SC Alavus naiset
 
Kauden alkuun on reilu viikko. Kuulin huhuja, että kausiennakkoa onkin jo odotettu. Joten tässä se vihdoin tulee.

Tänä vuonna naisten III-divari alkaa päivää aiemmin kuin viime vuonna eli kausi pyörähtää käyntiin 8.10. Nyt aion paljastaa, miten Pohjanmaan III-divarin joukkueet ovat muuttuneet. Sekä... niin, heittää oman säälittävän arvaukseni siitä, mitä tuleva tuo tullessaan.

Viime vuonna naisten III-divarissa oli 10 joukkuetta, nyt joukkueita on 13. Joukkueet on jaettu kahteen lohkoon, jossa kaikki kohtaavat toisensa kolmesti. Lisäjännitystä tuo vielä se, että jopa kolmella joukkueella on tänä vuonna mahdollisuus nousta II-divariin.

Kokonaan uusia joukkueita sarjassa ovat Lapuan Ponnistus (pelannut tyttöjen sarjoissa), Nurmon Jymy (pelannut muutamia vuosia sitten naisten kolmosessa), ISB II sekä Kokkolan Jymy (+putoaja Saragoza). "Uusia" joukkueita on siis periaatteessa tullut. Mutta kaikki ovat varmaan tietoisia Kokkolan jakaantumisesta sekä Jymyn "uudesta" joukkueesta... Joten ei niitä uusia taida loppujen lopuksi paljon olla.

Mutta mennään ensin siihen toiseen lohkoon, eli lohkoon 61. Siinä pelaavat FBC Remix, KauWi, SB Vaasa III, SC Kokkola, SB Jymy (eli Kokkolan Jymy, ettei joku mene sekaisin) ja PSB Lapua.

Enempää setvimättä arvelen, että II-divaripaikoista taistelevat Remix, Lapua ja KauWi. Harkkapelejähän nämä joukkueet ovat jo pelanneet toisiaan vastaan. Ensimmäinen turnaus on siitäkin jännittävä, että KauWi kohtaa molemmat pahimmat kilpailijansa.

Ja sarjataulukkohan näyttää sarjan lopussa tältä:
1. Remix
2. KauWi
3. Lapua
4. SC Kokkola
5. SB Jymy
6. SB Vaasa

Ai ei näytä vai? :) Totta, että kolmen ensimmäisen joukkueen sijoitukset ovat käytännössä arvailua, niin tasaiset nämä joukkueet mielestäni ovat. Ja sitten pientä pohdittavaa joukkueista:

Remix – tarpeeksi sitoutunut?
KauWi – keksiikö aseet nopeita junnujoukkueita vastaan?
Lapua – henkinen kantti?
SC Kokkola – ristiriidat hävinneet?
SB Jymy – seura-asiat kunnossa?
SB Vaasa – puolustus?


Mielestäni aika selvästi huonompi lohko kuin lohko 62, johon pääsemmekin seuraavaksi. Lohkossa pelaavat siis SC Alavus, PaSu, ISB II, Nurmon Jymy, SC Saragoza (Kristiinankaupunki), KuRy sekä SB Kauhajoki.

Ensin sananen joukkueista.

KuRy
Pysynyt melko muuttumattomana?? Aina tulee jonkinlaisia muutoksia, mutta mitään ratkaisevaa ei ole tapahtunut. Pelaajamäärä on melko vähäinen, mutta niin on muutamalla muullakin joukkueella. Ei se määrä vaan... Paitsi määräkin on tärkeä silloin, jos osa pelaajista harjoittelee miten sattuu... Treenaa siinä sitten kentällisiä.

Muutos: 0/-
Ratkaisevin pelipaikka: Hyökkääjät
Kysymysmerkki: Harjoitteluaktiivisuus?

ISB II
Mitään joukkueesta tietämättä voisi luulla, että jää sarjan heittopussiksi. Mutta ehkä olen väärässä (tuskin... sehän olisi ensimmäinen kerta :D). Voi löytyä hyviäkin pelaajia, mutta onko heitä riittävästi? Miltä tuntuu pelata II-joukkueessa?

Ratkaisevin pelipaikka: ?
Kysymysmerkki: Pelaajamateriaali?

SB Kauhajoki
Harjoituspeleissä on ollut vaisu. Pelaajamateriaali on melko ylivoimainen muihin nähden, mutta jokin ei vain suju. Osa pelaajista voisi kolkutella liigan portteja, mutta kun ei kiinnosta... Niin kiusaavat sitten meitä ;) Vaisusta kauden alusturnauksesta huolimatta en menetä uskoani Kauhajokeen, valitettavasti joukkue tulee olemaan kärkikastia tänäkin vuonna (ollut jokaisella kaudellaan sarjassa neljän joukossa).

Muutos: 0
Ratkaisevin pelipaikka: Hyökkääjät
Kysymysmerkki: Halu?

SC Saragoza
Muutamaan vuoteen en ole päässyt tätä joukkuetta kohtaamaan, joten odotan innolla kotiturnausta (jossa muuten kohtaamme pari sarjan ennakkosuosikkia). Saragoza on siellä kaukana yksinäisyydessään... Saavatko he voimia pitkistä pelireissuistaan, vai väsyttävätkö itsensä niillä? Se jää nähtäväksi.

Muutos: 0
Ratkaisevin pelipaikka: Puolustajat
Kysymysmerkki: Tuomareiden linja..

NJ
Alias SPV II... Uusi seura, uudet kujeet, vai miten se menee? Hyviä pelaajia, hyvää yhteispeliä ja hyvä valmennuskin. Mutta mikään osa-alue ei ole erinomainen, kaikkea voi vielä parantaa. Sinnitteli kakkosessa monta kautta... Joten ei ehkä kannata kuitenkaan aliarvioida.

Muutos: 0/+
Ratkaisevin pelipaikka: Ennakkoon ajattelin, että puolustajat. Pikkulinnut kuitenkin visersivät, että se voisi olla maalivahti.
Kysymysmerkki: Tappioputki?

SC Alavus
Tästä joukkueesta minulla ei ikävä kyllä ole juuri tietoa. Paitsi huhun mukaan piilottelee kuntoaan, eikä pelannut harkkapelejä syksyllä ollenkaan.

PaSu
PaSun tilanne on valitettava. Mutta jotenkin he aina nousevat suosta, vaikka alkuun hieman uppoaisivatkin. Mutta kun edellisvuosien tehokas ykköstrio on poissa, niin kuka ottaa ratkaisijan viitan? Kahden puolustavan ja taistelevan sentterin paikka on nyt auki, puhumattakaan Alajärven tehokaksikosta. Uusia kykyjä on kuitenkin nousemassa. PaSu on ennenkin saanut uusia nimiä huipulle käsittämättömän nopeasti. Vaikeaa tulee ehkä silti olemaan, mutta Tuuriin voi sentään aina luottaa...

Muutos: -
Ratkaisevin pelipaikka: Hyökkääjät
Kysymysmerkki: Valmennus?


Ja sitten siihen kaikkien odottamaan osioon:

1. SC Saragoza     
2. Nurmon Jymy
3. Kauhajoki
4. PaSu
5. Kurikka
6. Ilmajoki

Eriävät mielipiteet voi kertoa kommentoimalla kirjoitusta. Sijoitusarvauksia tuskin kukaan haluaa kertoa, mutta sallittakoon jonkun profeetan niitäkin kirjoittavan.


~Hidas Laidansuoristaja


P.S. Jos joku veti herneen nenään, niin muistakaa kuka on hyvä suoristamaan laitoja... myös kaukalon ulkopuolella pelin ollessa käynnissä.
#8
28/9/2011 07:16:17 pm

Apua! Eikö me sijoituta mihinkään??? :D

Reply
#10
29/9/2011 12:28:21 am

Hyvä SM ! Tästä se taas lähtee !!!

Reply
Haaveilija.
29/9/2011 05:00:13 am

Tää epäilee SB Jymy Kokkolan ja SC Kokkolan järestystä, nimittäin Jymysä näkyili olevan kokemusta paljolti enempi. Entiset SC:n pelaajat, jotka kovin piti joukkuetta pystyssä on siirtynyt Jymyyn. SC Kokkola on meleko täysin uusiutunut. Vähän surffailemalla selevisi (= Vaan jännäpä tuo on nähä, kuinka käy.

Muuten tää on kyllä melekolailla yhtä mieltä muusta !
Looks good!

Reply
mufasa
30/9/2011 02:19:53 am

Samoilla linjoilla olen, mutta uskon myöskin että SB Jymy on Kokkolan joukkueista vahvempi.
Lohko 62 on parempi lähinnä sen takia, että siellä on kummatkin putoajat. Esimerkiksi Pasu ja Kury ovat mielestäni heikentyneet selvästi viime vuodesta.

Reply
Ennustaja
1/10/2011 01:52:40 am

1. Lapua
2. Remix
3. Kauwi
4. SB Jymy
5. SC Kokkola
6. SB Vaasa

sekä

1. Nurmon Jymy
2. SC Saragoza
3. Kauhajoki
4. Sc alavus
5. Kurikka
6. PaSu
7. ISB II

Siinä pientä veikkausta... =)


Reply
Mumbaja
2/10/2011 03:12:12 pm

Lapua ei pärjää Remixille :)

Reply
Minäpä
5/10/2011 09:20:41 pm

villisti veikkaan, että SC Kokkola on kokkolalaisista joukkueista se, joka löytyy kauden päätteeksi korkeammalta paikalta sarjataulukosta ;)

Reply
öö
5/10/2011 10:37:53 pm

sc kokkola hävinnyt harkkapeleissä nibacokselle 2-1 ja voittanut hipan 6-1 ?! TÄH!!!

Reply
SC Anniina
6/10/2011 03:37:02 am

Kertokaapas mulle et mikä SC on paras 3.divisioonas? Meitä on niin paljon, niin voitais siitäkin ottaa pieni väittely ;D.. Vaihtoehtoja: SC Alavus (mikä on ehdottomasti paras, siitä ny ei tarvi keskustellakaan..), Sc Kokkola vaiko SC Saracoza ja sitte jos otettais viel FBC (sekin on cee loppunen) mukaan kisaan.. entäs mikäs ois sitten lopputulos? Pitäiskö meiän SC joukkueiden perustaa oma sarja! Miltäs kuulostais? :D Ja entäs jos SB perustais oman sarjan?? ;D

Reply
Anniina
6/10/2011 03:38:35 am

Oho jäi Remix kirjottamatta.. siis joskus Remixin nimi on ainaski ollu FBC Remix.. nykyään sitä vissiin kutsutaan pelkäks Remixis, muttaa..

Reply
Ennustaja
6/10/2011 04:49:21 pm

Uuden tiedon perusteella SC Kokkola on kovin, koska täynnä Nibacoksen ha Redyn vanhoja pelaajia.... Ei siis yhtään sama joukkue mikä viime vuonna =)

Reply
#19
24/10/2011 01:47:44 am

Vähän erilainen veikkaus aiempiin nähden, mutta lopuksi tilastot voisivat näyttää tältä

1. Nurmon Jymy
2. ISB II
3. Sc alavus
4. Kauhajoki
5. PaSu
6. Kurikka
7. SC Saragoza

ReplyLeave a Reply.