SC Alavus naiset

Lohtajan Mainingilla pelatussa turnauksessa nähtiin tiukkoja vääntöjä ja vauhtia. Alavus kohtasi Nibacoksen ja Vaasa II:n. En tiedä pelättiinkö tuota Nibacosta etukäteen. Hyvä joukkuehan se on. Joukkueella on ollut käsittämättömän huonoa tuuria, ennen meitä kolme viimeistä peliä päättyneet samoin lukemin, 2-3-tappioon. Ja meitä vastaan jälleen maalin tappio. Huonoa tuuria oli myös Vaasalla. Nurmo voitti Vaasan tuurilla, mutta katsotaan onko samaa tuuria ensi turnauksessa Ilmajoella. Vähän tasoitusta annoimme sentään me häviämällä Vaasalle. Mutta ensin Nibacos-pelin tapahtumiin.

Ottelun alussa tuomaritkin olivat vielä hieman unessa, selvä maasta pelaaminen jäi viheltämättä. Ensimmäinen erä oli tasaista, mentiin päästä päähän, mutta maalit jäivät jälleen kummaltakin joukkueelta tekemättä. Nibacoksen kova karvaus ei toiminut heidän toivomallaan tavalla, vaan hyökkääjät joutuivat rikkomaan, kun Alavuden puolustajat suojasivat taitavasti palloa. Myöskään Nibacoksen viljelemät pitkät avaukset eivät tänään löytäneet perille kovin hyvällä prosentilla.
Korkean mailan tulkinta on vaikeaa. Kuva: Teemu Niemistö

Toinen erä alkoikin sitten heti maalin merkeissä. Erää oli pelattu 11 sekuntia, kun Nibacoksen pelaaja veti ja pallo pomppasi Minnan käden kautta maaliin. Nibacos 1-0-johtoon. Sitten muutaman minuutin aikana Alavudella oli muutama hyvä maalintekopaikka Nibacoksen päädyssä, mutta palloa ei saatu maaliin asti. Pyöritys Nibacoksen päädyssä jatkuu. Vaikka kuinka hyviä paikkoja, mutta ei maistu. Kokkolalaiset saivat Minnalle asti lähinnä helpohkoja kaukovetoja, jotka eivät kyllä uppoa ilman maskia. Sitten noin minuutti ennen erän loppua nukahdetaan ja Nibacos saa vetää aivan liian hyvästä paikasta. Lukemat kahden erän jälkeen 2-0 Nibacokselle.
Jenni iski tärkeän 2-2-tasoituksen. Kuva: Teemu Niemistö

Kolmatta erää oli pelattu lähes kuusi minuuttia, kun Alavus iski kavennuksen. Anitan syöttö keskeltä laitaan aivan Anniinan lapaan. Lapa maassa ja syöttö aivan lapaan, niin maalihan siitä tuli. Veto upposi aivan takayläkulmaan. Seitsemän minuuttia ennen loppua Susanna veti maalia päin ja Jenni veti pallon riparista sisään. Nibacoksen pakit yrittivät peittää vetoa, mutta olivat lähinnä maskissa. Lukemat tasoihin.

Heti perään, vain 11 sekuntia tasoituksesta Nibacos iski taas. Mikäs se maalin jälkeinen vaihto oli? Ei ikinä kuultukaan. Pelaaja täysin vapaana maalilla ja veto riparista sisään. Nibacos taas johdossa, nyt lukemin 3-2.

Kaksi ja puoli minuuttia ennen loppua saatiin taas palkinto, kovasta työstä tai jostain yrittämisestä vissiin. Anniinan oivaltava ristisyöttö Hannalle, joka harhautti ja veti tarkasti takakulmaan. Tilanteeksi 3-3. Samassa ajassa Alavus otti aikalisän.

Minuutti edellisestä maalista ja Irene ratkaisee pelin. Veto puolesta kentästä ja taisi muuttaa vähän suuntaa puolustajastakin, mutta pallo löytyi maalista. Nibacoksen huonoa tuuria, tai Alavuden hyvää, miten sen nyt ottaa. Tasainen peli, jonka Alavus voitti. Parhaana palkittiin 1+1 tehot iskenyt Anniina.

Pelissä hyvää oli ainakin se 2-0-tappioasemasta nousu ja neljä tehtyä maalia viimeisessä erässä.

Toisessa pelissä vastassa oli SB Vaasa II, jonka Alavus oli jo voittanut kauden ensimmäisessä kohtaamisessa. Joukkue oli saanut jonkin verran täydennystä pelaajamateriaaliin aiempiin turnauksiin nähden. Se muutti myös koko joukkueen pelityyliä, tai saattoi valmentajallakin olla osuutta asiaan. Joka tapauksessa ottelu lähti käyntiin vauhdikkaasti. Parin minuutin pelin jälkeen Susanna sai jäähyn väärästä etäisyydestä. Alivoima selvitettiin tässä vaiheessa.

Ensimmäisen maalin erän puolessa välissä iski Irene. Kaukoveto lähes puolesta kentästä upposi maaliin Anitan toimiessa hyvänä maskina. Ottelun toisen maalin iski myös Alavus. Hanna veti, ja Sanna iski pallon riparista maaliin. Kolme vaasalaista yritti estää maalia maalin edessä, mutta kukaan ei saanut palloa pois. Vielä erän lopussa Irene otti jäähyn kädellä pelaamisesta. Erätauolle lukemista 2-0.
Tiukka aloitus. Kuva: Teemu Niemistö

Vaasan ylivoima jauhoi, Alavus pääsi pari kertaa katkomaan, mutta sitten veto meni jostain Jullen ja Sannan välistä maaliin. Anniinan ja vaasalaisen myös toimiessa maskina. Vähän samanlainen pomppu jostain kun Alavuden toinen maali. Tämä oli siis ylivoimamaali, Irene olisi päässyt kahden sekunnin päästä pois. Pian tapahtui taas, kun Sannamari antoi nopean vaparin ja nyt vaasalainen sai jäähyn väärästä etäisyydestä. Ylivoima ei toiminut aivan toivotulla tavalla. Juuri kun vaasalaiset pääsivät täysilukuisiksi, he iskivät tasoitusmaalin. 2-1-ylivoimahyökkäys, yksi poikkari ja pallo tyhjiin.

Vain minuutti edellisestä ja Vaasa meni johtoon. Pallo pomppasi jostain ja meni Minnan jalkojen välistä maaliin. Myös toinen erä oli vauhdikasta ja mentiin päästä päähän. Kahden erän jälkeen Vaasan johto siis 3-2.
Tuomareilla oli jostain kumman syystä jotain asiaa kapteeneille. Kuva: Teemu Niemistö

Kolmannen erän alussa Vaasa iski lukemat 2-4:ään. Maalin edestä tuurimaali. Pian tämän jälkeen Arto sai jäähyn protestoinnista. Kolmannessa erässä peluutusta tiivistettiin ja se auttoi tai sitten ei. Kunto Alavuden pelaajilta ainakin loppui, ja kolmas erä oli turnauksen huonoin. Peli hidastui, mutta toki pelin alku olikin hyvin vauhdikasta.

Pelin lopussa saatiin vielä ylivoima, kun Sannamari kuljetti keskeltä maalia kohti ja vaasalaiset joutuivat lyömään mailaan. Ylivoimalla otettiin maalivahti pois ja pelattiin siis kuudella neljää vastaan. Tarvittiin 13 sekuntia, kun Anniina veti pallon aivan yläkulmaan. Maali oli pöytäkirjan mukaan YM. Uusi koodi minulle. ;) Se ei tarkoita Ympäristöministeriötä eikä edes Ylioppilaiden miekkailuseuraa. Suomennettuna se tarkoittaa YV IM, ylivoimalla ilman maalivahtia. Tämä oli ottelun viimeinen maali ja näin Alavus hävisi lukemin 3-5.

1+1 tehoillut Irene palkittiin parhaana.

Nykyinen taikka tämän päiväinen Vaasan joukkue oli erittäin hyvä ja täynnä hyviä pelaajia. Mikäli pelaajat jatkavat pelaamista Vaasassa, ei Vaasan sijoitus sarjataulukossa voi olla nousematta. Mutta kuten varmasti kaikki ovat tähän mennessä huomanneet, sarja on erittäin tasainen.

Vaasa-pelissä Minnalle kertyi torjuntoja 16, kun Nibacos-pelissä niitä kertyi 26.

Ilmajoella kohdataan HiPa ja Nibacos ja tuskin mitään muuta voi odottaa kuin tiukkoja pelejä. Mutta jospa kiva, pomppiva parketti toisi omat mausteensa peliin. Nähdään siellä!