SC Alavus naiset
 

Oskari Saari: Salibandy – opas junioritasolta huipulle : harjoittelu, säännöt ja taktiikka (1995)

Picture
Koko: 19 cm, 178 sivua

Sisällys: varusteet, harjoittelu, puolustus, hyökkäys, erikoistilanteet, säännöt

Ensimmäinen teos, jossa esitellään salibandyn harjoittelua ja taktiikoita. Tämän kirjan harjoituskuvioita olen käynyt läpi kaikista eniten. Kirja on täynnä selkeitä kuvia ja ohjeita, joita on helppo hyödyntää harjoituksissa ja peleissä. Ilman tätä perusopasta minulta olisi jäänyt monta salibandyn ydinasiaa tajuamatta. Ehkä vanhanaikainen.

Mielenkiintoinen yksityiskohta: 90-luvun liigajoukkueen peliasu esittelyssä: mitä varusteita silloin olikin, mitä nyt vain harvat käyttävät...Mika Kulju ja Kristian Sundqvist: Salibandykirja (2002)

Picture
Koko: 25 cm, 255 sivua

Sisällys: salibandyn aloittaminen, historia, kansainvälinen toiminta, harjoittelu, suomalaisen salibandyn suuria nimiä, ennätykset, säännöt

Löytyy harjoituskuvioita, kuten Salibandy-kirjasta. Lisäksi kerrataan välineitä ja sääntöjä, mutta uutena asiana Saaren kirjaan verrattuna ovat nyt tulleet Salibandyliigan ennätykset.

Erityistä: henkilökuvaukset. Tässä kirjassa kiinnostavinta ovat henkilökuvat. Historiallisen kullan torjunut Jan Gråsten, legenda Jaakko Hintikka, Pohjanmaan ikoni Jori Isomäki, muuan Pasi Peltola... Kaikki salibandyn suuret nimet. Ja mitä Jukka Tervo lupaakaan kirjassa?Jyri Korsman ja Jouko Mustonen: Salibandyn käsikirja (2011)

Picture
Koko: 25 cm, 287 sivua

Sisällys: historia, salibandyn kilpailutoiminta, tuomaritoiminta, harrastuksen aloittaminen, lajitaitojen kehittäminen, fyysinen ja psyykkinen harjoittelu, harjoitteita, testejä, sanasto

Paljon hyödyllistä tietoa motivoituneelle nuorelle. Pelaajapolku selitetään yksityiskohtaisesti, samoin urheiluakatemiat, huippupelaajat antavat vinkkejä tekniikan parantamiseen, sisältää myös fyysisten testien viitearvot. Toiminnallinen alkulämmittely on tämän hetken “in” salibandyssä, joten toki siitäkin muutama sivu löytyy. Käsikirjasta löytyy kaikenlaista, mutta jotain puuttuu. Se on salibandyn säännöt.

Kehitystä edellisiin verrattuna? Kyllä, ja se on psyykkisen valmennuksen osio. Olen lukenut paljon psyykkisen valmennuksen kirjoja, mutta tässä tuodaan kaikki esille eritoten salibandyn näkökumasta. Toki myös yksi Petteri Nykyn lempisana flow-tulee esille.
Sitä en paljasta, mitä muuta mielenkiintoista kirjahyllystäni löytyy... ;)
-hl
Leave a Reply.