SC Alavus naiset

SC Alavus voitti Ilmajoella HiPan 4-2 ja Nibacoksen 6-1. Yli 60 torjuntaa päivän aikana tehnyt Minna oli jälleen yksi voitonavaimista. Mutta oli niitä muitakin.

KauWi osoitti, että lohko todella on tasainen, ja kaikki sijoitukset ovat vielä auki. Joku ehkä yllättyi SC Alavuden sijoituksesta tai peliesityksistä joulutauolle lähdettäessä, ja koska olette niin uteliaita, kerron salaisuutemme menestyksen suhteen jutussa.

Tosin, viime kaudella joulutauolle lähdettäessä SC Alavudella oli vain yksi tappio, kun niitä nyt on kaksi.

Alavutelaiset hakkasivat mailaan ainakin, mutta niitä ei vihelletä. Ja jos vihelletään, niin palkintona on ainakin kehu "hyvä". HiPa pelaa hyvin ja aika taitavaa salibandyä, mutta taito ei aina ratkaise. Alavuden 1-0-johtomaalin iskee Elli vajaan neljän minuutin pelin jälkeen. Hanna jättää pallon Ellille, joka vetää puolesta kentästä, Sanna on maskina. Ensimmäinen veto kohti HiPan maalia menee tolpan kautta sisään.
HiPan puolustus on hyvää ja hitailla hyökkäyksillä on vaikea tehdä maaleja. Kuva: Teemu Niemistö

Alavus ehti olla kaksi ja puoli minuuttia johdossa, kun HiPa tasoittaa. Jäätävä veto.

Alavus taistelee johtopaikan takaisin vain puoli minuuttia tasoituksen jälkeen. Irene harhauttaa ja vetää etukulmasta sisään.

HiPa pääsee kuitenkin vielä tasoittamaan ensimmäisen erän loppuun ja niin erätauolle mennään lukemista 2-2.

Tasatilanteessa varmaan muisteltiin ainakin joukkueemme menestysreseptiä, joka on tällä kaudella ollut se, että puolet joukkueesta harjoittelee kerran viikossa.

Kun toista erää on pelattu viitisen minuuttia, Hanna syöttää Jennille, joka vetää hieman alle puolesta kentästä ja pallo taas maalissa. 3-2 Alavudelle.
Satu osoitti hyvää pelisilmää saavuttamalla päivän aikana kolme syöttöpistettä. Kuva: Teemu Niemistö

Molemmat joukkueet kyllä rikkoivat. Ehkä aluksi Alavus enemmän ja lopuksi taas HiPa turhauduttuaan joko tappioasemasta tai siitä, että tuomarit eivät viheltäneet mitään.

Toinen erä oli loppujen lopuksi aika tasaista, vaikka pelissä tuntui, että HiPa oli koko ajan niskan päällä. Erän lopussa Jenni sai jäähyn kädellä pelaamisesta. Tilanteessa 3-2 toiselle erätauolle.

HiPan ylivoima jatkuu kolmanteen erään vielä puolitoista minuuttia, mutta he eivät saa maalia aikaiseksi. Sen sijaan alle puoli minuuttia jäähyn päättymisestä Alavuden kulma-aloitus omasta päästä ja Satu avaa pitkän kaaripallon Sannalle, joka ottaa pari juoksuaskelta, katsoo minne vetää ja pallo tarkasti ylös. 4-2.

Pelikellon näyttäessä 44.22 HiPa ottaa aikalisän ja Alavus vielä perään samassa ajassa. Maalivahti pois HiPalta (vaikka olisihan Alavuskin voinut ottaa... :P), mutta maaleja ei enää synny.

Pelissä ei paljon väsynyt, tarkka puolustus (paikan? naisen?) toi voiton. Jotenkin liian helposti, koska HiPa todella oli hyvä.

Tähdet ensimmäisestä pelistä:
*** Satu
** Minna
* Elli

Järjestäjät palkitsivat parhaana Minnan.

Toisessa pelissä Nibacosta vastaan kokeiltiin uusia ketjukoostumuksia ja jotain muutakin uutta, joka tosin muistutti vanhaa. Ja kyllähän tähän talveen vähän kaivattiinkin valon väriä, eikä aina sitä sinistä (missä olit Jossu, kun päästiin eroon siitä sinisestä... ;D).
Viikon takaisen Suomi-Ruotsi-pelin toisinto? ;) Kuva: Teemu Niemistö

Nibacos alkoi jossain vaiheessa pelaamaan naisvartiointipeliä, vai pelasiko koko ajan? Joka tapauksessa se ei ainakaan kovin hyvin onnistunut.

Alavus menee johtoon ensimmäisen erän puolessa välissä. Minna avaa pitkän Ässälle, joka saa jotenkin syötettyä Anitalle. Anita iskee ottelun avausmaalin, maalin edestä tietenkin.

Minuutti ennen erän päätöstä Nibacos pääsee tasoittamaan. Maalilla pelaaja aivan vapaana ja pallo lipui jostain Minnan jalkojen välistä maaliin.

Heti toisen erän alkuun Irene lähtee omasta kulmasta ja harhauttaa heti kaksi Nibacoksen pelaajaa, sitten saakin edetä 20 metriä täysin vapaasti, leikkaus keskemmälle ja veto, Anniinan täydellinen maski ja pallo takakulmaan. Tilanteeksi 2-1 Alavuden eduksi.
Minna poimi tässäkin pelissä pallon hyppysiinsä 29 kertaa. Kuva: Teemu Niemistö

Toisessa erässä peli oli paikoin aika sekavaa, ja esim. pallo oli rikki pari kertaa. Pelin sekavuudesta huolimatta Nibacos ei kuitenkaan pystynyt luomaan hyviä paikkoja ja kahden erän jälkeen tilanne edelleen 2-1.

Tasan 36 minuuttia on pelattu, kun pelikello pysähtyy seuraavan kerran maalin merkiksi. Julle koskee palloon vaparista, kahden naisen heikko muuri on edessä, mutta pallo menee siitä helposti läpi ja tällä kertaa Hanna maskina, kun Sannan veto uppoaa maaliin. 3-1 Alavudelle.

Alavuden jarrukenttä aina välillä juoksuttaa Nibacoksen pelaajia ja sitten taas ykkönen menee tekemään maalin. Tällä kaavalla edettiin seuraavat vaihdot.
5-1-maalille maalivahti ei oikein voinut mitään... Kuva: Teemu Niemistö

Pari minuuttia edellisestä maalista tulee lopullinen niitti. Irenen veto puolesta kentästä uppoaa maaliin ja Alavus johtaa jo 4-1.

Ja sitten minuutti edellisestä ja tilanne 5-1. Hanna syöttää toiselle puolelle täysin vapaana olevalle Anniinalle, joka saa iskeä tyhjiin.

6-1-maalin luo sama kaksikko, tällä kertaa pari minuuttia edellisestä ja nyt toisinpäin, Anniina syöttää maalin takaa Hannalle, joka iskee loppulukemat. Loppu oli todella huikea. Reilussa viidessä minuutissa neljä maalia. Aika hyvä tahti, jatketaan varmaan tästä ensi turnauksessa. ;)