SC Alavus naiset
 
  Hieman ennakoimaton turnaus. Ehkä? Monesta joukkueesta puuttui avainpelaajia. Auttoiko ne HiPa:n ylimääräiset taktiikkareenit? Tuliko kanttimaaleja enää juuri yhtään? Onko sarja jo pelattu ja mielenkiinto hävinnyt? Joka tapauksessa kristallipalloni sai kyytiä ja samassa rytäkässä myös mailalle kävi köpelösti. Tai ainakin kotiin tultiin kera rikkinäisten mailojen. Vai oliko ne sittenkin rikkinäiset haaveet? :´D No ei, hauska päivä ainakin kynänkäyttäjällä oli. Ja lukijoille tiedoksi, että aina jos olen kuvannut jotain tilannetta, niin se ei ole tullut vain muistojeni varastosta, vaan tarkistettu videolta. Sitä ei kuitenkaan juttu kerro, onko videoita editoitu...

Vuoden ensimmäisessä sarjaturnauksessa Iivarissa SC Alavus kohtasi kärkijoukkueet ISB:n ja HiPa:n. Molempia vastaan alla oli tasapelit syyskaudelta. Vähintään tätä lähdettiin nytkin hakemaan. Eipä ihan onnistuttu. Ja varsinkin, kun on totuttu yhden maalin tappioihin. Nyt tuli kaksi rökäletappiota eli molemmat pelit hävittiin kahdella maalilla.

Ensimmäisessä pelissä kohdattiin sarjakärki Ilmajoki. Molempien joukkueiden Jennien poissaololla oli ehkä vaikutuksensa, mutta se siitä. Puolustus ei ehkä ihan toiminut. Vaikka oikeasti fakta on, että Ilmajoella on niin paljon niin hyviä pelaajia, että heidän pitäisikin onnistua usein. Ilmajoen ensimmäinen maali tuli ajassa 11.15. ISB:n maalintekijä sai syöttöpisteen, joten jotain outoa taisi tapahtua. Ilmajoen toinen maali syntyi kellon näyttäessä 12.59. Jonkunlainen pomppu maalin takaa ja pallo löytyi Alavuden maalista. Eli tulihan se sieltä, mitä on odotettukin. Eli maali maalin takaa, ei sentään veivimaali. Näin ohimennen mainitakseni, huhut kertovat, että ensi kaudella jollakin joukkueella on veivikoulun käyneitä enemmänkin, hmm. Ensimmäisen erän jälkeen ISB siis johti 2-0.
Picture
Iina ja Noora loivat jälleen vaarallisia tilanteita ISB:n maalille, mutta Ilmajoen puolustus oli tarkkana. Kuva: Juha Pynttäri

Toisessa erässä ISB:n jäähykuningatar hillitsi itsensä ja antoi hienon jättösyötön. Ilmajoki jo 3-0-johtoon ajassa 19.50. Kavennusmaali nähtiin ajassa 25.04. Anniina veti vasemmasta laidasta ja Tarja ohjasi maalin edestä pallon ohi puolustajan ja ISB:n maalivahdin. Ilmajoen 4-1-maali oli taas Alavuden vaihtovirheiden kermaa. Kun Sallamari saa keskeltä paikan, on aika todennäköistä, että pallo löytyy vastustajan maalista. Niin myös tällä kertaa. Tämän maalin jälkeen Alavus taisi hieman muuttaa kenttiä. Ilmajoen neljännen maalin jälkeisessä vaihdossa ilmajokiset olivat aivan unelmissaan ja tekivät Sannamarille tilaa joka suunnalta. Anniinan täydellinen maski ja tilanteeksi 4-2 noin minuutti ennen toisen erän loppua.

Kolmannessa erässä ISB:n syöttökone sai viimein syöttöpisteen ja Ilmajoki johtoon 5-2 ajassa 38.25. Kavennuksen iski vielä Anniina. Esityön maaliin teki maalivahti Minna, joka heitti upean pitkän heiton ja saalisti jo kauden kolmannen syöttöpisteensä. Meidän joukkueen parhaita syöttäjiä =D
Picture
  Tarja teki Alavuden päivän ensimmäisen maalin maalin edestä ja kavensi lukemiksi 3-1. (Ja vieläpä ISB:n ykköskentälle ;D) Kuva: Juha Pynttäri

Ottelu päättyi ISB:n voittoon lukemin 5-3. "Hyvä Ilmajoki!"
Alavuden paras pelaaja oli Johanna. Todella hyvässä pelivireessä, jos saa sanoa! Minnalle kertyi 32 torjuntaa, joten ihan tehokas tunti x)

"Karvas jää kaipuu, pää alas taipuu, päivä käy uus koittamaan... Tähdet, tähdet..."
(http://lyriikat.org/nayta/rauli-badding-somerjoki-tahdet-tahdet-46883/)

*** Johanna
** Minna
*Sannamari

Päivän toiseen peliin Himangan Palloa vastaan lähdettiin taistelemaan. Siitä lähtien oli tosin filmi poikki, kun laidansuoristaja yritti hoitaa tehtäväänsä ISB-pelissä laita kurkulla (tiedättekö muuten, mitä tapahtuu, kun yrittää suoristaa laitaa leuallaan? Toiseksi jää, ja tulee väärä leuka. Kokeilkaa, jollette usko!) Eli HiPa-peli meni täysin sumussa. Taistelua oli ensimmäiset kaksi erää. Keskikentän ylitys pallon kanssa oli meille suhteellisesti ottaen työlästä ja ne muutamat vedot tulivat kaukaa.
Picture
  Tarja päätti välillä polkata, ettei aika käy pitkäksi. Vai oliskohan se ihan oikeasti ollut vain maskissa? Eeiii kai. Kuva: Juha Pynttäri

HiPa:n kuiskuttelut eivät tuottaneet tulosta. Ja sen kulmavaparinkin aika äkkiä oppi. Joten maalintekoon tarvittiin jotain muuta. Ja HiPa luotti omaan peliinsä loppuun saakka. Ottelun avausmaali nähtiin vasta kolmannessa erässä ajassa 35.53. Sannamarin tai muiden pelaajien syytä maali ei missään nimessä ollut. Mutta tyhmä etsii aina syyllisiä. Tyhmähän minä olisin, jos tyhmyyteni tunnustaisin. Vika oli siis ainoastaan mailassa, ei sen käyttäjässä. Ihan kaikille tiedoksi. (Jos joku ei vieläkään ymmärtänyt, niin otan maalin aivan täysin kontolleni. Jokohan asia tuli ilmaistua riittävän selkeästi, niin että kaikki ovat nyt täysin pihalla kaikesta??)

39.44 HiPan kapteeni päätti ratkaista pelin tällä kertaa tekemällä itse maalin. HiPa "otti" (vai ottiko? :-D) aikalisän ajassa 42.28. Ja pian se ottelu sitten päättyikin eli HiPa vei pisteet lukemin 2-0.

Kaikki varmaan kuuli, mitä mieltä olen näistä tähdistä (meinaan tuota kolmen tähden saajaa), mutta kaikillahan on oma näkemyksensä. Joillakin on hieman vääristyneet lasit tai sitten lasien tarvetta..

*** Sannamari
** Jenni
* Iina

Jenni palkittiin ottelun parhaana. Minnalle tuli HiPa-pelissä 25 torjuntaa. Edelleen meillä (=Minnalla) on kuitenkin kolmanneksi vähiten päästettyjä maaleja heti HiPa:n ja ISB:n jälkeen. Jos joku ei ole vielä huomannut, niin meillä on ihan omanlaisemme puolustustaktiikka. Ei se kaikkia miellytä, eikä tarvitsekaan. Ihan toimivalta se vaikuttaa, jos päästettyjä maaleja katsotaan, mutta se ei kai olekaan pääasia.
- (Edelleen) Hidas laidansuoristajaP.S. Joukkueemme on uskonut todeksi sanonnan "lahjattomat treenaa", mutta lauantai-iltana iski tajuntaamme toinen todellisuus. Sepittelijän osalta lauantain kaksi peliä kerrottiin sunnuntaina kolmella. Muu joukkue kärsi rangaistusta samaan aikaan eli sunnuntaina aamukymmeneltä kotihallissa etunojapunnertaen.

P.P.S. Voi voi, mä taidan olla nyt omareissa maalin päässä tehdyistä maaleistani. Varoitus siis Minnalle, ensi turnauksessa kannattaa olla tarkkana, jos mut päästetään pakiksi! ; D

P.P.P.S. Onko hymiöt jo pois muodista? Pitäisikö mun siirtyä lyhenteisiin!? EVVK sopii tietenkin aina salibandystä puhuttaessa. Ja mun kohdalla K*G:kin on aika yleinen... Mitä sitten tarkoittikaan? ; )
tarja
23/1/2011 05:08:54 pm

Ettei tämäkään kirjoitus jäisi ilman kommenttia..

Olen myös noteerannut laidansuoristajan lähes akrobatiaa muistuttavat yritykset saada laidat kuntoon kesken pelin. Joskus tämä huolellinen suoristaja on tarkistanut myös laitojen ulkopuolelta, että lattia on asianmukaisessa kunnossa. Seurauksena on usein kuitenkin ollut entistä vinommat laidat ja sangen monimuotoiset verenpurkaumat polvissa tai sitten vääristynyt leuka. Mietinkin tuossa, että nimeksi voisi sopia myös vääräleukainen laidansuoristaja (VLLS) tai sitten vauhdikas laidanvääristäjä (VLV). (Eikös nuo kirjainlyhenteet ole vielä muodissa?) Toivottavasti seuraavissa pelipaikoissa laidat on jo valmiiksi hyvin paikoillaan, ettei kivuliaita lisätarkistuksia tarvita;)

Ja haluaisin vielä mainita, että polkka on tosiaan aina ollut lähellä sydäntäni:) Ja kuten jalan asennosta voi päätellä, Kontoperän nuorisoseuralla on aikanaan käyty tanhukerhossa (kaikki kaksi kertaa). Ei menny hukkaan nekään käynnit..

ReplyLeave a Reply.