SC Alavus naiset

Jännitystä oli ollut ilmassa jo ainakin viikko ennen turnausta. Syyt on mitä on, mutta joka tapauksessa Lapua oli turnauksessa parempi kuin me. Lisäksi kohdattiin SB Vaasa.

Lapua-pelin alku oli jännittynyt molemmissa joukkueissa. Lapuan Emmi sai jäähyn maasta pelaamisesta, kun oli pelattu noin viisi minuuttia. Sillä ei ollut edes niin väliä, kun meidän ylivoima nyt on mitä on. Pallo oli koko ajan meillä, mutta ei pyörinyt kovin hyvin. Paikkoja saatiin tosi hyvin siihen nähden, miten huono se ylivoima oikeastaan oli.

Ensimmäisessä erässä ei oikeastaan tapahtunut mitään merkittävää. Opittiin tuntemaan toistemme pelityyliä. Erän alun jälkeen me päästiin koko ajan peliin paremmin mukaan ja sanoisin ensimmäistä erää tasaiseksi.
Oliko sitten Lapuan kotietu lopullinen sinetti päivän hyville esityksille? Kuva: Juha Pynttäri

Toisen erän alussa Minna heitti Anniinan ensimmäisen kerran yksin läpi, mutta Anniina ei osunut pahaan pomppuheittoon kunnolla. Ja olihan siinä jo pakin lapakin melkein estämässä.

Ottelun avausmaali syntyi, kun toista erää oli pelattu 5.36. Anita syötti ja Anniina veti. Tosi erikoinen kuvio.
Anniinan tekemä ottelun avausmaali ei riittänyt voittoon. Kuva: Juha Pynttäri

Lapualaiset syötteli ajoittain tosi hyvin, mutta useimmiten ajoivat itsensä kulmaan ja sieltä niitä hyviä tilanteita ei sitten syntynytkään.

Tasoitusmaali syntyi puolitoista minuuttia ennen toisen erän päätöstä. En vieläkään tajua miten se pomppi maaliin. Minna ei varmaan voinut kovin paljon nähdä ainakaan, kun edessä oli kolme meidän pelaajaa ja yksi vastustaja.

Erän viimeisellä sekunnilla Minna heitti Anniinan taas melkein läpiajoon, ja Anniina veti maalivahdin olkapäähän.

Siinäpä toisen erän tilastot. Kolmanteen erään siis lukemista 1-1.

Kolmannessa erässä peli meni jännittävämmäksi minuutti minuutilta. En jaksa enää sanoa kertaakaan siitä asiasta, mistä toinen maali syntyi. Lapua meni joka tapauksessa 2-1-johtoon. Ainakin mun ja ehkä vähän meidän pakkienkin avustuksella.
Lapuan maalivahti oli päivän näkyvimpiä pelaajia. Kuva: Juha Pynttäri

Kolmannen erän puoliväli oli meidän hallussa, kunnes... Lapua otti jäähyn: liian monta pelaajaa kaukalossa. Samassa ajassa 40.56 Alavus otti aikalisän.

Ylivoimalla tunteet kuumeni ja yleisö huusi yllättäen Alavudelle jäähyä. Ylivoiman vika oli yksinkertaisesti siinä, että vedot ei menneet edes maalia kohti. Kun suurin osa vedoista menee ohi, niin eipä sillä maalia tule.

3-1-maali syntyi epäonnekkaasti meidän kannalta. Minna siirsi vahingossa maalia, ja tietenkin Lapuan pelaaja iski silloin pienestä kulmasta maalin. Uskallan epäillä, että jos maali olisi ollut oikealla paikallaan, maalia ei olisi syntynyt. Mutta Lapua olisi joka tapauksessa voittanut. Ja se on edelleenkin mukavampi hävitä kahdella kuin yhdellä maalilla, ettei tarvitse jossitella yksittäisiä tilanteita.

Lapuan puolustus oli hyvä, koska kaikki puolustivat. Puolustus oli tosi hyvin tukossa, ja tytöt kyllä tulee päälle. Maalivahti tuli tosi hyvin vastaan usein. Siinä me mokattiin, kun ei osattu harhauttaa. Kovaa sai pelata, mikä kyllä arvattiinkin. Lapua oli kaiken kaikkiaan juuri sellainen kuin odotettiinkin.

Peli päättyi siis Lapualle 3-1.

Tähdet:
*** Minna
** Jenni
* Pirjo

Ekan pelin jälkeen toivo oli mennyt eikä siihen toiseen peliin oikein latauduttukaan.
 Vaasa iski maalin heti toisella minuutilla. Omari tai vastustajan ohjaus, sama se.

Vaasa pelasi mielestäni aika hienoa peliä. En keksi juuri nyt, mikä siinä on vikana. Joku siinä täytyy olla. Mutta valmentajan tehtävä se onkin selvittää.

Pelin hienoja hetkiä olivat ne, kun Minna nappasi pallon ja heitti... Anniinan läpiajoon. Anniinalta hyvä yritys, mutta huonoa tuuria taas. Minnalta nähtiin tänään todella upeita heittoja molemmissa peleissä.

Alavuden tasoitusmaali syntyi ajassa 10.25. Anita oli ensin keskellä, mutta liikkui sitten salamana maalille. Irene oivalsi loistavasti mistä on kyse, ja syötti Anitan lapaan. Rystynosto maalivahdin käden yli.
Anita tasoitti pelin upean harkitulla rystymaalilla. Kuva: Juha Pynttäri

Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin lukemista 1-1.

Ja mikä erän alku taas. Vaasa iski toisen erän alkuun heti maalin. Yksinkertaisesti maalilla oli vapaa pelaaja.

Pelin puolessa välissä särkylääkkeet alkoivat tehota, ja eräs hitaastakin hitaampikin pelaaja pääsi peliin vähitellen vähän mukaan.

Vaasa meni 1-3-johtoon pelikellon näyttäessä 25.52. Kaikista parhaimmalla vetosektorilla muutaman metrin päästä maalista kaksi vaasalaista täysin vapaana.

Alavus kavensi 2-3:een vajaa minuutti Vaasan maalin jälkeen ajassa 26.49. Irene avasi aivan loistavasti omasta päästä Anniinalle, joka iski pallon pompusta yläkulmaan. Anita jälleen vielä maalilla maalivahdille maskina.

Tästä maalista Alavus sai hieman lisää virtaa, ja loppuerä pyöritettiin täysin Vaasan päädyssä. Paikkoja oli, mutta pallo ei löytänyt tietään verkon perukoille. Erä päättyi jälleen kerran liian aikaisin meidän kannalta.

Kolmanteen erään lähdettiin lukemista 2-3 Vaasan johtaessa. Vaasalaiset peitti läpi pelin aika hyvin vetoja. Alavuden peli parani koko ajan, mitä pidemmälle peli eteni.

Kun peliä oli jäljellä 5 minuuttia, Alavus sai pari metriä alle puolesta kentästä vaparin. Irene syötti loistavan ristisyötön takakulmalle Anniinalle. Anniina otti pallon haltuun. Maalivahti oli juuri sen verran vastassa, että etukulmasta löytyi pieni aukko, josta Anniina pisti pallon verkon perukoille. Siis tilanne 3-3.
Even monipuoliset kyvyt kummassa tahansa kentän päädyssä tulivat hyvin esille. Kuva: Juha Pynttäri

Alavus otti aikalisän ajassa 43.53. Peliä oli jäljellä tasan minuutti, kun Minna otettiin maalilta pois ja Jossu tilalle – mutta toiselle maalille. Vaasa veti yhden yläriman.

Viisi sekuntia ennen loppua Satu oli maalivahdin alueella. Sitä en osaa sanoa, pelasiko hän palloa. Tilanne oli todella omituinen, mutta kaikista hienointa oli, että ehkä sekunti ennen summerin soimista Minna liukui jostakin maalille ja nappasi pallon käteensä. Se olisi mennyt maaliin muuten.

Joka tapauksessa Vaasalle siis rankkari. Tässä ehkä eniten huvitti katsojien huudot, kun meidän kapteenilla oli asiaa tuomarille. Minä olin pihalla kuin lumiukko, enkä tiennyt edes mistä on kyse.
Kauden ensimmäinen rangaistuslaukaus meidän peleissä päättyi Minnan ja Alavuden eduksi. Kuva: Juha Pynttäri

Rankkarissa Minna tuli hyvin vastaan ja Vaasan pelaaja päätti tehdä ratkaisunsa. Hän veti, mutta Minna veti pidemmän korren hienolla torjunnalla.

Vaasa-peli oli minusta huono. Lapua-ottelu oli paljon parempi. Vaasaa vastaan noustiin toki hienosti kahden maalin takaa-ajoasemasta, mutta monelta pelaajalta se viimeinen rutistus puuttui. Nyt oli kyse oikeasta asennevammasta. Sillä asenteella ei saisi ikinä pelata ja esimerkiksi minä petin joukkueen totaalisesti. Anteeksi siitä. Ja kiitos Evelle ja Satulle hyvistä teippauksista. Kyllä tässä vielä joskus pelataan.

Meiltä loppui kunto (kaikkia pelaajia ei hyödynnetty?), mutta niin loppui vaasalaisiltakin. Ei ollut mikään yllätys, että Lapua voitti puhtaalla pelillä Vaasan. Yllättävän vähän maaleja lapualaiset saivat aikaan, ehkä.

Kaikki on sen typerän AV:n syytä. Miksei tuomarit antaneet meille yhtään jäähyä? Tässä on joku koira haudattuna nyt.