä läpi. Kahden erän jälkeen Alavudelle 2-0.
Kyllä Alavudeltakin nuoria ja nopeita pelaajia löytyy, palloa riistämässä yksi sellainen. Kuva: Teemu Niemistö

Kuten arvata saattaa, Lapuakin vielä iski maaleja. Joku hakkasi Anitalta pallon pois... ja Lapua kavensi. Ja tekihän se pian toisenkin maalin.

Kristallipalloni kertoo Lapuan olevan kohta melkein yhtä suosittu joukkue kuin Alavus, kummallista.

Ottelussa vielä Irenen loistava seinäsyöttö Sannan kautta, josta Irene pääsi yksin maalille. Hyvää yhteispeliä heiltä. Syötöt kulkivat muutenkin paikoin todella hienosti pelaajalta toiselle läpi päivän.

Pelin lopussa Minna torjui mahtavan läpiajon jaloillaan.

- hl

Qmaxilla pelailtiin ties kuinka monetta kertaa. Alkaa olla tuttu alusta, mutta kaikki eivät siitä pidä. Alavudelle on sattunut heikkoja pelejä Nurmossa ennenkin, ja niin vissiin tänäänkin. Kun Alavus itse on kärjessä, kohdattiin siis sarjataulukon mahdollisimman eri päissä olevat joukkueet: kahdeksantena oleva KauWi ja toisena oleva HiPa.

Ensimmäiseksi peli KauWia vastaan. KauWi on useimmiten ollut Alavudelle tiukka vastus. Ottelun ensimmäinen maali syntyi ajassa 10.37. Sen teki KauWi. Vähän korkealla mailalla, mutta tällä maalilla ei niin suurta merkitystä pelin lopputuloksen kannalta kuitenkaan ollut.

Ensimmäisessä erässä ei nähty muita maaleja ja Alavuden painostuksesta huolimatta KauWi siis johti ensimmäisen erän jälkeen 1-0.

Toisen erän alussa Anita syötti ja Anniina sai juosta pakkien välistä laitaan, josta iski tarkan vetonsa takakulmaan. Tilanteeksi 1-1.

Tämä maali ei paljon lohduttanut, sillä KauWi meni taas seuraavassa vaihdossa johtoon, vain 13 sekuntia meidän tasoituksesta. Pakin avaus epäonnistui ja Emmi (#18) pääsi vetämään keskeltä KauWin 2-1-johtoon.

Seuraavan maalin iskikin Katja (#10), joka meni juosten pakin ohi ja pelasi oman pallonsa loppuun asti, KauWi 3-1-johtoon 25 minuutin pelin jälkeen.

Alavuden ykkönen kavensi vielä, kun Anniina laittoi alas Irenelle, joka veti normivetonsa. Anita oli täydellisessä maskissa eikä KauWin maalivahti yksinkertaisesti nähnyt palloa.
Irenen 3-2-kavennusmaali syntyi kaukovedolla. Kuva: Juha Pynttäri

Moni KauWin pelaaja pelasi omaan tasoonsa nähden erittäin hyvin ja osa Alavuden pelaajista taas omaan tasoonsa nähden huonosti. Tällä tavalla sarjan huipun ja hännän välisestä pelistäkin voi tulla tasainen - tai epätasainen, mutta toiseen suuntaan kuin voisi etukäteen kuvitella. Ehkä osa Alavuden joukkueen pelaajista antoi keskittymisensä häiriintyä epäolennaisilla asioilla – tai ei vain ollut vielä herännyt.

KauWi pelasi erän loppuun asti ja iski viimeisellä sekunnilla maalin, ehkä tolpan kautta. Kahden erän jälkeen oltiin siis tilanteessa 4-2 KauWin johtaessa.

Kolmannen erän alkuun KauWi sai jäähyn työntämisestä ja kyllä se olikin jäähyn arvoinen rike, tilanteessa aukesi polvikin kunnolla.

Ylivoimalla Anniina sai heti hyvän ja yllättävän vedon, mutta ei maalia. Sitten rauhallista pyöritystä ja pallon liikuttelua, kunnes syötöillä saatiin avattua paikka ja Sanna näki Irenen takakulmalla. Tarkka ristisyöttö ja Irenen ottelun toinen maali. Tilanne siis 4-3.

Tasoitusmaalin iski Hanna. Hän vain kiersi itsensä maalin takaa aivan vapaasti keskelle ja iski maalin, kun kolmatta erää oli pelattu kolmisen minuuttia. Samassa ajassa KauWi otti aikalisän, joka ehkä auttoi?

KauWi meni taas johtoon, kun korkea karvaus kostautui. Molemmat laiturit olivat pakin kimpussa, joka harhautti ja eteni keskialueelle asti. Siitä syöttö laitaan ja veto taisi mennä etukulmasta sisään. Tämä yksi ratkaisevan maalin syöttö kuvasi hyvin KauWin Miian peliä, hän pelasi todella hyvän pelin.
Seuraava KauWin maali oli hieno. Alavuden neljä pelaajaa neliössä, syöttö siihen keskelle, johon juoksi pelaaja ja veti suoraan syötöstä. Tämä maali syntyi ajassa 36.51 ja KauWi johti jo 6-4. Seuraavankin maalin teki KauWi, kun palloa ei saatu purettua kunnolla. Tämä oli ottelun viimeinen maali ja näin KauWi voitti suurinumeroisen pelin lukemin  7-4.

Maalipaikkoja oli paljon, etenkin Alavudella, mutta ei vain uponnut ja varsinkin KauWin maalivahdin ansiosta, joka pelasi huippupelin. Muu puolustuspeli maalivahteja lukuun ottamatta ei ollut kovin hyvää kummallakaan joukkueella.

Tuomareilta jäi pari syöttöpistettä jostain syystä antamatta, mutta kuka niistä pisteistä välittää..

Ehkä Alavuden tarkoitus olikin vain tasoittaa sarjaa? ;)

Järjestäjät palkitsivat parhaana Ellin, joka keräsi ottelussa Alavuden joukkueesta eniten miinuksia. Anita ihmettelikin, miksei häntä koskaan palkita, vaikka hän on kerännyt jo useassa pelissä eniten miinuksia. ;)

Valmennuksen tähdet:
*** Irene
** Sanna
* Anniina

Päivän toisessa pelissä Alavus siis kohtasi sarjakakkosen HiPan jo kolmannen kerran. Tärkeä kärkikamppailu, kun voitot ennen tätä viimeistä kohtaamista olivat 1-1. HiPa oli varmasti kokenut jo pienoisen yllätyksen, kun he saapuessaan näkivät Alavuden hävinneen KauWille. Ehkä heillä käväisi myös mielessä, että nyt kärkipaikka olisi helppo saavuttaa? No, sitä ei ainakaan vielä tullut.

Ottelun ensimmäisen maalin teki Alavus. Ire katseli jonkin aikaa mihin syöttää, kunnes löysi Sannan. Pitkä ristiavaus meni perille ja Sanna sai iskeä ottelun avausmaalin kun peliä oli pelattu 4.16. Toisen maalin iski Hanna. Hän haki vetopaikan itselleen ja tilanteeksi 2-0.

Seuraavassa vaihdossa HiPa sai kavennettua ja ensimmäiselle erätauolle mentiin lukemista 2-1 Alavuden johtaessa.
Hanna, Irene ja Sanna olivat jälleen HiPa-pelissä ratkaisevassa roolissa. Kuva: Juha Pynttäri

Toinen erä alkoi rauhassa ja oli edelleen ehkä Alavuden hallintaa. Ensimmäinen veto kohti Minnaa tuli erän puolessa välissä.

Filmiltä voi todeta taas sen, mikä erottaa Alavuden muista joukkueista. Kun joukkue menettää pallon, puolustetaan (ainakin ajatuksen voimalla jos ei juosta alas). Se riittää. Halu puolustaa.

Alavuden vaihtovirhe meinasi kostautua toisen erän lopussa, mutta tällä kertaa selvittiin ylärimalla.

Sitten kolmannen erän alussa tuli taas ylärima ja tästä HiPa teki maalin. Ensin Minna torjui, mutta vastustaja katkaisi Minnan heiton keskialueella ja syötti laitaan. Pallo kimposi ylärimasta maalin eteen yksin unohdetulle pelaajalle, joka sai iskeä vapaasti tyhjään maaliin. Tästäkään maalista tuomarit eivät jostain syystä antaneet syöttöpistettä.

Reilut viisi minuuttia ennen loppua tuli ratkaisu. Hanna teki ja Sanna syötti, vaikka pöytäkirjassa toisinpäin. Hanna harhautti pakin ja sitten maalivahdin, eli Hannan normaali, mutta jälleen yhtä upea yksilösuoritus. Samassa ajassa Alavus otti aikalisän.
Anniina iski ottelun loppulukemat 4-2:een ylivoimalla. Huom. Jamppu, tuuletat jo ennen maalia ;) Kuva: Juha Pynttäri

Kun ottelua oli jäljellä kaksi minuuttia ja viisi sekuntia, HiPan pelaaja hermostui, kun Julle piti palloa. Hän työnsi selästä ja sai kahden minuutin jäähyn toistuvasta väärästä pelitavasta.

Alavus juoksutti HiPan kärkikarvaajaa, joka lopulta väsyi ja joutui menemään vaihtoon. Kukaan muu HiPasta kuin Roosa ei tee yhtä teräviä ja vaarallisia liikkeitä, joten tämän jälkeen päästiin helpommalla.

Kun Alavus vain piti palloa omassa päässä, joutui HiPa nostamaan karvausta, ja sitten Alavus saikin pallon HiPan alueelle muutamalla helpolla syötöllä.

Irene syötti poikkarin 2-1-hyökkäyksesta Anniinalla, joka sai iskeä takakulmalta tyhjiin. Peliä oli jäljellä 33 sekuntia, ja samassa ajassa myös HiPa otti aikalisän.

Koska viimeksi hipalaisten taktiikka pyörittää ja hallita peliä ei toiminut, he ilmeisesti päättivät tällä kertaa kokeilla toista taktiikkaa – antaa Alavuden pyörittää. HiPa ei tällä kertaa ollut yhtään parempi kuin Alavus. Alavus hallitsi peliä. Peli päättyi jälleen samoin lukemin kuin viimeksi - 4-2 - mutta tällä kertaa aivan erilaisen pelin päätteeksi.

Anita osoitti pelissä, että sentterin paikka oli tuttu ja sujui hyvin. Vaikka jälleen kokeiltiin uusia ketjukoostumuksia, se ei Alavuden peliä ainakaan huononna. Tällaisella peluutuksella pelaajille annetaan mahdollisuus kehittyä, vai miten se oli..

Parhaana palkittiin Minna, joka koppasi nyt "normaalin määrän", parikymmentä torjuntaa.