SC Alavus naiset

Naisten III divarin toinen turnaus pelattiin 23.10.2010 Isossakyrössä. SC Alavuden vastustajat olivat Vaasa III sekä Kurikan Ryhti. Perjantai-illan harjoituksissa käytiin erilaisia taktiikkoja läpi, mutta Vaasa-peliin päätettiin lähteä vanhalla tutulla karvauksella. Pelipäivä alkoi pienillä ketjumuutoksilla, kun eräs pelaaja sairastui yöllä ja kentät jouduttiin supistamaan kolmesta kahteen. Se ei kuitenkaan menoa haitannut.

Varoitus: Vaasa-pelin selonteko kirjoittamalla on yhtä yksioikoisen tylsää kuin itse pelikin :)

Ensimmäiseen peliin Vaasaa vastaan Alavus lähti rytinällä. Kolmella vaihtopelaajalla pelannut Vaasa ei päässyt peliin mukaan ollenkaan. SC Alavus pyöritti vaasalaisia mennen tullen, alavutelaiset olivat nopeampia, taktisempia ja taitavampia. Ottelun voittomaalin pääsi laukomaan neljän minuutin pelin jälkeen sentterimme Mia. Mian loistavaa kahdensuunnan pelaamista ei voi korvata tehopisteillä, mutta jalat liikkuivat tuttuun tahtiin. Ensimmäisen maalin syötti Iina. Vain 21 sekuntia ensimmäisen maalin jälkeen Anniina lisäsi Alavuden johtoa Anitan syötöstä. Tämän jälkeen peli rauhoittui, vaikka pallo pyörikin Vaasan päädyssä. Sama kaksikko työskenteli myös toisinpäin ja Anniinan syötöstä Anita varmisteli asetelmaa vielä erän viimeisellä minuutilla ja ensimmäisen erän jälkeen tilanne 3-0 Alavudelle.

Toisessa erässä ei lähdetty jarruttelemaan. Uusia pisteidentekijöitä saatiin heti, kun Tarjan loistava syöttö tavoitti Anitan 12 sekunnin kuluttua erän alkamisesta. Vajaa minuutti tästä Alavus siirtyi 5-0-johtoon Nooran vedolla. Pirjo löysi Nooran mailan tarkalla ristisyötöllä. Ajassa 19.50 ikitaistelija Tarja taiteili ensimmäisen sarjapelimaalinsa. Myös toinen erä päättyi lukemin 3-0 Alavudelle.
Picture
 Vaasan maalivahdin avaus katkesi Nooraan, joka kiitti syötöstä laukomalla pallon syöttäjän selän taakse.

Kolmanteen erään Alavus lähti pitämään hauskaa. Tiina latoi taululle lukemat 7-0, kun pelikello näytti 30.56. Jo toisen syöttöpisteen ottelussa nappasi Anniina. Näin Anniinan pelin monipuolistuminen auttoi koko joukkuetta. Ajassa 37.51 Noora katkaisi Vaasan maalivahdin avauksen ja rankaisi armottomasti vastustajan virheestä. Näin Nooralle ottelun toinen maali. Kun ottelua oli pari minuuttia jäljellä, Alavuden ykkösketju sai ottelun ensimmäisen lähivaparinsa (sen kuuluisan :D). Tällä kertaa vaasalaiset kaatoivat Anniinan, mistä seurauksena jäähy vaarallisesta pelistä. Ja Alavuden ylivoima pyöri. Yllättävän hyvin Vaasa sai kuitenkin maalinedustansa tukittua, ja näin ottelun loppulukemat sinetöitiin vasta kymmenen sekuntia ennen pelin loppua. Pirjon komea veto upposi yläkulmaan Sannamarin esityöstä. Yrityksestä huolimatta kolme maalia kymmenessä sekunnissa oli hieman liikaa, joten jouduttiin tyytymään tulokseen 9-0. Pelin jälkeen pelaajat olivat sen verran pökerryksissä, että unohtivat kunnon tuuletukset - kaikki harjoittelevat ne sitten kuntoon seuraavaa turnausta varten!

Vaasa-pelissä maskipelaaminen oli mahtavaa. Oli upeaa huomata, että myös liikkuvaa maskia osattiin käyttää. Ja tehopisteitä yhdeksälle eri pelaajalle! Mikähän mahtaa olla ennätys tässä suhteessa? Meiltähän puuttuu ne kuuluisat heikkouret - tai vaan yksinkertaisesti heikot pelaajat??? Pelaajamateriaalin laajuus on Alavuden ehdoton vahvuus. Pakkeja olisi ehkä voinut käyttää paremmin hyväksi, mutta kokonaisuutena peli oli hyvä kaikilta. Pakit hoitivat Vaasan (vähäiset) tilanteet kunnialla ja kaikki, jotka pelasivat koko pelin hyökkääjinä tekivät vähintään yhden maalin.

Ja koska joku tykkää näistä tilastoista, niin tässä +/- tilaston kärki Vaasa-pelin osalta:
+6 Riitta, Sannamari
+5 Anita, Anniina
+3 Mia, Noora, Tiina

Vaasa-pelistä jokainen olisi ansainnut tähtiä, mutta tällä kertaa tähdet jakautuivat näin:
*** Anita (2+1, lukuisat hienot harhautukset yms. Tämä oli kapumme peli.)
** Noora (Pari maalia ja komeita syöttöjä ja pelinrakentelua.)
* Pirjo (ottelun komein maali?!)

Kurikkaa vastaan vaihdettiin ketjukoostumuksia (yllätys yllätys). Koska Alavuden joukkueessahan kaikki osaavat pelata millä (peli)paikalla tahansa ja kenen kanssa tahansa. Kurikka tuli alusta lähtien pallollisen päälle täydellä karvauksella. Eikä heitä myöskään oveluuden puutteesta voi syöttää: he kyttäsivät maalilla pakki-pakki-syöttöä ja iskivät kiinni salamannopeasti. Yhtä nopeita kuin Jenni he eivät olleet, mutta aika nopeita kuitenkin...

Ottelun alussa pelattiin nopeaa peliä. SC Alavus oli jälleen miettinyt omat kujeensa, joilla kurikkalaiset nujerrettaisiin. Ensimmäiset minuutit taktiikka toimi hyvin. Kurikka saatiin monesti pysäytettyä jo keskialueelle, jonka seurauksena päästiin myös hyökkäämään itse nopeasti. Ottelun kulku kuitenkin muuttui, kun Riitta sai jäähyn syystä numero 83 eli (noin suurin piirtein) kamppaamisesta. Alivoimalla tehokkainta on yleensä purkaminen. Se opittiin kantapään kautta. Kuten myös se, että mailaan lyöminen saa eri merkityksen eri tilanteissa. [Vinkki tuomareille: meiltä saa kysyä videota k.o. pelistä, jos haluaa omaa työskentelyään analysoida.] Ja Kurikan pistekärki ei erehdy, kun hänelle annetaan paikka maalintekoon. Syitä saattaa olla monia, mutta joka tapauksessa Kurikka 1-0-johtoon ajassa 7.21 ylivoimalla. Ja nyt tylyä tekstiä: kurikkalaisten hyvyyttä maali ei ollut. Kuten muissakin Alavuden peleissä, myös tässä Alavuden vastustajat rankaisivat alavutelaisen virheestä. Tällä kaudella ehkä yksi tai kaksi Alavuden päästämää maalia on ollut vastustajan ansiota - mutta virheistä oppii, eikös juu? Alavuden puolustusta ei joka tapauksessa aivan helpolla ohiteta.

Ensimmäisen erän loppu ei tarjonnut enempää tilastomerkintöjä, joten erätauolle mentiin Kurikan johtaessa 1-0. Osa pelaajista yllättyi Kurikan karvauksesta ja kurikkalaisten nopeudesta (tuoreista jaloista) ja paniikki kasvoi erätauolla. Siksi valmennus yritti rauhoittaa pelaajia palauttamalla ketjut entisiin. Toisessa erässä pelaajat alkoivat taas totutella vanhoihin paikkoihinsa ja peli kulki ajoittain. Vanhat pakkiparit kuvittelivat välillä tuntevansa toisensa liiankin hyvin. Syöttö maalin eteen pakkiparille - kauhea hätä ja paniikki ja pallon suhiminen Minnan edestä omaan maaliin. Minna oli tilanteessa aivan pihalla, kuka hullu nyt tulee yhtäkkiä maalivahdin takaa ohjaamaan pallon maaliin? Näitähän on harjoituksissa harjoiteltu, mutta pelissä tarkoitus ei ole saada palloa oman maalivahtinsa selän taakse, vaikka se harjoituksissa tuottaisikin hyvän mielen. Ja seli seli. Tilanne Kurikalle 2-0 jo toisella erikoisella maalilla.
Picture
 Jenni, Pirjo, Iina, Mia ja Minna työn touhussa keskellä lauantaipäivää.

Toisessa erässä tuli vielä molemmille joukkueille rangaistukset, mutta kumpikaan ei pystynyt hyödyntämään ylivoimaansa. Toisella erätauolla osa alavutelaisista oli vieläkin hieman häkeltyneitä, mutta viimeiseen erään mentiin taistelemaan. Ketjut alkoivat pikkuhiljaa toimia ja kolmannessa erässä kurikkalaisten jalka alkoi myös hiipua. Alavutelaisille päivän kuudes erä sen sijaan ei tuottanut vaikeuksia kunnon puolesta, vaan peliin päästiin koko ajan paremmin mukaan. Ottelun lopun lähestyessä pallo alkoi pyöriä entistä enemmän Kurikan päässä. Ajassa 43.52 taistelu tuotti viimein tulosta. Anniinan veto oli hyvä ja maalivahti pomputti pallon eteensä. Anita oli jälleen oikeassa paikassa maalin edessä ja nosti viileän hillitysti pallon maalivahdin yli Kurikan maaliin.

Ottelun lopussa Anniina laukoi vielä hyvän vedon kohti Kurikan maalia, mutta Kurikan maalivahti torjui täpärästi. Näin Kurikka voitti alavutelaisten sähläyksen vuoksi 2-1. Pelissä oli jonkin verran hyviä asioita, mutta parasta Alavuden peliä katsojat eivät missään nimessä nähneet. Taisteluilme, joka löytyi kolmannessa erässä oli kuitenkin sitä normaalia alavutelaista sisua, jollaista tulevissa turnauksissa tullaan varmasti näkemään. Kurikan numerot 7 ja 9 olivat nopeita ja taitavia (kuten myös Alavuden 7 ja 9). Myös Kurikan maalivahti torjui muutaman hyvän vedon. Ilman Minnaa ottelu olisi voinut revetä Kurikalle pahemminkin luvuin.

Jaskan tähdet eivät olekaan varmaan monille yllättävät:
*** Minna
** Anita
* Anniina

Vaikka muut näkisivät miten, minä näen salibandypalloni avustuksella, että Kurikka ei ollut millään tavalla ylivoimainen joukkue - ja siitähän kertovat numerotkin. Heillä sattui tänä päivänä olemaan enemmän tuuria sekä vastustajien kunnioitusta, mutta seuraavalla kerralla numerot saattavat kääntyä toiseen suuntaan.

(0+1) Iina

- "mitä enemmän halutaan voittaa, sitä enemmän pelätään häviämistä"

P.S. Muiden joukkueiden osalta kristallipallo senkun samenee. Mutta muutamat huomiot:
- Remixin kotikenttäetu tuotti pisteen sarjakärki ISB:tä vastaan. En vieläkään vakuuttunut.
- HiPa:n pelaajavalmennus näytti tuottavan tulosta - vai oliko se vain taktiikkataulun ansiota?
- Kauhajoki, missä teidän ylikuntoiset pelaajanne ovat?
- KauWi:n Emmin lavassa pallo pysyy, vaikka kiertäisi pari kokoympyrääkin ja sitten vasta vetäisi.
- Kokkolalle jäi helppo työ taivuttaa Vaasa alavutelaisten käsittelyn jälkeen. (omakehuosuus - taas)
- Kauhajoen ja KauWi:n naisvartiointi ei edelleenkään pelittänyt ainakaan PaSua vastaan.
- PaSu on todella hukannut Tuurinsa.

Naisten III-divarin Pohjanmaan lohkon ensimmäinen turnaus pelattiin Ilmajoella 9.10. SC Alavuden naisten joukkue pelasi ensimmäiset sarjapelinsä. Vastassa olivat kakkosesta tippunut Himangan Pallo sekä FBC Remix, joka on uusi joukkue naisten sarjassa.

Ensimmäisessä pelissä vastassa oli siis HiPa. Useimmat Alavuden pelaajista valmistautuivat peliin katselemalla PalloSuhareiden otteluita samassa turnauksessa. Nekin, jotka eivät näin tehneet, valmistautuivat toki hyvin. Monelle peli olisi ensimmäinen sarjapeli koskaan. Taktiikka oli kuitenkin laadittu hyvin ja se piti koko pelin (kiitos siitä kaikille!).
Picture
Muun muassa Remixin, Vaasan ja KauWi:n väkeä seurasi silmä tarkkana avausottelun kuvioita (ainakin jonkin aikaa) ;) Kuva: Jenni Hautamäki

Ottelun avausmaali nähtiin noin kahdeksan ja puolen minuutin pelin jälkeen. Kaikki alkoi Pirjon hyvästä nostosta maalille. HiPa-kapteeni laittoi päänsä pallon tielle, seurauksena jäähy. Ylivoima sujui hyvin ja vastustajan maalivahti sai olla tarkkana. Hän poimikin muutaman vedon hyppysiinsä. YV:n aikana ei kuitenkaan viitsitty tehdä maalia, että saatiin +/- tilastoonkin jotain. Eli 7 sekuntia YV:n jälkeen Noora iski normaalilta paikaltaan hienon vedon etukulmasta sisään. Anniina oli (kerrankin ;D) hyvänä maskina.

HiPa:n matala karvaus yllätti ainakin allekirjoittaneen. Mutta kullakin oma taktiikkansa. Vasta viimeisessä erässä HiPa nosti karvaustaan ajoittain. Pääasiassa HiPa rakensi hyökkäyksiä kuitenkin rauhassa. Niin kuin tiedettiin, himankalaiset osaavat syötellä. Syötöt napsahtelivat kaverin lapaan kuin tilauksesta. Alavuden puolustustaktiikka kuitenkin toimi ja HiPa joutui pyörittämään palloa laidoilla ja muilla huonoilla vetopaikoilla. Alavus tukki keskustan hyvin.

Toisessa erässä Himanka pääsi peliin paremmin mukaan. Kenttäpelaajat torjuivat useita laukauksia, mutta Minnan napsittavaksi jäi silti noin kymmenen vetoa. Toisen erän lopussa alavutelaiset sähläsivät. Vapaalyönti HiPa:lle hyökkäyspäästä - vaihtoon vaiko eikö? Vaihtaako HiPa vai ei? Epäselvän tilanteen seurauksena alavutelaisia kentällä liikaa, ja vaikka yksi ei osallistunutkaan peliin, seurauksena joukkuerangaistus. Rangaistusta meni kärsimään Mia. Kuten tiedetään, Alavuden erikoistilannepelaaminen toimii. HiPakaan ei saanut ylivoimansa aikana yhtään vetoa Minnalle asti, vaikka sai erätauolla suunnitella ylivoimakuviotaan vielä 36 sekunnin ajalle.

Picture
 Alavus tukki keskialueen ja puolustus oli tiivis, mutta silti ryhmitys säilyi hyvin. Kuva: Jenni Hautamäki

Alavus nukahti kolmannessa erässä. Älkää tehkö niin kuin minä teen, vaan niin kuin minä sanon. Ja sanokaa muuten mullekin, etten tee niin. Elikkä joku nimeltä mainitsematon pelaaja ei totellut omaa ohjettaan, ja niinpä HiPa:lta näppärä syöttö maalin eteen, ja pallo löytyi Alavuden maalista. Tästä ei kuitenkaan lannistuttu. Alavus taisteli esimerkillisesti koko pelin. Iina hyödynsi pelisilmäänsä, kun ottelua oli jäljellä noin kolme minuuttia. PaSu-pelistä tuttu rystylaukaus ja pallo löytyi jälleen HiPa:n maalista. Ja taas se eräs asia nousi esille: maalin jälkeinen vaihto. HiPa pääsi tasoittamaan liian helposti vain parikymmentä sekuntia Alavuden johtomaalin jälkeen. Viimeisillä sekunneilla Minna pelasti vielä SC:n tappiolta ja näin ottelu päättyi pistejakoon tuloksella 2-2. Minnalle tuli torjuntoja noin 25. Alavutelaisista parhaana palkittiin Iina.

Valmentajien tähdet HiPa-pelistä:
*** Minna
** Noora
* Iina

HiPalaiset käyttivät vartaloaan hyödyksi, mutta rajua peliä heidän ei voi sanoa pelanneen. Vaikka HiPa:n peli ei ehkä ollut parhaimmillaan, he pelasivat hyvin. Kapteeni Iida Vähärautio näytti olevan myös pitkälti ohjeistajana HiPa:n joukkueessa. Pelin perusteella voikin epäillä, että kristallipalloni saattoi olla väärässä, kun arvioin joukkueiden tasoa ennen kautta. Valmentajalla on iso merkitys varsinkin kokemattomille pelaajille. Jos HiPa:n valmennus on vain kapteenin varassa, HiPa:lle tekee tiukkaa nousta kakkoseen. Periaatteessa 5-6 joukkueella on mahdollisuudet nousuun ja HiPa on yksi näistä. Mennyt turnaus ei kuitenkaan vakuuttanut HiPa:n menestyksestä.

Sitten parin tunnin tauko, ketjujen muutoksia ja Remix-peliin. Remixiä vastaan saimme kentälle kolme hyökkäyskenttää ja lähes tarpeeksi pakkejakin. Anita voitti tuttuun tyylinsä ensimmäisen aloituksen ja A. Mäkelät kera S. Mäkelän saivat pallon jokseenkin pyörimään Remixin päässä. Ottelun alku oli kuitenkin ehkä hieman tunnustelevaa. Välillä Remix sai yllätettyä ainakin allekirjoittaneen. Heiltä tuli muutama erittäin hyvä nousu laitoja pitkin ja Minnakin sai napata pallon hyppysiinsä ensimmäisessä erässä muutaman kerran. Ottelun avausmaali syntyi reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen. Sannamari tavoitteli pitkällä ristisyötöllä kentän puolesta välistä toisella laidalla noussutta Anitaa. Pallo meni kuitenkin hiukkasen liian eteen ja ajautui kulmaan. Anita haki sen sieltä, purjehti keskemmälle ja laukoi kauden avausmaalinsa ajassa 10.14.
Picture
 Peli pyöri Remixin päädyssä hyvin. Kuva: Juha Pynttäri

Jo ottelun alusta lähtien kävi selväksi, että Remixin numero 27 tykkää vetää kiertovetoja. Niinpä noin toinen lähivapari Remixille ja tällä kertaa kierto onnistui. Minna ei nähnyt muurin läpi, ja kaikkihan tietää, kuinka pahoja ne kierrot voi olla. Näin ollen Remix tuli tasoihin ajassa 11.52. Ja sitten oli taas A. Mäkelän vuoro lisätä tehoja(an). Remixin pakki nousi liikaa, eikä häntä osattu paikata. Riitta riisti pallon esimerkillisesti ja avasi pitkällä syötöllä puolessa kentässä kyttäävälle Anniinalle. Ja mitenkäs muuten pallo olisikaan mennyt maaliin kuin Anniinan kuulusta kiertovedosta. Näin ajassa 12.12 Alavus 2-1-johtoon.

Erätauko tuli, mutta osalle (esim. yhdelle sepittelijälle) Remix oli vieläkin se tyttöjen sarjan häntäpääjoukkue. Ja hyvinhän siinä aina käy, kun aliarvioi vastaustajan, eiks je? Toisessa erässä siis ei vieläkään tajuttu, miten Remixiä vastaan kannattaa pelata. Minna joutui napsimaan pari torjuntaa enemmän kuin ensimmäisessä erässä, koska Remixin flow-tila piti vieläkin. Toisen erän puolessa välissä Remix tuli väkisin tasoihin. Remixin pelaaja päästettiin kulmasta vapaasti keskelle parin metrin päähän maalista. Näin Remixin numero 11 pääsi iskemään ottelun tasoihin. Remixin 11 ja 17 esittivätkin ajoittain hyviä otteita kentällä. Eniten vaikeuksia aiheutti kuitenkin Pohjolaleirillekin valittu 1993 syntynyt Janika Ollikkala. Nopea ja taitava tyttö, josta on Remixille enemmän hyötyä puolustajana, vaikka pelaisi varmasti myös mainiosti hyökkääjänä. Vaikka eihän hän tietenkään SC Alavuden ysikolmosia voita (:D). Myös Sanna Ahtolan kiertoveto pääsi yllättämään alavutelaiset kerran, ja hänet palkittiin Remixin parhaana. Remixin maalivahtivalinnat kumpaankin peliinsä olivat myös onnistuneet. Maalivahtipeliin Remix ei tule kaatumaan. Vaikka miten Remix-Alavus-peliä katsoo, muita apuja Remixillä ei edellä lueteltujen lisäksi kyllä juuri ollut. Remixin panos yllätti (minut), ja on mahdollista, että Remix ei ehkä jää naisten sarjan jumboksi. Tosin Vaasalla oli noin 5 "oikeaa" pelaajaa Ilmajoen turnauksessa. Jos niillä joskus sattuisi olemaan vaikka kymmenen pelaajaa, niin mistäs sitä tietää...
Picture
 Muun muassa Jenni T ja Tarja taistelivat ensimmäisissä sarjapeleissään hyvin. Kuva: Juha Pynttäri

Toisessa erässä ei ollut Remixin maalin lisäksi muita tilastomerkintöjä, joten erätauolle mentiin tilanteessa 2-2. Alavus yritti käyttää taktista osaamistaan (tai osaamattomuuttaan) hyväksi ja kavensi peluutustaan kahteen kenttään. Viimeinen erä lähtikin räväkästi käyntiin. Minna avasi hyvällä heitolla vastustajan puolella odottavalle Anniinalle, joka pääsi iskemään ottelun toisen maalinsa. Näin kolmatta erää oli pelattu 26 sekuntia, kun Alavus siirtyi 3-2-johtoon. Kolmannessa erässä pallo pyöri entistä enemmän Remixin päädyssä johtomaalin jälkeen. Palloa ei vain saatua verkon perälle asti. Remix sai erässä vain kaksi laukausta Alavuden maalia päin. Ollikkala toi Remixin tasoihin yksilösuorituksellaan, numerolle 27 ilmainen syöttöpiste (joka vaikutti myös ratkaisevasti Remixin ottelun parhaan pelaajan valintaan, jos minulta kysytään...). Joka tapauksessa Remixin tasoitusmaali syntyi ajassa 41.24. Lopun aikaa pallo pyöri Remixin päässä, mutta Remix taisteli. Ottelun viimeisillä kymmenillä sekunneilla Anita toi palloa väkisin maalille ja Remixin pelaaja joutui lyömään mailaan jäähyn arvoisesti. Näkemykseni/kuvitelmani mukaan tuomarin vihellyksestä ei huomattu heti pysäyttää kelloa, mutta ehkä näin väärin. Joka tapauksessa ottelua kolme sekuntia jäljellä. Vapari oli hyvä, mutta laukaus ei tällä kertaa mennyt maaliin asti. Näin pisteet jouduttiin tasaamaan tässäkin pelissä. Kaikki kunnia Remixille, joka pelasi hyvin kurinalaista peliä. Mutta myös Alavuden joukkueen peittojen ansiosta, mm. mustikankeräykseen erikoistuneen Mian, Remix ei saanut paljon vetoja Minnalle asti. Alavuden vastustajista HiPa oli selvästi taitavampi kuin Remix. Remixin ehkä suurin vahvuus oli Vaasa-pelissä vahvistunut itseluottamus. Sillä pärjää pitkälle.

Jaskan jakamat tähdet Remix-pelistä:
*** Anniina
** Anita
* Liisa

Ensimmäiseksi turnaukseksi peli ja tulokset olivat erittäin hyviä. Pelissä oli paljon hyvää ja myös muutama korjattava asia (niistä enemmän treeneissä). SC Alavus on edelleen voittamaton joukkue. Ensi viikon peleissä vastaan asettuvat kärki- ja häntäpäänjoukkueet KuRy sekä SB Vaasa III, joka käyttää nykyisin nimeä SB Vaasa naiset Akatemia. Alavuden tavoitteena on tietenkin jatkossakin olla tappioton joukkue, mutta kurikkalaisilla ja vaasalaisilla saattaa olla tähän sanansa sanottavana... Vai? Mutta jos Alavuden joukkueen kannustus ja joukkuepelaaminen, toisten eteen pelaaminen, vetojen peittäminen ym. jatkuu samanlaisena, Alavuden voittaminen ei tule olemaan helppoa.

Muita huomioita turnauksesta:

ISB:n valmistautuminen ei tainnut ensimmäiseen peliin olla paras mahdollinen. He lämpenivät hitaasti, vaikka ottivatkin lopulta selvän voiton PaSusta, jonka tehot olivat täysin ykköskentän varassa (jälleen kerran). (PaSu-ISB 4-8)

Kauhajoen ja KauWi:n välinen peli oli numeroista huolimatta luullakseni melko tasaista vääntämistä. Kauhajoki vain taisi väsyä viimeisessä erässä. Eikä Kauhajoen tilannetta ainakaan tuomarit parantaneet - he kun ottivat fyysiset rikkeet hyvin pois läpi päivän. (Kauhaj.-KauWi 1-7)

KuRyn pelitapa sopii PaSua vastaan. Kurikkalaiset harvoin tekevät montaa maalia, mutta eivät myöskään päästä. Ja ovat vissiin saaneet jonkun hyvän lapualaisjunnun riveihinsä. Ensi viikolla nähdään, miltä PaSun peli näyttää täysin erilaisia joukkueita mitä kohtasi ensimmäisessä turnauksessa vastaan (ensi viikolla Kauhaj-PaSu ja KauWi-PaSu). (PaSu-KuRy 2-3)

Vaasan ja Kauhajoen pelistä en tiedä. Vaikuttaa siltä, että Kauhajoki nukkui muutaman vaihdon, mutta kai se aika selvä peli oli. (Vaasa III-Kauhaj. 2-6)

Kurikan ja Kauhavan välinen peli olisi varmasti ollut mielenkiintoista katsottavaa, mutta valitettavasti en juuri ehtinyt peliä seuraamaan. Molemmat joukkueet tiesivät toistensa vahvuudet etukäteen. Tällä kertaa Kurikka valitsi taktiikkansa oikein. (KuRy-KauWi 3-0)

Remixin ensimmäinen peli naisten sarjassa meni isokyröläistenkin mielestä varmasti yli odotusten. Vaasalaiset olivat väsyttäneet itsensä Kauhajokea vastaan ja Remixille helppo voitto. (Remix-Vaasa 5-0)

HiPan huono peli (tuloksen valossa) Kokkolaa vastaan yllätti. Tai sitten se Kokkolan valmentaja on oikeasti hyvä. (Kokkola-HiPa 2-3)

ISB esitti kotiturnauksessaan ehkä päivän parhaan pelin. Kokkola oli koko ajan askeleen jäljessä ilmajokisia. Tutut ilmajokiset tekivät maaleja, mutta silti Ilmajoen pelaajamateriaalin leveys ehkä yllätti. Vaikea pelata naisvartiointia, jos jokainen pelaaja pystyy ratkaisemaan pelin... (ISB-Kokkola 8-0)

Nauhoja on kelailtu, mutta ihan kaikkea ei sovi paljastaa, kun on urheilusta kyse. Tämä kynäilijä voisi jatkaa kuivakkaa analyysiä ja pelikoostetta lähes loputtomasti - onnitttelut sinulle, joka pääsit tänne saakka! Luulen kuitenkin, että kaikki joukkueet ovat jo kääntäneet katseensa ensi turnaukseen. Törmäillään!

-hidas laidantakaanousija

P.S. Että ne, jotka ovat jaksaneet lukea tätä pitkäveteistä tekstiä, saisivat edes jonkin palkinnon, kerrottakoon, millainen on tosi pelimies/-nainen:

- Pelimiehellä on suuret puheet.
- Pelimies ei myönnä mitään.
- Pelimies ei kinastele, koska on aina oikeassa.
- Pelimies ei selittele.
- Pelimies ei sano: "Hyvä yritys!".
- Pelimies tietää aina enemmän siitä, mistä sinä puhut.
- Pelimies ostaa ensin mailat ja vasta sitten opettelee pelaamaan.
- Pelimies ei koskaan myönnä olevansa tappiolla.
- Pelimies pelaa aina sinua paremmin vaikka voittaisitkin.
- Pelimies ei syötä huonommalleen.
- Pelimies pelaa omilla säännöillään.
- Pelimies ei verryttele eikä venyttele.
- Pelimies harhauttaa aina maalivahdin.
- Pelimies ei koskaan pelaa huvikseen.
- Pelimies ei ikinä lopeta.
- Pelimies vetäytyy vastuusta.
- Pelimies ei tee www-sivuja.
- Pelimiehellä on aina joku pieni loukkaantuminen.

Kuinka moni kohta sopii sinuun? ;)

PaSu - SC Alavus
                                                    2 - 2

Eräänä sateisena syyskuun viimeisenä lauantaina muuan uusi naisten joukkue nimeltä SC Alavus pelasi ensimmäisen harjoitusottelunsa toista naisjoukkuetta vastaan. Lukuisten pyyntöjen takia joudun kertomaan kyseisestä ottelusta ja myös hieman naisjoukkueesta nimeltä SC Alavus. Olkaa tarkkana!

I erä

Aina vaarallinen tai vaaraton ja erittäin arvaamaton hyökkäystriomme Anniina, Anita ja Tarja aloittivat PaSun vanhaa tuttua ykkösnyrkkiä Fiija-Sarita-Mari vastaan. Kapteeni Anita voitti aloituksen tyylikkäästi. Ensimmäinen erä ei alkanut tunnustellen, vaan molemmissa päissä viihdyttiin vuorotellen ja peli oli tasaista ja viihdyttävää. SC Alavus sai kuitenkin jo ensimmäisessä erässä pienen, mukavan paineen vastustajan päätyyn. Vetoja saatiin yli kaksikymmentä. Maalivahdit Minna ja Henna olivat kuitenkin tarkkoina (etenkin vanhoja joukkuetovereitaan vastaan) ja niinpä ensimmäinen erä oli maaliton.
Picture
                                               Pitäkää se 22! Numero 22 veti välillä ohi, välillä aivan muualle.

II erä

Toisessa erässä paine jatkui jokseenkin ja vetoja saatiin enemmän maalia päin kuin ohi (mikä saavutus ;D). PaSun "junnukenttä" pääsi kuitenkin yllättämään. PaSun tuttu pitkä päätyyn ja perään -taktiikka ei toiminut, ennen kuin Saara harhautti pakin ja pääsi pois kulmasta. Nätti syöttö suoraan lapaan Johannalle, joka oli ihan vapaana keskellä, täydellisellä laukaisupaikalla. Näin junnukentän sentterillä oli helppo työ laittaa pallo maaliin Alavuden ykköskentän harhaillessa missä sattuu. Mutta sattui niitä virheitä vastustajillekin. Pakki-pakki-syöttö epäonnistui, koska Iina ennakoi loistavasti tämän erikoisen kuvion ja katkoi syötön. Iinan kylmänviileä harhautus ja rystynosto oli ilman muuta ottelun tähtihetkiä. PaSu ei kuitenkaan luovuttanut. Saara-Johanna-Oona -ketju pyöritti peliä jatkuvasti Alavuden päässä. Alavuden rohkea, pakkien tukema hyökkäyspeli kostautui, kun Saaran johtama kenttä teki toisen maalinsa.
Picture
                                                                         Aina kaikki ei ole sitä miltä näyttää.

III erä

Kolmas erä oli Alavuden ja maalipaikkoja oli paljon. Vedot vaan suuntautuivat pitkälle varaston oveen tai PaSun puolustukseen. Ajassa 9.33 SC joutui ottamaan aikalisän. Näin saatiin hyvä huilaustauko sekä hiottua kuviot kuntoon. Aikalisää seuranneesta sisäänlyönnistä luotiinkin hyvä maalipaikka, mutta vielä ei uponnut Hennan taakse. Anniinan tiukka karvaus tuotti kuitenkin tulosta viimeisellä minuutilla ja hän sai syötettyä mainion syötön alaviistoon Anitalle, joka oli vapaassa tekopaikassa. Niinpä Mari joutui lyömään mailaan takaapäin. (Kaikinpuolin tasapuolisesta tuomaroinnista huolimatta tästä tilanteesta voi tietenkin aina keskustella. Oliko se sitten maalintekotilanne... Ja nykyäänhän rankkarin lisäksi tuomitaan aina myös jäähy.) Joka tapauksessa peliä jatkettiin vain vapaalyönnillä. Sitä juonimaan meni ovela sentterimme Anita vierellään Sannamari ja Anniina. Muuriin asettuivat PaSulta Sarita, Mari, Janniina sekä alavutelainen keltapaitaa kantava Heli. Fiija kärkkyi ja piti vähän kauempana Tiinaa. Niinpä vaihtoehdot olivat selvät: syöttääkö Sannamarille, jonka veto kohdistuisi muuriin vaiko Anniinalle, joka hiipi vasemmalle ja jonka vedon edessä ei olisi ketään. Yllättäen todella kovan vedon omaava maalipyssy Sannamari ei saanutkaan syöttöä, vaan se menikin Anniinalle. Anniina ei tällä kertaa vetänyt ohi - olihan peliaikaa vain puoli minuuttia jäljellä. Näin pallo löytyi Hennan selän takaa ajassa 14.27. PaSu otti vielä aikalisän samassa ajassa ja kentällä nähtiin erikoinen kentällinen: Päivi, Sarita, Saara sekä Jenni ja Janniina. Kaikki kävi juuri kuten odotettiinkin: Alavus voitti aloituksen ja sai pallon PaSun päätyyn, josta Sarita haki sen ja yritti kuljettaa ylöspäin. Kumpikaan ei kuitenkaan saanut enempää vetoja ja niin peli päättyi mielenkiintoiseen 2-2-tulokseen.
Picture
                                                                                                    SE vapari.

Jotain piti kuitenkin vielä jättää salaisuudeksi, joten rankkarispesialisteja ei vielä paljastettu.