SC Alavus naiset
 
  Kauden alkuun on kuukauden verran, itse asiassa tasan neljä viikkoa. Kausi pyörähtää käyntiin 9.10. On siis aika kerrata lyhyesti (niin no, miten sen nyt ottaa..), mitä kesän aikana on tapahtunut ja miten lohko on muuttunut. Sekä tietenkin ennakoida tulevaa. Toisin sanoen tämä teksti on valmis tuleen heitettäväksi.

Viime vuonna naisten III-divarissa oli 9 joukkuetta ja nyt joukkuemäärä on lisääntynyt yhdellä. SC Alavuden lisäksi kokonaan uusi tuttavuus on FBC Remix. Kannuksen Ura jäi sarjasta pois, ja SC Kokkola korvaa viime vuoden KäTaa. Nousija Vaasojen tilalle tulivat Kauhavan Wisa sekä Himangan Pallo. Tsemppiä muuten vaasalaisille kakkoseen. Toivotaan, että heidän kohdallaan pelaajamateriaali riittää säilymiseen II-divarissa.

Näin siis PalloSuharit, Kurikan Ryhti, Kauhajoen Karhu (SB Kauhajoki) sekä Salibandyseura Vaasa III ovat vanhoja tuttuja. Myös Ilmajoki pelaa edelleen sarjassa, mutta erosi Ilmajoen Kisalijoista ja pelaa nyt nimellä Ilmajoen Salibandy, ISB.

Uudet vastustajat ovat siis SC Kokkola, Himangan Pallo, Kauhavan Wisa sekä FBC Remix. Näistä Kokkolan joukkue koostuu lähinnä Kälviän viime kauden pelaajista, joten siinä mielessä vastus ei ole juurikaan muuttunut. Isonkyrön Remix-joukkue sen sijaan koostuu paljolti B- ja C-ikäisistä tyttöjunnuista, jotka ovat pelailleet jo jonkin aikaa tyttösarjoissa. HiPa sekä KauWi ovat tälle analyytikoksi itseään harhaanjohtavasti nimittävälle kirjoittajalle melko tuntemattomia, kuten varmasti monelle muullekin lohkon pelaajalle.

Joukkueiden sivut kertovat, että joukkueiden pelaajamäärät ovat joukkueesta toiseen suuria. Silti ratkaisut jäävät usein yhden kentän varaan. Onko roolitus kunnossa, vai nähdäänkö tänä vuonna tasainen kärkijoukkue? Huhujen mukaan entistä useampi joukkue on asettanut tavoitteekseen II-divarin. Paikka aukeaa kuitenkin vain viidennekselle lohkon joukkueista, joten ainakaan helpompaa nousu ei ole kuin viime vuonna. Ensimmäinen turnaus saattaa antaa yllättävän oikean kuvan koko sarjasta.

Arvoisan laidansuoristajan - omasta mielestään jopa hyvän sellaisen - mielestä lohko on hyvätasoinen. Pohjanmaan salibandytasoa ei yleensä kehuta, mutta ainakin naisten taso on selvästi nousemassa. Joukkuemäärä on kasvussa ja joukkueet ovat sitoutuneita toimintaansa. Ehkä joku sarjan joukkueista kolkuttelee muutaman vuoden päästä Salibandyliigan portteja. Ehkä.

Kirjoittaja ei ole profeetta eikä Marre (kiistapallo.net-sivuston melko hyvä kristallipallon lukija), joten ei varmasti osaa laittaa joukkueita järjestykseen. Mutta ainahan sitä voi yrittää. Siirtolista ei paljasta joukkueiden tasoa, joten siitä vain lyhyitä mainintoja. Tietäen joistakin joukkueista enemmän, joistakin vähemmän voidaan kuitenkin esittää muutama valistunut arvaus, joka perustuu vain ja ainoastaan kynäilijän asiantuntijattomuuteen. Kaikkihan tykkäävät siitä, kun joku tärkeilevä tietäjä laittaa joukkueita täysin väärään järjestykseen, joten kai tämänkin sepustelijan on joskus miellytettävä muita.

Tässä siis kristallinkirkas näky tulevasta:

KuRy
Pari avainpelaajaa lähti, monta uutta kykyä tuli. Hävisi II-divarijoukkueelle ensimmäisessä harjoituksessaan kesän jälkeen 1-2, joten on ne varmaan jotain kesällä tehneet, vaikkeivät salibandyä olisikaan pelailleet. (Siinäkö juuri salaisuus?) Kurikalla on parisenkymmentä pelaajaa, ja ovat löytäneet myös valmentajan jostain. Mutta ovatko avainpelaajat liian yksin? Tuskin. Kurikan tilanne näyttää jopa huolestuttavan hyvältä...

ISB
Rakas Ilmajoki. Ilmajokiset: muistakaa, että jonkun on pakko myös hävitä. Älkää peluuttako niitä nopeita junnuja meitä raihnaisia tyttösiä vastaan, kyllä ne vielä ehtivät myöhemminkin. Varsinkin se SM-mitalisti voisi keskittyä juoksemiseen eikä maalintekoon. Muistakaa jo avata se suu siellä vaihtopenkilläkin, eihän kukaan tykkää olla viltissä. Positiivisuus ja muiden kannustaminen ei auta, jos vastustaja saa tuurilla pallon ja laukoo kahden tolpan kautta maaliin. Ai niin, ja muistakaa ettei II-divari ole teitä varten. Kiitos.

Kauhajoki

Mitä ihmettä tälle joukkueelle on tapahtunut? Harjoittelevat vissiin neljä kertaa viikossa. Pelaajamääräkin on reilusti yli kahdenkymmenen. Ei kai nuokin tavoittele II-divaria? Valmennuskuviot ovat selkeytyneet, mutta eikös se neljä kertaa viikossa ole kuitenkin vähän liikaa? Ei ole vaikea vetää hatusta, että joukkueen taitotaso ja tavoitteenasettelu eivät taida olla ihan kohdallaan. Hyvä maalivahti, hyvät maalintekijät, mutta entä koko paketti? Pelaajien taitotasoerot taitavat olla kuin Suomen ja Japanin välinen salibandyottelu, hyvällä säkällä 19-0.

SB Vaasa III
Taitaa olla ainut seura, josta raapustelijan google-haku ei kerro mitään. Oletetaan siis, että säilynyt jokseenkin entisellään. Onko tämän kauden valtti juuri se, pitkäjänteistä työtä samalla organisaatiolla? Jää nähtäväksi löytyykö Vaasasta tosiaan kunnon pelaajia kolmeen naisten joukkueeseen.

KauWi
Wisa taitaa pelin jäädyttämisen, mistä kertoo jo viime kauden kuusi tasapeliäkin. Viime keväänä KauWi oli Vaasan ykkösjoukkueen tasoa, joka siis nousi toisena II-divariin heti Vaasan II-joukkueen jälkeen. Pelaajamäärä on KauWi:lla muihin lohkon joukkueisiin nähden vähäinen.

Kokkola
Sport Club Kokkolan tilanne on mielenkiintoinen. Kymmenkunta Kälviän Tarmon pelaajaa jatkavat KäTa:n lopetettua naisten joukkueen nyt SC Kokkolassa. Saman verran eli noin kymmenkunta saavat kokea ensimmäisen sarjakautensa, joka saattaa tässä lohkossa olla myös ikimuistoinen...

SC Alavus
Tästä joukkueesta ei ikävä kyllä saa tiedonmuruakaan. Kaikki vihjeet vieraskirjaan, kiitos.

HiPa
Himankalaiset eivät sitten tunnu oppivan virheistään, mutta alkaahan heillä vasta kolmas sarjakausi. Harjoitusmääriä on kasvatettu lähes entisestään ja harjoituksissa käyntiä tarkennettu. Tämä on johtanut siihen, että muutama pelaaja on kehittynyt roimasti. Mutta loput, ne, jotka eivät ole yhtä sitoutuneita, ovat lähes lopettaneet harjoituksissa käymisen. HiPa on toki huomannut tämän ja pelaajarinkiä on kasvatettu entisestään, mutta auttaako se? Olisiko joukkueen toimintatavoissa jotakin pielessä? Onko HiPa se jojojoukkue, joka pallottelee kakkosen ja kolmosen välissä jatkossakin? Mitä ongelmia HiPalla nyt sitten saattaakin olla, niin pelissä se ei näy.

Remix
Vaikea sanoa onko Remixin valmentaja saanut tytöt treenaamaan vai onko tilanne pahentunut entisestään. Remixin joukkue pelaa myös C-tytöissä. Tuskin ovat koskaan kuulleet sanaa "pelinopeus". Paljon nuoria, kehityskelpoisia pelaajia on tälläkin joukkueella, mutta olisiko naisten sarja vielä vähän liikaa? Se jää nähtäväksi.

PaSu
Ja viimeinen, vaan ei vähäisin. Vai mites se meni? PaSun tilanne vaikuttaa hyvältä: runko on sama kuin viime vuonna ja parhaat pelaajat jatkavat edelleen PaSun riveissä. Nouseeko joku lahjakkaista ja taitavista uusista junioreista jo tällä kaudella ratkaisevaan rooliin? Se on hyvinkin mahdollista. Myös valmennuskuviot ovat kunnossa, koska sama, jo viime kaudella taitonsa näyttänyt valmennus jatkaa edelleen. Mikään ei tule estämään PaSun menestystä. Paitsi tietenkin kristallipallo.

Ja sitten siihen kiinnostavaan osioon, josta jätetään SC Alavus mielenkiinnon säilymisen vuoksi pois:

1. HiPa
2. Kauhajoki____
3. KauWi
4. Ilmajoki
5. PaSu
6. Kurikka
7. Kokkola
8. Vaasa III
9. Remix

Omat mielipiteensä voi kertoa kommentoimalla kirjoitusta. Myös sijoitusarvaukset ovat toivottavia - kunhan eivät yhtä toivottomia kuin edellä mainitut.

Hidas Laidansuoristaja tunnetaan myös nimimerkillä ”Syöttäminen on osoitus oman henkilökohtaisen taidon puutteesta”


P.S. Jos joku (jotkut) veti herneen nenään ja sai hirveät näytönhalut, niin kohdistakaa virta shoppailuun, kiitos.
Jenni
12/9/2010 01:27:49 am

:)
Yhtä värikästä tekstiä kuin aikaisemminkin Sannamari.
Olisit kuitenkin antanut Alavudestakin joitakin kommentteja. Vastustajat mielenkiinnolla lukisivat niitäkin ;).

Reply
Iina
12/9/2010 07:27:39 pm

Sana hallussa, edelleenkin !Kiitos tästä analyysista ja
mielenkiinnolla odottelemme pelien jälkeisiä kommentteja !

Reply
#16
14/9/2010 03:09:50 am

Kiitokset hymyn suupieliin nostattavasta sepustuksesta ja tervetuloa Ilmajoelle 9.10. ;)

Reply
#8
14/9/2010 07:42:13 pm

Nyt on tainnut googlesta tulla pikkaasen väärää tietoa.. :D

Reply
Coach
14/9/2010 10:35:45 pm

Kaikki muuten kohillaan mutta ISBN ennuste oli jotenki yläkanttiin ;)

Reply
#9
14/9/2010 10:55:12 pm

Me ajateltiin kjoella nousta suoraan ykköseen..sen verran hyvin on tuota porukkaa meidän 4 treeneissä ;D..

Reply
Leena
23/10/2010 06:10:13 pm

oli hauskoja kommentteja kaikista joukkueista, sai nauraa syrämmensä kyllyyrestä ;) kiitos päivän piristyksestä! :)

ReplyLeave a Reply.