SC Alavus naiset
 
Kokkolassa kohdattiin ISB ja NJ. Tasaisia taistoja voisi ennustaa... Mutta suoraan ISB-peliin.

Ottelun ensimmäinen erä oli Alavuden hallintaa, toinen oli lievästi ISB:n. Tilastomerkintöjä näissä erissä ei nähty eikä muutenkaan mitään merkittävää (ainakaan en muista?).

Läpi ottelun ISB:n vaparikuviot olivat hienoja ja hyvin suunniteltuja, vaikka eivät tällä kertaa tuottaneetkaan maaleja.

Kolmannessa erässä Irene otti taktisen jäähyn, kun erää oli pelattu tasan viisi minuuttia. Alivoima sujui kuten ennenkin, ei hätää. Mutta voidaan sanoa, että alivoima jälleen auttoi meitä voittoon. ;)

Irene pääsee jäähyaitiosta, Sanna vetää pitkän hieman yli puoleen kenttään, Anniina jatkaa eteenpäin täyteen vauhtiin päässeelle Irenelle. Irenen loistava pallon haltuunotto, sitten hallittu maalivahdin harhautus ja pallo maalin kattoon. Täydellinen maali. Niin ihailtavaa, kuinka se tila tehtiin liikkeellä, kun pakki oli Anniinan kimpussa. Ja mikä viimeistely. Tästä maalista kannattaa ottaa oppia.
Molemmat joukkueet ottivat vielä ottelun loppuminuuteilla aikalisät, mutta eipä niiden aikana tai niiden jälkeen mitään ihmeellistä tapahtunut, paitsi saatiin huilata. Ja ISB otti lopussa maalivahdin pois. Ja sitten tulikin Irenen toinen veto. 

Pallo liikkui kuin hidastettuna, vaikka kyllä se liikkui ihan hyvällä vauhdilla. Se meni kohti maalia, ja kiersi viime hetkellä muutaman sentin maalin ohi. Se oli varmaan minun otteluni jännittävin hetki. Kerrankin meillä ei ollut tuuria. Pelin voitti Alavus lukemin 1-0.

Tähdet:
*** Minna
** Irene
* Jenni
Kaikki tietävät että Alavuden "ykköskenttä" ei ole se kenttä, joka iskee niitä pisteitä ja ratkaisee pelit, vaan se on joku aivan muu kentällinen. Toisessa pelissä oli vastassa Nurmo, jota vastaan on pelattu aika maalirikkaita pelejä. Nurmon aseet tiedettiin ja etenkin se pesäpallo(ilija). =) Alavus kuitenkin luotti omiin vahvuuksiinsa, vaikka Jymyllä muutama loistava maalintekijä onkin..

Tuomarityöskentely oli jälleen hieman erikoista, ja ilmeisesti joissakin muissakin peleissä kuin vain meidän. Mutta se nyt ei vaikuttanut (meidän) pelien tuloksiin, joten suhtaudutaan siihen aika merkityksettömästi. Joka tapauksessa jo kahden turnauksen perusteella voi huomata, että tuomaritaso on joka tapauksessa noussut viime vuodesta. Viime vuonna tuomarit osasivat kyllä hyvin myös ratkaista pelejä.

Ensimmäinen erä maaliton. Toista erää oli pelattu parisen minuuttia, kun Hanna nousi röyhkeästi laidasta ja veti ottelun avausmaalin. Toisen maalin erän puolessa välissä teki Sanna hämäännyttävästä vaihtotilanteesta. Arton ja Sannan sopimus ilmeisesti. ;) Alavudella taisi olla kolme pelaajaa kentällä, Nurmosta ei muistikuvaa mitä tekivät. Pian Sanna iski toisen maalinsa Hannan syötöstä. Suoraan syötöstä takakulmaan. Jymy kavensi jossain välissä.

Vielä 14 sekuntia ennen erän loppua Jenni kiersi maalin takaa ja veti yllättäen. Näin erätauolle lukemista 4-1. Peli ratkaistiin tässä toisessa erässä, jossa mätettiin peräti viisi maalia, joista neljä Jymyn verkkoon.
Heti kolmannen erän alkuun Nurmo kavensi lisää, tilanne 4-2. Kolmas erä olikin turnauksen vaikein joka tavalla. Noora sai viiden minuutin pelin jälkeen jäähyn mailaan lyömisestä. Maalia ei nähty. Viisi ja puoli minuuttia ennen loppua Hanna viimeisteli vielä loppulukemat 5-2:een. Helpohko voitto, vaikka peli alkoi lipsua käsistä kolmannessa erässä. Toinen erä kuitenkin oli niin vahva, että voitto tuli.

Plussat ja miinukset jakautuivat mahdollisimman epätasaisesti, kun Sannamari ja Anita keräsivät vain miinuksia ja Sanna oli kentällä vain kaikissa Alavuden maaleissa.

Taina teki yllättäen molemmat Jymyn maalit, hän tuntuu olevan aina vahva Alavutta vastaan. Jymyn ensimmäisen maalin syötti kyllä Jutta eikä Leena, mutta ei vissiin kukaan huomannut.. Nurmolla ei ollut oikein koko pelissä mahdollisuuksia Alavutta vastaan. He ehkä pitivät välillä enemmän palloa, mutta omassa päässä, laidoilla ja kulmissa, eli mitään vaaratilanteita ei juuri edes syntynyt. Ja Alavus rokotti tehokkaasti vastahyökkäyksistä. Jymy oli hyvä, mutta Alavuden puolustuspeli oli parempaa. Paria notkahdusta lukuun ottamatta.

Alavuden peli ei ole ainakaan täynnä hienoja syöttökuvioita. 

Tähdet:
*** Hanna
** Sanna
* Anita
Viime vuonna Alavus saavutti parhaimmillaan viiden ottelun voittoputken. Onko ennätysparannus mahdollinen ensi turnauksessa?

Katsotaan millä eväin Nurmossa voitetaan... HiPan taitavuudella, Alavuden tuurilla (taidollako?) vai Lapuan... krhm... pelityylillä.

Kaikki lapualaiset ovat ainakin melko varmasti vastassa ja tuskin hipalaisistakaan moni malttaa jäädä pois...

Viimeiseksi kiitos joukkueenjohtajalle hauskoista kuvista! =)

- hlLeave a Reply.