SC Alavus naiset
 
 Naisten III divarin toinen turnaus pelattiin 23.10.2010 Isossakyrössä. SC Alavuden vastustajat olivat Vaasa III sekä Kurikan Ryhti. Perjantai-illan harjoituksissa käytiin erilaisia taktiikkoja läpi, mutta Vaasa-peliin päätettiin lähteä vanhalla tutulla karvauksella. Pelipäivä alkoi pienillä ketjumuutoksilla, kun eräs pelaaja sairastui yöllä ja kentät jouduttiin supistamaan kolmesta kahteen. Se ei kuitenkaan menoa haitannut.

Varoitus: Vaasa-pelin selonteko kirjoittamalla on yhtä yksioikoisen tylsää kuin itse pelikin :)

Ensimmäiseen peliin Vaasaa vastaan Alavus lähti rytinällä. Kolmella vaihtopelaajalla pelannut Vaasa ei päässyt peliin mukaan ollenkaan. SC Alavus pyöritti vaasalaisia mennen tullen, alavutelaiset olivat nopeampia, taktisempia ja taitavampia. Ottelun voittomaalin pääsi laukomaan neljän minuutin pelin jälkeen sentterimme Mia. Mian loistavaa kahdensuunnan pelaamista ei voi korvata tehopisteillä, mutta jalat liikkuivat tuttuun tahtiin. Ensimmäisen maalin syötti Iina. Vain 21 sekuntia ensimmäisen maalin jälkeen Anniina lisäsi Alavuden johtoa Anitan syötöstä. Tämän jälkeen peli rauhoittui, vaikka pallo pyörikin Vaasan päädyssä. Sama kaksikko työskenteli myös toisinpäin ja Anniinan syötöstä Anita varmisteli asetelmaa vielä erän viimeisellä minuutilla ja ensimmäisen erän jälkeen tilanne 3-0 Alavudelle.

Toisessa erässä ei lähdetty jarruttelemaan. Uusia pisteidentekijöitä saatiin heti, kun Tarjan loistava syöttö tavoitti Anitan 12 sekunnin kuluttua erän alkamisesta. Vajaa minuutti tästä Alavus siirtyi 5-0-johtoon Nooran vedolla. Pirjo löysi Nooran mailan tarkalla ristisyötöllä. Ajassa 19.50 ikitaistelija Tarja taiteili ensimmäisen sarjapelimaalinsa. Myös toinen erä päättyi lukemin 3-0 Alavudelle.
Picture
 Vaasan maalivahdin avaus katkesi Nooraan, joka kiitti syötöstä laukomalla pallon syöttäjän selän taakse.  

Kolmanteen erään Alavus lähti pitämään hauskaa. Tiina latoi taululle lukemat 7-0, kun pelikello näytti 30.56. Jo toisen syöttöpisteen ottelussa nappasi Anniina. Näin Anniinan pelin monipuolistuminen auttoi koko joukkuetta. Ajassa 37.51 Noora katkaisi Vaasan maalivahdin avauksen ja rankaisi armottomasti vastustajan virheestä. Näin Nooralle ottelun toinen maali. Kun ottelua oli pari minuuttia jäljellä, Alavuden ykkösketju sai ottelun ensimmäisen lähivaparinsa (sen kuuluisan :D). Tällä kertaa vaasalaiset kaatoivat Anniinan, mistä seurauksena jäähy vaarallisesta pelistä. Ja Alavuden ylivoima pyöri. Yllättävän hyvin Vaasa sai kuitenkin maalinedustansa tukittua, ja näin ottelun loppulukemat sinetöitiin vasta kymmenen sekuntia ennen pelin loppua. Pirjon komea veto upposi yläkulmaan Sannamarin esityöstä. Yrityksestä huolimatta kolme maalia kymmenessä sekunnissa oli hieman liikaa, joten jouduttiin tyytymään tulokseen 9-0. Pelin jälkeen pelaajat olivat sen verran pökerryksissä, että unohtivat kunnon tuuletukset - kaikki harjoittelevat ne sitten kuntoon seuraavaa turnausta varten!

Vaasa-pelissä maskipelaaminen oli mahtavaa. Oli upeaa huomata, että myös liikkuvaa maskia osattiin käyttää. Ja tehopisteitä yhdeksälle eri pelaajalle! Mikähän mahtaa olla ennätys tässä suhteessa? Meiltähän puuttuu ne kuuluisat heikkouret - tai vaan yksinkertaisesti heikot pelaajat??? Pelaajamateriaalin laajuus on Alavuden ehdoton vahvuus. Pakkeja olisi ehkä voinut käyttää paremmin hyväksi, mutta kokonaisuutena peli oli hyvä kaikilta. Pakit hoitivat Vaasan (vähäiset) tilanteet kunnialla ja kaikki, jotka pelasivat koko pelin hyökkääjinä tekivät vähintään yhden maalin.

Ja koska joku tykkää näistä tilastoista, niin tässä +/- tilaston kärki Vaasa-pelin osalta:
+6 Riitta, Sannamari
+5 Anita, Anniina
+3 Mia, Noora, Tiina

Vaasa-pelistä jokainen olisi ansainnut tähtiä, mutta tällä kertaa tähdet jakautuivat näin:
*** Anita (2+1, lukuisat hienot harhautukset yms. Tämä oli kapumme peli.)
** Noora (Pari maalia ja komeita syöttöjä ja pelinrakentelua.)
* Pirjo (ottelun komein maali?!)


Kurikkaa vastaan vaihdettiin ketjukoostumuksia (yllätys yllätys). Koska Alavuden joukkueessahan kaikki osaavat pelata millä (peli)paikalla tahansa ja kenen kanssa tahansa. Kurikka tuli alusta lähtien pallollisen päälle täydellä karvauksella. Eikä heitä myöskään oveluuden puutteesta voi syöttää: he kyttäsivät maalilla pakki-pakki-syöttöä ja iskivät kiinni salamannopeasti. Yhtä nopeita kuin Jenni he eivät olleet, mutta aika nopeita kuitenkin...

Ottelun alussa pelattiin nopeaa peliä. SC Alavus oli jälleen miettinyt omat kujeensa, joilla kurikkalaiset nujerrettaisiin. Ensimmäiset minuutit taktiikka toimi hyvin. Kurikka saatiin monesti pysäytettyä jo keskialueelle, jonka seurauksena päästiin myös hyökkäämään itse nopeasti. Ottelun kulku kuitenkin muuttui, kun Riitta sai jäähyn syystä numero 83 eli (noin suurin piirtein) kamppaamisesta. Alivoimalla tehokkainta on yleensä purkaminen. Se opittiin kantapään kautta. Kuten myös se, että mailaan lyöminen saa eri merkityksen eri tilanteissa. [Vinkki tuomareille: meiltä saa kysyä videota k.o. pelistä, jos haluaa omaa työskentelyään analysoida.] Ja Kurikan pistekärki ei erehdy, kun hänelle annetaan paikka maalintekoon. Syitä saattaa olla monia, mutta joka tapauksessa Kurikka 1-0-johtoon ajassa 7.21 ylivoimalla. Ja nyt tylyä tekstiä: kurikkalaisten hyvyyttä maali ei ollut. Kuten muissakin Alavuden peleissä, myös tässä Alavuden vastustajat rankaisivat alavutelaisen virheestä. Tällä kaudella ehkä yksi tai kaksi Alavuden päästämää maalia on ollut vastustajan ansiota - mutta virheistä oppii, eikös juu? Alavuden puolustusta ei joka tapauksessa aivan helpolla ohiteta.

Ensimmäisen erän loppu ei tarjonnut enempää tilastomerkintöjä, joten erätauolle mentiin Kurikan johtaessa 1-0. Osa pelaajista yllättyi Kurikan karvauksesta ja kurikkalaisten nopeudesta (tuoreista jaloista) ja paniikki kasvoi erätauolla. Siksi valmennus yritti rauhoittaa pelaajia palauttamalla ketjut entisiin. Toisessa erässä pelaajat alkoivat taas totutella vanhoihin paikkoihinsa ja peli kulki ajoittain. Vanhat pakkiparit kuvittelivat välillä tuntevansa toisensa liiankin hyvin. Syöttö maalin eteen pakkiparille - kauhea hätä ja paniikki ja pallon suhiminen Minnan edestä omaan maaliin. Minna oli tilanteessa aivan pihalla, kuka hullu nyt tulee yhtäkkiä maalivahdin takaa ohjaamaan pallon maaliin? Näitähän on harjoituksissa harjoiteltu, mutta pelissä tarkoitus ei ole saada palloa oman maalivahtinsa selän taakse, vaikka se harjoituksissa tuottaisikin hyvän mielen. Ja seli seli. Tilanne Kurikalle 2-0 jo toisella erikoisella maalilla.
Picture
 Jenni, Pirjo, Iina, Mia ja Minna työn touhussa keskellä lauantaipäivää.
 
Toisessa erässä tuli vielä molemmille joukkueille rangaistukset, mutta kumpikaan ei pystynyt hyödyntämään ylivoimaansa. Toisella erätauolla osa alavutelaisista oli vieläkin hieman häkeltyneitä, mutta viimeiseen erään mentiin taistelemaan. Ketjut alkoivat pikkuhiljaa toimia ja kolmannessa erässä kurikkalaisten jalka alkoi myös hiipua. Alavutelaisille päivän kuudes erä sen sijaan ei tuottanut vaikeuksia kunnon puolesta, vaan peliin päästiin koko ajan paremmin mukaan. Ottelun lopun lähestyessä pallo alkoi pyöriä entistä enemmän Kurikan päässä. Ajassa 43.52 taistelu tuotti viimein tulosta. Anniinan veto oli hyvä ja maalivahti pomputti pallon eteensä. Anita oli jälleen oikeassa paikassa maalin edessä ja nosti viileän hillitysti pallon maalivahdin yli Kurikan maaliin.

Ottelun lopussa Anniina laukoi vielä hyvän vedon kohti Kurikan maalia, mutta Kurikan maalivahti torjui täpärästi. Näin Kurikka voitti alavutelaisten sähläyksen vuoksi 2-1. Pelissä oli jonkin verran hyviä asioita, mutta parasta Alavuden peliä katsojat eivät missään nimessä nähneet. Taisteluilme, joka löytyi kolmannessa erässä oli kuitenkin sitä normaalia alavutelaista sisua, jollaista tulevissa turnauksissa tullaan varmasti näkemään. Kurikan numerot 7 ja 9 olivat nopeita ja taitavia (kuten myös Alavuden 7 ja 9). Myös Kurikan maalivahti torjui muutaman hyvän vedon. Ilman Minnaa ottelu olisi voinut revetä Kurikalle pahemminkin luvuin.

Jaskan tähdet eivät olekaan varmaan monille yllättävät:
*** Minna
** Anita
* Anniina

Vaikka muut näkisivät miten, minä näen salibandypalloni avustuksella, että Kurikka ei ollut millään tavalla ylivoimainen joukkue - ja siitähän kertovat numerotkin. Heillä sattui tänä päivänä olemaan enemmän tuuria sekä vastustajien kunnioitusta, mutta seuraavalla kerralla numerot saattavat kääntyä toiseen suuntaan.


Turnauksen tehopisteet:
4 (3+1) Anita
    (1+3) Anniina
2 (2+0) Noora
    (1+1) Pirjo
               Tarja
    (0+2) Sannamari
1 (1+0) Mia
                Tiina
   (0+1) Iina

 
- "mitä enemmän halutaan voittaa, sitä enemmän pelätään häviämistä"P.S. Muiden joukkueiden osalta kristallipallo senkun samenee. Mutta muutamat huomiot:
- Remixin kotikenttäetu tuotti pisteen sarjakärki ISB:tä vastaan. En vieläkään vakuuttunut.
- HiPa:n pelaajavalmennus näytti tuottavan tulosta - vai oliko se vain taktiikkataulun ansiota?
- Kauhajoki, missä teidän ylikuntoiset pelaajanne ovat?
- KauWi:n Emmin lavassa pallo pysyy, vaikka kiertäisi pari kokoympyrääkin ja sitten vasta vetäisi.
- Kokkolalle jäi helppo työ taivuttaa Vaasa alavutelaisten käsittelyn jälkeen. (omakehuosuus - taas)
- Kauhajoen ja KauWi:n naisvartiointi ei edelleenkään pelittänyt ainakaan PaSua vastaan.
- PaSu on todella hukannut Tuurinsa.

SC/C
24/10/2010 11:03:09 pm

Kurikkalaisille myönnytys (vrt. www.kurikanryhti.fi): Olitte te parempia - tällä kertaa :)
Tosin HiPan kanssa me olimme viimeksi yhtä hyviä ;)

Reply
HiPa #52
25/10/2010 01:11:26 am

Mahtavaa, kun jaksat väkertää raportteja. Näitä on kiva lukea, kun on niin syvällistä analyysia! ;) Jatka samaan malliin!

Reply
Sepittelijä
25/10/2010 11:45:54 pm

Korjaus: Kauhavan ja Kurikan Emmit pelasivat loistavasti, mutta Minna "Kant" se tietenkin oli, joka teki sen yhden päivän hienoimmista maaleista. Lyhyemmästäkin ympyrästä menee pää pyörälle :)

Reply
Jenni
27/10/2010 10:00:28 pm

Meillä on todellakin se tuuri hukassa :(. Yritetään korvata sitä taidolla ;).

ReplyLeave a Reply.