SC Alavus naiset
 
Tästä tarinasta ei voi tulla kuin vakava. Mustaakaan huumoria ei päivästä pysty repimään – ei edes hitaastakin hitaampi laidansuoristaja. Paitsi jos paikalle olisi saatu pari Varamiestä lisää.


Yleensä on hyödytty siitä, että ollaan saatu pelata päivän ensimmäinen peli. Saadaan lämmitellä kunnolla kentälläkin. Nyt kaikki meni pieleen. Lämmittelyt olivat harvinaisen epäorganisoituja, ajatukset harhailivat ja pelaajat keskittyivät vääriin asioihin jo ennen peliä.

Peli alkoi huonosti. Jymyllä oli loistava paikka heti pelin toisella minuutilla, mutta Minna ylsi loistotorjuntaan. Kun karvauksessa ja puolustuspelissäkin oli epävarmuustekijöitä, Alavuden peli ei lähtenyt lainkaan sujumaan. Silti Jymyä ei voi väheksyä, päinvastoin. Heillä onnistui kaikki. Syötöt olivat loistavia ja napsahtelivat järjestään lapaan. Jopa liikkeestä. Myös alakolmio toimi erinomaisesti, emmekä päässeet häiritsemään tarpeeksi.

Ensimmäisen maalinsa Jymy iski 3.05. Terhi veti lähes puolesta kentästä takakulmaan, ja pallo upposi sisään. Ja yllätys yllätys... maalin jälkeinen vaihto. Siitähän ei ole koskaan puhuttu? Tilanne oli 2-0 ajassa 3.29. Ja olihan sitä vähän onneakin matkassa. Siis Jymyllä ;) Kolmas maali meni sisään tolpan kautta ajassa 5.55.

En oiken ymmärrä, miten Jymyä ei saatu pysäytettyä, vaikka pelitapa oli täysin tiedossa. Tiedettiin, että he lähtevät hyökkäyksiin aina laidasta. Mutta saatiinko hyökkäyksiä kertaakaan silti katki? Luultavasti ei. NJ:n nopeus, tarkat syötöt ja hyvä pelinluku olivat avaimet voittoon.

Jymyä vastaan meidän olisi myös kannattanut rikkoa enemmän ;). Mutta nyt kun siitä on opittu pois, niin miksi niin tekisimme? Ja ehkä emme sen paremmin puolustaisi niitä rikkeistä tulevia vapareitakaan, kun muistellaan..

Ottelun neljännen maalin iski kuitenkin Alavus. Anita syötti ja Anniina iski pienestä kulmasta aivan takayläkulmaan. Tämä maali syntyi hyvän karvauspelaamisen seurauksena. Tätä hyvää karvausta nähtiin pelissä vain valitettavan harvoin. Pelikello näytti tässä vaiheessa 8.53.

Pallo oli ensimmäisen erän enimmäkseen Jymyn hallussa, mutta esimerkiksi Alavuden ykköskenttä sai muutaman hyvän paikan. Pallo ei vain tuurillakaan pomppinut sisään.

Ja erän loppuun Jymy iski minkäs muun kuin kuuluisan pukukoppimaalinsa. Tämä oli kyllä täysin Alavuden lepsuilua: yksi pelaaja lähti vaihtoon, yksi katseli pelikelloa, muut haahuilivat muuten vaan. Eikä kaikkea mitä video paljasti vaihtopenkin tuntumasta viitsi edes kerrata tässä. Mutta kaikki lasketaan. Erätauolle siis lukemista 4-1.
Joukkueet olivat sinisiä, mutta Kotijoukkue oli sinisempi. Viitsivitsi. Kuva: Juha Pynttäri

Toisessa erässä Jymy painosti edelleen. Alku oli paljon sekavampi kuin ensimmäinen erä. Sitten nähtiin Jymyltä hieno maali. Kapteeni Anna syötti upean poikkarin, ja veto suoraan syötöstä. Pallo jo viidennen kerran ottelussa Minnan selän takana. Pirjo pelasi tilanteessa kyllä oikein, mutta se ei ihan auttanut.

Jymy pyöritti peliä hyvin alakolmiollaan, mutta syötöillä he pääsivät vain harvoin ylös. Monesti pakki/sentteri lähti itse kuljettamaan ja harhautteli meidän pelaajia. Mutta sama kai se on, miten se hyökkäyksiinlähtö tapahtuu =)

Toisessa erässä tiivistettiin peluutusta. Mutta sitten kun vikkelät kestotaistelijat Tarja ja Jenni taas pääsivät kentälle, niin maalihan siitä syntyi. Mutta ei siis omaan päähän :) Jenni haki loistavasti paikkaa keskeltä ja hyvä veto suoraan syötöstä maaliin. 5-2-kavennus syntyi ajassa 23.08.

Jymy teki erässä vielä yhden maalin ja johti kahden erän jälkeen 6-2. Toinen erä oli kuitenkin tasaisempi kuin ensimmäinen. Pallo pyöri ajoittain myös Jymyn päädyssä, mutta edelleen NJ loi kyllä huomattavasti enemmän vaarallisia tilanteita.

Kolmannen erän alussa Mäksät mokaili... Ja pakit tuki hyökkäystä hyvin, mutta tällä kertaa liian paljon. Pallon menetys hyökkäyspäässä ja Nurmon pelaaja yksin läpi. Tarkka laukaus maalin kattoon ja Nurmo 7-2-johtoon.

Kolmannessa erässä Nurmokin alkoi hieman hätäillä, mutta he hallitsivat silti peliä koko ajan. Erän puolessa välissä Sannamari kaadettiin laidassa, seurauksena vapari. Ja hyvä vapari olikin: Irene laittoi Pirjolle, joka veti hyvän vedon. Tiina oli vielä sopivasti maskina. Ellu kuitenkin torjui eteensä, mutta Jossu oli tarkkana ja veti pallon riparista maaliin. Peli 7-3:een.
Pelin harvoja riemun hetkiä. Haittaakse? Kuva: Juha Pynttäri

Seuraavassa tilanteessa Irene kaadettiin meidän pään kulmassa, seurauksena jäähy. Ylivoima oli ok, mutta mielestäni lauottiin liikaa. Yv:llä oli kyllä paikkoja tehdä maali, mutta ei tälläkään kertaa. Sitten Anna pääsi jäähyaitiosta ja yllätti HL:n täysin. Lähes yksin läpi -tilanne, mutta Irene pelasti viime hetkellä loistavasti.

Nurmo sai vielä toisen jäähyn kädellä pelaamisesta. Hieman kyseenalainen, mutta sääntöjen mukaan oikea tuomio. Tässä otettiin maalivahti pois, ja se näkyi. Pallo pyöri jatkuvasti vaarallisesti Nurmon maalin edessä, mutta maalia ei syntynyt. Pelin lopussa Noora vielä meni vaihtoon, ja päätettiin kokeilla 5vs5-peliä ilman maalivahtia.
Tästä alkaa ylivoima. Valoa kohti? Kuva: Juha Pynttäri

Tappio ei johtunut tuomareista, mikä on hyvä, sillä samanlaista tuomarointia on luvassa...

Parhaana palkittiin Jenni.

Tähtiä oli niin paljon päässä ja taskussa, että tähtien laskija meni lopunkin sekaisin. Arvellaan joukkueen jakamien tähtien olleen jotakin tällaista:

*** Jenni
** Jossu
* Irene, Pirjo
Kurikka-peli alkoi ihan hyvin. Kurikan pakki sai jäähyn päällä pelaamisesta ajassa 1.08. Ylivoima olisi voinut olla parempi. Kurikkakin loi muutaman maalintekopaikan, mutta ei onneksi maalia. Hetkeä myöhemmin Anniina löysi maalin edessä vapaana olevan Anitan, joka ei tällaisista paikoista erehdy. Maalin syntyaika oli 3.08, eli käytännössä ylivoimalla, vaikka ei ollutkaan ;)

Siitähän mulle maksetaan. Kuva: Juha Pynttäri

Seuraava maali oli hieno. Irene nousi hyökkäämään ja odottelemaan syöttöä. Anita veti keskialueen laidassa kaksi vastustajaa kiinni itseensä ja syötti sitten näiden välistä vapaana odottavalle Irenelle. Irene otti pallon haltuun ja veti rauhassa takakulmaan.

Ensimmäisessä erässä Kurikka sai luotua paikkoja ja Minnalle kertyi toistakymmentä torjuntaa. Peli oli kuitenkin sekavaa.

Toisessa erässä ainakin Anitalla ja Sannamarilla oli loistavia paikkoja tehdä maali, mutta kumpikaan ei onnistunut. Kurikka sen sijaan kavensi ajassa 25.40. Reilun kolmen minuutin kuluttua Anniina kuittasi toisen erän päätöslukemiksi 3-1.
Ja ja ja... minä vai... sinä vai... ja ja ja... Kuva: Juha Pynttäri

Tasan kolme minuuttia kolmatta erää oli pelattu eli pelikello näytti 33.00, kun Jossu iski 4-1-maalin. Jossu kruunasi turnauksensa iskemällä päivän toisen maalinsa Iinan syötöstä.

Pelissä ei ollut kovin paljon rikkeitä, mutta syöttöpeli oli melko huonoa. Välillä juostiin missä sattui ja haaveilu jatkui ensimmäisen pelin tapaan. Puolustus oli sen verran hyvää, että Ryhti ei saanut enempää maaleja. Pelin huono-onnisin oli kyllä Jossu, joka sai pallon silmäänsä vain muutama sekunti ennen pelin loppua.

Parhaana palkittiin Minna.

Tähdet:

*** Jossu
**Minna
* Irene, SM


Sekoilujen päivän päätteeksi julkaisen vielä yhden tähtitilaston. Tässä vielä yhteenlasketut koko turnauksen tähdet:

*** Jossu (39)
** Jenni (36)
* Irene (19)


  • Hidas Laidansuoristaja


P.S. Kiitos PaSu:lle, joka vei pisteen SCS:ltä.

P.P.S. Jos...
jos KauWi tai Lapua tulee karsinnoissa vastaan...
jos he nyt näkivät kuinka taitavasti Alavus pelasi...
jos Alavus vielä saa luunsa kasattua taisteluun karsintapaikasta...
jos muut joukkueet malttavat päästää Alavuden pois kolmosesta ;)...
kausi voi päättyä vielä ennen kuulumattomiin huutoihin.

Sitähän sää kysyit.

ire#14
15/2/2012 04:14:26 am

sitähä mää kysyyn.

Reply
katsoja
16/2/2012 10:11:39 pm

Valmentajalla riitti ainakin asiaa. Ei siitä möykkäämisestä mitään selvää kyllä saanut.

Reply
ire #14
18/2/2012 03:52:11 am

joo ei kattojien mtn selevää tarvikkaan saara. se on näes salakieltä. :DD

Reply
#8
19/2/2012 03:17:05 am

Nyt muutaman kuukauden jälkeen mekin jo ymmärretään, mitä se huutaa! Ekassa turnauksessa salakieli oli vielä hieman salaista meillekin :D

Reply
tasaisuus?
22/2/2012 12:10:20 am

Teillä tuo pisteiden tekeminen näyttää olevan vähän yhden kentän varassa :D

Reply
:)
22/2/2012 01:37:07 am

Haittaakse :)

Reply
vehka
22/2/2012 02:14:08 am

jonkun täytyy ne tehdä. ei se pallo muuten maaliin mene. sääntökirjassa lukee että pallon on ylitettävä maaliviiva.

Reply
Irmeli
22/2/2012 02:47:30 pm

Toiset tekee maalit ja toiset puollustaa. Niin se tiimi toimii!..

ReplyLeave a Reply.