SC Alavus naiset

SC Alavus voitti Ilmajoella HiPan 4-2 ja Nibacoksen 6-1. Yli 60 torjuntaa päivän aikana tehnyt Minna oli jälleen yksi voitonavaimista. Mutta oli niitä muitakin.

KauWi osoitti, että lohko todella on tasainen, ja kaikki sijoitukset ovat vielä auki. Joku ehkä yllättyi SC Alavuden sijoituksesta tai peliesityksistä joulutauolle lähdettäessä, ja koska olette niin uteliaita, kerron salaisuutemme menestyksen suhteen jutussa.

Tosin, viime kaudella joulutauolle lähdettäessä SC Alavudella oli vain yksi tappio, kun niitä nyt on kaksi.

Alavutelaiset hakkasivat mailaan ainakin, mutta niitä ei vihelletä. Ja jos vihelletään, niin palkintona on ainakin kehu "hyvä". HiPa pelaa hyvin ja aika taitavaa salibandyä, mutta taito ei aina ratkaise. Alavuden 1-0-johtomaalin iskee Elli vajaan neljän minuutin pelin jälkeen. Hanna jättää pallon Ellille, joka vetää puolesta kentästä, Sanna on maskina. Ensimmäinen veto kohti HiPan maalia menee tolpan kautta sisään.
HiPan puolustus on hyvää ja hitailla hyökkäyksillä on vaikea tehdä maaleja. Kuva: Teemu Niemistö

Alavus ehti olla kaksi ja puoli minuuttia johdossa, kun HiPa tasoittaa. Jäätävä veto.

Alavus taistelee johtopaikan takaisin vain puoli minuuttia tasoituksen jälkeen. Irene harhauttaa ja vetää etukulmasta sisään.

HiPa pääsee kuitenkin vielä tasoittamaan ensimmäisen erän loppuun ja niin erätauolle mennään lukemista 2-2.

Tasatilanteessa varmaan muisteltiin ainakin joukkueemme menestysreseptiä, joka on tällä kaudella ollut se, että puolet joukkueesta harjoittelee kerran viikossa.

Kun toista erää on pelattu viitisen minuuttia, Hanna syöttää Jennille, joka vetää hieman alle puolesta kentästä ja pallo taas maalissa. 3-2 Alavudelle.
Satu osoitti hyvää pelisilmää saavuttamalla päivän aikana kolme syöttöpistettä. Kuva: Teemu Niemistö

Molemmat joukkueet kyllä rikkoivat. Ehkä aluksi Alavus enemmän ja lopuksi taas HiPa turhauduttuaan joko tappioasemasta tai siitä, että tuomarit eivät viheltäneet mitään.

Toinen erä oli loppujen lopuksi aika tasaista, vaikka pelissä tuntui, että HiPa oli koko ajan niskan päällä. Erän lopussa Jenni sai jäähyn kädellä pelaamisesta. Tilanteessa 3-2 toiselle erätauolle.

HiPan ylivoima jatkuu kolmanteen erään vielä puolitoista minuuttia, mutta he eivät saa maalia aikaiseksi. Sen sijaan alle puoli minuuttia jäähyn päättymisestä Alavuden kulma-aloitus omasta päästä ja Satu avaa pitkän kaaripallon Sannalle, joka ottaa pari juoksuaskelta, katsoo minne vetää ja pallo tarkasti ylös. 4-2.

Pelikellon näyttäessä 44.22 HiPa ottaa aikalisän ja Alavus vielä perään samassa ajassa. Maalivahti pois HiPalta (vaikka olisihan Alavuskin voinut ottaa... :P), mutta maaleja ei enää synny.

Pelissä ei paljon väsynyt, tarkka puolustus (paikan? naisen?) toi voiton. Jotenkin liian helposti, koska HiPa todella oli hyvä.

Tähdet ensimmäisestä pelistä:
*** Satu
** Minna
* Elli

Järjestäjät palkitsivat parhaana Minnan.

Toisessa pelissä Nibacosta vastaan kokeiltiin uusia ketjukoostumuksia ja jotain muutakin uutta, joka tosin muistutti vanhaa. Ja kyllähän tähän talveen vähän kaivattiinkin valon väriä, eikä aina sitä sinistä (missä olit Jossu, kun päästiin eroon siitä sinisestä... ;D).
Viikon takaisen Suomi-Ruotsi-pelin toisinto? ;) Kuva: Teemu Niemistö

Nibacos alkoi jossain vaiheessa pelaamaan naisvartiointipeliä, vai pelasiko koko ajan? Joka tapauksessa se ei ainakaan kovin hyvin onnistunut.

Alavus menee johtoon ensimmäisen erän puolessa välissä. Minna avaa pitkän Ässälle, joka saa jotenkin syötettyä Anitalle. Anita iskee ottelun avausmaalin, maalin edestä tietenkin.

Minuutti ennen erän päätöstä Nibacos pääsee tasoittamaan. Maalilla pelaaja aivan vapaana ja pallo lipui jostain Minnan jalkojen välistä maaliin.

Heti toisen erän alkuun Irene lähtee omasta kulmasta ja harhauttaa heti kaksi Nibacoksen pelaajaa, sitten saakin edetä 20 metriä täysin vapaasti, leikkaus keskemmälle ja veto, Anniinan täydellinen maski ja pallo takakulmaan. Tilanteeksi 2-1 Alavuden eduksi.
Minna poimi tässäkin pelissä pallon hyppysiinsä 29 kertaa. Kuva: Teemu Niemistö

Toisessa erässä peli oli paikoin aika sekavaa, ja esim. pallo oli rikki pari kertaa. Pelin sekavuudesta huolimatta Nibacos ei kuitenkaan pystynyt luomaan hyviä paikkoja ja kahden erän jälkeen tilanne edelleen 2-1.

Tasan 36 minuuttia on pelattu, kun pelikello pysähtyy seuraavan kerran maalin merkiksi. Julle koskee palloon vaparista, kahden naisen heikko muuri on edessä, mutta pallo menee siitä helposti läpi ja tällä kertaa Hanna maskina, kun Sannan veto uppoaa maaliin. 3-1 Alavudelle.

Alavuden jarrukenttä aina välillä juoksuttaa Nibacoksen pelaajia ja sitten taas ykkönen menee tekemään maalin. Tällä kaavalla edettiin seuraavat vaihdot.
5-1-maalille maalivahti ei oikein voinut mitään... Kuva: Teemu Niemistö

Pari minuuttia edellisestä maalista tulee lopullinen niitti. Irenen veto puolesta kentästä uppoaa maaliin ja Alavus johtaa jo 4-1.

Ja sitten minuutti edellisestä ja tilanne 5-1. Hanna syöttää toiselle puolelle täysin vapaana olevalle Anniinalle, joka saa iskeä tyhjiin.

6-1-maalin luo sama kaksikko, tällä kertaa pari minuuttia edellisestä ja nyt toisinpäin, Anniina syöttää maalin takaa Hannalle, joka iskee loppulukemat. Loppu oli todella huikea. Reilussa viidessä minuutissa neljä maalia. Aika hyvä tahti, jatketaan varmaan tästä ensi turnauksessa. ;)

Toisen pelin tähdet:
*** Ire, joka myös palkittiin parhaana
** Sanna
* Anniina

Hyvää joulua kaikille, pitäkäähän taukoa säbästä! ;)

Ensi vuonna tai tulevaisuudessa nähdään kenties muutoksia, ellei se maailmanloppu nyt tänään iske.

- hl

Lohtajan Mainingilla pelatussa turnauksessa nähtiin tiukkoja vääntöjä ja vauhtia. Alavus kohtasi Nibacoksen ja Vaasa II:n. En tiedä pelättiinkö tuota Nibacosta etukäteen. Hyvä joukkuehan se on. Joukkueella on ollut käsittämättömän huonoa tuuria, ennen meitä kolme viimeistä peliä päättyneet samoin lukemin, 2-3-tappioon. Ja meitä vastaan jälleen maalin tappio. Huonoa tuuria oli myös Vaasalla. Nurmo voitti Vaasan tuurilla, mutta katsotaan onko samaa tuuria ensi turnauksessa Ilmajoella. Vähän tasoitusta annoimme sentään me häviämällä Vaasalle. Mutta ensin Nibacos-pelin tapahtumiin.

Ottelun alussa tuomaritkin olivat vielä hieman unessa, selvä maasta pelaaminen jäi viheltämättä. Ensimmäinen erä oli tasaista, mentiin päästä päähän, mutta maalit jäivät jälleen kummaltakin joukkueelta tekemättä. Nibacoksen kova karvaus ei toiminut heidän toivomallaan tavalla, vaan hyökkääjät joutuivat rikkomaan, kun Alavuden puolustajat suojasivat taitavasti palloa. Myöskään Nibacoksen viljelemät pitkät avaukset eivät tänään löytäneet perille kovin hyvällä prosentilla.
Korkean mailan tulkinta on vaikeaa. Kuva: Teemu Niemistö

Toinen erä alkoikin sitten heti maalin merkeissä. Erää oli pelattu 11 sekuntia, kun Nibacoksen pelaaja veti ja pallo pomppasi Minnan käden kautta maaliin. Nibacos 1-0-johtoon. Sitten muutaman minuutin aikana Alavudella oli muutama hyvä maalintekopaikka Nibacoksen päädyssä, mutta palloa ei saatu maaliin asti. Pyöritys Nibacoksen päädyssä jatkuu. Vaikka kuinka hyviä paikkoja, mutta ei maistu. Kokkolalaiset saivat Minnalle asti lähinnä helpohkoja kaukovetoja, jotka eivät kyllä uppoa ilman maskia. Sitten noin minuutti ennen erän loppua nukahdetaan ja Nibacos saa vetää aivan liian hyvästä paikasta. Lukemat kahden erän jälkeen 2-0 Nibacokselle.
Jenni iski tärkeän 2-2-tasoituksen. Kuva: Teemu Niemistö

Kolmatta erää oli pelattu lähes kuusi minuuttia, kun Alavus iski kavennuksen. Anitan syöttö keskeltä laitaan aivan Anniinan lapaan. Lapa maassa ja syöttö aivan lapaan, niin maalihan siitä tuli. Veto upposi aivan takayläkulmaan. Seitsemän minuuttia ennen loppua Susanna veti maalia päin ja Jenni veti pallon riparista sisään. Nibacoksen pakit yrittivät peittää vetoa, mutta olivat lähinnä maskissa. Lukemat tasoihin.

Heti perään, vain 11 sekuntia tasoituksesta Nibacos iski taas. Mikäs se maalin jälkeinen vaihto oli? Ei ikinä kuultukaan. Pelaaja täysin vapaana maalilla ja veto riparista sisään. Nibacos taas johdossa, nyt lukemin 3-2.

Kaksi ja puoli minuuttia ennen loppua saatiin taas palkinto, kovasta työstä tai jostain yrittämisestä vissiin. Anniinan oivaltava ristisyöttö Hannalle, joka harhautti ja veti tarkasti takakulmaan. Tilanteeksi 3-3. Samassa ajassa Alavus otti aikalisän.

Minuutti edellisestä maalista ja Irene ratkaisee pelin. Veto puolesta kentästä ja taisi muuttaa vähän suuntaa puolustajastakin, mutta pallo löytyi maalista. Nibacoksen huonoa tuuria, tai Alavuden hyvää, miten sen nyt ottaa. Tasainen peli, jonka Alavus voitti. Parhaana palkittiin 1+1 tehot iskenyt Anniina.

Pelissä hyvää oli ainakin se 2-0-tappioasemasta nousu ja neljä tehtyä maalia viimeisessä erässä.

Toisessa pelissä vastassa oli SB Vaasa II, jonka Alavus oli jo voittanut kauden ensimmäisessä kohtaamisessa. Joukkue oli saanut jonkin verran täydennystä pelaajamateriaaliin aiempiin turnauksiin nähden. Se muutti myös koko joukkueen pelityyliä, tai saattoi valmentajallakin olla osuutta asiaan. Joka tapauksessa ottelu lähti käyntiin vauhdikkaasti. Parin minuutin pelin jälkeen Susanna sai jäähyn väärästä etäisyydestä. Alivoima selvitettiin tässä vaiheessa.

Ensimmäisen maalin erän puolessa välissä iski Irene. Kaukoveto lähes puolesta kentästä upposi maaliin Anitan toimiessa hyvänä maskina. Ottelun toisen maalin iski myös Alavus. Hanna veti, ja Sanna iski pallon riparista maaliin. Kolme vaasalaista yritti estää maalia maalin edessä, mutta kukaan ei saanut palloa pois. Vielä erän lopussa Irene otti jäähyn kädellä pelaamisesta. Erätauolle lukemista 2-0.
Tiukka aloitus. Kuva: Teemu Niemistö

Vaasan ylivoima jauhoi, Alavus pääsi pari kertaa katkomaan, mutta sitten veto meni jostain Jullen ja Sannan välistä maaliin. Anniinan ja vaasalaisen myös toimiessa maskina. Vähän samanlainen pomppu jostain kun Alavuden toinen maali. Tämä oli siis ylivoimamaali, Irene olisi päässyt kahden sekunnin päästä pois. Pian tapahtui taas, kun Sannamari antoi nopean vaparin ja nyt vaasalainen sai jäähyn väärästä etäisyydestä. Ylivoima ei toiminut aivan toivotulla tavalla. Juuri kun vaasalaiset pääsivät täysilukuisiksi, he iskivät tasoitusmaalin. 2-1-ylivoimahyökkäys, yksi poikkari ja pallo tyhjiin.

Vain minuutti edellisestä ja Vaasa meni johtoon. Pallo pomppasi jostain ja meni Minnan jalkojen välistä maaliin. Myös toinen erä oli vauhdikasta ja mentiin päästä päähän. Kahden erän jälkeen Vaasan johto siis 3-2.
Tuomareilla oli jostain kumman syystä jotain asiaa kapteeneille. Kuva: Teemu Niemistö

Kolmannen erän alussa Vaasa iski lukemat 2-4:ään. Maalin edestä tuurimaali. Pian tämän jälkeen Arto sai jäähyn protestoinnista. Kolmannessa erässä peluutusta tiivistettiin ja se auttoi tai sitten ei. Kunto Alavuden pelaajilta ainakin loppui, ja kolmas erä oli turnauksen huonoin. Peli hidastui, mutta toki pelin alku olikin hyvin vauhdikasta.

Pelin lopussa saatiin vielä ylivoima, kun Sannamari kuljetti keskeltä maalia kohti ja vaasalaiset joutuivat lyömään mailaan. Ylivoimalla otettiin maalivahti pois ja pelattiin siis kuudella neljää vastaan. Tarvittiin 13 sekuntia, kun Anniina veti pallon aivan yläkulmaan. Maali oli pöytäkirjan mukaan YM. Uusi koodi minulle. ;) Se ei tarkoita Ympäristöministeriötä eikä edes Ylioppilaiden miekkailuseuraa. Suomennettuna se tarkoittaa YV IM, ylivoimalla ilman maalivahtia. Tämä oli ottelun viimeinen maali ja näin Alavus hävisi lukemin 3-5.

1+1 tehoillut Irene palkittiin parhaana.

Nykyinen taikka tämän päiväinen Vaasan joukkue oli erittäin hyvä ja täynnä hyviä pelaajia. Mikäli pelaajat jatkavat pelaamista Vaasassa, ei Vaasan sijoitus sarjataulukossa voi olla nousematta. Mutta kuten varmasti kaikki ovat tähän mennessä huomanneet, sarja on erittäin tasainen.

Vaasa-pelissä Minnalle kertyi torjuntoja 16, kun Nibacos-pelissä niitä kertyi 26.

Ilmajoella kohdataan HiPa ja Nibacos ja tuskin mitään muuta voi odottaa kuin tiukkoja pelejä. Mutta jospa kiva, pomppiva parketti toisi omat mausteensa peliin. Nähdään siellä!