SC Alavus naiset
 
Kristiinankapungin reissu oli ainutlaatuinen. Ensinnäkin, koska saatiin reissata bussissa. Vaikka tällä kertaa senttereiden taistossa voiton veikin Heli, niin varaudu revanssiin x) Oli myös hienoa, että Ella pääsi mukaan. Ja kaikille kannustajille myös kiitokset reissusta.

Ja sitten ensimmäiseen peliin. Vastassa edellisessä ottelussakin kohdattu SC Saragoza. Kurikassa tuli takkiin 5-7 Saragozan iskiessä ensimmäiseen erään 5 maalia. Nyt hyvät lämmittelyt ja tarkkana ottelun alussa. Etukäteen osattiin arvella, että pelistä tulisi tiukka. Ja hyvä peli siitä tulikin.
Iina ja Tarja olivat heti valmiina, jos jostain tulee irtopallo. Kuva: Juha Pynttäri

Ensimmäinen tilastomerkintä nähtiin pelikellon ajassa 5.15. Satu jäähylle päällä pelaamisesta. SCS ei saanut kunnolla ylivoimaa pyörimään ja jäähystä selvittiin melko helposti.

Ensimmäinen erä päättyi maalittomasti. Jossain vaiheessa tulin jo ajatelleeksi, että eihän tämä peli päättyisi 0-0. Mutta eihän tämä haaveeni toteutunut vieläkään :) Sitten SCS iski erän loppuun vaparista maalin. Toisen erän jälkeen SCS siis johdossa 1-0.

Peli oli kovaa, mutta siistiä. Ylilyöntejä ei ainakaan minun silmiini tai korviini näkynyt eikä kuulunut. Ottelu oli tietenkin tärkeä molemmille, mutta ainakin minä olin hehkuttanut sen tärkeyttä kyllin paljon. SCS:kin kyllä halusi voittaa. Alavus halusi sitä vain tosi paljon. Ehkä lataus tähän peliin oli niin suuri, että siksi ISB-peli meni vähän penkin alle. Mutta se oli taas ISB:n päivän eka peli, ja meidän toinen. Joka kerralla kun kohdataan ISB, on näin. No, kyllähän meillä ainakin kuntoa riittää ;D
Tämän pallon aikoo viedä Jossu. Kuva: Juha Pynttäri

Kolmannen erän ensimmäinen tilastomerkintä oli SCS:n jäähy ajassa 32.42. Jossu kuljetti hienosti laitaa pitkin, SCS:n pelaaja yritti pysyä mukana. Sitten työnsi aika törkeästi Jossun kumoon, niin että Jossu löi päänsä laitaan ja oli onni, ettei loukkaantunut pahemmin.

Kaikki huolehtivat niin Jossusta, että ensin ei meinattu tajuta mennä kentälle lainkaan. Mutta mitään kuvioita ei kyllä suunniteltu. Pelin tahallinen viivytys oli aika kaukana mielestä. Ylivoimaan vedettiin hatusta Jossun tilalle Noora. SCS sai pallon jäähyn aikana vain, kun vedettiin yli. Sitten aikamme pyöritettyä saatiin keskusta vapaaksi ja Anniina syötti Anitalle maalin eteen. Anita laittoi pallon suoraan syötöstä maaliin. Tilanne 1-1.

Anitan ylivoimamaali maalin yläpesään. Kuva: Juha Pynttäri

Maalia ja tasoitusta ei saatu juhlia kauaa. SCS toimitti pallon pakille, ja vaikka veto nyt ihan hyvä olikin, niin maaliin se meni siksi, että Minnalla oli niin hyvä maski. SCS 2-1-johtoon ajassa 35.15.

Alavus otti aikalisän ajassa 41.54, eli noin kolme minuuttia ennen pelin loppua. Tilanne siis tässä vaiheessa 2-1 SCS:lle. Otettiin heti maalivahti pois ja pelattiin kuudella. Irene harhautti hienosti pari SCS:n pelaajaa ja leikkasi keskelle. Aika moni valmistautui peittämään Irenen vetoa. Mutta vetoa ei tullutkaan. Hyvä syöttö Anniinalle vasempaan laitaan ja veto suoraan syötöstä – tasoitusmaali syntyi pelikellon näyttäessä aikaa 42.15.
Anniinan tasoitusmaalia varmistamassa Anita ja Noora. Kuva: Juha Pynttäri

Seuraava maali nähtiin minuutti ja kolme sekuntia edellisestä. Heli syötti loistosyötön Anitalle aivan toisesta laidasta. Anita pyöritteli palloa hetken ja veti sitten kääntövedon pakin jaloista. Kaiken lisäksi toinen SCS:n pelaaja oli vielä maalivahdille maskina. 1.42 peliaikaa jäljellä ja Alavus noussut reilussa minuutissa tappioasemasta johtoon.
Anitan voittomaali laidasta. Tulostaulun pitäjätkin vielä vähän ihmettelevät Alavuden maalitykitystä. Kuva: Juha Pynttäri

SCS otti aikalisän, kun he saivat vaparin lähes täsmälleen samasta paikasta, mistä iskivät ensimmäisen maalinsa. Peliaikaa jäljellä 33 sekuntia. Mitä tahansa voisi tapahtua. Vapari epäonnistui. Vielä 11 sekuntia ennen pelin loppua Anita otti jäähyn kädellä pelaamisesta. Se oli ns. hyvä jäähy, sillä tällä estettiin syöttö SCS:n parhaalle pelaajalle aika hyvään paikkaan. Anniina peitti kuitenkin kärkenä todella hienosti alivoimalla vedot.

Voitto tuli hienolla taistelulla siis lukemin 3-2.

Tähdet:
*** Anita
** Jenni
* IreneToinen peli oli lohkon nuorta ja nopeaa joukkuetta eli ISB:tä vastaan. Täysin erilainen joukkue kuin SCS. Tuolla porukalla, jossa valmentajaa myöten kaikki (aina on pari poikkeusta) on 90-luvulla syntyneitä, ette nouse kakkoseen tänä vuonna. Voisin toistaa edellisen jutun, joten jos ei muistu mieleen, niin tuolta löytyy:

http://scalavusnaiset.weebly.com/2/post/2011/10/sc-alavuden-naisten-piste-enntys-syntyi-nurmossa-lisksi-tehtailtiin-kaksi-maalia-8-sekunnissa2.html

Vertaukset Remixiin taitavat jo riittää, joten vertaan tällä kertaa PSB Lapuaan. Samantyyliset joukkueet, mutta Lapualta löytyy enemmän parempia pelaajia.

ISB-pelissä Alavus oli alusta asti altavastaajana. Isbin nopeat laiturit pääsivät heittämällä Alavuden pakkien ohi ja karvasivat pallon itselleen nopeilla iskuilla. Ensimmäisen maalin ISB iski jo ajassa 1.15. Se oli onnenkantamoinen, mutta kaikki lasketaan.

Sitten alkoikin jatkuva räiske. ISB sai mm. monta kertaa meidän pakilta pallon lyömällä mailan väärälle puolelle, eli ei sille puolelle, missä pallo oli. Mutta Alavuden voitontahtoa ei ehkä näkynyt tarpeeksi. Emme kokeilleet saammeko rikkoa samalla tavalla kuin ISB.

Se oli meidän huonoutta, että hätäilimme koko ajan. Juuri kukaan ainakaan hyökkääjistä ei ottanut palloa haltuun ja katsellut syöttöpaikkoja. ISB teki virheitä, jotka pitäisi osata hyödyntää paremmin. Mutta vähintään yhtä paljon kun Alavus tekikin ottelun lopputuloksen kannalta virheitä, niin teki kyllä ISB:kin. Jatkuvaa mailasta kiinni pitämistä, työntämistä, mailan painamista ja myös mailaan lyömistä. Mutta mielenkiintoista on se, että ISB:n tavallisimmat rikkeet olivat juuri kiinnipitäminen ja mailan painaminen – niitä kun on tuomarinkin melko vaikea huomata. Ehkä se on vain sattumaa...

ISB iski toisen maalinsa ajassa 10.43. Se oli aika koomistakin. Jamppu kannusti meitä: “Tää on aivan meidän peli”. 3 sekuntia tästä ISB iski toisen maalinsa. Jamppu kyllä kannusti erinomaisesti tässäkin pelissä, koko pelin ajan.

Se oli surkeaa peliä verrattuna lähes mihin tahansa Alavuden tämän kauden peliin. Se oli taas sitä sählyä. Me ei saataisi antaa vastustajan määrätä pelitapaa, mutta niin vain kävi. Enhän minä tokikaan sepittele mitään enkä selittele tappiota, mutta kun puolet joukkueesta ramppaa vessassa pelin aikana ja toinen puoli sairastuu paluumatkalla, niin paremminkin olisi voinut olla. Näin aiheesta poiketen paluumatka oli kyllä melko mieleenpainuva – varsinkin kapteenillemme. Ja erityisesti se matkan viimeinen 5 minuuttia. Minnan vastustuskykyä täytyy kyllä ihailla ;D

Ensimmäinen erä siis joka tapauksessa oli aivan täysin ISB:n. Alavus sai muutaman paikan, mutta ISB loi paljon vaarallisempia paikkoja vastustajan maalille kuin Alavus. Minnalle ensimmäisessä erässä torjuntoja 13.

Toisessa erässä peliin päästiin selvästi paremmin mukaan. 14 sekunnin pelin jälkeen iskettiin kavennusmaali. Irene avasi loistavalla pitkällä kaaripallolla aivan omaan pään kulmasta vastustajan maalin eteen asti. Sannamari vain ohjasi pallon maaliin. Ja Irenelle taas syöttöpiste :D
Sannamarin viimeistelemä 2-1-kavennusosuma. Kuva: Juha Pynttäri

ISB:n kolmas maali oli taas kerran Alavuden vaihtovirheen seurausta. Vaikka valmentaja huutaa mitä, niin valmentaja ei pelaa, ja pelaaja on vastuussa itse esim. siitä, voiko tulla vaihtoon. Mutta näitä sattuu. ISB osasi hyödyntää todella hyvin meidän pienen mokan. Evelle ja Helille plussaa siitä, että katsoivat loppuun asti mitä vastustaja tekee. Mutta pakko on tuon plussan lisäksi antaa yksi miinuskin ;)

Toivo heräsi vielä, kun Anniinan kiertoveto oikeasta laidasta upposi maaliin ajassa 23.21. Tämä oli siis kavennusmaali 2-3:een. Näistä lukemista myös toiselle erätauolle.

Kolmannen erän merkittävimmät tapahtumat olivat yllättäen pelin lopussa. Pari minuuttia ennen loppua ISB:n valmentajan käsi kentän puolella ja pallo osuu käteen. Tuomari näkee jotain käsittämätöntä, ja vapari ISB:lle. En kyllä tajua miten voi nähdä valmentajan käden ja meidän pelaajan mailan samanlaisina, mutta kaikki on mahdollista. Tässä pelissä tuomarit eivät olleet lainkaan asialla. Loppu taisteltiin taas ilman maalivahtia, mutta tällä kertaa tuloksetta. ISB vei voiton.

Tähdet:
*** Minna
** SM
* Anita, Jenni, Eve- HL
P.S. Terveisiä eläkeläisiltä. Ja vammaisilta myös vähän.
isb valmentaja
21/1/2012 07:06:02 pm

Dodii,hyvät päivitykset tullu taas tänne! :) täytynee toreta heti alkuun et eipä täs nousua ekal kaurel oo heti ajateltu ku joukkue saatiin viikkoa ennen ekoja peliä kasaan,mut tottakai kovaa pistetään vastaan niiku otteluohjelmast näkee :) ja eipä tuo ikä mikään nousuperuste oo jos miättii että kippiläkin pelaa liigas joten jos yksilönä pääsee pitkälle nii kyllä joukkueenaki kans,mut ajan myötä :) on ilo myös olla verrattuna lapuaan,joukkue vilisee hyviä pelaajia ja vielä loistaampi valmentaja johtamas joukkuetta :) ps. Valmentajat eivät pirä käsiä kentän pualella joten faktat kuntoon ;)

ReplyLeave a Reply.