SC Alavus naiset
 
Picture
Naiset päättäjäisissa upeissa maisemissa. Kuva: Kai Lavila

Ensin viralliset palkinnot. Näistä on päätetty, että sama pelaaja ei voi saada kuin yhden palkinnon.

Parhaaksi pelaajaksi valittiin Anniina. Vaikka kriteereistä en sen kummemmin tiedä, niin ehkä jotain aikaan on saanut kentällä, kun koko kyseisen divarin pistepörssin piikkipaikan jakoi toisen pelaajan kanssa (huom. sana ehkä ;D).

Suurimman osan kautta valmentajana ollut Jaska valitsi Taistelija-palkinnon saajan. Taistelijaksi valittiin Jenni.

Joukkueen äänestämä palkinto oli Tärkein pelaaja. Palkinnon saajaksi valittiin Minna. Voi vain arvailla Minnan tittelin syytä. Olisikohan jonkun kopin napannut siellä maalilla ja vielä heittänyt maalintekijöille muutaman syöttöpisteen. Tarkasti laskettu torjuntaprosenttikin kertoo omaa kieltään. Minna sai lähes 2/3 äänistä.

Sitten oli vielä yksi palkinto, josta kukaan muu kuin kapteeni ei tiennyt eli Kapteeninvalinta. Antaa kapteenin kertoa palkinnosta: "Tämä valinta vaatii perusteluja hiukan enemmän ollakseen yhtäänkään uskottava. Valitsemani pelaajan tiedän tehneen joukkueen eteen sekä kentällä että kentän ulkopuolella töiden lisäksi ylitöitä melkoisen määrän aliarvioimatta yhtään niitä joukkueemme muita työmyyriä. Pelaajan merkitys joukkueelleen pelikentällä tulee esiin +/- tilastoa katsottaessa, kahtena viime vuotena pelaaja on ollut tilastomme kärkenä kahdessa eri joukkueessa tehden töitä erilaisissa kenttäkoostumuksissa näissä joukkueissa. Sattumaa ja hyviä pelikavereita ei siis yksin voi asiasta kiittää. Aika monissa joukkueissa paljon maaleja tekevä kentällinen, niitä myös paljon päästää omiin. Pakin päätehtävä on olla päästämättä maaleja ja se näkyy nimenomaan tässä tilastossa. Jos peleissä jaettaisiin kakkossyöttöpiste, tämä pelaaja on joukkueemme pelinrakentajana useimmiten ollut se kakkossyöttäjä. Lisäksi hän tekee joukkueellemme näkymätöntä työtä kentällä mm. varmistamalla vaihdot loppuun [kirjoittajan huomio: tässä taitaa olla väärä vaihto -jäähyistä päätellen vielä hieman opettelemista ;)], kuluttamalla aikaa alivoimalla palloa hautomalla. Jos maalintekoprosentti olisi laskettu laukausten perusteella, arvelen, että tämä pelaaja olisi ollut korkealla, sen verran tarkkoja ovat ne harvat vedot. Kentän ulkopuolella tehdystä työstä mainittakoon joukkueemme kyseenalainen maine, ks. www. Kapteeninvalinta on pelaaja, jota myöskään ei ole aiemmin palkittu." Palkinnon sai Sannamari. (Voin vain pahoitella kappaleen pituutta, mutta HL on sitä mieltä, että erityisesti tätä palkintoa on syytä perustella.)
Picture
Paras pelaaja, Taistelija, Tärkein pelaaja ja Kapteeninvalinta. Kuva: Anita Mäkelä

Vielä muutama kapteenin kunnianimitys pelaajille, jotka eivät tänä vuonna pyttyä saaneet:

Pirjo - Joukkueen Tykkipelaaja
Mia - Joukkueen Spurttaaja
Heli - Aina valmiina joukkueen puolesta
Riitta - Joukkueen Maltti
Tiina - Joukkueen Tasapainottaja
Tarja - Hyökkäyspään Raastaja
Iina - Pakkipään Raastaja
Noora - Joukkueen Taitopalloilija
Jossu - Joukkueen Tulokas


Sitten vielä epävirallisempaan osuuteen, eli joukkue on äänestänyt keskuudestaan eri kategorioissa parhaita seuraavasti:

Paras hyökkääjä
Palkinto myönnetään hyökkääjälle, joka on menneellä kaudella osoittanut erinomaisia taitoja hyökkäyspäässä ja joka samalla on myös merkkauttanut itselleen myös siitä todistavan, merkittävän maali ja/tai syöttömäärän. Paras hyökkääjä on se pelaaja, joka pelistä toiseen pelaa tasaisen hyvin ja myös ratkaisee tärkeät/tiukat ottelut tekemällä tärkeitä maaleja (avaus-, voitto- ja tasoitusmaaleja), eikä se, joka mässäilee pisteillä ainoastaan "helpoissa otteluissa". Paras hyökkääjä esittää myös väläyksittäin uskomattomia taitavia suorituksia.

Palkinnon saaja: Anniina (n. 4/5 äänistä)


Paras puolustaja
Palkinto myönnetään puolustajalle, joka osaa puolustaa tehokkaasti ja ärhäkkäästi omaa maalia, mutta samalla osaa myös rakentaa ja rauhoittaa joukkueen peliä. Tämä pelaaja kunnostautuu kauden aikana toistuvasti pelastamalla varmoja maaleja. Tärkeä osa puolustuspelaamista tänä päivänä on myös tukea hyökkääjiä hyökkäyspäässä. Paras puolustaja kerää lisäksi jonkin verran pisteitä kauden aikana, vaikka se ei olekaan pelipaikan ensisijainen tehtävä.

Palkinnon saaja: Sannamari


Paras tyyppi
Kategorian voittaja on joukkueen mukavin tyyppi niin kentällä kuin myös sen ulkopuolella. Tämä pelaaja naurattaa, auttaa ja tukee pelikavereita tilanteessa kuin tilanteessa

Palkinnon saaja: Tarja (reilusti yli puolet äänistä)


Tärkein pelaaja
Palkinto myönnetään sille pelaajalle, jonka kokonaispanos joukkueelle on merkittävin, niin pelillisella kuin myös henkisellä puolella. Ilman tätä pelaajaa joukkue ei olisi enää sama, vaan menettäisi todella paljon.

Palkinnon saaja: Minna


Kovin tsemppaaja
Palkinto myönnetään pelaajalle, joka kovalla asenteella ja omalla esimerkillään näyttää koko joukkueelle miten paljon enemmän sitä voikaan kentällä tehdä, jos vain haluaa. Tämä pelaaja ei välttämättä tee paljon maaleja ja pisteitä kauden aikana, mutta ottaa aina täyden ilon irti onnistuessaan. Tämä pelaaja juoksee yhtä kovaa ylös hyökkäykseen kuin alas puolustukseenkin. Kovin tsemppaaja on usein se pelaaja, joka vaikealla hetkellä pelkällä asenteellaan väläyttä jollain tavalla ja aukaisee koko joukkueen pelin.

Palkinnon saaja: Mia (taisteli tiukasti Minnan kanssa ja voitti lopulta yhdellä äänellä)


Eniten kehittynyt
Palkinto myönnetään pelaajalle, joka menneen kauden aikana on kehittynyt eniten. Kyseessä voi olla joko henkilökohtainen tekniikka, joukkuepelaaminen, harjoitteleminen tai yleinen asenne ja tekeminen.

Palkinnon saaja: Jenni (tämäkin ratkesi yhden äänen perusteella, Jennin kanssa kisasi tiukimmin Jossu)


Vuoden tulokas/yllättäjä/suoritus
Palkinto myönnetään uudelle pelaajalle, joka on nopeiten ja parhaiten sopeutunut joukkueeseen niin pelikentällä kuin myös sen ulkopuolella. Välttämättä kyseessä ei ole mikään pistenikkari, vaan pelaaja joka on menneellä kaudella vakuuttanut vahvasti jollain tai monella eri osa-alueella. Kyseessä voi myös olla "vanha pelaaja" joka on yhtäkkiä saanut tuulta purjeisiin ja kaikkien yllätykseksi pelannut loistavan kauden ylittäen itsensä. Palkinto voidaan myös myöntää jonkin tietyn yksittäisen näyttävän ja mieleenpainuvan suorituksen vuoksi.

Palkinnon saaja: Jossu (yksi reiluimmista voitoista, yli 70% äänistä)


Vuoden kiertopalkinto
Palkinto myönnetään suoraan sen perusteella kuka pelaaja on saanut eniten yksittäisiä ääniä kaikki yllä mainitut kategoriat yhteen laskettuna. Koska pelaajat itse antavat ääniä toisilleen kertoo tämä siitä, että pelaaja on vakuuttanut joukkuetoverinsa monella eri osa-alueella menneellä kaudella.

Palkinnon saaja: Minna (Kolmen kärki oli tiukka: 1. Minna (18 ääntä), 2. Anniina (16), 3. Jossu (15))
Picture
Tärkein pelaaja, Paras tyyppi, Vuoden tulokas/yllättäjä/suoritus, Paras puolustaja, Paras hyökkääjä, Kovin tsemppaaja, Eniten kehittynyt. Kuva: Anita Mäkelä


HL kiittää koko joukkueen puolesta kaikkia pelaajia, vastustajia ja kannustajia kaudesta 2010-2011! Tavataan ensi kaudella ;)

-HL

P.S. Erityiskiitos tämän jutun osalta kapteenillemme Anitalle - Joukkueen käytännön asioiden hoitajalle. Kapteenin rooliin kuuluu hieman muutakin kuin yksi allekirjoitus peleissä.Leave a Reply.