SC Alavus naiset

Kristiinankapungin reissu oli ainutlaatuinen. Ensinnäkin, koska saatiin reissata bussissa. Vaikka tällä kertaa senttereiden taistossa voiton veikin Heli, niin varaudu revanssiin x) Oli myös hienoa, että Ella pääsi mukaan. Ja kaikille kannustajille myös kiitokset reissusta.

Ja sitten ensimmäiseen peliin. Vastassa edellisessä ottelussakin kohdattu SC Saragoza. Kurikassa tuli takkiin 5-7 Saragozan iskiessä ensimmäiseen erään 5 maalia. Nyt hyvät lämmittelyt ja tarkkana ottelun alussa. Etukäteen osattiin arvella, että pelistä tulisi tiukka. Ja hyvä peli siitä tulikin.
Iina ja Tarja olivat heti valmiina, jos jostain tulee irtopallo. Kuva: Juha Pynttäri

Ensimmäinen tilastomerkintä nähtiin pelikellon ajassa 5.15. Satu jäähylle päällä pelaamisesta. SCS ei saanut kunnolla ylivoimaa pyörimään ja jäähystä selvittiin melko helposti.

Ensimmäinen erä päättyi maalittomasti. Jossain vaiheessa tulin jo ajatelleeksi, että eihän tämä peli päättyisi 0-0. Mutta eihän tämä haaveeni toteutunut vieläkään :) Sitten SCS iski erän loppuun vaparista maalin. Toisen erän jälkeen SCS siis johdossa 1-0.

Peli oli kovaa, mutta siistiä. Ylilyöntejä ei ainakaan minun silmiini tai korviini näkynyt eikä kuulunut. Ottelu oli tietenkin tärkeä molemmille, mutta ainakin minä olin hehkuttanut sen tärkeyttä kyllin paljon. SCS:kin kyllä halusi voittaa. Alavus halusi sitä vain tosi paljon. Ehkä lataus tähän peliin oli niin suuri, että siksi ISB-peli meni vähän penkin alle. Mutta se oli taas ISB:n päivän eka peli, ja meidän toinen. Joka kerralla kun kohdataan ISB, on näin. No, kyllähän meillä ainakin kuntoa riittää ;D
Tämän pallon aikoo viedä Jossu. Kuva: Juha Pynttäri

Kolmannen erän ensimmäinen tilastomerkintä oli SCS:n jäähy ajassa 32.42. Jossu kuljetti hienosti laitaa pitkin, SCS:n pelaaja yritti pysyä mukana. Sitten työnsi aika törkeästi Jossun kumoon, niin että Jossu löi päänsä laitaan ja oli onni, ettei loukkaantunut pahemmin.

Kaikki huolehtivat niin Jossusta, että ensin ei meinattu tajuta mennä kentälle lainkaan. Mutta mitään kuvioita ei kyllä suunniteltu. Pelin tahallinen viivytys oli aika kaukana mielestä. Ylivoimaan vedettiin hatusta Jossun tilalle Noora. SCS sai pallon jäähyn aikana vain, kun vedettiin yli. Sitten aikamme pyöritettyä saatiin keskusta vapaaksi ja Anniina syötti Anitalle maalin eteen. Anita laittoi pallon suoraan syötöstä maaliin. Tilanne 1-1.

Anitan ylivoimamaali maalin yläpesään. Kuva: Juha Pynttäri

Maalia ja tasoitusta ei saatu juhlia kauaa. SCS toimitti pallon pakille, ja vaikka veto nyt ihan hyvä olikin, niin maaliin se meni siksi, että Minnalla oli niin hyvä maski. SCS 2-1-johtoon ajassa 35.15.

Alavus otti aikalisän ajassa 41.54, eli noin kolme minuuttia ennen pelin loppua. Tilanne siis tässä vaiheessa 2-1 SCS:lle. Otettiin heti maalivahti pois ja pelattiin kuudella. Irene harhautti hienosti pari SCS:n pelaajaa ja leikkasi keskelle. Aika moni valmistautui peittämään Irenen vetoa. Mutta vetoa ei tullutkaan. Hyvä syöttö Anniinalle vasempaan laitaan ja veto suoraan syötöstä – tasoitusmaali syntyi pelikellon näyttäessä aikaa 42.15.
Anniinan tasoitusmaalia varmistamassa Anita ja Noora. Kuva: Juha Pynttäri

Seuraava maali nähtiin minuutti ja kolme sekuntia edellisestä. Heli syötti loistosyötön Anitalle aivan toisesta laidasta. Anita pyöritteli palloa hetken ja veti sitten kääntövedon pakin jaloista. Kaiken lisäksi toinen SCS:n pelaaja oli vielä maalivahdille maskina. 1.42 peliaikaa jäljellä ja Alavus noussut reilussa minuutissa tappioasemasta johtoon.
Anitan voittomaali laidasta. Tulostaulun pitäjätkin vielä vähän ihmettelevät Alavuden maalitykitystä. Kuva: Juha Pynttäri

SCS otti aikalisän, kun he saivat vaparin lähes täsmälleen samasta paikasta, mistä iskivät ensimmäisen maalinsa. Peliaikaa jäljellä 33 sekuntia. Mitä tahansa voisi tapahtua. Vapari epäonnistui. Vielä 11 sekuntia ennen pelin loppua Anita otti jäähyn kädellä pelaamisesta. Se oli ns. hyvä jäähy, sillä tällä estettiin syöttö SCS:n parhaalle pelaajalle aika hyvään paikkaan. Anniina peitti kuitenkin kärkenä todella hienosti alivoimalla vedot.

Voitto tuli hienolla taistelulla siis lukemin 3-2.

Tähdet:
*** Anita
** Jenni
* Irene

Toinen peli oli lohkon nuorta ja nopeaa joukkuetta eli ISB:tä vastaan. Täysin erilainen joukkue kuin SCS. Tuolla porukalla, jossa valmentajaa myöten kaikki (aina on pari poikkeusta) on 90-luvulla syntyneitä, ette nouse kakkoseen tänä vuonna. Voisin toistaa edellisen jutun, joten jos ei muistu mieleen, niin tuolta löytyy:

Vertaukset Remixiin taitavat jo riittää, joten vertaan tällä kertaa PSB Lapuaan. Samantyyliset joukkueet, mutta Lapualta löytyy enemmän parempia pelaajia.

ISB-pelissä Alavus oli alusta asti altavastaajana. Isbin nopeat laiturit pääsivät heittämällä Alavuden pakkien ohi ja karvasivat pallon itselleen nopeilla iskuilla. Ensimmäisen maalin ISB iski jo ajassa 1.15. Se oli onnenkantamoinen, mutta kaikki lasketaan.

Sitten alkoikin jatkuva räiske. ISB sai mm. monta kertaa meidän pakilta pallon lyömällä mailan väärälle puolelle, eli ei sille puolelle, missä pallo oli. Mutta Alavuden voitontahtoa ei ehkä näkynyt tarpeeksi. Emme kokeilleet saammeko rikkoa samalla tavalla kuin ISB.

Se oli meidän huonoutta, että hätäilimme koko ajan. Juuri kukaan ainakaan hyökkääjistä ei ottanut palloa haltuun ja katsellut syöttöpaikkoja. ISB teki virheitä, jotka pitäisi osata hyödyntää paremmin. Mutta vähintään yhtä paljon kun Alavus tekikin ottelun lopputuloksen kannalta virheitä, niin teki kyllä ISB:kin. Jatkuvaa mailasta kiinni pitämistä, työntämistä, mailan painamista ja myös mailaan lyömistä. Mutta mielenkiintoista on se, että ISB:n tavallisimmat rikkeet olivat juuri kiinnipitäminen ja mailan painaminen – niitä kun on tuomarinkin melko vaikea huomata. Ehkä se on vain sattumaa...

ISB iski toisen maalinsa ajassa 10.43. Se oli aika koomistakin. Jamppu kannusti meitä: “Tää on aivan meidän peli”. 3 sekuntia tästä ISB iski toisen maalinsa. Jamppu kyllä kannusti erinomaisesti tässäkin pelissä, koko pelin ajan.

Se oli surkeaa peliä verrattuna lähes mihin tahansa Alavuden tämän kauden peliin. Se oli taas sitä sählyä. Me ei saataisi antaa vastustajan määrätä pelitapaa, mutta niin vain kävi. Enhän minä tokikaan sepittele mitään enkä selittele tappiota, mutta kun puolet joukkueesta ramppaa vessassa pelin aikana ja toinen puoli sairastuu paluumatkalla, niin paremminkin olisi voinut olla. Näin aiheesta poiketen paluumatka oli kyllä melko mieleenpainuva – varsinkin kapteenillemme. Ja erityisesti se matkan viimeinen 5 minuuttia. Minnan vastustuskykyä täytyy kyllä ihailla ;D

Ensimmäinen erä siis joka tapauksessa oli aivan täysin ISB:n. Alavus sai muutaman paikan, mutta ISB loi paljon vaarallisempia paikkoja vastustajan maalille kuin Alavus. Minnalle ensimmäisessä erässä torjuntoja 13.

Toisessa erässä peliin päästiin selvästi paremmin mukaan. 14 sekunnin pelin jälkeen iskettiin kavennusmaali. Irene avasi loistavalla pitkällä kaaripallolla aivan omaan pään kulmasta vastustajan maalin eteen asti. Sannamari vain ohjasi pallon maaliin. Ja Irenelle taas syöttöpiste :D
Sannamarin viimeistelemä 2-1-kavennusosuma. Kuva: Juha Pynttäri

ISB:n kolmas maali oli taas kerran Alavuden vaihtovirheen seurausta. Vaikka valmentaja huutaa mitä, niin valmentaja ei pelaa, ja pelaaja on vastuussa itse esim. siitä, voiko tulla vaihtoon. Mutta näitä sattuu. ISB osasi hyödyntää todella hyvin meidän pienen mokan. Evelle ja Helille plussaa siitä, että katsoivat loppuun asti mitä vastustaja tekee. Mutta pakko on tuon plussan lisäksi antaa yksi miinuskin ;)

Toivo heräsi vielä, kun Anniinan kiertoveto oikeasta laidasta upposi maaliin ajassa 23.21. Tämä oli siis kavennusmaali 2-3:een. Näistä lukemista myös toiselle erätauolle.

Kolmannen erän merkittävimmät tapahtumat olivat yllättäen pelin lopussa. Pari minuuttia ennen loppua ISB:n valmentajan käsi kentän puolella ja pallo osuu käteen. Tuomari näkee jotain käsittämätöntä, ja vapari ISB:lle. En kyllä tajua miten voi nähdä valmentajan käden ja meidän pelaajan mailan samanlaisina, mutta kaikki on mahdollista. Tässä pelissä tuomarit eivät olleet lainkaan asialla. Loppu taisteltiin taas ilman maalivahtia, mutta tällä kertaa tuloksetta. ISB vei voiton.

Tähdet:
*** Minna
** SM
* Anita, Jenni, Eve

- HL

P.S. Terveisiä eläkeläisiltä. Ja vammaisilta myös vähän.

_Päivän ensimmäiseen peliin lähdettäessä oli rauhallinen tunnelma. Anniina iski ensimmäisen maalin suoraan syötöstä takakulmaan ajassa 2.04. Maalin syötti Anita, joka veti ensimmäisessä erässä myös muutaman tolpan.
_Pallo löytyi maalista jo ennen maalin syntyaikaa. Kuva: Juha Pynttäri

Ottelun toinen maali syntyi toisen erän alussa. Jenni tiputti alle Irenelle, joka veti varmaankin noin 30 metrin päästä maalista vedon – ja pallo upposi sisään.
_Tarja oli varmistamassa, että Irenen kaukoveto uppoaa maaliin. Kuva: Juha Pynttäri

Seuraavassa vaihdossa Alavus meni 3-0-johtoon. Anniina syötti ja Anita teki maalin.
Tässä erässä Irene veti pari tolppaa. Ajassa 27.47 Pirjo sai jäähyn kädellä pelaamisesta. Irene höystettynä AV-kentällä kiitti. Anita syötti ja Anniina taisi tehdä kautta aikain ensimmäisen alivoimamaalinsa ellen aivan väärin muista.
Anita teki esityön Anniinan AV-maaliin. Kuva: Juha Pynttäri

Alavus otti aikalisän ajassa 42.58. AV taisi pelata viimeiset viisi minuuttia ja lopulta ajassa 44.59 Anniina iski loppulukemat 5-2 tyhjään maaliin.
Picture
Pitihän tuon Tolppakoneen (joka tosin on ollut jo välillä epäkunnossa) vetää ensin tolppaan... Tolpan kautta viimestelty viimeisen sekunnin maali tyhjään maaliin. Kuva: Juha Pynttäri

* Noora

Turnauksen toinen peli olisi ennakkoon ajateltuna kovaa vääntöä. Ihan niin ei sitten käynytkään.

Ottelun alussa annettiin kaikki mahdollisuudet Alavudelle. Saragoza sai jäähyn ajassa 0.34. Ei mennyt aivan samalla tavalla kuin torstain harjoituksissa – liekö sitten syy jossain asenteessa. Ylivoimalla saatiin muutama ihan hyvä veto, mutta ei maalia. Sitten pallo toimitettiin Alavuden maalille, josta se pomppi maaliin. Saragoza 1-0-johtoon ajassa 3.16.

Tasan minuutti edellisestä maalista iski SCS toistamiseen. Sitten kuudennella peliminuutilla Irene nousi loistavasti, mutta veti ylärimaan. Ja seuraavassa hetkessä Saragoza iski maalin. Tilanne oli taas yhtä sekamelskaa: Irene syötti vastustajalle, Minna torjui ja heitti vastustajalle, Iina pelasti, mutta pallo vastustajalle... Ja maalihan siitä lopulta syntyi ja tilanne siis 3-0 ajassa 5.58. Tässä vaiheessa Alavus otti aikalisän.
_Jenni ja SCS:n maalivahti Jessica tavoittelivat molemmat hanakasti palloa. Kuva: Juha Pynttäri

Ottelun neljäs maali syntyi ajassa 9.01. Pallo pomppi Saragozan pelaajalle, joka iski pallon pienestä kulmasta tyhjään maaliin. Kavennus saatiin aikaiseksi ajassa 10.45. Jossu syötti laidasta keskelle Irenelle, joka veti ehkä hieman yllättävän vedon. Näin Saragozan maalivahti ohitettiin ensimmäisen kerran. Tilanne 1-4.

Sitten meidän pyöritettyä ja hallittua erän loppupuolta iski SCS vielä yhden maalin. Pallo lipesi Minnan käsistä maaliin. Näin erätauolle lähdettiin lukemista 1-5.
_Ei sitä ihan jokainen tyhjään maaliin osu. Tässä Sannamarin yritys. Kuva: Juha Pynttäri

Toisen erän ainut tilastomerkintä saatiin ajassa 27.25. Irenen yksilösuoritus kavensi tilanteeksi 2-5. Hieno kanttiveto ja Anitan täsmälleen oikein ajoitettu liikkuva maski.
Kolmannen erän ensimmäinen vaihto oli hyvä. Samassa SCS sekoili ilmeisesti vaihdoissa ja heitä oli hetken kuusi kentällä. Mutta niin taisi olla meitäkin? ;D

SCS:n kolmannen erän taktiikka oli selvä: pidettiin palloa. He yrittivät pitää pelivälinettä tietenkin mahdollisimman paljon. Alavuden hyvän erän alun jälkeen SCS lisäsi johtoaan ajassa 34.23. Tässä tilanteessa maalin ”syöttäjä” ei osunut palloon ja vieressä ollut joukkuetoveri veti sen maaliin. Vai oliko tämä niitä harjoiteltuja hämäyskuvioita?

Pyöritys SCS:n päässä jatkui. Lopulta Anniina karvasi pallon jälleen pois vastustajalta ja Sannamari veti salamana pallon maalivahdin kypärän kautta maaliin. Yllätyksellisyydellä ja suoraan syötöstä vedolla tilanteeksi 3-6 SCS:n pitäessä pintansa.

Kolme minuuttia ennen loppua sekoiltiin jälleen vaihdoissa ja meitä oli kuusi kentällä. Tuomarit olivat tänään hieman huolimattomia ja tällaisia rikkeitä jäi useita viheltämättä. Sitten pelikatko ajassa 42.49. Aikalisän paikka. Yksinkertaisesti unohdettiin, että otettiin jo alussa se aikalisä. Harvoin sitä vielä kuuden minuutin pelin jälkeen on otettu? Mutta tästä siis seurauksena joukkuerangaistus pelin viivyttämisestä. Rangaistusta kärsimään Jossu.

Kentälle tietysti ne AV-pelaajat ja pakeiksi Irene ja Pirjo. Yhteenlaskettuna siis viisi pelaajaa, eli tässä vaiheessa otettiin maalivahti pois. Vaatii näköjään jäähyn, että AV toimii. Eli alivoimamaalihan siitä syntyi ajassa 43.21. Kavennusmaalin 4-6 iski Anita maalin edestä omasta riparistaan. Sannamari sai syöttöpisteen syötettyään maalin takaa aivan maalin edestä maalin tehneelle Anitalle.
_AV-maali! No, ehkä tämä nyt oli vain alivoimamaali. Kuva: Juha Pynttäri

SCS lisäsi johtoaan ylivoimalla tyhjään maaliin ajassa 43.49. Tästä jatkettiin kuudella kenttäpelaajalla. Loistavasti pakkina pelannut Noora nyt maskipelaajaksi. Viimeisellä minuutilla Irene syötti Anitalle keskelle. Kolmen pelaajan ympäröimä Anita sai syötettyä laitaan vapaana olevalle Sannamarille, joka iski loppulukemat 5-7 tarkalla vedolla etukulmaan. Noora loistavana maskina: mikä tahansa rooli näköjään onnistuu.
Pelin viimeinen maali. Kuva: Juha Pynttäri

Peli osoitti ainakin, että mistä tahansa suosta voidaan nousta taistelemaan voitosta. Vaikka SC Alavus nyt ei ole ikinä luovuttanut, senhän kertoo esimerkiksi kaikki tälläkin kaudella viimeisellä peliminuutilla isketyt maalit (joita on useita). Ja edelleen se suurinumeroisin tappio on vain kolmen maalin tappio viime kaudelta.

Meillä ei ollut ottelun aikana kertaakaan hätää. Mutta kyllähän se peli ratkesi ensimmäiseen erään. Toinen ja kolmas erä voitettiin (1-0 ja 3-2), mutta se ei riitä. Jotain hämmästyttävää tapahtui ensimmäisessä erässä. Jokaisen pitäisi etsiä siihen syitä. Ei itsestään, vaan kerrata tapahtumia ja miten ne olisi voinut estää. Mutta kyllähän me taisteltiin eikä varmasti luovutettu. Jessica Saragozan maalissa pelasi hyvin.

Pallo ja sitä myöten peli oli koko ajan enemmän Alavuden hallussa. Vielä yksi erä niin... aina voi jossitella. Se oli joka tapauksessa ihan hyvä peli ja on melko vaikea käsittää miten ehkä sarjan parhaimmat maalivahdit päästivät niin monta maalia ;)

Voitot ovat nyt 1-1. SCS:n kotiottelu sunnuntaina Alavutta vastaan saattaa olla sarjataulukon kannalta hyvinkin merkittävä. Monet toivovat Alavuden tappiota, mutta jokaisen katsoessa omia osakkeitaan tarkasti... Mille joukkueelle SCS voi jatkossa hävitä, jos ei nyt Alavudelle? ;)

Parhaana palkittiin Irene.

Tähdet:
*** Noora (loisti etenkin pakkina sekä ratkaiseva rooli viimeisessä maalissa)
** Sannamari (2+1)
* Irene (2+0 ja +2 (+/-))

- HL

P.S. Keskittyminen on jo sunnuntaissa - analysoinnin sijaan olen kehitellyt muun valmistautusmistavan.