SC Alavus naiset

SC Alavuden naiset eivät ole koskaan aikaisemmin lisänneet pistesaalistaan turnauksessa kolmella pisteellä. Mutta tällä kaudellahan oli puhe rikkoa kaikki ennätykset, joten tässä ensimmäinen ;) Mutta luulenpa, että tämäkin ennätys saattaa kohentua vielä kauden aikana… ;P

Nurmon liikuntahallilla pelattu turnaus oli monin tavoin ainutlaatuinen. Mukaan saatiin kaikki tällä kaudella kokoonpanossa olevat naiset, hienoa! Myös valmennusrintamalla tapahtuu, ja mukaan saatiin Jonin ja Jampun lisäksi Kihniön ”kuiskaaja” :)

Tunnelma ensimmäiseen peliin lähdettäessä oli iloinen, mutta keskittynyt. Ensimmäisestä pelistähän Alavus nappasi voiton, vaikka Kauhajoki sai pallon huomattavasti useammin vastustajan maaliin kuin Alavus. Joskus siis ratkaisee muukin kuin maalit? ;)

Ensimmäisen erän puolessa välissä Kauhajoki löi pallon ensimmäisen kerran Minnan selän taakse. Mutta kyseessä oli korkea maila, joten ei maalia. Yksi Kauhajoen maali taidettiin hylätä siitä syystä, että pelaaja oli maalivahdin alueella. Ensimmäinen erä oli tasaista vääntöä, ja päättyi meidän tämän kauden trendin mukaisesti 0-0 (kaikki tämän kauden Alavuden pelien ensimmäiset erät 0-0).

Kauhajoen valmentaja hoki läpi ottelun ”kantti kiinni”. Se taitaa olla kaikkien valmentajien sanoma. Viime kauden yksi lohkon suosikki – kantti – on nyt huomattavasti vaikeampi saada onnistumaan kuin viime vuonna. Tosin, Alavuden pelaajista niitä tietääkseni osaa vetää lähinnä rightin pelaajat. Kanttien puolustus sen sijaan sujuu jo kiitettävästi.

Erätauolla puitiin tarkat suunnitelmat Kauhajoen voittamiseksi. Kuva: Jarmo Mäkiranta

Toista erää oli pelattu muutama minuutti, kun Kauhajoen maali hylättiin taas. Mutta kun toista erää oli pelattu 6.27, syntyi virallinen maali ja ottelun avausmaali. Kauhajoki meni johtoon 1-0. Kauhajoella oli ajoittain näyttävää ja hyvää syöttöpeliä. SC Alavudella sen sijaan on välillä liian kiire ja tulee liikaa hätäisiä ratkaisuja. Toisesta erästä tuntuu usein muodostuvan Alavuden huonoin erä. Kauhajoki siis vei erän 1-0.

Kolmannessa erässä 2-ketju otti pelin hallinnan Alavudelle. Mutta ei vähitellen, vaan salamana. Ajassa 30.57 pallo löytyi ensimmäisen kerran Kauhajoen maalivahdin Kirsin selän takaa. Satu katkaisi poikkisyötön, syötti hienon pystysyötön Anitalle, joka veti. Kauhajoen maalivahti pomputti eteensä, ja Anniina oli salamana irtopallossa. Tilanne 1-1.

”Kakkonen jatkaa”, kuului vaihtopenkiltä. Ja niinhän sitä jatkettiin. Nimipäiväsankarit jatkoivat maalitehtailuaan. Anita voitti aloituksen Sannamarille, joka syötti laidan kautta Anniinalle. Anniina syötti hienon poikkarin keskellä odottavalle Anitalle (taas rystyllä ;)). Ja Anita veti aivan yläkulmaan. Vain 8 sekuntia edellisestä maalista ja pallo löytyi jälleen Kauhajoen maalista. Enää ei kakkonen saanut jatkaa, joten vain siitä syystä kolmas maali jäi syntymättä ;D
Joukkuehenki on huipussaan. Joskus, kun tuntuu siltä, että ei huvita, niin muistele niitä hyviä hetkiä, joita on koettu yhdessä [tämä lähinnä joillekin viime su-harkkojen lintsaajille eli allekirjoittaneelle x)]. Kuva: Jarmo Mäkiranta

Viisi minuuttia ennen pelin loppua Alavus otti aikalisän. Pelin loppu puolustettaisiin tarkasti. Kauhajoki otti lopussa maalivahdin pois ja yritti tasoitusta kuudella pelaajalla. Alavus pelasi kuitenkin järkevästi, eikä Kauhajoki saanut enää palloa maaliin, joten Alavus otti pisteet kotiin lukemin 2-1.

Viimeisellä sekunnilla tai pelin loputtua, tästä ollaan varmasti kahta mieltä, Sannamari pelasi palloa kädellä. En kerta kaikkiaan ymmärrä, mitä siinä tapahtui. En edes tiedä, oliko peli jo ohi vai ei, koska se summeri soi? Joka tapauksessa jäähy kädellä pelaamisesta. Se olisi ehkä ollut rankkarin paikka. Loppu oli niin tiivistunnelmainen, että ehkä tuomari ei halunnut ratkaista sitä. Tuollaisissa peleissä ja loppuhetkillä tuomarin on paljon helpompi olla viheltämättä mitään kuin viheltää jotain, joka ratkaisee pelin lopputuloksen.

Olen edelleen sitä mieltä, että Kauhajoki on hyvä joukkue. Me vain olimme tänään parempia. Kaikki ansaitsisivat tähtiä, mutta tällä kertaa näin:

*** Anniina ja Minna (24 torjuntaa)
* Jossu

Järjestäjät palkitsivat parhaana… *rumpujen lyöntiä* Anniinan. Mitä ihmettä? :D

Toisessa pelissä kohdattiin ensimmäistä kertaa ISB II. Haluan huomauttaa, että minä en ole ainoa, joka luuli ISB:tä ennen kauden alkua heikommaksi, kuin mitä se todellisuudessa on. Helppohan sitä on jälkeenpäin sanoa. Ja onko edes järkevää kirjoittaa asiasta, josta ei tiedä mitään, on hyvä pohdinnan aihe itse kullekin *köh köh*.

Pelin alku oli hieman sekaista. Tällä sarjatasolla pärjää näköjään parhaiten ne, joilla on myös toinen laji harrastuksena (tai joissakin tapauksissa on ollut). Esim. ISB:llä ”parhaimmat”/ainakin näkyvimmät pelaajat taitaa olla pesäpallon ja jääkiekon pelaajia. Ja sitten tietenkin joku esim. I-divarissa salibandyä pelannut.
Kuva: Jussi Mertala

Ensimmäisen erän puolessa välissä Alavudella oli paljon paikkoja tehdä maali. Nähtiin esimerkiksi tolppia taas. ISB kuitenkin selvisi Alavuden pyörityksestä. Läpi ottelun nähtiin myös pieniä tuomarivirheitä, mutta onneksi ei isompia. Oliko tuomarit sitten ratkaisevassa osassa, sitä emme koskaan saa tietää. Kaikki kunnia kuitenkin aloitteleville tuomareille – jostain sitä on aloitettava eikä kukaan ole liigatuomari syntyessään.

ISB pelaa lähes täysin nopeudella. Ja sillä pärjää monia vastaan. Minun mielestäni pelin hallinta oli kuitenkin Alavudella. Alavus loi jatkuvasti hyvin maalipaikkoja. Toki ISB:lläkin oli paikkoja, mutta ei ehkä niin vaarallisia kuin Alavudella. Ensimmäisessä erässä jatkettiin samaa linjaa kuin tähänkin asti ja erä päättyi 0-0.

Toista erää oli pelattu viitisen minuuttia, kun nähtiin ottelun ensimmäinen maali. Niin… Tällä kaudella SC Alavus ei tee omareita. Vai miten se oli Jenni? ;) Maali syntyi Alavuden virheestä, jonka aiheutti vastustajan hyvä karvaus.

En meinannut tajuta, mitä kummallista ISB:ssä on. Se pelaa nopeudella ja… aivan samalla tavalla kuin Remix. Olisiko valmentajalla osuutta asiaan? :)
Kuva: Jarmo Mäkiranta

Kolmannessa erässä Alavus alkoi painostaa entistä enemmän. Missään vaiheessa ei tullut sellaista tunnetta että nyt on kiire, kiire, kiire. Eikä myöskään hätää. Koko ajan tiedettiin, että se maali tulee vielä. Huolellisuutta vain, oli valmentajankin sanoma. Mäk-kenttä + Satu sai aikaan pyöritystä, mutta ei maalia, vieläkään. Pientä hätäilyä alkoi olla ilmassa, kun aika hupeni, eikä maalia näkynyt ei kuulunut.

Kolmannessa erässä Alavudella oli pallonhallinta, mutta ei pelin hallintaa. Puolitoista minuuttia ennen pelin loppua ISB:n pelaaja veti ylärimaan. Tolppa sisään, tolppa ulos. Tällä kertaa ulos. Alavus otti aikalisän ajassa 43.38. Kentälle erikoiskenttä, ja heti kun pallo omilla, Minna pois ja Jossu kentälle. Pientä sählinkiä oli, mutta pelattiin rauhassa. 40 sekuntia aikalisästä kului, kun pallo löytyi ISB:n maalista. Maalintekijänä Irene Helin ollessa loistavana maskina. Tasoitus iskettiin ilman maalivahtia. Ja ansaitusti, sitä ei voi kyllä kukaan peliä seurannut kiistää.

Vielä viimeisillä sekunneilla ISB:llä oli loistoveto, mutta Minna torjui vielä loistavammin. Tuloksena siis tasapeli 1-1. Parhaana palkittiin Minna.

Harmi, kun ISB-peli kiinnosti enemmän kuin Kauhajoki-peli. Mielestäni Kauhajoki-peli oli vähintään yhtä mielenkiintoinen, vaikka saattaisiko johtua siitä, että voitimme? Tänään todistettiin, että ISB ei ole mahdoton vastus. Alavus oli mielestäni painostavampi ja parempi joukkue kuin ISB. Ei siinä suurta eroa ollut, ja minähän näen asiat kuitenkin hieman sinertävien lasien läpi (en sinivalkoisten, huom. ISB xD). "Hyvä taistelu ISB!" huuto katsomosta pelin jälkeen kertoo aika lailla oleellisen. Ensi kerralla Alavus saattaa hyvinkin pelata huonommin, mutta siihen ei ehkä kannata luottaa…

Tähdet ISB-pelistä:

*** Irene
** Minna
* Satu

-hl

P.S. Pitää siitä toisesta lohkostakin vissiin jotain paljastaa... Mutta koska toista turnausta ei ole pelattu vielä tätä kirjoittaessani, kerrottakoon, että Nurmossa paikalla oli "sen toisen lohkon" yhden ennakkosuosikin valmentaja. Kuulemma tarkkailemassa tulevia vastustajia.

Kuvioita oli hiottu hiomistaan ja kaikki oli valmiina. Kauden avausturnauksessa SC Alavus kohtasi paikallisvastustaja PaSu:n sekä osalle pelaajista hyvinkin tutun Nurmon Jymyn. Nyt nähtäisiin, onko kesäharjoittelu tuottanut tulosta. Onko joukkueen ilme muuttunut? Ja ovatko kuviot piirtyneet mieliin niin, että niitä osataan käyttää pohtimatta myös pelissä? Näihin kysymyksiin voit ehkä löytää vastauksen seuraavasta.

Ensimmäiseen peliin. Vastassa kaikille tuttu joukkue, Pallosuharit. Hieman uudistuneena, mutta niinhän Alavuskin. Ehkä molempienkin joukkueiden yksi päätavoite, voittaa juuri tämä peli. Ja alussa se näkyi puolin ja toisin, pientä hätäilyä oli ilmassa.

Ensimmäisen erän puolessa välissä Alavudella oli yksi loistava vaihto, mutta ei maalia. Pian sen jälkeen Pirjo sai jäähyn kädellä (käsivarrella) pelaamisesta. PaSu sai ylivoimalla kyllä vetoja, mutta ei Minnalle asti. Anniinalta sen sijaan nähti alivoimalla yksi loistoveto, mutta Henna torjui nipin napin.
Toisen erän alku oli Alavuden hallintaa. Sitten PaSu alkoi päästä peliin mukaan ja hallinta alkoi siirtyä töysäläisille... kunnes Anita iski maalin. Anniina sai ensin yrittää pari kertaa, mutta Henna torjui ja pallo ajautui kulmaan. PaSu:n pakki haki sen sieltä ja syötti toiselle pakille. Ja Anniina karvasi. Loistokarvaus tuotti tulosta PaSu:n maalin takana, kun PaSu yritti taas pakki-pakki-syöttöä. Anniinan rystysyöttö laidan kautta Anitalle, joka sai siirtää pallon käytännössä tyhjään maaliin. Alavus johtoon 1-0 ajassa 22.11 eli lähestulkoon pelin puolivälissä.
Seuraava tilastomerkintä saatiin minuutti ennen toisen erän loppua. Allekirjoittanut päätti moikata laitoja, sillä tänään niitä ei vielä ollutkaan päässyt suoristamaan. Tilanteesta tuomittiin Päiville jäähy vaarallisesta pelistä ja Alavus sai yrittää lisätä johtoa ylivoimalla.

Ylivoimassa sekoiltiin jälleen kerran, mutta ei se niin huonoa sitten ollutkaan, miltä pelissä tuntui. Pallo pyöri hyvin. Joka tapauksessa ylivoiman katkeaminen erätauolle hyödytti enemmän PaSu:a kuin Alavutta. Kaikesta huolimatta PaSu on hyvä alivoimajoukkue, ja varsinkin Leenan ulottuvuudesta on paljon apua muutenkin kuin alivoimalla.

Kolmannessa erässä tuntui, että molemmat joukkueet välttivät turhia riskejä ja pelasivat varmasti ja katsojien mielestä varmasti tylsästi. Kolmas erä oli jonkinlaista PaSu:n hallintaa, Minnalle kertyi torjuntoja paljon. Maaleja kolmannessa erässä ei kuitenkaan nähty, ja niinpä Alavus otti kaksi pistettä tästä ottelusta.

Peli oli tasainen. Vielä on kaksi PaSu-peliä jäljellä. Tai pasulaisten kannalta – vielä on kaksi mahdollisuutta voittaa Alavus. ;)

Positiivista pelissä oli ainakin vaihdot, niissä sekoiltiin normaalia vähemmän x). Ei liene kellekään epäselvää, kuka vei ottelun tähdet.

Joukkueen äänestämät tähtipelaajat:
*** Minna
** Anita
* Jossu

Toiseen peliin NJ:tä vastaan lähdettiin samalla rosterilla, kolmella hyökkäysketjulla ja kahdella pakkiparilla. Ensimmäisestä erästä ei ole kerrassaan mitään sanottavaa. Olihan siinä tilanteita puolin ja toisin, mutta kun pasulaisetkin tarkkailivat, niin oltiin vähän jäissä... tai häissä.
Toisessa erässä alkoi tapahtua. Erää oli pelattu puolitoista minuuttia, kun Jymy sai jäähyn ilman mailaa pelaamisesta. Ylivoimalla jopa Irene sai vetoja, vaikka oli hyvin tarkasti pidetty. Muille olisi pitänyt aueta maalipaikka, mutta maali jäi tälläkin kertaa syntymättä. Ja mitäs sitten kävikään... Jäähy loppui, ja Jymy teki maalin. Tästä maalista ainakaan osa yv-kentän pelaajista ei toipunut kunnolla pelin aikana. Vaihtopenkillä maalista kyllä keskusteltiin.

Ja eipä mennyt montaakaan minuuttia, kun Jymy vyörytti Alavuden maalilla jälleen. Laukaus taisi osua Even olkapäähän ja ponnahti siitä maalin päälle – suoraan takarautaan (ei tietenkään yli, eikä jäänyt maalin katolle, pitihän se arvata :]). Siitä pallo siis ponnahti maalin eteen, ja olisi mahdollisesti mennyt joka tapauksessa maaliin. Mutta sitä ei jymyläiset jääneet odottamaan. Ilmeisesti Jymyn lyhin pelaaja muisteli, miten sitä pesäpalloa pelattiinkaan.
Jymyn toinen maali. Valitettavasti kuva on ylhäältäpäin, eikä näin auta niitä, jotka eivät tilannetta nähneet. Paikalla olleille kuitenkin muistutuksena :P

Alavus kavensi tilanteeksi 2-1 ajassa 26.31. Pirjo nousi loistavasti keskialueen yli ja syötti hienon poikkarin Anniinalle. Anniinan "normaali" veto upposi maaliin melko kaukaa.

Kolmanteen erään Alavus kokeili taas taktisia kykyjään ja tiivisti peluutusta kahteen kenttään. Asianosaiset tietävät, mitä mieltä kukin tästä oli. Minuutti kulunut kolmatta erää – Nurmo 3-1-johtoon. Neljä Alavuden pelaajaa yritti peittää vetoa. Tällä kertaa osattiin peittää lähinnä Minnan näkyvyys. Ehkä seuraavalla kerralla joku yrittää peittää sitä nopeaa, mutta hivenen pienempää asiaa.

Koska vaihtopenkillä innostuttiin höpisemään, ei aikalisää tajuttu ottaa missään vaiheessa. Enkä tiedä sen hyödystäkään – toisella puolella kun Jymyn naiset olivat saaneet Lapuan "Aina myöhässä -miehen" vaihtopenkilleen.

Henkilökohtainen mielipiteeni on, että kolmas erä oli Alavuden hallintaa. Minnalle kertyi erässä vain kaksi torjuntaa, kyn Jymyn vahdille Ellulle niitä kertyi toistakymmentä, ja muutaman kerran maalivahdin parhaat kaveritkin pelastivat takaiskulta. Joka tapauksessa palloa ei aivan saatu Jymyn verkkoon. Johtuiko sitten siitä, että meillä on niin surkeat laukaukset vai kenties jostain aivan muusta? Sitä voi jokainen pohtia itsekseen. NJ vei kuitenkin pisteet lukemin 3-1.