SC Alavus naiset
 
  Kokkolan reissu sujui hyvin. Kauden neljä viimeistä Alavuden vastustajaa ovat K:lla alkavia joukkueita. Kurikka ja Kokkola eli kaksi ensimmäistä K-peliä sujuivat ihan hyvin. Ja matkatkin sujui hyvin eli ainakin se toinen K taisi toteutua. Ensimmäinenkin meni mielestäni hyvin, siihen on "valmentaja" tyytyväinen. Kolmanteenkin olen ihan tyytyväinen, mutta sitä viimeistä täytyy vielä hieman kerrata... ;D Perjantaina siis luvassa tukiopetusta!
Picture
  Päivän joukkue. Linja-automatkalla pidettiin joukkuehenkeä yllä muun muassa pelien ja niiden vaikeasti keksittävien kommenttien muodossa :D. Kuva: Juha Pynttäri

Ihan ensi alkuun tiedoksi, että tarkoitukseni ei ole näillä teksteillä loukata ketään. Mikäli siis ette halua syyttä suotta menettää hermojanne, niin näiden tekstien lukeminen ei edelleenkään ole minun puoleltani pakollista.

Mutta itse turnaukseen. Haluan suoraan sanoa, että Kurikka-tappio oli Nesteen syytä. Nyt kun ei voi syyttää ketään henkilöä, niin pitää keksiä joku muu yhtä hyvä syy ;). No joo, uskotaan nyt ainakin se, että ne tomaatit oli homeessa, jos ei muuta. Eli osa Alavuden pelaajista pelasi vähintään ruokamyrkytyksessä.

Kurikalla oli täsmälleen saman verran pelaajia mukana kuin meillä eli 12. Valmentajista ei nyt puhetta, selvittäköön itse vetonsa :D. Kurikan ensimmäinen maali syntyi pelikellon näyttäessä aikaa 12.38. Veto ei ollut kummoinen, mutta ihan oikeutettu maali. Kukaan ei mennyt pallolliseen vastustajaan päälle, kukaan ei edes yrittänyt pitää maskipelaajaa maalilla... Vetoa sentään hieman yritettiin peittää kapteenin toimesta, mutta Alavuden 1-ketjulta surkeaa toimintaa.

Ensimmäisessä erässä Alavus sai enemmän vetoja Kurikan maalille kuin Kurikka Alavuden, mutta kun ei uppoa, niin ei. Alavus myös piti läpi ottelun enemmän palloa kuin vastustaja. Sekö tekee ottelusta hyvän pelin? Jos pyörittää koko ottelun palloa, niin ei se tee mielestäni välttämättä pelistä hyvää. Tässä pelissä ei tokikaan ollut kyse tästä, koska joukkueet ovat hyvin tasaväkisiä.

Ottelun toisessa erässä Johanna otti jäähyn estämisestä. KuRy ei saanut ylivoimaansa pyörimään, mutta en tiedä pyöriikö se yleensä. Toisessa erässä Anniina veti myös tolpan, josta tuli väistämättä mieleen Tero Tiitun "tolppa sisään, tolppa ulos". Yksittäisen tilanteen kääntyminen toiseen suuntaan. [Tiitu laukoi vuonna 2006 MM-finaalissa tolpan jatkoajan loppupuolella - Ruotsi vei MM-kullan.]
Picture
  Yritetäänkös tässä jonkinlaista sumppupuolustusta? Kuva: Juha Pynttäri

Säännöt on joskus ihmeellisiä. Nyt varmaan Miakin muistaa, että pitää väistää, jos joku juoksee päin? Näin siis Mialle jäähy erittäin vaarallisesta pelistä. Meidän paha tyttö Mia :D. Ryhdin toinen ylivoima toimi hieman paremmin kuin ensimmäinen, mutta ei maalia. KuRy kuitenkin iski toisen maalinsa ajassa 39.40. Kaksi kysymystä: 1. Mitä karvaajan pitää tehdä, jos vastustaja ohittaa hänet pallon kanssa? 2. Miksi pakin pitää olla aina vastustajan (etenkin pallollisen) ja oman maalin välissä? Kurikan kapteeni puikkelehti hienosti laidasta ja veti aivan etuyläkulmaan, ilmeisesti kauden avausmaalinsa. Ja maalin päästi jälleen ykköskenttä. Samassa ajassa Alavus otti aikalisän.

Ottelu myös päättyi noihin lukemiin 0-2. Ehkä Kurikka oli juuri sen kaksi maalia parempi. Tosin, mielestäni on kivempi hävitä kahdella kuin yhdellä maalilla, ettei jää esimerkiksi jotain tolppaa harmittelemaan... Ottelussa uskallettiin pitää palloa, mikä oli hyvä. Mutta se seisominen. Hyökkäys seisoi, kun puolustajilla oli pallo ja puolustajat seisoivat, kun hyökkääjillä oli pallo.

Minnalle kertyi ottelussa 19 torjuntaa ja hänet palkittiin parhaana. Ottelun tähdet:
*** Minna
** Anita
* Riitta
Picture
Tarja jälleen hämmentämässä vastustajan maalilla. Kuva: Juha Pynttäri

Sitten kotijoukkue Kokkola sai kohdata huimapäisen Alavuden. Joukkueiden välisen ensimmäisen pelinhän vei Kokkola selvin numeroin 3-0. Peli alkoikin räväkästi. Jo ensimmäsessä vaihdossa molemmat joukkueet loivat pahoja tilanteita ja molemmat maalivahdit saivat olla tarkkana.

Ottelun avausmaalin iski Jossu Mian syötöstä ajassa 2.29. Mia syötti vastustajan maalin takaa Jossulle, joka veti suoraan syötöstä hienon maalin. Meidän paikanvaihtajat taisi tykätä uusista paikoistaan ;). Jossun maalia tässä onkin vähän odoteltu, kaikki tiesi, että sieltä se vielä tulee. Ja tulihan se ja todella tärkeään paikkaan vielä :D

Ottelun toinen maali oli myös erittäin hieno. Jenni avasi samalla pistetilinsä. Pallo kävi kaikilla viidellä Alavuden pelaajalla, jotka olivat kentällä, joten kaikille syöttöpiste ;). Sannamari syötti Nooralle, joka veti ensin hyvän vedon, mutta se meni vähän ohi ja pallo ajatutui kulmaan. Anita haki sen sieltä ja syötti laitaa pitkin alas Anniinalle, joka jatkoi nopeasti alemmas Jennille. Jenniltä loistava veto puolesta kentästä aivan maalin kattoon. Ehkä kauden hienoimpia maaleja.

Kokkola kavensi ajassa 7.36. 2-2-hyökkäys. Niitä harjoitellaan varmaan joka treeneissä. Siinä on kyse vain taidoista. Tällä kertaa Kokkola oli parempi kuin Alavus. Peittoyrityksestä huolimatta pallo löytyi Alavuden maalista. Molemmilla joukkueilla taisi olla vähän samanlaisia teemoja, kuten se kuuluisa maalin jälkeinen vaihto. Tällä vauhdilla ottelusta tulisi aika suurinumeroinen.

Niinhän siinä sitten kävi, että seuraavaa tilastomerkintää saatiin odottaa toisen erän loppuun asti. Kokkola tasoitti ottelun pelikellon näyttäessä aikaa 28.08. Erityiskiitos Remixille. Huomioimme kyllä, kuinka teitä harmitti Kokkolan tasoitus. Niin varmaan kaikkia muitakin. Varsinkin, kun pallo oli menossa ohi, mutta muutti suuntaa Alavuden pelaajan vartalosta. Voi harmi.

Kolmannessa erässä ajassa 33.52 Anniina iski päivän ensimmäisen maalinsa. Tiina syötti taitavasti vastustajan jalkojen välistä Anniinalle, jonka ensimmäisen yrityksen Kokkolan maalivahti torjui. Ja torjui toisenkin kerran. Kolmannella yrityksellä Anniina ei osunut palloon, mutta neljäs yritys ja pallo rystyllä Kokkolan verkkoon. Loistava esimerkki siitä, miten pelataan loppuun, eikä jäädä ensimmäisen yrityksen jälkeen katsomaan, että "voi voi, maalivahti torjui". Vaikka tällä kertaa tarvittiin aika monta yritystä, en ehkä itse jättäisi Anniinaa aivan noin vapaaksi maalille.
Picture
Vastustajan hyökkääjillä ei tule koskaan olemaan helppoa Alavuden uhrautuvaa ja taistelevaa puolustusta vastaan. Kuva: Juha Pynttäri

Kokkola tasoitti numeroiksi 3-3 ajassa 36.28. Purkuyrityksestä tulikin syöttö vastustajalle. Veto oli kyllä jopa löysempi kuin sepittelijän vedot, aika hyvä saavutus. Mutta sinne se vain pomppi Alavuden maaliin Minnan selän taakse.

Vielä pelikellon näyttäessä aikaa 41.15 Kokkola sekoili vaihdoissa: liian monta pelaajaa kaukalossa. Se oli ok ylivoima. Rakennettiin paikkoja ja saatiin hyviä vetopaikkoja. Saatiin ainakin kuusi hyvää vetoa. Muuten täydellistä, mutta se oleellisin eli maali puuttui.

Peli päättyi lukemiin 3-3. Niin, jutun alussa mainitsin, että hyviä pelejä on monenlaisia. Tässä pelissä jokainen Alavuden pelaaja pelasi omalla tasollaan ja siihen voi olla tyytyväinen. Kokkola-peli oli Alavuden hallussa. Mutta joudun perumaan edellisen kirjoitukseni yhden kohdan: tänä päivänä nimittäin Kokkola ei työntänyt kädellä. Molemmat päivän vastustajat Kokkola sekä Kurikka pelasivat siistiä peliä.

Kokkolan kapteeni pelasi hyvän pelin, mutta itse näin myös Kokkolan maalivahdin pelanneen erinomaisesti. Alavuden parhaana palkittiin 20 laukausta torjunut Minna. Päivän erityismaininta Nooralle, joka pääsi ainoana Alavuden pelaajana plussalle päivän +/- tilastossa.

Kokkola-pelin tähdet:
*** Iina
** Jenni
* Minna

Ensi turnaukseen jäi vielä paljon jännitettävää ainakin sarjasijoitusten osalta. Ykkössijasta yhdeksänteen jokainen joukkue voi vielä joutua vaihtamaan paikkaansa sarjataulukossa. Ja PaSun kohtalohan on meidän käsissämme: jos häviämme Kauhajoelle ja KauWille, ne pysyvät PaSun edellä, mutta jos emme... ;)~ sepittelijä
#14
21/2/2011 03:19:24 am

Ei olis pitänyt lukea... Niin harmittaa, kun mä en ollut tuolla :(

Reply
#33
22/2/2011 01:53:57 pm

->#14
Toivottavasti säkin saat kokea kivan pelireissun vielä :)!

Reply
KuRy #79
22/2/2011 05:12:43 pm

Ensi kauden tavoitteeksi täytyy asettaa vissiin se, jotta pysyys tolopillansa ku teitä vastaan pelataan ;)

Reply
#21
22/2/2011 05:27:42 pm

Kaatuilu onkin kyllä enemmän meidän joukkueen vahvuus. Meillä ois lukuisia taltiointeja niistä tilanteista, jos haluat kuitenkin harjoitella kuinka se tehdään tyylikkäästi - vaikkapa laidan kautta kerien ;)

Reply
håhå
22/2/2011 08:04:34 pm

kannattais ehkä sitten reenata tasapainoa jos ette pystyssä pysy.

Reply
#21
22/2/2011 10:37:49 pm

Niinpä!
Ja arvaa mitä: Osuit naulan kantaan, sitähän me treenattiin muuten just viimeks :)

Reply
#34
22/2/2011 10:46:17 pm

Joo,niin reenattiin, mun osalta ei hyvältä näyttänyt.... ;)

Reply
Loppuverkkaintoilija
23/2/2011 03:00:19 am

Kuulkaas nyt #34 ja #21 (ja muutkin)! Ettekö te muista kuinka me oikeestaan ollaan harjoteltu tasapainoa? Esim. jotkut keskivartaloliikkeet on kehittäny ihan varmasti tasapainoa. Mä oon ihan varma että ollaan kehitytty myös tasapainossa. Sitä paitsi sehän näkyy jo siinäkin jos vastustajat kaatuilee meitä enemmän! :D P.S. Ei kentällä tarvi seisoo silmät kiinni ;)

Reply
Kokkolan kolmannen maalin tekijä :)
3/3/2011 08:48:27 pm

Kyllähän se ei niin kova vato ollut kun ois voinu olla, tarkein kuitenkin tuli eli tasoitus! :) mutta kiitos kovasti vastustajalle ja kyllä mekin koko ajan lisää opitaan... sen verran vielä että jäikö Alavuuden pallot teitä meijän kotikentälle Kokkolaan? kun yksi ylimääräinen pallokassi löyty ja päällä luki sc eikä oo muita sc alkuisia kuin me ja te.. voisin sen tuua teille Kauhajoelle jos vielä ootte maisemissa siinä kolmen maissa?

Reply
Sannamari
3/3/2011 11:23:41 pm

Niinpä, sehän riittää, että veto menee maaliin. Mutta kyllä mä uskon, että sulta koviakin vetoja lähtee :)

Kiitos, kun vaivauduit kysymään. Mutta me ei ainakaan olla huomattu, että meiltä pallokassi olis kadonnu. Jos se on Sean Conneryn kassi? ;D

Reply
minTtu
3/3/2011 11:53:47 pm

Kaivoinpa sepittelijän syyskuisen ennustuksen. Jännä nähdä, osuuko yksikään oikeaan ;)

1. HiPa
2. Kauhajoki
3. KauWi
4. Ilmajoki
5. PaSu
6. Kurikka
7. Kokkola
8. Vaasa III
9. Remix

Reply
hahaha
4/3/2011 01:12:34 am

Paria joukkuetta olet ainakin "hieman" aliarvoinut :DD

Reply
jookoskookos
5/3/2011 05:28:12 am

Kirjoittele sitten kommenttia kuluneesta kaudesta ja joukkueista!! :P

Reply
jepjee
5/3/2011 08:12:26 pm

yhdyn kommenttiin "pari joukkuetta olet hieman aliarvioinut"..... :D
ei vissii menny iha suunnitelmien mukaan? ;)

Reply
huonomuistinenko?
6/3/2011 03:49:57 am

...kun en muista yhtään muuta ennakkotaulukkoa nähneeni? epäilen suhteellisen suuresti oisko yhtä hyviä arvauksia jollain ollut pöytälaatikossa? tietysti ens vuonna voitaiskin jättää pelit pelaamatta ja jakaa nousupaikatkin suoraan laidansuoristajan valistuneiden arvausten perusteella, eikös ;)

Reply
huoh
6/3/2011 03:54:36 am

no eipä olis isbikään ensi vuonna 2.divarissa jos tuolla menetelmällä pelit pelattaisiin

Reply
mielenkiintoista...
6/3/2011 04:39:25 am

ja hyvä idis, rupeeskohan se tosiaan suoristamaan myös kakkosdivarin laitoja, kysytäänkö? ;)
Vai eikö te meinaakkaa nousta ens vuodeksi sinne?

Reply
"ennustuksesta"
6/3/2011 02:48:10 pm

miettikääpäs vielä,kun pian on lopullinen sarjataulukko näkyvis, niin menikös sittenkään moni joukkue ihan väärälle paikalle? mä luulen että kokkola ja pasu meni ainaski ihan "oikein". ja mitä alavutelainen voi tietää esim. kokkolan joukkueesta? tai eihän sitä ees tiiä onko ennustaja ollut alavutelainen? :o ja onko se niin kauheesti pieleen jos lähes kaikki joukkueet on yhden sijan väärällä paikalla? ja se yksi sija on sen takia että huomioon ei otettu alavuden joukkuetta! ;D ite haluisin ens kaudelle pistepörssi arvauksenkin, mutta laidansuoristajan mielestä se olis jotenki hankala tehä.. höhlä :D jos laidansuoristaja ei pysty siihen niin haluisko joku muu tehä sen??

ReplyLeave a Reply.