SC Alavus naiset

Ennen viimeisiä pelejä oltiin vielä hieman jännittävässä tilanteessa, jopa kahdella joukkueella oli vielä mahdollisuus ohittaa meidät ja nousta näin II-divarikarsijan paikalle. Näin tosin vain, jos pelaisimme päivän kummatkin pelit huonosti. Toisaalta jomman kumman pelin voitolla varmistuisi karsintapaikka. Sehän se kauden vähimmäistavoite oli. Vaikka siihen tuskin kovin moni uskoi ennen kauden alkua. Alavuden peli on vain parantunut kauden aikana – lukuun ottamatta yhtä turnausta, jota ei kukaan enää muistakaan.

Viimeisten pelien vastustajat eivät olleet häntäpään joukkueita. Kummankin, sekä Kauhajoen että Ilmajoen pelityylit sopivat loistavasti meitä vastaan. Ilmajokea vastaan neljästä mahdollisesta pisteestä olimme saaneet vain yhden.

Pelit SB Kauhajokea vastaankin ovat olleet aina tasaisia. Viime kaudella voitettiin 4-3 ja hävittiin 2-3, tällä kaudella pelit ovat päättyneet aiemmissa kohtaamisissa voittoon 2-1 ja tasapeliin 3-3. Tiukka peli olisi varmasti taas edessä.

“Ajattele pystyväsi ja pystyt. Ajattele olevasi voittamaton – olet sitä → me olemme.”

Onnistuminen vaatii hikeä ja mustelmia. Mutta kaikki ovat olleet valmiita niiden eteen koko kauden ;D

Sitten siihen päivän ensimmäiseen peliin eli otteluun kotijoukkue Kauhajokea vastaan. Ja taas kerran meidän pelin alku oli huono. Tai ei se huono ollut, mutta vastustaja pääsi iskemään ottelun ensimmäisen maalin. Kauhajoki meni siis 1-0 johtoon, kun peliä oli pelattu kolme ja puoli minuuttia. Ensimmäinen laukaus kohti Minnaa ja pallo pomppii ikävästi maaliin.

Seuraava tilastomerkintä eli tasoitusmaali syntyi ajassa 7.24. Irene syötti Anniinalle, joka veti. Kauhajoen maalivahti torjui eteensä, ja Anita oli kärppänä paikalla ja vei maalivahdin kebabkiskalle.

Molemmat joukkueet etenivät hyökkäyspäihin hienoilla syöttökuvioilla, mutta maaleja ei näistä syntynyt. Sitten Anniina tekee tuttua karvaustyötä ja karvaa pallon pois vastustajalta. Vastustajan pakki hieman suuttuu pallonmenetyksestä ja kaataa Anniinan pahannäköisesti kulmassa. Seurauksena jäähy ajassa 11.40.

Onneksi ylivoimaa oli taas harjoiteltu, vaikka ylivoimia ei ole monessa pelissä kuulunut. Nyt tuomarit olivat ainakin Alavuden peleissä ihan hyvin asialla. Ylivoimalla saatiin pyöritystä aikaan. Näin muutamalla syötöllä saatiin Kauhajoen puolustus sekaisin, ja Anniina pääsi iskemään ylivoimamaalin Anitan toimiessa jälleen loistavana maskina. Erä päättyi Alavudelle lukemin 1-2.

Toinen erä lähti hyvin käyntiin. Anita lisäsi puolen minuutin pelin jälkeen Alavuden johdon jo 1-3:een. Vielä toisen erän lopussa Irene otti jäähyn työntämisestä. Erä kuitenkin päättyi lukemiin 1-3.
Anitan 1-3-johtomaali Sannamarin syötöstä heti toisen erän alkuun. Kuva: Juha Pynttäri

Kauhajoki sai pelata kolmannen erän alussa vielä minuutin ja 40 sekuntia ylivoimalla, mutta ei saanut maalia aikaiseksi. Kavennusosuma kuitenkin syntyi tämän jälkeen. Ottelussa Kauhajoen parhaana palkittu Suvi Rinne iski maalin ajassa 33.59. Erittäin nopea pakki kyllä kyseessä.

Seuraavan maalin iski Alavus. Erän puolessa välissä Irene pujotteli kentän läpi ja siirsi Alavuden 4-2-johtoon.

Ehkä noin kuusi minuuttia ennen pelin loppua Kauhajoki teki oman maalin. Maalia ei hyväksytty. Oliko syynä sitten se, että Kauhajoen maalivahti piti meidän pelaajan mailasta kiinni, niin ettei Anita pystynyt tekemään maalia itse? Mutta mehän ei tällaisia räkämaaleja tarvitakaan, vaikka maalin hylkäys väärin olikin =)

Loppua kohti Kauhajoki alkoi painostaa enemmän ja maalihan siitä syntyi noin kolme minuuttia ennen pelin päätösvihellystä. Pallo vaihtoi suuntaa jotenkin Minnan kädestä ja pomppasi maaliin. Tilanne 3-4. Peli meni jännittäväksi. Samassa ajassa molemmat halusivat ottaa aikalisän, mutta Kauhajoki ehti ensin. Tyydyttiin sitten Kauhajoen aikalisään.
Kulmavapareiden puolustus taitaa nyt onnistua ;) Kuva: Juha Pynttäri

Loppu oli aivan kauhea, Alavus vain puolusti ja Kauhajoki painosti. Kauhajoki veti vain muutama sekunti ennen loppua vielä tolpan. Huutoa oli ainakin viimeisen minuutin aikana niin paljon, ettei omia ajatuksia kuullut. Maalia ei kuitenkaan enää syntynyt.

Alavudella oli poikkeuksellisen hyvä tuuri. Toisaalta Kauhajoen maalit eivät olleet mitään taidonnäytteitä. Peli nyt oli taas ajoittain joidenkin pelaajien osalta aika töykeää, mutta onneksi loukkaantumisilta vältyttiin.

Parhaana palkittiin Minna.

Joukkueen tähdet:
*** Minna
** Sannamari
* Anita

Toiseen peliin voitiin lähteä siis rennoin fiiliksin: karsintapaikka oli varmistettu. Mitään hävittävää ei enää ole. Paikalle tulleet joukkueet saivat siis yksi toisensa jälkeen pettyä siihen, että omat mahdollisuudet jatkopeleihin olivat menneet. Jymyn tappiolla ja meidän toisenkin pelin voitolla irtoaisi lohkon voitto. Ensimmäisen pelin jälkeen huhut kuitenkin varmistivat, että edes voitto ISB:stä ei takuulla toisi lohkon ykköspaikkaa. Pelit pelataan silti.

ISB-pelissä koettiin ensimmäinen yllätys heti pelin alussa. ISB:n ykköshyökkäyskolmikko oli poissa. Peli helpottui oikeastaan täysin. Pelissä kokeiltiin myös uusia ketjukoostumuksia, kun Eve ja Satu saivat tehdä debyyttinsä hyökkääjinä. Ja debyytti meni kyllä molemmilta hienosti :)
Evellä ja Satulla oli hyökkäyskuviotkin hyvin hallussa, vaikka tällä kertaa maalia ei vielä aivan syntynyt. Kuva: Juha Pynttäri

Peli pyöri heti alusta lähtien täysin ISB:n päässä. ISB pääsi iskemään välillä nopeita vastahyökkäyksiä, mutta Alavus hallitsi peliä. Välillä yritettiin vain liiankin hienoja kuvioita, ja sen takia avausmaali antoi odottaa itseään. Lopulta ajassa 10.48 avausmaaleihin erikoistunut Tarja päästi meidät rentoutumaan. Pallo pomppi maalilla ja Ilmajoen pakkien ja maalivahdin lisäksi Iina yritti ensin saada sen maaliin, mutta lopulta Tarja iski pallon rauhallisella lyönnillä aivan maalin kattoon. Anniinan sanoin rauha-maali :)
Ottelun avausmaalia yrittämässä meidän ikitaistelijat Iina ja Tarja, joka iski pallon ISB:n verkkoon. Kuva: Juha Pynttäri

14 sekuntia edellisestä ja Anniina iski ottelun ensimmäisen maalinsa. Erä päättyi lukemin 2-0.

ISB otti heti toisen erän alkuun jäähyn, mutta tällä kertaa maalia ei syntynyt. Pallo pyöri silti ihan kivasti. Ja ainakaan Alavus ei ole koskaan päästänyt ylivoimalla omaan päähän maalia, toisin kuin monet muut joukkueet.

Toisessa erässä jatkettiin siitä mihin ensimmäinen erä jäi. Syöteltiin ihan hienosti ja ISB puolusti. Pääsihän ISB:kin toki välillä tekopaikoille, mutta puolustajat tai Minna estivät maalien syntymisen. Maaleja ei tässä erässä nähty.

3-0-maali syntyi, kun kolmatta erää oli pelattu pari minuuttia. Maalin iski Anita upeasti rystyllä ilmasta selkä maaliin päin. Ja maalin edestä tietenkin. Se oli aikas komea maali, täysin puolueettomin silmin sanottuna toki :)
Anitan upea maali katkaisi lopullisesti ISB II:n selkärangan. Kuva: Juha Pynttäri

Erän puolessa välissä Anniina iski Sannamarin poikkarista pelin 4-0:aan. Peli päättyi Alavuden voittoon näihin lukemiin.

Alavuden parhaana palkittiin ansaitusti voittomaalin tehnyt Tarja. ISB:n paras oli maalivahti.

Tähdet:
*** Sannamari
** Minna
* Jenni

Muista otteluista jotain mielenkiintoista:

- PaSu voitti KuRy:n alavutelaisen kenkien avustuksella.

- Jymy hermoili, mutta voitti helpohkosti tänään ISB:n. Jonkin verran myös ISB:n valmennuksen avustuksella? ;)

- SCS esitti hyvää peliä, mutta kauden ensimmäisten pelien takia loppusijoitus sarjataulukossa vasta kolmas.

Niin... jos joku ei tiennyt, niin SC Alavus haluaa pelata koko rahan edestä x)

Kaikissa kauden turnauksissa on saalistettu vähintään yksi voitto, ja se taitaa olla vähimmäistavoite myös kauden päättävässä turnauksessa.

Lapualla ja Vaasalla ei ole karsintaturnaukseen lähdettäessä alla viiden ottelun voittoputkea... Onko se sitten etu vai haitta, sen näemme ensi viikon sunnuntaina... :)

- HL

P.S. Pistepörssissä kuuden parhaan joukossa neljä Alavuden pelaajaa ;)

Sanoppa muuta :)
Onneksi säännöissä ei mainita vastustajillekaan aiheutetuista kuulovaurioista mitään, mutta ärsytyskynnyksen nosto me taidetaan ostata - olen pannut merkille ;)

Mielenkiintoista nähdä, tehoaako se Lapualla, tuuletuksia on ainakin viritelty :)