SC Alavus naiset
 
Kaikkien odottama [pelikooste, ei kun...] kauden avausturnaus Ylihärmän tai kirjaimellisesti ottaen Kauhavan Anssin-Jussin-areenassa on nyt pelattu. Sarja alkoi käsittämättömän tasaisilla peleillä ja antoi viitteitä siitä, että sarjasta voi tulla ennätystasainen. Ainakin sarjasta tulee mielenkiintoinen.

Ensimmäisinä SC Alavutta yrittivät pysäyttää KauWi ja SB Vaasa II. Päivän mielenkiintoinen seikka olikin se, että Alavus kohtasi samat vastustajat kuin HiPa – joka siis myös jakaa Alavuden kanssa sarjan piikkipaikkaa. Tuskinpa asialla on sen syvempää merkitystä, mutta oli mukava verrata Alavuden pelejä HiPan vastaaviin peleihin.

Nyt kiireen vilkkaa jo ottelutapahtumiin. HiPa oli jo voittanut KauWin ja tietysti Alavus yritti vastata samalla mitalla. Peli alkoikin räväkästi. Jo 10 sekunnin pelin jälkeen sekä Irenellä että Anniinalla oli todella hyvät maalintekopaikat. Vaikka tuntui, että KauWi oli ensimmäisessä erässä jälleen hieman unessa, niin kyllä siitä pelistä paistoi se näyttämisenhalu. Ensimmäisessä erässä vetoja Alavuden maalia päin tulikin enemmän kuin kahdessa jälkimmäisessä erässä. Erä päättyi maalittomasti, vaikka tilanteita olikin.
Jossua ei niin vain pysäytetäkään kun terävä vastahyökkäys lähtee. Kuva: Teemu Niemistö

Ensimmäinen maali tuli vasta toisen erän viidennellä minuutilla ajassa 19.51 2-1-hyökkäyksestä. Sanna avasi pitkän Anniinalle, joka teki Hannan kautta seinäsyötön ja iski sitten pallon etukulmasta sisään. Alavus siis jatkoi KauWia vastaan sen ensimmäisen maalin tekemistä ja se muuttunut taktiikkakin taisi käväistä mielessä.

Ehkä se maali, tai joku muu, mutta toisessa erässä kauhavalaiset olivat täysin seisovilla jaloilla. He vain antoivat Alavuden pyörittää, eivätkä tulleet päälle. Näin KauWi joutuikin ottamaan aikalisän toisen erän puolessa välissä. Heidän pelinsä oli ns. jäässä. Pelaajat seisoivat vain paikallaan ja puolustivat joten kuten, hyökkäämään he eivät päässeet. Aikalisä ei tainnut tuottaa toivottua tulosta, kun KauWi otti pian sen jälkeen jäähyn. Toisessa erässä Alavus sai siis kokeilla ylivoimaa ja kokeiluksihan se jäikin. Pariin kunnon paikkaan päästiin syöttökuvioiden päätteeksi, mutta maali jäi tekemättä. Hyvää oli se, että pallo pyöri, eikä sitä annettu vastustajalle. Toinen erä oli täysin Alavuden hallintaa ja KauWi sai ainokaisen vetonsa Minnalle asti vasta toisen erän viimeisellä minuutilla. Alavus olisi voinut tehdä erässä paljon enemmänkin maaleja kuin sen yhden, koska - kuten sanottu - KauWi vain puolusti koko erän.
Mailapelihän tämä taitaa olla. Kuva: Teemu Niemistö

Kolmas erä ei alkanut Wisan kannalta yhtään paremmin. Aivan kolmannen erän alussa Alavus sai jälleen ylivoiman. Jäähyt tulivat hieman erikoisemmista tilanteista, ja osin erikoisista tuomioista huolimatta tuomareilla pysyi peli hallussa eikä peliä ratkaisevia vihellyksiä tehty tai jäänyt tekemättä. Myöskään toisessa ylivoimassa ei onnistuttu.

KauWin kapteeni on ollut aina meitä vastaan vireessä, johtunee tosin osittain siitä että paria muuta KauWin vaarallista pelaajaa yritetään ehkä pysäyttää keinoin miten hyvänsä. Osui se sitten Elinan lapaan tai ei, niin KauWi tasoitti lukemat 1-1:een kun kolmatta erää oli pelattu 5.16. Sitten seuraavaan vaihtoon. Ja Pirjo lataa lähes puolesta kentästä aivan loistavan vedon maalin yläkulmaan ja Alavus menee taas johtoon vain 27 sekunnin kuluttua KauWin tasoituksesta. Tämä oli ehdottomasti pelin käännekohta ja jokainen joka tietää Pirjon vedon tietää, ettei kyseessä ollut mikään tuurimaali. Harvalla pelaajalla on niin kova ja tarkka veto.
Viimeisen sinetin iskee Irene, joka vetää pallon etukulmasta sisään ohi Kauhavan hyvin pelanneen maalivahdin Suvin.

Vielä aivan pelin lopussa Susanna sai jäähyn, enkä vieläkään tajua mistä se tuli. Pöytäkirjassa lukee kuitenkin se tuttu mailaan lyöminen. Peliä oli tässä vaiheessa jäljellä reilu minuutti, mutta se selvittiin maaleitta ja näin Alavus voittaa lukemin 3-1.

Ja kyllä, me nukumme yömme ihan rauhassa. ;)

Valmentajien jakamat tähdet ottelusta:
*** Pirjo
** Sanna
* Anniina
Toisesta pelistä Vaasaa vastaan odotettiin ehkä pahempaa peliä kuin avausottelusta. Vaasa on taitava, vaikka ei ehkä niin fyysinen joukkue. Tilanteiden ennakointi ja syöttöjen katkominen voisi nousta tärkeään asemaan. Mutta ei, nukuttiinhan se pelin alku taas. Ensimmäisen maalin Vaasa iski jo ottelun toisella minuutilla, peliä pelattu vasta vähän vajaa kaksi minuuttia.
Näkyvyys huono - muista pitkä väli edessä olevaan pelaajaan. Kuva: Teemu Niemistö

Sitten alkaa kulkea vähän paremmin. Hanna tasoittaa pelin Anniinan syötöstä kun peliä on pelattu 11 minuuttia. Ensimmäinen erä oli hieman sekavaa pelaamista. Alavus ehkä rikkoi Vaasan peliä, mutta laillisin keinoin.

Toisessa erässä peli jatkui päästä päähän -sähläilynä. Vaikka peli meni juuri päästä päähän ja oli tasaista, niin se oli samalla myös rauhallista, mikä on harvinainen yhtälö. Se rauhallisuus toi osittain esille myös sen, että nyt pelataan II-divaria eikä sitä kolmosta. Joku saa tietenkin olla vapaasti toista mieltä.

Kolmanteen erään lähdettiin tasalukemista 1-1, mutta kauaa eivät ne numerot taululla olleet. Kolmannessa erässä Vaasa iskee 2-1-johtomaalin maalin edestä pompusta, jälleen erän alussa, kun erää on pelattu se alle kaksi minuuttia.

Kolmannen erän maalit eivät kuitenkaan jääneet tähän. Ensin Irene tasoittaa pelin erän puolessa välissä. Anita syöttää Irenelle maalin eteen, ja pallo pomppii ja menee lopulta Irenen vedosta Vaasan pakkien avustuksella maaliin. 50 sekunnin kuluttua tästä Irene iskee uudelleen pujottelemalla koko kentän ja vetämällä tarkasti takakulmaan. Vaasan maalivahtia oli selvästi neuvottu pitämään alakulmat, tai sitten hän vain koki parhaaksi antaa periksi ja sen takia levitteli käsiään. Tässä kohtaa eli Alavuden johtolukemissa 3-2 Arto taktikoi hyvin ja ottaa aikalisän.
Vaasalle annettiin muutama liian hyvä vaparipaikka, ja hatunnosto kenttäpelaajista ainakin Susannalle, joka torjui hienosti yhden lähivaparin. Kuva: Teemu Niemistö

Lopussa Vaasa antoi jo hieman enemmän painetta, mutta mitään hätää ei ollut missään vaiheessa. Viimeisellä minuutilla Anniina iskee perusviimeisen minuutin maalinsa tyhjiin kiertovedosta Sannan syötöstä ja ottelu päättyy lukemiin 4-2. Peli oli melko siistiä, koska vaasalaiset eivät karvanneet päädystä (ehkä osin myös pelaajien vähäisen määrän takia) ja näin ottelu oli meille helpompi kuin KauWi-peli. Toki joitain kaksinkamppailutilanteita tuli, ja esim. Elli kaadettiin muutaman kerran pahannäköisesti, mutta pääasiassa peli oli siistiä eikä ottelussa jaettu lainkaan jäähyminuutteja kummallekaan joukueelle. Vaasalla oli ottelussa ehkä parempia paikkoja kuin meillä, mutta epäonnistuneita vetoja tuli ja mikä tärkeintä Minna torjui loput vedot. Molemmilla oli kuitenkin paikkoja. Ja päivän parhaana pelaajana Alavuden joukkueesta palkittiin oikeutetusti Minna.

Toisen ottelun tähdet:
*** Irene
** Minna
* Elli

Erittäin hyvää peleissä olikin se tyyneys. Ja tietynlainen levollisuus ja luottamus omaan peliin, myös tappioasemassa. Hiljaisuudesta ja rauhallisuudesta en mene vannomaan..


-hl


P.S. Mitenkäs se Alavus taivutettiin vai taipuuko se ollenkaan.. ;)Leave a Reply.