SC Alavus naiset

Kaksipäiväinen Salotta Cup (jota oltiin odotettu koko vuosi xD) kokosi Seinäjoelle kahdeksan B-tyttö- ja naisjoukkuetta. Suurin osa joukkueista oli Pohjanmaalta, mutta pelitaitoja saatiin testata myös Etelä-Suomen joukkuetta vastaan.

SC Alavus kuului lohkoon B, jonka muut joukkueet olivat Blue Fox (B-tytöt), FBC Remix sekä PSB Lapua. Alkusarjassa saatiin siis pelata nuoria, nopeita ja taitavia tyttöjä vastaan. A-lohkossa pelasivat GrIFK (B-tytöt), SBT PaPo, SPV (B-tytöt) sekä SB Vaasa.

1. pelipäivä

Sarjan ensimmäisissä peleissä ei ollut yllätyksiä tuloksissa. Sitten sarjan 4. ottelu SC Alavus – FBC Remix. Molemmat joukkueet tunsivat toisensa aika hyvin. Aistittavissa oli jonkinlaista näyttämisen halua, molemmilla joukkueilla. Remix meni johtoon noin viiden ja puolen minuutin pelin jälkeen. Alle minuutin päästä ensimmäisestä osumasta numerot taululla olivat 2-0. Remixin toinen maali oli taas samanlainen kuin aiemminkin: pelaaja pääsee kuljettamaan kulmasta vapaasti maalin eteen keskelle. Minna on näissä tilanteissa aika voimaton.

2-0-tilanteessa tehtiin järkevä ja ainut oikea ratkaisu ja otettiin aikalisä. Monen mielestä ehkä liian aikaisin, mutta peli oli hukassa ja tästä lähtisi uusi alku. Tuomari halusi sotkea pelejämme entisestään kertomalla, että "aikalisän saa ottaa, mutta kelloa ei sitten pysäytetä". Maalista aloitukseen kello siis kävi noin minuutin, mutta eihän se minuutti nyt niin tärkeä ole.
Picture
  Vähitellen peliin päästiin paremmin mukaan. Alle pari minuuttia aikalisästä ja pallo löytyi ensimmäisen kerran Remixin maalista. Riitta pysäytti Remixin hyökkäyksen, jonka jälkeen Anita otti pallon ja syötti keskelle Anniinalle. Pallo jäi Remixin pakin ja Anniinan jalkoihin, josta Irene sen otti ja veti maaliin. Alavus kavensi tilanteeksi 2-1.

Eipä ehtinyt kulua paria minuuttia meidän maalista, kun Remix siirtyi 3-1-johtoon. Tämä maali herätti vimeistään Alavuden ja peliin päästiin koko ajan paremmin mukaan. Alle pari minuuttia edellisestä maalista Alavuden kuviot saatiin kuntoon myös maalin merkeissä. Anita laittoi pallon alas Riitalle, joka avasi loistavalla syötöllä maalin edessä vapaana olevalle Anniinalle. Ja Anniina laittoi pallon varmasti ohi Remixin maalivahdin Annikan. Ensimmäinen erä oli maalirikas ja päättyi näihin numeroihin 3-2.

Toisessa erässä jatkettiin siitä, mihin ensimmäinen erä jäi. Toisen erän alku oli Alavuden hallintaa ja painostus tuotti tulosta, kun toista erää oli pelattu parisen minuuttia. Irene katkoi Remixin syötön, harhautti pakin ja syötti poikkisyötön maalin eteen vapaaksi unohtuneelle Anniinalle. Tilanne tasan 3-3.

Toisen erän seuraavaa maalia saatiin odottaa kauan. Tilanteita oli molemmilla joukkueilla, mutta maaleja ei tuntunut syntyvän. Ainakin Alavuden valmentaja oli jo tyytyä tasatulokseen. Mutta Alavuden 1-ketju ei. Anniina taisteli kulmassa Alavudelle kulmavaparin, jonka antoi nopeasti Irenelle. Irene veti, mutta Annika torjui. Maalin edessä oli kuitenkin Anita, joka iski pallon riparista Remixin maaliin. Aika näytti tässä vaiheessa 29.58. Juokseva peliaika, joten peli päättyi aloitukseen. Alavus voitti tällä kertaa 4-3.

Pelissä oli paljon hyvää, mutta myös kehitettävää. Kun pakit menevät hakemaan palloa oman maalin takaa, vastustajalle syntyi liikaa paikkoja. Myös keskelle syöttöjä tuli ylipäätään aivan liikaa. Näihin pitää kiinnittää jatkossa huomiota. Mutta Minnalla oli loistava peli. Hyvää oli myös joukkueen puolustusasenne ja nopan pitäminen. Ensimmäisen erän loppu ja toisen erän alku – toisin sanoen pelin puoliväli – oli Alavuden hallintaa, mutta alku ja loppu olivat enemmän Remixin.

Kun vietimme laatuaikaa joukkueen kesken syömällä kevyesti (tai hieman raskaammin xD), pelit pyörivät täyttä päätä. Ehkä ensimmäinen todellinen yllätys oli PaPo:n ja SPV:n välinen peli, joka päättyi SPV:lle 1-0. Hyvin tankattuamme ja joukkueen junnujen (ja hieman muidenkin) saatua leikkiä asettui vastaamme seuraavaksi jo jatkopaikan varmistanut Blue Foxin B-tytöt. Pelaaja- ja valmennusrintamalla tapahtui tietenkin tässäkin välissä.
Picture
                                                                                      Lapsi on terve leikkiessään :)

Pohjanmaan lohkon B-tyttöjen sarjan kuluvalla kaudella voittanut Blue Fox oli alusta asti hieman parempi. Ensimmäisen maalin Blue Fox sai aikaan noin ensimmäisen erän puolessa välissä. Taisteltiin, mutta se ei riittänyt. Noin minuutti ennen ensimmäisen erän loppua Blue Fox siirtyi johtoon 2-0.

Peli eteni pitkään lukemissa 2-0. Noin viisi minuuttia ennen pelin päättymistä Blue Foxin pelaaja harhautteli taitavasti itsensä läpi Alavuden pakkien välistä ja iski pallon ohi vastaan tulleen Minnan. Peli oikeastaan ratkesi tähän maaliin, joka tuli vielä tärkeään paikkaan. Alavus ei kuitenkaan luovuttanut ja Anniina-Irene-Anita -trio toimi jälleen, kun peliä oli jäljellä puolisentoista minuuttia. Irene syötti ja Anita iski pallon maaliin ja Anniina teki vielä täydellisen liikkuvan maskin. Tämä oli pelin viimeinen maali ja Blue Fox siis nappasi alkusarjasta täyden pistepotin voittamalla meidät 3-1.
Picture
                                                      Blue Fox -pelissä nähtiin hieman huolestuneita ilmeitä.

Tämän pelin valmennussekoiluista (ainakin allekirjoittaneen osalta) huolimatta osa pelaajista pelasi hyvän pelin. Jenni yritti loppuun asti, Anniinan vedot eivät menneet yli maalin (ainakaan monet ;D), Tiinalta nähtiin hyvää syöttöpeliä ja Anitakin pelasi hienosti. Mutta hyökkääjille tulee täältä myös hieman kritiikkiä. Sieltä ylhäältäkin täytyy tulla alas puolustamaan ja hieman nopeampaa, mitä tässä pelissä nähtiin. Myös laukaukset suuntautuivat liikaa ohi maalin. Laitahyökkäjät osasivat paikata sentteriä hyvin, mistä ehdottomasti plussaa. Hyökkäyksiinlähtöjä ei osattu eikä sinne ylös sitten päästykään. Ja oman maalin edustalta ne pallot pitäisi saada pois. Pelistä opittiin kaikenlaista, joten hyvä harjoitus tulevaa varten kuitenkin.

SC Alavuden päivän viimeinen peli oli PSB Lapuaa vastaan. Joukkue koostuu erittäin suurilta osin B-tyttöikäisistä pelaajista, vaikka naisten sarjassa tässä turnauksessa pelasikin. Lapua iski ensimmäisen maalinsa viiden ja puolen minuutin pelin jälkeen. Vaikka 2-1-ylivoimahyökkäyksiä ja niiden puolustamista harjoitellaan lähes jokaisissa harjoituksissa, eivät nämä harjoitukset varmaan edelleenkään ole turhia ;)
Picture
  Lapuan iskettyä ottelun avausmaalin meiltä ei oikein onnistunut mikään. Ottelu oli juuri tästä syystä erittäin turhauttava. Vaikka mitä yritettiin, ei onnistunut. Puolustaminen onnistui kuitenkin kohtuullisesti, eivätkä lapualaiset päässeet laidan puolelta juuri ohitse. Joka tapauksessa peli oli tasainen, joten ensi kaudella nähdään mitä tapahtuu silloin, kun Alavus pelaa omalla tasollaan. Ehkä pelin pilasi ne mun ja etenkin Minnan sukat. Tai oikeastaan niiden oikeiden puuttuminen xP. Ottelu hävittiin Lapualle lukemin 0-1.

Hävittyämme Lapualle ratkesi se, että molempien lohkojen jatkoon pääsijät varmistuvat vasta molempien lohkojen viimeisissä peleissä. A-lohkossa SBT Papon ja Vaasan välinen ottelu päättyi Papon valmentajan taktikoimiin lukemiin 3-3. Näin Vaasa voitti lohkon, Papo oli kakkonen, GrIFK kolmas ja turnauksen isäntäjoukkue SPV jätettiin tylysti viimeiseksi. Alkusarjan viimeisessä ottelussa Remix johti 1-0 Lapuaa vastaan. Tällä tuloksella sekä SC Alavus, Remix että Lapua olisivat olleet tasapisteissä, mutta ottelu ei päättynyt näihin lukemiin, vaan Lapua voitti lopulta 3-1. Näin Blue Fox voitti lohkon, Lapua oli toinen, Alavus kolmas ja Remix neljäs.

2. pelipäivä

Meni ilta pitkäksi tai ei, niin sunnuntai-aamuna oltiin virkeinä Areenalla. Pelattiin siis ottelu viidennestä sijasta. Vastassa Grankulla IFK:n B-tytöt Kauniaisista. Meillä oli erittäin hyvä pelistrategia, suunnitelmana oli nimittäin voittaa peli.

Peli ei alkanut aivan suunnitellusti. GrIFK meni 1-0-johtoon parin minuutin pelin jälkeen. Nämä lukemat eivät kauaa ehtineet taululla olla. Irene voitti aloituksen, Satu laittoi pallon laitaan Anniinalle, joka laittoi takaisin Irenelle. Irene laittoi pallon nopeasti toiseen laitaan Anitalle, joka veti suoraan syötöstä ihan takayläkulmaan. Aikas hieno maali. GrIFK ehti juhlia avausmaaliaan siis vain noin puolisen minuuttia, Alavus tasoihin 1-1.

Seuraavaa maalia saatiin odottaa kymmenisen minuuttia. Noin minuutti ennen ensimmäisen erän loppua pallo tippui korkealta meidän maalin eteen. Taisi molemmista joukkueista kolme pelaajaa yrittää osua palloon. Tällä kertaa siihen osui GrIFK:n pelaaja, joka iski lukemiksi 2-1. Näistä lukemista siirryttiin myös erätauolle.
Picture
                                                                                   Minna poimii pallon hyppysiinsä.

Pelikello kävi koko ajan, joten jotain oli tehtävä. Yksi ratkaisun avain oli toisen erän puolessa välissä tehty Irenen taktinen siirto: Irene ja Sannamari vaihtaisivat paikkoja. Mutta mitäs sitten tapahtuikaan... Ensimmäinen vaihto uusilla pelipaikoilla ja pallo löytyi Alavuden maalista, lukemat 3-1 GrIFK:lle ja aikaa jäljellä kuusi ja puoli minuuttia. Ratkaisevan tuntuinen maali? Ehei ;D.

Anniina päätti väläyttää vetoaan myös eteläsuomalaisille. Anniina kuljetti laitaa pitkin noin 20 metriä ja veti maalin. Tärkeä kavennusmaali viisi minuuttia ennen pelin loppua. Tähän ei kannattanut lopettaa. Pallo alkoi pyöriä GrIFK:n päädyssä ja edellisestä maalista ei kulunut minuuttiakaan, kun Alavus tasoitti. Sentteriksi vaihdettu Sannamari veti pallon takakulmaan. Nelisen minuuttia aikaa ja peli 3-3.
Picture
                                                  Anniina sai vastustajankin tanssiin mukaan toisin kuin Tarja.

Pelin viimeisellä minuutilla Alavus hallitsi peliä. Kolme ämmää halusivat ratkaista pelin. Ja minkäs sille sitten voi. Anita syötti pallon kulmaan Sannamarille, joka sai pallon toisella yrityksellä ohi pakin maalin edessä yksin odottavalle Anniinalle. Anniina ei tällaisista paikoista kyllä usein erehdy. Peliaikaa jäljellä noin puoli minuuttia ja Alavus johtoon 4-3. GrIFK otti aikalisän, ja tällä kertaa kello pysäytettiin. Aika ei kuitenkaan Grankullalle riittänyt ja Alavus otti viidennen sijan 4-3-voitolla. Anniina ei vissiin halunnut vetää rankkaria ;)

Pelistä kuuluu kiitos myös monelle "näkymättömälle" pelaajalle, esimerkiksi Jossulla oli erittäin tärkeitä peittoja läpi ottelun. Joukkueen yhteishenki ja etenkin tahto oli jotain uskomatonta. Hienoa kuulua tähän joukkueeseen.
Picture
                                              Anniina iski voittomaalin sijoitusottelussa tärkeään paikkaan.