SC Alavus naiset
 

Johdanto

-          Kaksi tuomaria koko päivänä. En puolustele tuomareita, mutta se on enemmän asettelijan kuin tuomareiden vika. Kyseiset tuomarit eivät voineet sille mitään, että kolmas tuomari ei päässyt turnaukseen. Ja tämänkään tekstin lukijoista lähestulkoon kukaan ei ole tuomari (virallisissa sarjapeleissä). Kehotan käymään tuomarikurssin, mikäli alueen tuomarit eivät miellytä. Sittenhän täällä olisi ainakin yksi kunnon tuomari – harmi vain, että pelissä tarvitaan kaksi.
-          Nurmon ja PaSu:n välinen kamppailu aiheutti närää molemmissa joukkueissa sekä tuomareissa. Oli valmentajissa vikaa, oli pelaajissa vikaa ja oli tuomareissa vikaa. Päivä alkoi kehnosti. Paitsi sen puolesta, että sarjakärki menetti pisteen.
-          SC Alavuden päivän peleissä tuli parikymmentä maalia. Kaikkien yksityiskohtainen selittäminen vie kauan. Ja koska tilanne on uusi, oli tällä suoristajallakin ongelmia lähestyä uutta ja outoa asiaa.
-          Kurikan valmentajan puuttuminen oli avainasemassa. No, niin puuttui Saragozan valmentajakin saman miesten turnauksen takia. Mutta toiset joukkueet tarvitsevat valmentajaa enemmän kuin toiset.
-          Päivän Alavuden pelaajana pidän miesten hienoista voitoista huolimatta (SC Alavudelle 4 voittoa, 0 tappiota, kohtuullinen päiväsaalis!) Minnaa. Vuorokauden valvominen ja vain kolmen tunnin unet… Harva olisi suoriutunut noin hyvin.

Luku 1 – Kurikan Ryhti – SC Alavus

Kurikkalaiset olivat tässä pelissä yllättävän passiivisia. Alavus sai pallon pyörimään heti Kurikan päädyssä, ja avausmaali syntyi ajassa 1.50. Sannamari syötti kulmasta maalin eteen pidetylle Anitalle. Anita sai kuitenkin mailansa aivan oikeaan paikkaan ja ohjasi päivän avausmaalinsa – ja Alavuden tietenkin myös.
Alavuden päivän avausmaalin iski tässä tilanteessa Anita. Kuva: Juha Pynttäri

Seuraavassa vaihdossa Heli avasi pistetilinsä. Jättösyöttö Irenelle, Irenen kuljetus ja veto lähes puolesta kentästä.  2.31 pelattu, tilanne 2-0 Alavudelle. Kukaan ei ole koskaan opettanut, miten tällaisissa tilanteissa jatketaan samaan malliin :P

Seuraavaksi Irene avasi maalin takaa keskialueen laidassa odottavalle Anitalle. Anita syötti keskelle Anniinalle, joka harhautti ja veti kääntövedon – Kurikan maaliin. Kolmas maali syntyi ajassa 3.53. Kurikan oli pakko ottaa aikalisä. Mutta ilman valmentajaa aikalisällä ei ehkä keksitty keinoja pysäyttää Alavutta kokonaan, mutta pysähtyyhän siihen aina vastustajan hyvä vire ainakin joksikin aikaa.
Kolmas maali oli Anniinan taidonnäyte. Kuva: Juha Pynttäri

Alavuden vaihtopenkillä Arto sen sijaan sai kaikki kuuntelemaan. Kellään ei edes ollut hymynkaretta suupielissä näin hyvästä johdosta huolimatta. Kaikki olivat erittäin keskittyneen näköisiä. Jokainen tietää, että 3-0-tilanteessa, kun peliaikaa on pelattu vain muutama minuutti, peli ei todellakaan ole ohi.

Kurikka pääsi tämän jälkeen enemmän peliin mukaan. Anniinalta oli jo kymmenennellä minuutilla erittäin hyvä veto kohti Kurikan maalia - maalivahti ei nähnyt yhtään mitään - mutta pallo sattui osumaan maalivahdin suojuksiin. Seuraavaa paikkaa kakkosketju ei enää hukannut. Anniina karvasi jälleen kerran pallon pois vastustajalta. Pieni siirto Sannamarille, joka syötti pahan pomppusyötön toiselle puolelle Anitalle. Pomppueksperttimme veti suoraan syötöstä pallon maaliin. Tilanne 4-0 ajassa 12.20.

Alku ja ensimmäinen erä olivat todella hyviä. Ehkä liiankin? Tällaiseen ei olla totuttu, eikä siihen osattu oikein suhtautua. Miten peliä jatketaan tilanteessa 4-0? Yhden tai kahden maalin johtoasemassa on oltu muutaman kerran, mutta neljän maalin? Tilanne oli uusi itse kullekin. Seuraavalla kerralla peli myös jatkuu yhtä hyvin. Niin!

Kurikka kavensi toisen erän alussa tilanteeksi 1-4. SC Alavuden aikalisä. Valmentaja teroitti, että ei ole mitään hätää. Eikä tarvitse hätäillä. Seuraavissa vaihdoissa ainakin Nooralla ja Tarjalla oli paikkoja tehdä maali. Tällä kertaa pallo ei löytänyt tietään aivan maaliin asti. Erän puolessa välissä Riitta sai kauden avauspisteensä. Anniina syötti hyökkäyspään kulmasta laitaa pitkin Riitalle, joka vastaavasti syötti Sannamarin maalintekoon. Olisi pitänyt syöttää ;) Toisen erän jälkeen tilanne siis 5-1.
5-1-maali syntyi Kurikan pakkien hyvästä peittoyrityksestä huolimatta. Kuva: Juha Pynttäri

Kolmannen erän alussa koiramme pääsivät valloilleen. Ei kun…  Jossu iski maalin Jennin toimiessa loistavasti maskina. Tämän jälkeen alavutelaiset jäivät varmaan miettimään jotain koiria… Ykkös- ja kakkoskentät päästivät peräkkäisissä vaihdoissa maalit ja Kurikka kavensi tilanteeksi 6-3. Ryhti sai maaleista kyllä lisää voimaa, mutta onneksi kolmoskenttään voi aina luottaa.
Jossun 6-1-johtomaalin jälkeisiä tuuletuksia. Kuva: Juha Pynttäri

Kun peliä oli viisi minuuttia jäljellä, Alavuden painostus tuotti taas tulosta. Anita syötti ja Irene veti ottelun toisen maalinsa kaukovedolla. Alavudella oli ottelussa tuuria. Koskaan aiemmin maaleja ei olla saatu näin usein pyörityksen jälkeen. Tavallisesti ollaan pyöritetty… pyöritetty… ja välillä vedelty muutamia tolppia. Alavudella oli muutenkin tuuria. Kurikka veti muun muassa yläriman kolmannessa erässä. Ja Alavus ei tehnyt pelissä kuin yhden oman maalin. Edistystä on ilmassa.

Ryhti sai vielä yhden maalin aikaan ja viime sekunneilla tilanne oli 7-4. Loppulukemat kuitenkin sinetöitiin ajassa 44.59. Kurikan maalivahti heitti pallon suoraan Anitan syliin, joka kiitti ja iski pallon reppuun. Hattutemppu ja pari syöttöä päälle. Tätä pelin piste-ennätystä tuskin aivan heti rikotaan. Järjestäjät palkitsivat Anitan. Ja Siirin. En väitä ettei Siiri olisi hyvä pelaaja, mutta… hohhoijaa. Vai onko joku muu pokannut joskus palkinnon?
Kurikan maalivahdilla ei ollut paljon apuja. Epäonninen heitto suoraan Anitalle. Kuva: Juha Pynttäri

Peli pelattiin taitojen mukaan. Kukaan ei nähdäkseni ainakaan pelannut erityisen kovaa tai rumasti. Parempiakin pelejä on nähty, mutta historiallinen tämä peli oli joka tapauksessa. Tätä ennen Alavuden suurinumeroisimmassa ottelussa maaleja nähtiin 9. Nyt maalimäärä oli 12.

Ottelun tähdet jakaantuivat lähes täysin neljälle henkilölle: Pirjolle, Jossulle, Irenelle ja Anitalle.

*** Anita (3+2)
** Irene (2+0)
* Jossu (1+0)


Luku 2 – Pallosuharit – SC Alavus

PaSu, PaSu, PaSu… Onneksi psyykkinen valmennus toimii tätä nykyä. Tässä ottelussa ainakin tapahtumia riitti. Perinteisiä, rakkaita ja vähemmän rakkaita taistelupareja on tässä sarjassa useita. En kuitenkaan usko, että mikään muu joukkuepari herättää niin paljon tunteita kuin PaSu-Alavus. Sen saivat valitettavasti tuomaritkin huomata.

Puhuin psyykkisestä valmennuksesta sen takia, että ottelun avausmaalin iski Alavus vain 15 sekunnin pelin jälkeen. Minna avasi pitkällä heitolla Jennille, joka harhautti hienosti kulmassa PaSu:n pakin, kiersi maalin takaa ja antoi syötön Tarjalle maalin eteen. Tarja teki historiaa iskemällä Alavuden naisten joukkueen nopeimman avausmaalin. Mielestäni tämä maali oli ottelun kannalta erittäin ratkaiseva. Pallo rystyllä Hennan jalkojen välistä maaliin… :)
Tarjan yksi peliuran unohtumattomimmista maaleista… Ainakin tähän asti ;) Kuva: Juha Pynttäri

Ensimmäisessä erässä Satu kaadetaan todella rumasti PaSu:n sentterin toimesta. Tuomari seisoo vieressä. Joka pelissä tulee varmaan työntämisiä, joita ei vihelletä. Mikä siinä säännössä 605 ja kohdassa 4 on niin vaikea ymmärtää?

Ottelun toinen maali syntyi ajassa 11.22. Riitta avasi loistavasti toisen pakin ohi, Anniina leikkasi keskelle harhauttaen PaSu:n toista pakkia ja kuuluisa veto – pallo Hennan selän taakse.
Henna oli Anniinan laukauksen edessä voimaton. Kuva: Juha Pynttäri

Reilu minuutti ennen toisen erän loppua Jossu sai jäähyn kädellä pelaamisesta. PaSu iski kavennusmaalin ylivoimalla. Tilanne ensimmäisen erän jälkeen 2-1 Alavudelle.

PaSu sai meidät pelaamaan sählyä. Harmi, että olemme siinäkin lajissa parempia (ihan kaikkien tiedoksi: joukkueesta löytyy Suomen mestareita, nimenomaan sählystä. Ja tämä on totta, vai mitä sanovat koirakamuni supikoira, terrierit ja – apua, joukkuehan on täynnä koiria! xD).

Irene-show alkoi ajassa 24.05. Irene nousi laitaa pitkin, mutta veti pakin jalkoihin. Sen jälkeen hän karvasi pallon takaisin itselleen, ja veti etukulmasta sisään. Alavus johtoon 3-1. Nyt alkoi PaSu:n taktinen peli. Kapteeni kävi aiheetta valittamassa Alavuden valmentajista. Minkäs sille voi, kun Alavus johtaa peliä jo kahdella maalilla.

PaSu hyökkäsi melko yksitoikkoisesti. PaSu:n Jenni veti. Ja Jenni veti. Ja uudestaan. Kun sitä tarpeeksi monta kertaa yrittää, niin upposihan se lopulta. PaSu kavensi pian tilanteeksi 3-2. Sitten PaSu:n kapteeni sai taas ohjeen valittaa tuomareille. Melko huvittavaa itse asiassa ainakin noin tv:stä katsottuna.

Molemmat joukkueet hakkasivat yhtä lailla mailaan. Mutta nyt roolit olivat vaihtuneet siinä mielessä, että PaSu teki ottelussa juuri ne virheet, joiden välttämiseen me ollaan keskitytty. PaSu teki paljon klassisia virheitä. Alavudella taas oli hyvä päivä. Jok’ikinen pelaaja taisteli ja antoi kaikkensa joukkueen eteen. Myös virheistä on opittu ja niitä tuli hyvin vähän.

Toisessa erässä PaSu kaatoi törkeästi vuorostaan Riitan. Pitikö joku pasulaisista ottelun aikana vaikkapa jääpussia? SC Alavus sen sijaan tietää, että PaSu:a vastaan kaikki kylmägeelit (sekä laaja pelaajamateriaali) ovat aina tarpeen. Toisen erän lopussa Alavus sai vapaalyönnin. Vaikka kerran pari suunnitelma meni jo mönkään, nyt se tärkein eli maali tuli. Anniina veti laidan kautta Irenelle, joka sai siirtää pallon käytännössä tyhjään maaliin. Tilanne 4-2 Alavudelle kahden erän jälkeen.
Muut vain katsoivat, mutta Irene toimi. Alavus meni 4-2-johtoon hienolla syötöllä laidan kautta. Kuva: Juha Pynttäri

Kolmannen erän alkuun PaSu yritti jotain taktista siirtoa laittaessaan 2-ketjunsa meidän ykköstä vastaan. Mutta sitten kun vastassa olivatkin seuraavassa vaihdossa PaSu:n ykkönen ja Alavuden kakkonen, oli toinen joukkue ongelmissa. Arvaako kukaan kumpi? Selvä, kerrotaan mitä tapahtui. Anita suojasi palloa ja haki Ireneä. Irene ehti huutaa jo ”ei oo”, mutta Anitan tarkka syöttö löysi perille. Anniina loistavana maskina ja Irenen veto uppoaa jälleen maalin perukoille, 5-2. Puhdas hattutemppu ja aikaa tähän kului 6.39, ei paha. Kiitos Anniina liikkuvasta maskista! Kaikki harjoittelu sentään ei ole turhaa (:
Irene täydensi hattutemppunsa Anniinan loistavalla maskilla kolmannen erän alussa. Kuva: Juha Pynttäri

Maalin syntyajassa 30.44 PaSu otti aikalisän. He taisivat pelin sijaan keskittyä nauramiseen, mutta hyvähän se on, jos heillä oli hauskaa. Pelin jälkeen he eivät kyllä yhtä iloisilta vaikuttaneet, mikäli tulkitsin oikein? Tuomarit tuomitsivat lähes poikkeuksetta sisäänlyönnit oikein päin, toisin kuin viime turnauksessa. Ja ilmeisesti PaSu pelasi jossakin vaiheessa kuudella kenttäpelaajalla, mutta se nyt oli pieni virhe verrattuna joihinkin muihin.

Tuomarit varoittivat Ireä ennen jäähyn antamista. Mutta sitten tuli jäähy ja melko helposti. Pelikello näytti tässä vaiheessa 41.35. Tuomareiden syyt oli kyllä hukassa. Tässä tapauksessa syy oli työntäminen. Jatkuva väärä pelitapa olisi ollut todellisempi. Samassa tilanteessa sama pelaaja, jo kerran meidän pakkia loukannut ”PaSu:n paha sentteri” kaatoi maalin Minnan päälle.

Alavus otti aikalisän. Lähinnä, koska Minna tarvitsi hieman huilaustaukoa – tai siis pikemminkin paikkausta. Tässä kohtaa tuomareilla tuli pieni virhe liittyen Ireneen. (Kuka keksii? =)) Tässä kohtaa PaSu teki omituisen ratkaisun. Se on jo nähty, että PaSu:n ylivoima toimii SC:tä vastaan. Joten miksei kahden miehen ylivoima toimisi? Tappiotilanteessa ei ole mitään menetettävää. Tuskinpa maaliero tulee mitään ratkaisemaan. Mutta tietenkin jos niin haluaa uskoa. Tässä alivoimassa Anniina teki töitä ja pelasi viisaasti. PaSu:n ylivoimakuvio taas oli melko erikoinen. Tietenkään näin ei saisi sanoa, jos ei perustele, mutta eihän sitä nyt kaikkea voi paljastaa. Sanon vain yhden sanan: liberopeli. Mikä ei tarkoita sitä, että sitä ei kannattaisi käyttää. Mutta mikähän se liberon tehtävä on…

Mutta ei nyt keskitytä siihen. Seuraavaksi käyn läpi jälleen muutamia tuomarivirheitä. Ensinnäkin koko halli hiljeni, kun tuomari täysin yhtäkkiä vihelsi pelin poikki. Hän astelee Alavuden vaihtopenkkiä kohti. Siinä vaiheessa joku jo arvaa, että jäähy on tulossa. Mutta kelle ja mistä? Sitä ei ymmärrä kukaan. Jäähyn saa toimihenkilömme, syynä häiritsevä valmentaminen. Tästä seuraa 2+10, ja toimihenkilö joutuu pukuhuoneeseen.

Viimeiset kolme ja puoli minuuttia pelattiin siis alivoimalla. Tässä vaiheessa Irenen jäähyä ei tosin ollut kuin alle puoli minuuttia jäljellä. Kun Irene tuli kentälle, peliaikaa oli jäljellä noin puolitoista minuuttia. Tämän ajan Alavus pyöritti palloa neljällä kenttäpelaajalla. Tosin PaSu oli jo luovuttanut. Pelin voittajajoukkue oli kuitenkin kerrankin oikea: SC Alavus. Sitä ei tarvitse selitellä.

Parhaana palkittiin Jossu. Tässä pelissä tähdet jakaantuivat paljon tasaisemmin.

*** Irene
** Pirjo
* Riitta

Tähtiäänestyksen neljäs oli… *pum pum pum* Jamppu! Onnittelut hienosta saavutuksesta ;)

Ja en oikein ymmärtänyt huumoria, myönnetään. Mitä ne kumarrukset oli? Ja toinen kysymys PaSu:lle, oletteko kuulleet LeSportista? Ehkäpä teillä ei ole samoja velvollisuuksia kuin muilla. Ja sitä paitsi, tarvittavat tiedothan löytyy meidän sivuilta… ;)

Epilogi

Pelihän ei ollut mitään verrattuna siihen, mitä pelin jälkeen tapahtui. Kaikki osaavat lukea mistä Facebookissa on keskusteltu. Se on kyllä onni, että pasulaiset tietävät mitä tapahtui, vaikka eivät nähneet tilannetta.

Nurmolaisille muuten haluan sanoa, että miettikää nyt vähän. PaSu:n vastustajat kärsivät rikkovasta pelityylistä, mutta se ei ole pelkästään tuomareiden vika. Toki heidän pitäisi viheltää, mutta onko kenellekään tullut mieleen, että esimerkiksi Töysän muut pelit lukuun ottamatta päivän ensimmäistä ja viimeistä peliä?

Ja sitten siihen kiinnostavaan osuuteen, eli päivän puheenaiheeseen tuomareihin. Tässä vain pieniä tuomarivirheitä PaSu-Alavus-pelistä:

-          Häiritsevästä valmentamisesta 2+10min (oikea tuomio on 2min)
-          Kun toimihenkilö saa 2+10, joutuu 2 pelaajaa jäähylle + TH pukuhuoneeseen (oikea tuomio: yksi jäähylle, TH katsomoon)
-          Joukkueen toimihenkilö astuu kaukaloon ilman erotuomareiden lupaa -> 2min (pelissä kymmeniä tilanteita -> seuraamus: ei mitään)
-          Jatkuva asiaton kyseleminen tai protestoiminen erotuomareiden päätöksiä vastaan -> 2 min (pelissä ei mitään)

Joitakin mainitakseni. Kumpikohan joukkue tuomareista todellisuudessa kärsi, PaSu vai SC?

No, onneksi pari asiaa on tässä tullut selväksi. Alavutelaisia ei rikota (ainakaan jäähyn arvoisesti) ja toiseksi alavutelaispelaajat rikkovat paljon (ja peli kulkeekin paremmin neljällä).

Tähtitilanne:
***** ***** *** Ire
***** ***** * Anniina
***** ***** Minna
***** ** Anita
*** Jossu
*** Pirjo
* Eve
* Riitta
* Satu

-          HL (Harmaa Labradori)P.S. Jos totta puhutaan, niin voin kertoa salaisuuden. PaSu:n tappio johtui huudosta. Ei edes siitä jatkuvasta naurusta. Nauru pidentää (peli-)ikää. Eli pelivuosia kolmosessa.

P.P.S. ! kirjoitti 15.10.2011:
Kannattaa tulla katsomaan toisen lohkon pelejä joku kerta ja itse toteamaan asia, ettei tule kirjoiteltua täällä ihan puuta heinää! :)

Vastaukseni !:lle:                                            
Näin aion myös tehdä. Tosin pelkkä katsominen ei riitä ;)

Bulibuli
12/12/2011 03:54:25 am

Ihanan kattava raportti päivästä!! Se on hyvä, että meillä on manageri, joka kuvaa kaiken kameralla, niin voimme sitten yhdessä nauraa jälkikäteen tilanteille ja itkeä niille, joille ei voi nauraa.

Kiitos tästä! Kommentteja odotellessa...

terveisin Terrieri, Bull Terrieri :D

Reply
Supikoira
12/12/2011 05:24:58 am

Huhhuh mikä pelipv oli ;P ja mitä vielä sen JÄLKEEN... :D Ja tuli mieleen kirjotuksesta, että mitäs jos me koirat haukutaanki väärää puuta..? ;) mulla on ainakin seuraavaan peliin jo aivan uus suunnitelma... :)

Reply
Apupoika
12/12/2011 01:39:10 pm

Olihan taas mukavaa luettavaa. Hyvä HL!! :D

Niin joo, ja kiitokset tähtiäänestyksen 4. sijasta. Olen otettu... :)

Reply
Spanieli kuittaa
12/12/2011 03:04:43 pm

"Harmaa Labradori" :DD toi oli hyvä.. kuin myös juttukin!! Who let the dogs out..?

Reply
Ketunhäntä
12/12/2011 06:01:27 pm

Supikoiralle: Koirat on mun tietääkseni haukkunu luuta eikä puuta, tai ainakin tähän asti mä oon aina luullu, että haukutaan, että saatais luuta, mutta ehkä seuraavan kerran koirille pitää antaa puuta :D.
Bulibulille: Meillähän on kaks manageria, saadaan noita hienoja kuvaotoksia ja sitte vielä meitä filmataan kuvausotoksille, vai miten se meni :D.
Harmaalle labradorille: Kyllä se peli kolmellakin kulkee, eikä vaan neljällä! (Mutta parhaiten toki ehkä kuiteski viidellä, mutta meille se on sama, kuinka monella pelataan, joka tapauksessa pelataan hyvin!) Ja onneks me ollaan löydetty meiän huuto, viime vuonna meillä tais olla sama ongelma kuin pasulla nytte, huuto hukassa. :( Ja eihän salibandyssä oo liberoa, eikö se oo jalkapallos? :o Ja yhyy, mäkää en tiiä mikä on LeSport, joten pasulaiset, älkää olko huolissanne, jos tekään ette tiedä! :)
Kurylaisille ja Pasulaisille: Mutta kiitos ja kumarrus edelleenkin molemmille loistaville vastustajille! Koskaan ei kiitetä tarpeeks! (:

Reply
Plaah
12/12/2011 08:42:31 pm

Puuduttavaa juttua.. Naurettavaa suorastaan. Mutta muutahan ei voi kyseiseltä henkilöltä odottaakkaan.

Lainaus:-Kun toimihenkilö saa 2+10, joutuu 2 pelaajaa jäähylle + TH pukuhuoneeseen (oikea tuomio: yksi jäähylle, TH katsomoon)

Oikea tuomio taitaa kuitenkin olla että 2 jäähylle. Toinen pelaaja kärsii 2min ja toinen toimihenkilön 10 minuuttisen. + TH katsomoon.

Reply
anonymous
12/12/2011 10:00:51 pm

valitettavasti tämä HL on kyllä väärässä kirjoittaessaan seuraavaa "Järjestäjät palkitsivat Anitan. Ja Siirin. En väitä ettei Siiri olisi hyvä pelaaja, mutta… hohhoijaa. Vai onko joku muu pokannut joskus palkinnon?"..

Kannattaa ottaa asioista selvää ennen kuin kirjoittaa tuollaista, nimittäin tämä kyseinen henkilö kun ei ole saanut näitä parhaan pelaajan palkintoja tällä kaudella kuin 2 kertaa ja pelejä on kuitenki ollut jo 8. Että HOHHOIJAA vaan!

Reply
HL
12/12/2011 11:12:54 pm

Plaah: Tuomarikurssilla opinkin, että sääntöjä voidaan tulkita monella tavalla. Itse tulkitsin seuraavan 608 sääntötäydennyksen mukaan: "Mikäli joukkueen toimihenkilölle tuomitaan henkilökohtainen rangaistus [10 min], hänet on lähetettävä katsomoon pelin loppuajaksi, ja joukkueen kapteenin on valittava kenttäpelaaja, jolla ei ole rangaistusta kärsittävänä, suorittamaan joukkuerangaistus [2 min]." Kyseisessä tulkinnassa ei ainakaan mainita, että lisäksi pitäisi toisen pelaajan kärsiä henkilökohtaista rangaistusta toimihenkilön puolesta jäähypenkillä. Toimihenkilö siis kärsii rangaistuksensa siirtymällä pois vaihtoalueelta. Olisihan se tosi tärkeää, että säännöt olisivat riittävän selkeitä, että kaikki ymmärtäisivät ne samoin.
Paremmatkin tuomarit ovat keskustelleet mm. siitä, mitä maalivahdille tuomitaan maalin siirtämisestä maalintekotilanteessa. Rangaistukset ovat vaihdelleet vaparista (5+)0R+RL:ään.
Säännöt on kai tehty tulkittaviksi =)

anonymous: Palkintoja on jaettu kolmessa turnauksessa. Alavuden turnauksessa saitte itse päättää. Jäljelle jää 2 turnausta. Eli kolmessa turnauksessa on jaettu ja kahdessa on saanut. Yleensähän ei samassa turnauksessa sama pelaaja saa kahta palkintoa. Joku on aina parempi kuin toiset. Minkäs Siiri sille voi, kun on hyvä pelaaja ;)

Reply
Jenni
13/12/2011 01:46:32 am

Voi Sannamari... minä toivon, ettei kaikki teidän pelaajanne ole samaa mieltä kuin sinä Pasusta. Tai sitten he eivät ole sitä tohtineet sanoa. Sen tiedän, että teillä on todella paljon mukavia ihmisiä joukkueessanne. Niin on meilläkin minun mielestäni.
Hieman korjaan, että valitin vasta toisella kerralla teidän valmentajasta/huutelusta. Ja harjoitus tekee mestarin myös laukomisessa, niin kuin sanoit, pakkohan sen joskus on mennä sisään. Ja ihan hienosti se mun mielestä sujahti maaliin :D.
Lisäksi Alavuden oma pelaaja työnsi meidän sentteriä niin, että maali kaatui Minnan päälle. Se ei ollut tahallinen teko.
Sannamari voisitko jatkaa tuota epilogissa olevaa lausetta. Siitä puuttuu joitakin sanoja.
Tästä tekstistä paistaa selvästi inhosi Pasua vastaan. On varmasti totta, että teillä on meidän joukkuetta taitavampia pelaajia, mutta se ei tee teistä rikkeettömiä.
Pleksin rikkoutumisesta Irenen isää syyttäminen perustui havaintoihin, joita saimme. Asiaa on käsitelty kyseisen henkilön kanssa ja käsitykseni mukaan asia on hänen kanssaan sovittu.
Minulla ei ole itse pelistä mitään valitettavaa, te teitte enemmän maaleja ja voititte. Eniten minua haittasi meidän pelaajalle huudetut asiat, jotka eivät kuulu mielestäni mihinkään lajiin. Pasu ei tätä mielestäni harrastanut ja siitä voin sanoa olevani ylpeä. Tässä on turha puhua psyykkisestä pelaamisesta, sillä niin asiattomat jutut eivät kuulu edes sen piiriin. Asia ilmeisesti sovittiin pelin jälkeen.

Reply
Jenni vielä
13/12/2011 01:53:29 am

Pynttärin Juha otti kuvia siltä puolelta josta pleksi rikottiin. Olisiko hän tai joku muu Alavuden kannattaja nähnyt/tuntenut kuka/ketkä pleksin saivat rikki?

Reply
saunasleena
13/12/2011 03:22:02 am

Nonniin! Itsehän en ollut tuota peliä PaSu-Alavus pelaamassa sattuneesta syystä, mutta tämän "analyysin" luettuani en voi kyllä muuta sanoa että että... tämä on naisten kolmosdivaria. yhtään vähättelemättä, mutta... siis naisten kolmosdivaria. tällaiset analyysit ja vastustajan sanallinen kyykyttäminen voisivat alkaa siinä vaiheessa kun pelaajilla missä tahansa sarjan joukkueessa olisi sellaiset mailankäsittely-, pelisilmä-, yms. taidot jotka edellyttäisivät ko. syväluotaukseen. harrasteluahan tämä on ja hyvä niin, naurua pitää olla ja hyvää meininkiä. kehtaan jopa väittää että tälle tasolle kuuluvat tössit niin pelaamisessa kuin tuomaroinnissa aina valmennukseen asti. eli ei oteta nyt tätä säbää näin vakavasti ja etenkin vähän heittäisin vastuuta blogin kirjoittajalle siitä että kannattaneeko nyt ihan mitä tahansa lähteä kirjoittelemaan ihmisistä jotka pääsääntöisesti harrastavat lajia omaksi virkistykseksi tässä ruuhkavuosien ja lastenhoidon lomassa. ei olla ihan sm-sarjassa kumminkaan. hieno peli tää on, ei siinä mitään, jos se herättää suuria tunteita. :)

Reply
ihmettelen
13/12/2011 03:28:40 am

Pitääkö sen silminnäkijän olla nimenomaan Alavuden kannattaja, onko se jotenkin oleellista tässä asiassa?

Reply
Jenni
13/12/2011 03:48:10 am

Ei ole pakko olla Alavuden kannattaja, mutta sillä puolella heitä oli enemmän kuin meidän, ainakin metelistä päätellen. Ja kuvaaja oli alavutelainen niin ajattelisin, että hänellä oli ystäviään mukanaan jotka ovat ehkä kyseisestä kunnasta. Jos jonkun muun joukkueen kannattaja on nähnyt pleksin rikkojan/-t ja tietävät jopa hänen/heidän nimensä niin hekin voivat ilmoittaa hänen/heidän henkilöllisyyden. Tärkeintä olisi nyt kuitenkin saada tekijä/tekijät kiinni.

Reply
Alavuden #7
13/12/2011 03:49:57 am

Jennille: Voin sanoa, että todellakaan kaikki pelaajat ei oo samaa mieltä Pasusta! Pakko nyt sanoa, että muaki jopa näin alavutelaisena harmitti lukea tätä koostetta sen takia, että Pasua lytättiin taas ihan turhaan. Aivan niin ku kentän ja facen häppeningit ei ois ollu jo tarpeeks. Huoh. Tästä tekstistä saa kyllä sellasen kuvan et me ollaan todella huonoja voittajia.

Reply
ihmettelen vieläkin
13/12/2011 04:05:46 am

Kummastuttaa sekin, että miksi ihmeessä te näitä juttuja sitten luette, jos nämä laidansuoristajan viralliset ja vakavamieliset "analyysit" niin valtavasti ahistaa? Muistaakseni myös laidansuoristaja on saanut aika asiatonta kommenttia joiltakin, joten ehkäpä muillakin olisi aihetta miettiä omaa suhtautumistaan.

Ja jos joku ei oo sattunu huomaamaan, niin nyt ollaan sen ilkeämielisen ja kaikin puolin asiattoman Alavuden joukkueen kotisivuilla. Varokaa vaan, sillä näiltä sivuilta voi tarttua joku ilkeä viiiirus. Tai ties vaikka Toljanterin äkä-ampiainen pistäis..joitakin se on tainnu jo pistääkin.

Reply
sekarotuinen piski
13/12/2011 04:12:59 am

Hiukkasen tosiaan tuntuu olevan ylitulkintaa HL:n ironiaa kohtaan perin ikävällä tavalla. Se mitä kuulin PaSun suusta syytöksinä ja myöhemmin syyttömään kohdistuneena solvauksena en kyennyt ironiaksi kääntämään sitten millään, ja vielä pelitilanteen ulkopuolella.

Reply
Tiinuska taas..
13/12/2011 04:43:54 am

oon kyllä tehny kantani jo moneen otteeseen selväksi, mutta nyt sanon vielä Jennillekkin, että oon ihan varma ettei meistä ollenkaan niin moni inhoa Pasua. on tosi ikävää että nää välit on menny tällasiks vaikka suurin osa ei sellaista toivo. koska mä tiedän että molemmissa joukkueissa on monta hyvää tyyppiä, vastaavasti sen näköjään täytyy päteä myös toisinkin päin. mutta liiallisuuksiin tää on menny. Alavuden #7:n kanssa oon täysin samaa mieltä. koska sillä, miten me pelataan, ei oo mitään tekemistä sen kanssa millasia ihmisiä me ollaan. mutta se ei tarkota etteikö kentällä tarvis olla ihmisiksi. toivon että voitas ottaa toisemme vastustajina vastaan niinku minkä tahansa muunkin joukkueen, vaikka mahdottomuus se sinänsä on, kun molemmilla puolilla käydään niin kuumana. molemmissa puolissahan sitä vikaa ihan varmasti on, mutta nyt enemmän anteeksipyydettävää on alavudella. on sanottu asioita, jotka olisi voinut jättää sanomatta. tässä pitäis vielä yks peli kestää, ja luulen että rasitus on kovempaa psyykkisen kuin fyysisen kunnon kannalta. toivon että osattais olla silloin aikuisia, kaikki.

Reply
Jenni
13/12/2011 04:46:37 am

Sekarotuiselle piskille: Niin kuin edellä sanoin asiaa lähdettiin käsittelemään saamiemme tietojen perusteella. Ja asia on sovittu asianosaisen kanssa. Tätä voi kysyä Irenen isältä. Ymmärtäisin, että siinä asiassa ei ole mitään käsiteltävää enää.

Reply
Jenni
13/12/2011 04:52:03 am

Kiitos Tiinuskalle ja Alavuden #7 :). Niin kuin sanoin, teillä on myös todella mukavia ihmisiä joukkueessa :).

Reply
Ei koiraihmisiä
13/12/2011 05:28:13 am

Koirat hihnaan kiitos. Asennevamma-Mäkelät liikaa vauhdissa.

Reply
Sekä mukaville että muille
13/12/2011 01:42:57 pm

Arvoisat ystävät.
Pyytäisin teitä kiinnittämään huomiota siihen, MISTÄ täällä sepittelijän palstalla puhutaan. Laidansuoristaja ei ole syyllistynyt PELITARINOISSAAN arvostelemaan ihmisten ominaisuuksia, hän tarinoi viihteellisessä muodossa PELIN tapahtumista, PELAAJIEN edesottamuksista ja PELITILANTEISTA. Te, joilla on näkemystä ryhtyä luokittelemaan pelaajia IHMISINÄ mukaviin ja vähemmän mukaviin (epämiellyttäviin? inhottaviin? epäilyttäviin? kummallisiin? omituisiin?), voisitte tässä asiassa ottaa oppia laidansuoristajasta ja todellakin keskittyä PELITAPAHTUMIIN ja PERUSTELLA väitteenne omalla asiantuntemuksellanne. Lukisin todella oikein mielelläni pasulaisen tai jonkun muun näkemyksiä PELITAPAHTUMISTA ja jopa PELAAJAOMINAIUUKSISTA perusteluineen sen sijaan kuin siitä, millaisia joukkueitten pelaajat ovat inhimillisiltä ominaisuuksiltaan. Ihmisinä uskon kaikilta löytyvän puutteita, mutta tämä palsta käsittääkseni on tarkoitettu pelillisten asioiden pohdiskeluun, arviointiin ja arvosteluun. Tämän kerran minäkin nyt sitten otin valtuuden lukea niitä joillekin niin tutuksi tulleita rivien välejä joidenkin ihmiskäsityksistä ja oivalsin, että laidansuoristajan täytyy olla ihmisenä epämiellyttävä idiootti.

Reply
Pasu #7
13/12/2011 04:05:24 pm

Mukava kuulla alavutelaisten suunnasta muidenkin kuin vain yhden henkilön mielipiteitä! :)
Johan se täälä kommenteissa tuli mainittua mistä ne "huonot" välit meidän kesken johtuvat! ;)
Ja Leena on ihan oikeassa kirjoituksessaan. Kaikkien kannattaa hieman löysätä niitä hiuspantojaan niin tämä harrastus on paljon mukavampi, aivan sama voittaako vai häviääkö! :D

Reply
voi voi...
13/12/2011 04:11:38 pm

Muutama pikku huomio vielä:

Ottakaa huomioon, että tämä on SC Alavuden kotisivu, jossa kirjoitetaan juttuja meidän peleistä, meidän näkökulmasta. Kirjoittaja on SC Alavuden pelaaja, jolla on henkilökohtainen näkemys peleistä ja hyvää videokuvaa, josta hän voi tarkistaa pelitilanteita jälkikäteen.

Ei näitä oo pakko kenenkään käydä lukemassa, jos noin kovasti ärsyttää. Kirjoitelkaa omilla sivuillanne sellaisia raportteja, jotka mielyttävät teitä.

Ja tuosta pleksin rikkomisesta vielä... Meillä on silminnäkijä ja siitä on ilmoitettu teidän valmentajalle.

Reply
JP
13/12/2011 05:16:41 pm

Huh huh! Onpas täällä vilkasta.

Jennille:

Minä ja kaksi muuta kaveria oltiin aivan katsomon päädyssä kuvaus puuhissa. Lähempänä keskikoppia tosiaan kannatettiin Alavuden joukkuetta pienellä porukalla. Pääjoukko sillä puolella katsomoa oli tullut kannattamaan omien puheittensa mukaan TÖVEä. Joku nuorista miehistä kertoi ennen peliä muille, että kotijoukkue onkin Pasu. Pasua he eivät kuitenkaan kovin kovaäänisesti ryhtyneet kannattamaan, vaikka osa porukasta oli doupannutkin tilaisuutta varten. Lähinnä hiljaista manausta kuului Alavuden maalien jälkeen. Tämä porukka oli sen palkin kohdalla (keskellä) molemmin puolin. Kuvittelin tämän enemmistön siinä hetkessä töysäläisiksi, mutta varmahan minä en siitä voi olla. En nähnyt hajotettavan siellä mitään. Toisaalta katselin peliä kameran läpi. Olin myös ensimmäisten joukossa sieltä kävelemässä pois. Olisiko joku on saanut hajottamisen vimman pelin lopuksi, kun osa katsojista oli jo poistunut.

Reply
Heli #8
13/12/2011 05:43:56 pm

Minulla on tiedossa silminnäkijä, joka on nähnyt, että tällainen nuorisojoukko rikkoi sen pleksin. Jälkeen päin olen kuullut, että pelaavat Tövessä ja yhden nimenkin tästä porukasta tiedän, mutta kaikki tuon silminnäkijähavainnon jälkeen on vain "kuulopuhetta", niin en sitten ole asiaa sen kummemmin huudellut.

Rikkoivat pleksin Pasun maalin jälkeen. Soittivat jonkun puhelun ja poistuivat heti paikalta.

Reply
Mäksätiimin nuorin
13/12/2011 06:21:39 pm

Pasulaisille: Onneksi meillä on niin paljon ammattilaisia (psykologi/kallonkutistaja, fysioterapeutti, toimintaterapeutti, kouluttautuneita valmentajia, tuomari..) meidän joukkueessamme tai toveripiirissämme, joten ehkä joku joskus osaa korjata meidän asenteemme, vammamme (niitäkin löytyy) ja asennevammamme. Toivotaan niin, että joskus kasvamme sellaisiksi, että meidän asenne muuttuu samanlaiseksi "hällä väliä, sarjassahan tässä "kilpaillaan" hauskaa pidellen"- asenteeksi, vai millainen se teidän asenteenne on, haluaisitteko, että me hommaisimme samanlaisen? Toivotaan myös sitä, että te saisitte teidän kaikilla hyvillä keskustelutaidoillanne syyllisen joka asiaan löydetyksi. Olettehan te jo löytäneet meidät, toivottavasti löydätte myös pleksisyylliset, tietenkin vähän höystettynä alavutelaisten (tai alavuden pelaajien) avulla. :) Ja ois vielä kiva sanoa se, että mulla ainakin on liian löysiä hiuspantoja, voisko joku tulla ompelemaan niitä vähän kireimmiksi? (Ja tää ei ollut oikeesti vitsi, mutta voihan sen huumorillakin ottaa.) :s Ja sitten vielä se, että taitaa olla, että ette ole saaneet meidän mukavuuttamme lähtemään salibandypeleissä, tuntuu jotenkin siltä, että teillä siellä ei ole mukavaa, vaikka meillä on. Ja mulla on lähes yhtä mukavaa lukea näitä juttuja ja kommentteja kuin pelata, ja se on sitä jotain mukavaa, mitä tähän elämään haluankin! =) Se on toki ikävää, jos kaikilla ei ole mukavaa, mutta itse sille en mitään voi, tai sanokaa ken tietää, mitä voin tehdä, että teillä olisi yhtä mukavaa kuin minulla?

Reply
Gallupointia
13/12/2011 08:24:54 pm

a)voitto on mukavampi kuin tappio
b)voitto ja tappio ovat yhtä mukavia
c)tappio on mukavampi kuin voitto

Reply
drama queen.... -.-
13/12/2011 09:41:25 pm

Voi herranjumala rauhottukaa aikuset naiset

Reply
saunasleena
13/12/2011 11:25:16 pm

Voittaminen on keskimääräisesti mukavampaa kuin häviäminen. Siitä ei pääse mihinkään. Voittamiseen pyritään aina, poikkeuksetta. Toisaalta se, miten voitetaan, ja millainen maku pelistä jää, vaikuttaa myös mukavuuteen. Ja sitten vielä mukavuus voi tulla jollekulle ainoastaan siitä, että on kiva pelata mukavassa jengissä. Pääsee vähän kotoa tuulettumaan. Vaikka pelaajan motivaatio olisi vain tämä viimeisin, se ei tarkoita sitä, etteikö hän kentällä antaisi 100% panostaan voiton eteen. Se, että "kilpaillaan hauskaa pidellen" tarkoittaa juuri sitä, että pelataan iloisesti hyvällä pelimoraalilla voitosta. Mutta nämä kirjoitukset ja analyysit ja turhan ikävät heitot (esim. mäksätiimin nuorimmalta) ja käsittämättömien jännitteiden punominen esim. pasun ja alavuden välille ovat aivan omiaan kehittämään tätä "aivan sama" -asennetta. Ymmärrän bloginkirjoittajan ironian ja mustankin huumorin, mutta osaa lukijoista kirjoitustapa provosoi, ja tämä luo näitä jännitteitä ja pahimmillaan sen, että kirjoittajan näkemyksen kuvitellaan olevan yleinen alavuden joukkueen mielipide. Ja mitä siihen lukijan vapauteen käydä näitä juttuja lukemassa - noh, kuuluu ihmisyyteen olla kiinnostunut, jos sattuu tietämään jossain kirjoitettavan itsestään tai tiimistään. Jokainen meistä käyttää kallista vapaa-aikaansa treeneihin ja peleihin, ja ovat valinneet tekevänsä näin, koska pelaaminen on mukavaa. Tämänsävyinen jälkipuinti vie kyllä terän siitä mukavuudesta ja ilosta. Tässä peräänkuulutin sitä vastuuta. Jennille eli meidän kapteenille pinnat asiallisesta kommentoinnista sekä monelle muullekin sekä pasulaiselle että alavutelaiselle.

Reply
TöVe #5
13/12/2011 11:49:22 pm

Sen verran ulkopuolisena ja töveläisenä ja peliä katsoneena sekä pleksin läheisyydessä olleena voin sanoa että pleksin rikkoutumisesta on ihan turha syyttää töveläisiä. On toki ymmärrettävää ja ihan oikein, että syyllistä etsitään. Mutta yksikään töveläisistä ei ollut pleksin kohdalla seisomassa eikä kukaan tietääkseni ollut myöskään alkoholin vaikutuksen alaisena. Itse seisoin töveläisistä lähimpänä kyseistä pleksiä ja voin taata että sen rikkoutumisella ei ollut mitään tekemistä meidän kanssa. Mua itseäni, enkä usko että muitakaan meistä, oikeasti kiinnosti pelin lopputulos niin paljon että aivan riehumaan olisi pitänyt ruveta. Kiitos ja toivottavasti oikea syyllinen löytyy.

Reply
se asennevammainen kapteeni
14/12/2011 01:02:50 am

Kiitos Leena asiallisesta kommentistasi. Näkemyksiäsi on suurelta osin helppo ymmärtää ja monin paikoin olla jopa samaa mieltä. Ymmärrän hyvin myös sen, että Töysä-Alavus-akselin vääntöä on hyvin vaikea käsittää tuntematta sen historiaa. Joukkueestanne todellisuudessa monikaan ei varmaan taustoja tunne riittävästi. Ja voin arvata, että joukkueenne pelaajien tarinat ja muistikuvat voivat hyvinkin vaihdella, ja olla myös varsin erilaisia verrattuna siihen, mitä itse tiedän tapahtuneen. Se on kuitenkin fakta, etteivät pasulaisetkaan täysin syyntakeettomia jännitteisiin ole. Ja melko varmasti voin arvata, että olet sen pannut itsekin merkille, jos olet rehellinen. Nimittelyistä ja syyttömien syyttelyistä, joita olen itsekin saanut kuulla, en pidä. En itse niitä harrasta enkä tule harrastamaan. Yöuniani en niitten johdosta kuitenkaan menetä, siihen tarvitaan isompia asioita.

En osaa jatkossakaan nähdä mitään vaikeutta kohdata PaSua. Jatkossakin aion keskittyä pelaamiseen pelitilanteessa, ja jos siinä joskus olen todennut teidänkin pelaajallenne "älä niin hemmetin kovaa tule päälle", se ei ole ollut loukkaukseksi tarkoitettu. Myös teidän joukkueenne pelaajilla nimittäin on pelikentällä ihan oikeasti rumia otteita ja niistä meillä on myös paljon konkreettisia muistoja. Siinä olen kanssasi eri mieltä, että laidansuoristajan pitäisi luopua kirjoittamisesta. Jos jotakuta huvittaa harjoitella kirjoittelemista tällä tavoin, koettakaa nyt vaan kestää. Ja arvostelkaa sitten vaikka kirjoitustyyliä mieluummin, jollette keksi pelaamisesta mitään kommentoimista, se mukavien ihmisten kerhon kerääminen on kommenteissa kuitenkin melko surkuhupaisaa. Ja jos olisitte halunneet, olisitte kyllä huomanneet monia positiivisia kommenttejakin peleistänne matkan varrella, esimerkiksi viime vuonna, kun voititte meidät (ja myös omia on laidansuoristaja ruotinut aiheesta, niitä vain ette huomaa). Niinhän voi käydä ensi kerralla taas - tai tuskin sentään ;)

Reply
:)
14/12/2011 02:06:44 am

Pasulle nostan hattua! Nurmolta piste on kova juttu - oli peli millaista tahansa. "Lähinnä säännötöntä katusählymittelöä muistuttavan pelin loppulukemiksi vihellettiin 3-3" (lainaus Jymyn sivuilta - pitäähän tasuria jotenkin "selitellä")

...Ja mikäli käsitin oikein, että Alavuden valkku on saanu "jäähyä"???? Ohan se huuto ihan hemmetin rasittavaa kuunneltavaa, mutta että jäähy??? Just :D

Reply
Kapteenille
14/12/2011 02:25:30 am

Positiiviset tekstit on kyllä huomioitu, mutta niitä vaan valitettavasti ei ole tällä kaudella juuri sadellut, joten huomio on pakostakin keskittynyt vaan tähän negatiiviseen puoleen!
Jokainenhan saa toki harjoitella kirjoittamista kuten haluaa, mutta asiaton toisten mollaaminen joka jutussa on aiheetonta eikä tee kestään hyvää kirjoittajaa ja tässä tapauksessa se näyttää kääntävän omiakin pelaajianne kirjoittajaa vastaan.
Teidän joukkueelaisia pidetään mukavina tyyppeinä, mutta muutama ihminen teistä aiheuttaa tahallaan kitkaa joukkueitten välille.

Reply
säälittävää...
14/12/2011 02:41:25 am

sille asennevammaiselle kapteenille: mukavista tyypeistä puhuminen on surkuhupaisaa vaan sellasen mielestä, joka tietää itekki ettei lukeudu niihin. ja kun muutama ihminen tahallaan aiheuttaa sitä kitkaa, niin on vaan hyvä muistaa et on niitäki jotka ei niin tee, niitä MUKAVIA TYYPPEJÄ.

Reply
Siis
14/12/2011 02:55:14 am

..saa teiltä luvan kirjoittaa itse luomilleen sivuille, kunhan muistaa pelkästään kehua teidän pelejänne joka jutussa?

milloin pitäisi olla mailataitoja saadakseen kirjoittaa, milloin pitäisi vain kehua muita

hauskoja kommentteja tosiaan :DD

kommenttien määrä vaan taitaa olla suoraan verrannollinen kirjoitusten kiinnostavuuteen

:):n kaltaisia kommentteja ois kiva lukea, kun on tosiaan jotain sanottavaa peleistä

Reply
varmaankin ikävä ihminen
14/12/2011 03:17:44 am

Tuuri-ohjelman innoittamana päätin poiketa vielä näille sivuille toteamaan, että taitaa kommenttiennätys lähestyä.
Ikävää, että kommentit ovat siirtyneet henkilökohtaisiin solvaamisiin eivätkä liity enää itse kirjoitukseen. Olen näitä laidansuoristajan pakinoita jonkin verran lukenut ja kuvitellut niiden olevan pilke silmäkulmassa tehtyjä, joskus vastustajaa ja joskus omaa joukkuetta piikitteleviä, peleistä kertovia tarinoita (ei STT:n uutisia). Henkilökohtaisuuksiin ja ihmisten ominaisuuksiin meneviä loukkauksia en niissä ole huomannut. Kommenteissa olen kyllä saanut lukea aika suoria solvauksia. Harmi, että niiden kirjoittajat eivät itse niitä huomaa. He ovat ilmeisesti niitä MUKAVIA TYYPPEJÄ.

Reply
Anniina
14/12/2011 03:44:44 am

Oisko se sitten liikaa pyydetty, jos voisitte tulla vaikka kasvotusten selittämään, mistä mun kirjotuksista tai sanomisista olette loukkaantuneet? Kun mä en vaan millään taho käsittää, että mitä loukkaavaa oon teille sanonut! Esim. niitä feispuukkijuttujakin yritin lukea monesta eri näkökulmasta, mutta en vaan löytänyt sieltäkään mitään loukkaavaa. Enkä väitä, että olisin mikään pyhimys, voin mä myöntää ainakin sen, että oon tyhmä, hootajuinen (mitä se sitten lieneekään tarkoittaa?) ja huonomuistinen!! Sitten voin pyytää teiltä vaikka kasvotusten anteeksi, kun tiedän, mitä mun pitää pyytää anteeks! Koska ei kyllä huvittais olla riidoissa, mutta olkaa te, jos teitä huvittaa. Mä en oo todellakaan halunnu loukata ketään, vaikka te väenvängällä haluatte niin luulla.

Toiko sitten ei oo säälittävää, kun oikeen huutaa, että Mäkelät ei oo MUKAVIA TYYPPEJÄ? Mä tiedän aika monta ihmistä, jotka meidän perhettä pitää mukavina. Eihän se ole säälittävää, kun totuuden tuo esiin. Näinhän se varmaankin on näissä kommenteissa, niin kuin jutuissakin :DD (oho, meinasin jo kirjottaa kokonaan vakavan viestin, mutta ups, ei se onnistunukaan..)

J.K. Ennätystä pukkaa tässäkin lajissa!!! Jee! 8)

Reply
Ansku
14/12/2011 03:49:01 am

Ai niin. Vastaan vielä galluppiin: a, ja muut vaihtoehdot ei käy päinsä, jos kilpailee.

Reply
Heli
14/12/2011 03:52:48 am

"...Ja mikäli käsitin oikein, että Alavuden valkku on saanu "jäähyä"???? Ohan se huuto ihan hemmetin rasittavaa kuunneltavaa, mutta että jäähy??? Just :D"

En jaksa kyllä löytää mitään rasittavaa siinä, että JAMPPU huutaa muutaman kerran pelissä "vaihto", mutta jos se sun mielestä on rasittavaa, niin ok :D

Ja SC Alavus on nyt todellakin ennätysten tiellä!

Reply
Anniina
14/12/2011 04:00:39 am

Helille: Kyllä sen vaihto-sanankin voi ymmärtää monella eri tavalla! Jokuhan voi käsittää/kuulla vaikka vaikee! Ja sitte sen voi vaikka ymmärtää että vaikee syöttö, vaikee ihminen tms. Kyllä sitä pienimmistäkin asioista on tässä ärsyynnytty kun vaihto-sanasta! :D (Tai siis mä en oo ärsyyntyny, mutta en mä sitte tiedä, oisko joku muu..)

Eihän täällä erkkikään uskalla mennä nukkumaan, jos vaikka tekee unissaankin jotain väärää, jos vaikka vahingos näkee pasulaisista unta :( :D

Reply
ire#14
14/12/2011 05:07:18 am

no terve :D

Reply
HK
14/12/2011 02:52:13 pm

Eihän täällä erkkikään uskalla mennä nukkumaan, jos vaikka tekee unissaankin jotain väärää, jos vaikka vahingos näkee pasulaisista unta :( :D


Sieltähän se taas tuli.

Reply
Siis mitä??
14/12/2011 03:26:01 pm

Näköjään olin oikeassa. Ei ois kannattanu mennä nukkumaan. Tein näköjään nukkuessanikin jotain väärin. Sehän on jo aika surkuhupaisaa, vaikken ees tiiä, mitä se sana tarkottaa. Mitenkä uniinsa sitten voi vaikuttaa, etten vaan vahingos näe pasulaisista unta, kun näköjään sekin on kiellettyä? Sanon suoraan sulle HK neuvon: kannattaa varmaan vaan mennä syömään sinistä lenkkiä, eikä lukee näitä kirjoituksia, jos nää muuttaa sun naman punaseksi. (Tämäkin oli vaan neuvo, mutta jos haluaa siitäkin suuttua, niin siitä vaan. Itsekin kyllä mielummin lukisin näitä juttuja kuin söisin sinistä lenkkiä.) Ire: Toivottavasti sä oot terve, nimittäin mä en oo :( :D

Reply
Jenni
14/12/2011 04:13:54 pm

Näissä nimimerkeissä on se vika, ettei tiedä kuka näitä asioita "huutelee". En usko, että kaikki ovat pasulaisia, ainakaan joukkuelaisia. Tunnistettavalla nimellä kirjoittaminen saa ihmiset hieman miettimään mitä kirjoittavat. Itse en kadu sitä mitä kirjoitin, vaikka ne eivät itse peliin kuuluneetkaan. Halusin vain tuoda asiallisesti ilmi minua/meidän joukkuetta harmittava asia.

Hyvä, että pleksiasiasta tulee uusia havaintoja, ainakin uusia ne ovat minulle.

Meillä ei valitettavasti ole henkilöresursseja kuvata pelejä. Sempä takia mielelläni katsoisin teidän kuvaamia pelejä. Ne ovat pelillisesti varmasti opettavaisia.

Lauserakenne vaikuttaa paljon lauseen "merkitykseen". Itselläni myös-sana taisi mennä väärään paikkaan mukavista ihmisistä kirjoittaessani. Tarkoitin asiaa laajemmassa tarkoituksessa "...myös teidän joukkueessanne...". Totta kai sympatiaa näyttävät henkilöt tuntuvat toisille mukavilta ihmisiltä. Olisihan se omituista jos näin ei olisi.

En kiellä etteikö meidänkin joukkue rikkoisi peleissä, mutta tahallisia ne eivät ole. Kury ja Pasu ovat pelitavaltaan aika samanlaisia. Vertailtaessa tämän jutun osioita huomaa, että Pasua on kuritettu huomattavasti kovemmalla kädellä kuin Kurya. Kai se sitten johtuu siitä, että me pelataan kovaa/sählyä. Tietenkään emme halua, että meitä kehutaan ylettömästi jne, mutta sellainen "asiallisuus", joita esimerkiksi lehtikirjoituksissa tai Kuryn jutun kohdalla on, olisi toivottavaa.
Meidän joukkueiden välit juontavat ilman muuta molemmista joukkueista, sitä ei käy kieltämään. Valitettavasti se vain on niin, että näiden juttujen kirjoitustyyli lietsoo sitä konfliktia edelleen. Sannamarin kesällä tekemiä juttuja (ei salibandysta) olen lukenut lehdistä ja ne ovat mielestäni asiallisia. No, tässä ei nyt tullut juurikaan itse pelistä mitään, mutta halusin tuoda ilmi nämä asiat rakentavassa mielessä.

Mielelläni keskustelisin Anitan kanssa asioista esimerkiksi ensi turnauksessa, jos meillä sattuisi sopiva aika löytymään.

No joo, tämä saakoon riittää minulle näistä kommenteista. Jos olen loukannut jotain omilla, pyydän anteeksi. Kommentteja en kuitenkaan pyydä anteeksi, alkuun viitaten. Keskustellaan sitten, rakentavasti, vaikka kasvotusten, Anniinaan viitaten.

Reply
Alavus #33
14/12/2011 05:53:38 pm

Mielelläni keskustelen mäkin teidän kanssa, niin saatte selittää oikeen kunnolla kaiken! :) Etkä sä oo mua ainakaan loukannut, mä kun en kauheen pienistä loukkaannu. Mäkään en oo yrittänyt loukata sua Jenni (tai ketään muutakaan), mutta voin pyytää kans anteeksi, jos (kun) kerran oon kirjoittanut väärällä tyylillä (epäymmärrettävästi)!

Reply
Hanna #5
14/12/2011 06:31:03 pm

Sen kummemmin iskemättä lusikkaani tähän soppaan haluaisin muistuttaa ihmisiä, jokaista joka julkisesti alkaa kirjoittamaan, että ihmisten huumorintaju on erilainen. Mielestäni huumori ei ole enää huumoria silloin kun se loukkaa vastaanottajaa vaikka se kirjoittajan mielestä olisi erittäin hyvää huumoria. Toisin sanoen jos toistuvasti loukkaa tahattomasti jotain niin mielestäni olisi aika miettiä mitä kirjoittaa eikä aina vedota siihen että kun nyt vaan on tällänen huumorintaju. Kuuluu mun mielestä ihan hyviin tapoihin. Muuten siitä tulee väistämättä sellainen olo että toinen haluaa loukata tahallaan.
Joo, Se on vaikeaa, tiedän sen koska omaan myös melko omaperäisen huumorin ja joudun sen käyttöä jatkuvasti kantapaankauttakin opettelemaan.

Reply
#21
14/12/2011 06:59:26 pm

Olen mielestäni aina ollut valmis keskustelemaan. Asioista. En facebuukkaa enkä muuallekaan kirjoittele kenestäkään julkisia arvosteluja, enkä tee muutenkaan persoonallisuusarvioita siviilissä.

Itse lukisin mielelläni jonkun sarkastisiakin kirjoituksia peleistä. Ehkä olen tosiaan hyvinkin kieroutunut luonne, vaikken itse siitä kärsikään ;)Ja vapaasti voitte arvioida konkottavan vanhuksen laahustamista kentällä vikkelän nuorison seassa tai epämääräisesti koikkelehtivan Alavuden oikean laidan "rystysyöttöyritystä". Kukaan ei vain saa minua mustastakaan huumorista ärsyyntymään silloin, kun se oikeasti on huumoria. Enkä voi sille mitään. Sorry. Kuten todettua loukkauksista en minäkään pidä, mutta jätän nekin omaan arvoonsa. Jos joukkueeni vielä tarvitsee minua, aion edelleen jatkaa, eläkeikään on kuitenkin vielä matkaa;) Kiusaa se on, pienikin kiusa;)

Suurelta osin laidansuoristajalle vihaiset kirjoittelijat eivät mielestäni perustele mitenkään väitteitään. Jos teitä suivaannuttaa jokin kirjoitusten kohta, miksette voi sitä osoittaa ja oikaista. Ja asiallisiin tai humoristisiin kysymyksiin aivan varmasti saisitte myös laidansuoristajalta vastauksia ja jopa "myönnytyksiä", mikäli jokin asia on mielestänne sanottu virheellisesti. Sille nyt vain ette te voi mitään, että häntä sattuu laji kiinnostamaan ja tietämys siitä on suurempi kuin monella muulla meistä. Voitte tästäkin olla ihan vapaasti eri mieltä. Mutta kehoittaisin kuitenkin edes joskus yrittämään miettiä niitä vähän ulkopuolisemmin. Monissa kuvauksissa hän vaan osuu oikeaan, eikä varmasti kaikissa ole tarkoituskaan osua. Ja tappio urheilussa on tappio, vaikka voissa paistaisi ja yleensä se harmittaa. Tuskin kovin hyvin HL:ää tunnette ihmisenä muutenkaan, kaikkein kriittisin hän aivan varmasti on itseään kohtaan. Onnekseni tämän kriittisyytensä lisäksi hän on perinyt edes hitusen huumorintajua, vaikkei se ihan kaikkia naurattaisikaan.

Kuten jo todettua sanon edelleen teidänkin joukkueellenne "Hei" entiseen malliin. Joku voi siitäkin varmaan ärsyyntyä. Joskus varmaan joku voi vastata, joskus ehkä ei. En jää sitä miettimään. Jokainen vastaa itse sanoistaan ja tekemisistään. Ja pelaan kentällä kuten ennenkin. Jos selkä on jumissa, paljon huonommin, jos olen terveempi, hitusen paremmin. Toivon teidän voittavan seuraavalla kerralla jonkun joukkueen (en meitä), jotta saisitte muilta pois pisteitä. Minulle tämä on kilpaurheilua, ja muistini mukaan se oli aikoinaan sitä myös siellä naapurissa.

Eiköhän tämä jo riitä. Enpä taida enää jaksaa tästä täällä. Kaipaan uusia haasteita, mieluummin pelikentällä;)

Reply
tiinu
14/12/2011 07:56:00 pm

No kylläpäs täälä tapahtuu..heeeeei, tää on vaan säbää, ei mikää kuolemanvakava asia! Ei sen saa antaa mennä näin pitkälle, eihän tätä enää mukavaksi lajiksi tunnista :( jos tämmöne kuuluu jonku mielestä olennaisena osana säbään nii terve..jos tää on jonku käsitys salibandystä nii en kyllä myönnä pelaavani sitä. Eiköhä kaikkien mielipiteet oo jo tullu melko hyvin esille. Rauhottukaa ny.

Reply
Yhtä vaille 50
14/12/2011 08:00:46 pm

ainahan niitä muutamia maaleja tekee, mutta tämä ennätys on kova rikottavaksi :)


Reply
ire#14
14/12/2011 09:16:28 pm

Tässä se tulee!! Ansku: en nyt tierä oonko enää niin terve näitä lukiessani ;D

Pelintilanteisiin en kauheasti jaksa enää kommentoida. Omat rikkeeni oon kärsiny ja anteeksi pyytäny törkeän käytökseni.

Silti haluisin anteeksipyynnön pasun valmentajalta isäni nimittelystä (täysin syyttä, jota hän ei tietenkään voinut tietää, mutta olisi voinut ennemmin ottaa asioista enemmän tietoa, kun rupeaa haukkumaan;)isäni, kun ei satu olemaan edes vaalea, niinkuin valmentaja puhelimessa väitti :D) Puhelimessa käytös oli muutenkin todella lapsellista jankkaamista ja uhkailua. Totta kai olisin sanonut, kuka lasin hajotti, jos olisin tiennyt! Vastaisuuden varalle, jos tällaista tapahtuu (toivottavasti ei), haluaisin puhua joukkueen kapteenin kanssa mielummin,koska hän osaa hoitaa asiat asiallisesti.

Ja tuohon kirjotukseen.. Mun mielestä siinä ei mollata sen enempää omaa kuin vieras joukkuettakaan..(saa olla erimieltä :) ) Tuollahan sanotaan esim. et Alavudella oli tuuria. Faktahan seki on et n.95% maaleista on tuuria. (Enkä nyt tarkota Töysän Tuuria:D ) Ja kukaan ei varmaan käy kiistämään, että eikö Jennin maali olis ollu hieno, mutta ei kai sitä ny liikaa saa vastustajan maalia kehua, vai ? :) Pasu on vaan alavuden rakas vastustaja, joten siitä yleensä kirjotetaan enemmän tunteella, olettaisin? Eikä se mun mielestä tarkota kuitenkaan pahaa. Monesti meidän joukkuelaiset, minä, mun isä ja mun "fanit" kannustaa Pasua, silloin kun ei ite pelata vastakkain. Tää nyt vaan on kai tää rakkaus-viha -suhde.

Hyvää joulua ja uutta vuotta kaikille!
Pasulaiset; muistakaa tankata hyvin, ens vuonna nährään pelin merkeis! :)

Ps. Ite ajattelin lopettaa lapsellisen väärää puuta haukkumisen ja keskittyä haukkumaan vaan oikeeta luuta ;)

Reply
saunasleena
15/12/2011 05:30:35 am

yhden asian vielä oikaisen nopeasti: en ole mielestäni sanonut, että laidansuoristajan pitäisi luopua kirjoittelusta. Totesin vain, että siitä huolimatta, että hän itse kokee kirjoittelevansa huumorilla pelitilanteista, hänen pitäisi hoksata, että tämänsävyinen kirjoittelu voi provosoida joitakuita. Näitä voi tulkita tosi monella tapaa, joku voi ottaa itseensä kovastikin. Ja se ei ainakaan joukkueiden välejä paranna, mitä ikinä historiassa on tapahtunutkin. Olen niin puusilmä tai sitten keskittynyt oleelliseen eli peliin että en kyllä rehellisesti sanottuna ole näistä joukkueiden välisistä vanhoista skismoista kuulut käytännössä juuri mitään. Olen luullut että nää on perinteisiä töysä-alavus -vääntöjä kuten oli aina ennen anhaan muissakin lajeissa ähtäri-alavus -vääntöjä. Siksi en osaa kommentoida kuin näitä juttuja tässä keskustelussa. Hyvä niin. Olen aivan tyytyväisenä jatkossakin pimennossa :)

Reply
M
16/12/2011 02:26:25 am

Reply
M
16/12/2011 02:29:14 am

Sitä vaan et tuomarit tuskin oli parhaat teidän pelis, mut mäkelän tytön tuskin ite kannattaa puhua itestään tuomarina ku ei pilliä saa suuhun tuomaroidessaan. Ei muuta.

Reply
Mia
16/12/2011 06:47:00 am

Sovitaanko niin, että joka ei tunnistettavasti kykene täällä kirjoittelemaan, hänen kommenttinsa voidaan jättää huomiotta? Se on selkärangatonta ja lapsellista huudella "nurkan takaa". Silloin voi yhtä lailla olla hiljaa, jos ei uskalla itseään paljastaa.

Koskahan se tulisi vastustajalle mieleen, että ehkä tarkoitus onkin provosoida ja vastustaja menee kiltisti siihen koukkuun? :) Kuinka moni meidän pelaajista oikeasti on käynyt "kuumana" pelissä? Ja saanen oikaista, että edelleen olen kuullut Alavutelaisilta/Alavutelaiselta ystäväisiltä/ystäväiseltä, jotka/joka pelaavat/pelaa Pasussa, että siellä puhutaan meidän pelaajista ja joukkueesta halveksivasti. Ja että nimeltämainitsematon on ihmetellyt tätä ihmeen pakkomiellettä voittaa Alavus. Että on väärin sanoa, etteikö Pasussa osa lietsoisi vihaa. Ehkä se ei tule kapteenin korviin, mutta sitä on.

Miten olen kokenut pasun vastustajana? Ne mukavat pelaavat ystävällisesti ja nätisti, pyytävät anteeksi, mutta eivät kaikki, vaan sakkiin kuuluu myös niitä, jotka vääntävät hampaat irvessä ja vähät välittävät, jos meiltä joku satuttaa itsensä. Katsomosta seuranneena ei mielestäni ollut kovinkaan kohtelias veto sekään, kun peli keskeytyi Minnan saadessa maalin päälleen, että Pasun väki hörähtää nauramaan (jollekin muulle asialle kenties) silloin, kun Minna pitelee niskojaan kivuliaan näköisenä lattialla. En usko, että kyse oli siitä etteikö tilannetta olisi kuitenkin huomattu. En muista, että meidän joukkueella olisi löytynyt osuvaa vitsiä sellaiseen paikkaan, kun vastustajaa kolahtaa kovemmin. Ei niitä välttämättä vihelletä ja mielletä rikkeiksi, mutta ilmapiirin aistii. Väitän, että totisuus pasu-alavus peleissä ei ole niinkään meidän joukkueen ongelmana. Se on eri asia kuin pelata tosissaan, löysäilemättä. Kyllä minä voisin väittää, että tunnelma peleissä viime kaudelta katsottuna oli tylyintä pelatessa pasua ja "vihreitä naisia" vastaan.

Ei tarvitsisi edes provosoida, koska asenne on se, mikä ratkaisee pasunkin väellä. Toisilla se on siellä kunnossa, toisilla ei. Muuten näitä meidän joukkueen HENKILÖITÄ arvostelevia kommentteja ei tulisi. Joskus on syytä katsoa myös peiliin, eikä syytellä aina muita. Ensin syytellään ja haukutaan Mäkeliä ja puolustetaan valmentajia, ja sitten kuitenkin haukutaan valmentajakin, kun hän ei ole enää remmissä mukana. Siitä voi kukin tehdä omat johtopäätöksensä. Kaikki eivät toimi näin, mutta osa valitettavasti toimii.

Voin todellakin hyvillä mielin kuuluttaa sen asian, että tässä joukkueessa otettiin alusta asti ystävällisesti/sydämellisesti vastaan uutena/salibandymaailmassa kokemattomana pelaajana. Ja kuten meidän vaihtoaitiossa huutava PAPO-mieskin sen sanoi, että hänet on vakuuttanut meidän joukkueessamme se, että hommaa tehdään suurella sydämellä. Minä en ole ollut häntä vakuuttamassa :D Ja mitä tulee hänen huutoihinsa, ne eivät ole katsomosta käsin seurattuna vielä koskaan olleet asiatonta huutelua. Varmasti väki tietää, koska tulla vaihtoon jne, kun ei "piipitetä". "Piipitys" kun ei sinne kentälle selkeästi pelin tiimellyksessä kuulu. Jamppuko siellä tosiaan piti meteliä saaden jäähyn? Kannatan päätelmien tarkistamista k.o. henkilöltä ennen syyttelyä. Onko tästäkään "asiattomasta" kommentoinnista kuultu meidän puolelta sitä, kehen tällaiset syytökset kohdistuvat? Toivottavasti on.

Minusta ei ole ollenkaan väärin pelata yhtä kovaa teitä vastaan kuin te meitä vastaan. Jos halutaan pelata sählyä tiiviisti iholla, niin sitten pelataan. Ei kai voi mitenkään olettaa, että muiden joukkueiden pitäisi pelata vähemmän kovaa.

Valitettavasti tähän mennessä tällä kaudella ei ole järjettömän paljon kehumista Pasun saavutuksista.. Ehkäpä se huumori ei juuri siksi uppoa alkuunkaan.. Olen samaa mieltä siitä, että huumorin paikat täytyy valikoida niin, ettei toistuvasti loukkaa toista. Mutta tässäkään asiassa se osa pasulaisista ei ole yhtään sen parempia hallitsemaan huumor

Reply
Mia
16/12/2011 07:11:01 am

iaan, kuin kaikki muutkaan. Että sen suhteen on aivan turha osoitella vain tiettyyn joukkueeseen, tiettyihin ihmisiin.

Ratkeaako asiat kapteenien palaverilla, niin siihen en henkilökohtaisesti usko, koska asennevammahan tuli selville joidenkin puolesta pleksihuuteluineenkin. Ymmärrettävää purkaa kiukkunsa tappion jäljiltä voittajajoukkueeseen, mutta silloin on turha osoitella vastustajajoukkuetta vihanhallinnasta tms. Asiahan oli ikävä, sitä ei käy kieltäminen. Olisiko sc alavus meuhkannut pasulle vastaavassa tilanteessa, kun syyllistä ei varmaksi tiedetä ja esittänyt korvausvaatimuksia joukkueelle, joka oli juuri kentällä ilkivallan tapahtuessa, niin epäilenpä suuresti.

Minä uskon, että ainoa ratkaisu tähän jännite-piilovihan-mikälie juttuun on se, että Sc alavus antaa jokaiselle pasulaiselle joululahjaksi peilin ja pasulaiset jokaiselle sc alavutelaiselle myös. Turnaukseen ei ole asiaa ilman tätä taianomaista peiliä. Jos tilanne on oikein kriittinen, voi hätätapauksessa lainata kaverin k.o. peiliä. Ennen jokaista peliä katsotaan peiliin ja sanotaan vakavana 10 kertaa "Minäkin teen virheitä" ja sen jälkeen katsotaan uudestaan ja sanotaan hymyillen 10 kertaa "Pelaan tänään sydämellä, en vihalla".

Oli pakko osallistua tähän ennätykselliseen kommentointiketjuun ja anteeksi, jos tämä sattui loukata jotakuta.

Kiitos ja hyvää yötä :)

Reply
Hanna #5
19/12/2011 07:22:55 pm

Mia!!! Kirjoitin: "haluaisin muistuttaa ihmisiä, jokaista joka julkisesti alkaa kirjoittamaan, että ihmisten huumorintaju on erilainen."

Mä en ainakaan nää tekstissäni mitään viittausta tiettyyn joukkueeseen tai tiettyihin ihmisiin, joten ihmettelen kovin kommenttiasi:
"Olen samaa mieltä siitä, että huumorin paikat täytyy valikoida niin, ettei toistuvasti loukkaa toista. Mutta tässäkään asiassa se osa pasulaisista ei ole yhtään sen parempia hallitsemaan huumoriaan, kuin kaikki muutkaan. Että sen suhteen on aivan turha osoitella vain tiettyyn joukkueeseen, tiettyihin ihmisiin."

Reply
Manku, Jymyn toinen valekoutsi
23/12/2011 10:06:45 am

Jes noita on kiva lukea. Palaisin muutamaan juttuun, kun jossain jopa meikäläiset sai palstatilaa.

Ensimmäinen juttu on tuo tuomaritaso. Ette voi toki monikaan tietää esim meikäläisen taustoja, mutta olen varmaankin katsellellut 700-1000 matsia (joista pelannut suurimman osan) kaikilta Suomen sarjatasoilta. Vaikea on itseä kehua, mutta onneksi olen Lapualta, niin sekin tarvittaessa onnistuu. Tässä meidän sarjassa tuppaa olemaan refereinä kaikki ne, jotka aloittavat tuomarointiaan. Se tekee sen, että hieman enemmän pelanneet tulevat siitä aina kärsimään. Perussääntö mun kokemuksen mukaan (ja jos jollain on enempi kokemusta ja on eri mieltä, niin ilomielin kuuntelen muitakin näkemyksiä) on se, että pallollisen joukkueen rikkeet vihelletään aina, mutta joukkueena heikomman pallollisen joukkueen rikkeitä ei vaan vihelletä. Se on inhimillistä, mutta suoraan sanottuna on ketuttanut aina eri joukkueissa ollessani. En osaa sanoa mikä refereitä vaivaa, kun noin tekevät. Ovat amatöörejä, se on meikäläisen selitys tuolle. Ja on turha luulla, että pääsevät jatkossakaan helpolla meidän peleissä, jos viheltävätä päin prinkkalaa jatkuvasti. Meidän tasuri Pasua vastaan ei ratkennut todellakaan tuomareihin, etten nyt sillä marise. Pasu ansaitsi pisteensä, kun ei vaan onnistuttu tarpeeksi hyvin. Ja makee oli nähdä sitä tuuletusta, mikä Pasulta tuli esille. Siinä oli sitä pelin syvintä olemusta näkyvissä ja ainakin minä sitä arvostan. Mutta tuota refereiden toimintaan en vaan pysty arvostamaan. Tänne tupataan kaikki semmoiset, jotka aloittavat tai eivät muuten osaa viheltää. Se rassaa rotan lailla, mutta siihen pitää kai vaan tottua. Tosin pientä vääntöä on menossa, jotta näihin peleihin saataisiin parempaa tuomarointia. Ei se nyt oikein noinkaan voi vaan olla. Selkeitä jäähynarvoisia rikkeitä (taktisia rikkeitä, hyökkäykseen lähtö- rikkeitä ym) jätetään huoletta viheltämättä. Niistä kun pitäisi tulla aina jäähy, mutta esim meidän matseissa on nähty kaikissa peleissä yhteensä 3 jäähyä. Se ei kerro puhtaasta pelistä, vaan refereiden tasosta, valitettavasti. Heput eivät vaan ole vielä tiedostaneet sääntöjä vaan opettelevat niitä. Jostainhan sitä on aloitettava, mutta nyt voisi jo riittää se, että kaikki opettelevat täällä meidän matseissa.

Toinen juttu on sitten se, että jos pelissä todella sattuu ja loukkaantuu, niin sitten pelit loppuu siihen ja sillä hyvä. Kyyti sairaalaan ja tikkejä tai kepit, ja takaisin pelejä katsomaan. Meidän ja Pasun matsissa kävi niin, että naapurin pelaaja astui meidän pakin mailan lapaan kaatuen. Hei noita tilanteita vaan tapahtuu. Kolhuja tulee tässäkin pelissä. Itseä ainakin nyppi suuresti kaatuneen pelaajan möykkääminen tilanteessa. No varmasti sattui, kun kaatui lujaa kenttään, mutta hei. Mitään ei murtunut, mennyt sijoiltaan tms. Vaihtoon ja takaisin kentälle sieltä. Jos kyseessä on kolhu, niin sen kanssa pystyy aina pelaamaan. Sijoiltaan menoissa on sitten eri asia. Jos kolhu tulee, niin se vain tulee. Turha siitä on huutaa niin, että koko halli tärisee. Sori vaan.

Kolmas juttu osuu taas noihin oikeudenjakajiin. Jos sieltä nyt joku oikeasti sattumalta lukee tämän viestin, niin helvetti. On aika jo hoksata se, että pallollinen joukkue rikkoo aina vähemmän. Se on kaikkien lakien mukaista. Pallollisempi joukkue ei voi saada itseänsä vastaan enemmän vapareita kuin palloton joukkue. Se ei vain mene niin. Tämän kauden suurin yksittäinen pettymys on ollut tuomarien taso. Nurmossa näihin peleihin heitettiin pari nuorukaista, jotka olivat tuominneet yhteensä 2 peliä oman uransa aikana. Peli menee sekaisin moisten takia. Tuntuu siltä kuin olisi turha opettaa ja konsultoida pelaajia tekemään oikeita ratkaisuja kentällä, kun refereet ovat aivan statisteja jatkuvasti rikkeiden suhteen. On ujoa tuomaria, on väärin liikkuvia refereitä ja jopa niitä, jotka eivät ehdi liikkua yhtään nähdäkseen tilanteita. Tuommoisilla refereen aluilla tai lopuilla ei tee mitään, joilla ei koulutus mene sinnepäinkään päähän asti. Noin se vaan valitettavasti on. Tiedän toki, että refereitä tarvitaan lisää. Mut

Reply
saunasleena
29/12/2011 02:30:50 pm

no joo, ihan pakko laittaa vastaus, kun satun olemaan se pelaaja "joka möykkäsi niin että halli tärisi" - ainakin luulen niin. no ei se ollut kyllä pelkkä kolhu, joka tuli. polvi pois paikaltaan ja kierukka paskana ja niin pois päin. ja mielestäni en astunut kenenkään lavan päälle, vaan pakin maila tuli jalkojen väliin ja pyyhkäisi siitä meikäläisen matkustajaksi. mutta näitä tulee, enkä todellakaan pyytele anteeksi huutoani, huudan muutenkin, ja etenkin silloin kun oikeasti ottaa todella kipeää. kyllä maailman ääntä mahtuu. että nyt olis hyvä tietää faktoja ennenkuin menee arvostelemaan toisten vammoja ja niihin reagointia. huh huh. pitäis pystyä tekemään töitä ja päälajiakin harrastamaan joten ottaahan se päähän kun tällä tavalla joutuu piipaa-auton kyytiin ja arpomaan että milloinkahan olis taas edes kävelykunnossa.

Reply
saunasleena
29/12/2011 02:55:41 pm

edellisestä: sorry offtopic. voinette palata alkuperäiseen aiheeseen (mikä se nyt ikinä olikaan) :D

Reply
Piia (äitiyslomalainen)
7/1/2012 02:20:55 am

Hei!

Tosi mukavaa lukea teidän joukkueen kuvauksia peleistä. :)

Haluaisin vähän kyllä selvitystä tuohon kommenttiin:"Nurmolaisille muuten haluan sanoa, että miettikää nyt vähän. PaSu:n vastustajat kärsivät rikkovasta pelityylistä, mutta se ei ole pelkästään tuomareiden vika. Toki heidän pitäisi viheltää, mutta onko kenellekään tullut mieleen, että esimerkiksi Töysän muut pelit lukuun ottamatta päivän ensimmäistä ja viimeistä peliä?" En vissiin oikein tajua tätä äidinkieltä, kun en tajua tuosta lauseesta yhtään mitään. En siis tajua tuota lauserakennetta, eikä tämä ole mitään pottuilua. Mitä tuolla oikein mahdetaan tarkoittaa??

Mietin tuota nurmolaisille suunnattua kommenttia, että pitäisi jotain miettiä ja että se ei ole tuomareiden vika.... Olemme käyneet Irenen statuksessa tuomareista keskustelua mielestäni hyvässä hengessä, Irenen aloitteesta. Toivon todellakin, että tuo edellinen kommentti ei mitenkään liity tähän samaan keskusteluun. Yleisesti taso tuomareissa ei ole ollut kovin huippu enkä kommentillani tarkoita mitään tiettyä peliä, vaan yleisesti kaikkia pelejä. Huonot tuomarit tarkoittaa sitä, että pelistä tulee sählyä. Ja jos joku ei ymmärrä mun ajatusta tästä tekstistä niin voi varmaan käyden Iren statuksesta lukemassa tarkemmin.

Toivon kaikille hyviä pelejä! Niitä on kiva käydä katsomassa, vaikka paljon mukavampaa olisi itse olla siellä kentällä. :)

Reply
HL
7/1/2012 02:34:55 am

Hups, enpäs huomannutkaan, että vieläkin keskustelu on jatkunut.

Oikolukiessa kyseinen lause muuttui ja ajatus katosi täysin. Ja nyt en enää muista, mikä oli se alkuperäinenkään ajatus :D Sen verran muistan, että mietin teidän pelityylin olleen suhteellisen siistiä eli ajattelin antaa teille positiivista palautetta (mutta se ei tainnut aivan onnistua =))

Reply
Ire #14
10/1/2012 02:44:33 am

Piia, ei liity mitenkään mun statuksella käytyyn keskusteluun. HL ei varmaan ite oo ees nähny koko kirjotusta. :P Että mun statukses saa käyrä ihan vapaasti keskustelua, sieltä ei tuu mitään näihin kirjotuksiin :)

Reply
Mia
11/1/2012 03:05:05 am

Hanna: Tämä ei ollut kohdistettu sinun kommentointiisi tai siihen, että olisit osoitellut kommentoinnillasi jotakuta :) Siis ymmärsin, että sinä tarkoitit sitä yleisesti ottaen.

Reply
Eiiijjjjumalauta
8/2/2017 06:02:15 am

Hahah.. voi kiesus mitä paskaa on joskus ollut!!

ReplyLeave a Reply.