SC Alavus naiset
 
Naisten II-divisioona koki suuria muutoksia, kun sarjaan nousi peräti neljä uutta joukkuetta: KauWi, PSB Lapua, Nurmon Jymy ja SC Alavus. Neljä vanhaakin toki säilyi: ISB, HiPa, Nibacos ja SB Vaasa II. Sarja on tänä vuonna siis uudistettu ja ehkä myös tasaisempi kuin koskaan. Nibacoksen ja SB Vaasa II:n laskisin pienoisiksi suosikeiksi, mutta kuusi muuta joukkuetta taistelevat tiukasti etenkin siitä, että sarjapaikka säilytetään. Yllätyksiä mahtuu aina mukaan, mutta ennakkoasetelmat lienevät nämä. Ja myönnettäköön, että tämä kausiennakon viivästyminen johtui osittain siitä, että odotin kaikkia mahdollisia harjoituspelien tuloksia antamaan edes jonkinlaista osviittaa tulevasta (turhaan)..


Ja suuret ja mahtavat joukkueanalyysit:

SB Vaasa II

Pistekärki (joukkueen oman pistepörssin mukaan) lähti, mutta III-divisioonassa loistanut Pia Pihlaja tuli tilalle. Jatkosarjapaikassa aika vahvasti kiinni. Tämän sarjan junnujoukkueet juoksevat pallon perässä, kun vaasalaiset alkavat pyörittää. Mutta hei, näissähän peleissä nousee ainakin kunto, jos toteuttaa tuota taktiikkaa ;)

HiPa

Edelleen HiPa on hyvä joukkue siinä mielessä, että pelitaitoja löytyy kyllä. Mietteitä herättää kuitenkin henkinen puoli ja maalivahti. Joukkueen vahvuus lienee yhteishenki ja se, että joukkue on tasainen. Toisaalta joukkueen tasaisuus aiheuttaa toisinaan ongelmia, kun ratkaisijoita ei löydy. Nuori joukkue, joka kehittyy (ja vanhenee?) koko ajan.

KauWi

Nyt meillä on loistava taktiikka KauWi:a vastaan. Aiomme vain pitää 1-0-johdon loppuun asti. KauWi(kin) on meille vielä voittamaton, mutta olemme kaikissa aiemmissa kohtaamisissa menneet heti johtoon, joten sama linja säilynee tällä kaudella. Vain pelin lopun juoni muuttuu, kun pidämme sen johdon. Sopiiko KauWille tällainen pieni juonenkäänne pelin käsikirjoitukseen?

SC Alavus

Joukkue on uudistunut paljon, mikä tuo sekä uusia tuulia että haasteita. Muuttuuko pelityyli, kärsiikö joukkuehenki, lisääntyykö taito? Monia kysymyksiä, joihin harjoitusottelut antoivat suuntaa. Alavuden peliesitykset ja otteluiden voittaminen on kiinni pienistä asioista. Se, saadaanko niitä kuntoon täksi kaudeksi (tai koskaan) on arvoitus.

NJ

Ehkä heikentynyt viime kaudesta, tai ainakin kokenut jonkin verran vaihtuvuutta. Juuri Nurmon sijoitusta on vaikea arvioida hieman ailahtelevien esitysten vuoksi. Viime kauden alkukausi oli täysin Jymyn hallintaa, mutta sitten tapahtui notkahdus, ja yhtäkkiä joukkue olikin inhimillinen vastus. Yli-inhimillisyys vai inhimillisyys tällä kaudella, en saa selvää pölyisestä salibandypallostani. Entä varustepuoli? Mailan tulee vahvistaa kykyjä, ei rajoittaa niitä, joten miten käy Jymyn?

Nibacos

Ei enää yhtä vahva kuin pari vuotta sitten, mutta pärjännee vielä tässä sarjassa. Ei suuria muutoksia, perustaso riittää helposti yli keskikastin, mutta sijoituksen putoaminenkin viime kaudesta on mahdollista. Voi kokea pohjanoteerauksen jo tällä kaudella, mutta se olisi pienoinen yllätys. Sellaiset yllätykset kyllä minulle sopisivat... ;)

PSB Lapua

En aliarvioi Lapuaa esimerkiksi harjoitusturnauksen perusteella, sillä ei ollut mitään merkitystä. Lapua on edelleen nuori ja nopea joukkue, ja osa pelaajista on myös taitavia. Kakkonen on eri sarja kuin kolmonen. Helppoja pelejä ei tule. En usko, että voi yltää vielä tällä kaudella kärkitaisteluihin, kamppailee lähinnä putoamisen välttämisestä. Itseluottamustaso voi heitellä muutaman voiton tai tappion (tai analyysin ;)) jälkeen merkittävästi.

ISB

(V)Ihastutti pallonhallinta- ja syöttöpelillään harjoitusturnauksessa. Juoksutti hienosti vastustajia. Pallo pomppi välillä, mutta pääasiassa loi pelityylillään tehokkaasti maalintekopaikkoja. Onko joukkueessa kuitenkin taiteilijasieluja, jotka haluavat pelata omaa peliään? Siltä ei näyttänyt, mutta kausi ja oikeat pelit tuovat eteen uusia tilanteita. Näyttämisenhalu voi tuoda yliluonnollisia suorituksia tai turhautumista. Jännä nähdä kumpaa on luvassa.Lopullinen sarjataulukko näyttää siis sijoitusten osalta tältä:

1. SB Vaasa II
2. Nibacos
3. ISB
4. NJ
5. KauWi
6. HiPa
7. PSB Lapua

Ja Alavuden voi sijoittaa johonkin väliin tai listan ylä- (tai ala)päähän. ~HL

Kimi
25/9/2012 05:12:21 pm

Mielenkiintoinen ennakko ja tuo ainakin harjoitusmotivaatiota tänne Lapualle. Kiitos taas milenkiintoisesta ennakosta ja tsemppiä jokaiselle kauteen!

Reply
eipäs kun :)
25/9/2012 10:35:02 pm

1. SB Vaasa II
2. Nibacos
3. ISB
4. HiPa
5. SC Alavus
6. NJ
7. KauWi
8. PSB Lapua

Reply
Rami
3/10/2012 07:50:39 pm

Olipas varovasti kirjatut kirjoitukset tänä vuonna ennakoista.

"Voittamaton". Kuulostipa hyvältä. Yritetäänpä pitää tuosta ajatuksesta kiinni. Tämä jo varmaan vastaa kirjoituksessa esitettyyn kysymykseen =)

Saa nähdä mihin järjestykseen joukkueet listalla asettuu. Toivotaan, että sarja olisi edes jollain tasolla tasainen - säilyy mielenkiintokin kauemmin. Katsotaan mihin eväät riittää.

ISB yllätti positiivisesti pre season cupin peleissä omalla pelillään.

ReplyLeave a Reply.