SC Alavus naiset
 
Nurmon Qmaxin turnauksessa alettiin palata viime vuosien tasoon eli vähän huonompaan onneen. ;) Tässä turnauksessa Alavus teki esimerkiksi pari omaa maalia. Yksi piste on parempi kuin nolla, kun siihen yhteenkään ei olla aina ylletty. ;)

No, ensimmäisessä pelissähän oli vastassa se Lapua, joka on Alavudelle ehkä pahin vastustaja. Johtuu useastakin syystä. Ja niinhän se peli alkoikin mahdollisimman hyvin, kun puolentoista minuutin pelin jälkeen Lapua meni johtoon, kun pallo kimposi Pirjosta maaliin. Ottelu jatkui melkein yhtä mallikkaasti, kun viiden minuutin pelin jälkeen Jossu sai jäähyn mailaan lyömisestä. Ensimmäisessä erässä Lapualla olikin paljon enemmän vetoja kuin Alavudella. Ensimmäisen erän jälkeen tilanne 0-1.
Pieni ja tiivis joukkue, mutta sitäkin suuremmat puheet.. Kuva: Teemu Niemistö

Ottelu oli läpikotaisin "räiskintää" ja huonoa peliä. Toinen erä oli vain sekavaa peliä. No, siinä tuli myös se ensimmäinen tilanne, kun Lapualle olisi kuulunut jäähy väärästä vaihdosta kun pallo osui jo kentälle tulleeseen pelaajaan ja kenttäpelaajia oli pelissä mukana sillä hetkellä kuusi. Mutta ei muuta mainittavaa toisesta erästä.

Kolmas erä alkoi jälleen loistavasti. Irene joutui rikkomaan rankkarin arvoisesti. Rankkarin veti se, jota rikottiinkin. Veto meni sivurautoihin. Ylivoimalla Lapua kuitenkin iski meidän pelaajan hienosta keskelle syötöstä maalin. Lapua siis 2-0-johtoon kummassakin maalissa Alavuden pienoisella avustuksella.
Luottopakkiparin yhteistyötä. Kuva: Teemu Niemistö

Kolmatta erää oli pelattu kahdeksan minuuttia ja tilanne edelleen Lapualle 2-0. Sitten Lapualla toisen kerran ottelussa väärä vaihto ja tällä kertaa tuomarit antoivat tilanteesta jäähyn. Alavuden ylivoima oli hyvä. Anniina veti tolppaan. Pallo kimposi Sannalle, joka veti ja pallo takaisin Anniinalle. Anniina kavensi alle parinkymmenen sekunnin ylivoiman jälkeen tilanteeksi 1-2. Lapua otti aikalisän samassa ajassa kun kavennusmaali syntyi.

Anniinan maalin jälkeen Alavuden peli vapautui hieman. Painostus siirtyi Lapuan päätyyn. Kaksi ja puoli minuuttia ennen loppua Sanna vetää hyvän vedon, jonka Lapuan maalivahti torjuu. Pallo tulee takaisin Sannalle. Hän ei vedäkään, vaan syöttää viereen Ellille, joka saa vetää avausmaalinsa Alavuden joukkueessa. Tilanne 2-2:een. Minuutti ennen pelin loppua tuomarit antoivat lähivaparin Lapualle. Onneksi osattiin ennakoida Emmin vetoa. Peli päättyi jännittävien vaiheiden ja erikoistilanteiden jälkeen tasapeliin. Järjestäjät palkitsivat parhaina Pirjon ja "Lapuan" avausmaalin tehneen pelaajan (eli... eikö tästä kuuluisi kaksinkertainen palkinto Pirjolle ;)).

Valmentajien tähdet:
*** Pirjo
** Elli
* Minna

Minun bonustähteni Petelle, joka laski torjunnat täsmälleen oikein ja niitä kertyi ottelussa Minnalle 19 (joista ensimmäisessä erässä 10).
Toinen peli siis HiPaa vastaan. HiPa on aina yhtä kova. Ja se joukkueen yksi suurimmista vahvuuksista on, että heikkoja lenkkejä ei ole. Kaikki olivat tyytyväisi Lapua-pelin jälkeen, siis lopputulokseen ja siihen, miten noustiin viimeisen erän viimeisillä minuuteilla kahden maalin takaa-ajoasemasta tasoihin. Silti HiPa:n halusivat myös kaikki alavutelaiset voittaa.

HiPa-peli alkoi melkein yhtä hyvin kuin Lapua-peli. Parin minuutin pelin jälkeen Alavus sai jäähyn liian monesta pelaajasta kentällä. Oikeastaan kai on pieni ihmekin, ettei enempää vaihtovirheitä ole juuri sattunut.

En kiistä PP:n kirjoitustaitoja, mutta etenkin yksi lause pisti kyllä naurattamaan. Siinä oli aika monikin asia pielessä. Liittynee kuitenkin tähän tilanteeseen.

HiPa ylivoimalle. Ottelun avausmaalin iski kuitenkin Sanna. Pallon hän sai itselleen yksinkertaisella mailaan lyömisellä. No, Alavus joka tapauksessa 1-0-johtoon. Ja siis – alivoimalla, av:lla.

Myös 2-0-osumaan esityön teki Sanna. Jenni sai vetää pallon tyhjiin takakulmalta, mutta hieno maali silti. Jenni jos joku ansaitsee näitä maaleja.

Ensimmäisen erän viimeisellä sekunnilla HiPalla vielä todella hyvä maalipaikka. Ei kuitenkaan maalia. Ensimmäinen erä tuntui Alavuden hallinnalta, vaikka todellisuudessa HiPa piti oikeastaan koko ajan palloa. Hassua.
2-1-kavennuksen HiPa iski ajassa 17:42. HiPan sisäänlyönti ja nopea, hyvä veto. Tasoituksen HiPa iski heti seuraavasta vaihdosta.

Toisessa erässä HiPa oli edelleen selvästi parempi joukkue. Tilanne kahden erän jälkeen kuitenkin tasainen, 2-2.

Näin kolmas erä alkoi jännittävistä tasalukemista. Noin viiden minuutin jälkeen nähtiin voittomaali. 2-3. Tilanteessa oli erinomainen maski. Harmi vain, ettei se ollut kunnon maali. Pallo pomppasi todennäköisesti HiPa:n maskipelaajan mailasta Irenen käsivarteen ja siitä Minnan ohi maaliin.
Kolmannessa erässä Alavuden joukkue alkoi muistuttaa Qmaxin lattiaa... Kuva: Teemu Niemistö

Oikeastaan viimeisessä erässä Alavudella oli ehkä ottelun parhaimmat paikat. Viimeisillä minuuteilla ja viimeisillä sekunneilla Alavudella oli useita hyviä maalipaikkoja, mutta tällä kertaa ei vain uponnut. Vahvasta lopusta on tullut lähes tavaramerkki. Nyt nähtiin, että aina se vahva loppukaan ei riitä maaliin. Ehkä olisimme sen maalin ansainneet, ehkä emme. Joka tapauksessa meillä on ollut kauden aikana tuuria, joten sen kuuluukin tasoittua joskus. 

Miksei oteta maalivahtia pois? Hmm... toisaalta HiPa kyllä varmasti rankaisisi siitä, jos saisi pallon.

Ihan hyvää tekstiä siltä HiPa:n pelaajalta netissä. Paitsi että se viimeinen maali oli OMA MAALI. Veti sen sitten kuka tahansa.

Toisessa ottelussa tuomarit olivat hyvät. Harvoin voi tuomareita oikeasti kehua, mutta nyt ne olivat hyvät tässä toisessa pelissämme.

Oli oikein, että HiPa voitti. Peli oli silti ihan viihdyttävää, ei HiPa ylivoimainen ollut. Alavus puolusti hyvin. Ja peli ei ollut yhtä räiskettä ja rytinää (tai toisin sanoen sählyä), kuten Lapua-peli. HiPa oli juuri sen maalin verran parempi.

Tähdet:
*** Sanna
** Jenni
* Susanna

Siinä tämän kertaiset selitykset.


- hl


P.S. Selittäminen pyrkii löytämään vastauksen kysymykseen miksi?. - WikipediaLeave a Reply.