SC Alavus naiset

Harjoitusturnauksesta haettiin tuntumaa salibandymailaan ja ehkä myös mattoon.. Päivän ensimmäinen peli oli Remixiä vastaan (+ niitä liigapelaajia ;D). Sanna iski päivän avausmaalin Irenen syötöstä heti parin minuutin pelin jälkeen. Ensimmäisen erän lopussa, tai minuuttia vaille päätöstä, kova ja ulottuva pelaaja, Remixin Tiia, päästettiin iskemään maali alivoimalla. Ei sarjapeleissä onneksi, niin ei mene historiankirjoihin. Ensimmäisen erän jälkeen tilanne siis 1-1.

Toisessa erässä päästiin jatkamaan ylivoimaa, mutta kun päästiin tasakentällisiin, oivana syöttelijänä tunnettu laidansuoristaja antoi loistavan poikittaissyötön Remixin (SPV:n) Janikalle, joka ystävällisesti pujotteli koko kentän läpi ja iski rystyltä Remixin 2-1-johtomaalin. Toki Janika sai myöhemmin vielä jäähyn, joka nollasi hänen maalinsa, koska Irene iski nyt Sannan syötöstä ylivoimamaalin. Pallo toimitettiin maaliin ajassa 23.30 ja suunnilleen tästä asti peli oli myös pienoista Alavuden hallintaa. Peli kuitenkin päättyi lukemin 2-2.

Päivän toista vastustajaamme Lapuaa vastaan oli tietenkin niitä kalavelkoja maksettavana taannoisista kevään peleistä, joita ei kukaan tosin enää edes muista. Peli oli täyttä sählyä molempien joukkueiden kohdalla ja myös todella tylsä peli seurata. Säntäiltiin ja pelattiin sählyä. Ensimmäinen erä pelattiin myös maaleitta. Toisessa erässä Pirjo sai (kyseenalaisen) jäähyn maasta pelaamisesta. Alivoima selvitettiin ja jäähyn loputtua uusi taitava vahvistuksemme turnaukseen eli Tiina iski ottelun avausmaalin Sannan toimiessa jälleen syöttäjänä. Peli päättyi Tiinan maalin jäätyä ainoaksi lukemin 1-0 Alavudelle.

Seuraavassa pelissä kohdattiin aina niin mukava vastustaja SPV:n B-tytöt. Ensimmäisessä erässä jätettiin taas ylivoima käyttämättä ja erä päättyi maalittomasti. Toisessa erässä HL iski maalin ajassa 3.47 ja sitten seuraavassa vaihdossa ajassa 7.33. Ja vielä seuraavassa vaihdossa ajassa 10.47. Ensimmäisessä ja kolmannessa maalissa Anita teki kaiken esityön ja antoi loistosyötöt maaleihin. SPV taisteli vielä ensimmäisen maalin jälkeen, mutta pian taistelutahto hiipui. 18 sekuntia ennen pelin loppua Anniina iski Irenen syötöstä vielä tyhjään maaliin lupauksensa mukaisesti ja peli päättyi 4-0 Alavudelle.

Viimeisessä runkosarjapelissä olisi kohdattu Ilmajoki, mutta joukkueiden yhteisestä sopimuksesta tästä runkosarjapelistä tehtiin finaali. ISB ja SC Alavus kun olivat jo ennen viimeisiä pelejä varmistaneet finaalipaikkansa. Ensimmäisessä erässä ISB:n Fiija iski maalin Sallamarin syötöstä. Seuraavassa vaihdossa Anniina iski tasoituksen Sannamarin syötöstä ja ISB:n johto säilyi näin alle puoli minuuttia - vielä tällä kertaa.

Toisessa erässä ISB:n Jenni syötti ja Armi ohjasi maalin edestä joko korkealla mailalla lantion korkeudelta tai mahdollisesti kädellä pallon maaliin. Kun turnauksessa on vain yksi tuomari, ei tuomaria voi tästä missään nimessä syyttää. Ja ISB olisi voinut voittaa joka tapauksessa, mutta harmillisesti ottelu ratkesi tähän maaliin. Vaikka ilmeisesti kumpikaan Tervo ei ollut perillä maalin syntymisestä, vanhemman näkemys joukkueista jätti pohdittavaa: "Kauden alusturnauksen voitto meni oikeaan osoitteeseen. Alavus oli ehkä yksilötasolla vahvempi, mutta joukkuetyöskentelyssä ISB meni ratkaisevan askeleen verran edelle. " (Jude, http://www.jiiteesport.fi/default.aspx?id=117)

Ottelu ISB:tä vastaan oli vauhdikas ja tasainen. Se oli Alavuden päivän ainut peli, joka muistutti (ainakin etäisesti) salibandyä. Tämä päivän paras peli antoi viitteitä siihen, mitä viikonlopun sarjapeleiltä voidaan odottaa. Onko tämän viikon lauantai sitten täynnä yllätyksiä vai yllätyksettömyyttä, sen näemme lauantaina. Mutta minä toivon ensimmäistä..