SC Alavus naiset

Kuvioita oli hiottu hiomistaan ja kaikki oli valmiina. Kauden avausturnauksessa SC Alavus kohtasi paikallisvastustaja PaSu:n sekä osalle pelaajista hyvinkin tutun Nurmon Jymyn. Nyt nähtäisiin, onko kesäharjoittelu tuottanut tulosta. Onko joukkueen ilme muuttunut? Ja ovatko kuviot piirtyneet mieliin niin, että niitä osataan käyttää pohtimatta myös pelissä? Näihin kysymyksiin voit ehkä löytää vastauksen seuraavasta.

Ensimmäiseen peliin. Vastassa kaikille tuttu joukkue, Pallosuharit. Hieman uudistuneena, mutta niinhän Alavuskin. Ehkä molempienkin joukkueiden yksi päätavoite, voittaa juuri tämä peli. Ja alussa se näkyi puolin ja toisin, pientä hätäilyä oli ilmassa.

Ensimmäisen erän puolessa välissä Alavudella oli yksi loistava vaihto, mutta ei maalia. Pian sen jälkeen Pirjo sai jäähyn kädellä (käsivarrella) pelaamisesta. PaSu sai ylivoimalla kyllä vetoja, mutta ei Minnalle asti. Anniinalta sen sijaan nähti alivoimalla yksi loistoveto, mutta Henna torjui nipin napin.
Toisen erän alku oli Alavuden hallintaa. Sitten PaSu alkoi päästä peliin mukaan ja hallinta alkoi siirtyä töysäläisille... kunnes Anita iski maalin. Anniina sai ensin yrittää pari kertaa, mutta Henna torjui ja pallo ajautui kulmaan. PaSu:n pakki haki sen sieltä ja syötti toiselle pakille. Ja Anniina karvasi. Loistokarvaus tuotti tulosta PaSu:n maalin takana, kun PaSu yritti taas pakki-pakki-syöttöä. Anniinan rystysyöttö laidan kautta Anitalle, joka sai siirtää pallon käytännössä tyhjään maaliin. Alavus johtoon 1-0 ajassa 22.11 eli lähestulkoon pelin puolivälissä.
Seuraava tilastomerkintä saatiin minuutti ennen toisen erän loppua. Allekirjoittanut päätti moikata laitoja, sillä tänään niitä ei vielä ollutkaan päässyt suoristamaan. Tilanteesta tuomittiin Päiville jäähy vaarallisesta pelistä ja Alavus sai yrittää lisätä johtoa ylivoimalla.

Ylivoimassa sekoiltiin jälleen kerran, mutta ei se niin huonoa sitten ollutkaan, miltä pelissä tuntui. Pallo pyöri hyvin. Joka tapauksessa ylivoiman katkeaminen erätauolle hyödytti enemmän PaSu:a kuin Alavutta. Kaikesta huolimatta PaSu on hyvä alivoimajoukkue, ja varsinkin Leenan ulottuvuudesta on paljon apua muutenkin kuin alivoimalla.

Kolmannessa erässä tuntui, että molemmat joukkueet välttivät turhia riskejä ja pelasivat varmasti ja katsojien mielestä varmasti tylsästi. Kolmas erä oli jonkinlaista PaSu:n hallintaa, Minnalle kertyi torjuntoja paljon. Maaleja kolmannessa erässä ei kuitenkaan nähty, ja niinpä Alavus otti kaksi pistettä tästä ottelusta.

Peli oli tasainen. Vielä on kaksi PaSu-peliä jäljellä. Tai pasulaisten kannalta – vielä on kaksi mahdollisuutta voittaa Alavus. ;)

Positiivista pelissä oli ainakin vaihdot, niissä sekoiltiin normaalia vähemmän x). Ei liene kellekään epäselvää, kuka vei ottelun tähdet.

Joukkueen äänestämät tähtipelaajat:
*** Minna
** Anita
* Jossu

Toiseen peliin NJ:tä vastaan lähdettiin samalla rosterilla, kolmella hyökkäysketjulla ja kahdella pakkiparilla. Ensimmäisestä erästä ei ole kerrassaan mitään sanottavaa. Olihan siinä tilanteita puolin ja toisin, mutta kun pasulaisetkin tarkkailivat, niin oltiin vähän jäissä... tai häissä.
Toisessa erässä alkoi tapahtua. Erää oli pelattu puolitoista minuuttia, kun Jymy sai jäähyn ilman mailaa pelaamisesta. Ylivoimalla jopa Irene sai vetoja, vaikka oli hyvin tarkasti pidetty. Muille olisi pitänyt aueta maalipaikka, mutta maali jäi tälläkin kertaa syntymättä. Ja mitäs sitten kävikään... Jäähy loppui, ja Jymy teki maalin. Tästä maalista ainakaan osa yv-kentän pelaajista ei toipunut kunnolla pelin aikana. Vaihtopenkillä maalista kyllä keskusteltiin.

Ja eipä mennyt montaakaan minuuttia, kun Jymy vyörytti Alavuden maalilla jälleen. Laukaus taisi osua Even olkapäähän ja ponnahti siitä maalin päälle – suoraan takarautaan (ei tietenkään yli, eikä jäänyt maalin katolle, pitihän se arvata :]). Siitä pallo siis ponnahti maalin eteen, ja olisi mahdollisesti mennyt joka tapauksessa maaliin. Mutta sitä ei jymyläiset jääneet odottamaan. Ilmeisesti Jymyn lyhin pelaaja muisteli, miten sitä pesäpalloa pelattiinkaan.
Jymyn toinen maali. Valitettavasti kuva on ylhäältäpäin, eikä näin auta niitä, jotka eivät tilannetta nähneet. Paikalla olleille kuitenkin muistutuksena :P

Alavus kavensi tilanteeksi 2-1 ajassa 26.31. Pirjo nousi loistavasti keskialueen yli ja syötti hienon poikkarin Anniinalle. Anniinan "normaali" veto upposi maaliin melko kaukaa.

Kolmanteen erään Alavus kokeili taas taktisia kykyjään ja tiivisti peluutusta kahteen kenttään. Asianosaiset tietävät, mitä mieltä kukin tästä oli. Minuutti kulunut kolmatta erää – Nurmo 3-1-johtoon. Neljä Alavuden pelaajaa yritti peittää vetoa. Tällä kertaa osattiin peittää lähinnä Minnan näkyvyys. Ehkä seuraavalla kerralla joku yrittää peittää sitä nopeaa, mutta hivenen pienempää asiaa.

Koska vaihtopenkillä innostuttiin höpisemään, ei aikalisää tajuttu ottaa missään vaiheessa. Enkä tiedä sen hyödystäkään – toisella puolella kun Jymyn naiset olivat saaneet Lapuan "Aina myöhässä -miehen" vaihtopenkilleen.

Henkilökohtainen mielipiteeni on, että kolmas erä oli Alavuden hallintaa. Minnalle kertyi erässä vain kaksi torjuntaa, kyn Jymyn vahdille Ellulle niitä kertyi toistakymmentä, ja muutaman kerran maalivahdin parhaat kaveritkin pelastivat takaiskulta. Joka tapauksessa palloa ei aivan saatu Jymyn verkkoon. Johtuiko sitten siitä, että meillä on niin surkeat laukaukset vai kenties jostain aivan muusta? Sitä voi jokainen pohtia itsekseen. NJ vei kuitenkin pisteet lukemin 3-1.
Ottelun tähdet:
*** Anniina
** Ire
* Eve, Pirjo

- entistäkin hitaampi hl

P.S. Toisen lohkon peleissä pienoinen yllätys oli Remixin tappio.
Ansku
12/10/2011 03:57:02 am

Alavus on selvästi vaisuuntunut :( Sen näkee ainakin näistä:
1. tekstistä, kun pelistä ei vaan keksi kauheen mielenkiintosta kerrottavaa
2. muista joukkueista, kukaan ei enää kommentoi mitään, joten miks niistä pitäis kirjottaakaan mitään radikaalia!
3. meidän niin surkeista vedoista

Mutta ei se mitään! Meidän Tiimimme ei lannistu koskaan! "Vielä me noustaan!" ;) P.S. Ja opetellaan vetämään.

Reply
Sivullinen
12/10/2011 06:06:21 pm

Ikävä kyllä pelistä Nurmon Jymyä kohtaan täytyy sanoa sen verran, että tähän asti Nurmon Jymyn vahvuus (viime kautena) on nimenomaan ollut puolustuspeli ja maalivahti. Siitä kertoo edellisen kauden sisäänpäästettyjen maalien määrä. Tosin nyt näyttää tuo hyökkäyspuolikin pelaavan mukavasti :) Mutta hauskaa arviota pelistä :) Näitä on kiva lukea.

Reply
Rami / KauWi
14/10/2011 06:19:04 pm

en tiedä oliko Remixin tappio mitenkään yllätys. SC Kokkola on hieman eri joukkue kuin viime kaudella. Taistelee ihan varmasti nousupaikoista siinä missä muutkin. Myös Vaasan porukka oli vahvistunut ja nostanut profiiliaan.

Taso on siis noussut ainakin tässä lohkossa. Hyvä näin, niin saadaan hyviä vääntöjä :)

Reply
!
15/10/2011 12:27:01 am

Minunkaan mielestä SC Kokkolan voitto ei ollut ollenkaan yllätys. Kokkola on kasannut kovan joukkueen tälle kaudelle, täynnä 2.div pelaajia. Saattaa hyvinkin olla suora nousija. Kannattaa tulla katsomaan toisen lohkon pelejä joku kerta ja itse toteamaan asia, ettei tule kirjoiteltua täällä ihan puuta heinää! :)

Reply
Numero 33
15/10/2011 12:50:20 am

Itse voin ainakin myöntää, että muutaman joukkueen kokoonpano tuli todella yllätyksenä. Esim. Saracozaa epäilin todella paljon paremmaksi, millaisena se esiintyi ekassa turnauksessa. Ja ehkäpä Kokkoloita epäilin samantyylisiksi kuin viime vuonna (eli ei ihan sarjakärkeä). Se on hyvä, että pidetään toisten joukkuitten puolia ja että tulee lisää infoa meille :). Varsinkin HL varmasti kumartaa ja kiittää, kun kerrotte mielipiteitä/lisäinfoa toisesta lohkosta. Sitten on varmasti helpompi kirjoittaa jotain siitäkin lohkosta. Mitä tuohon toisen lohkon pelien katsomiseen tulee, niin tultais varmasti tosi mielellään, mutta harmiksemme, meillä on tosi moni turnaus päällekkäin :( joten vähän hankalaa.. Mutta saattaapi olla, että joitain alavutelaisia löytyy muistiinpanovehkeitten kanssa joskus teiänkin peleistä! ;D P.S. Kauden lohkopaikkoja ei todellakaan oo vielä jaettu! Mitä vaan voi tapahtua muun muassa Kokkoloittenkin joukkeille! ;>

Reply
.
20/10/2011 07:02:39 am

Remixin ja kokkolan pelistä sen verran, että peli oli koko ajan tasaista ja ei kokkolan niin ylivoimainen ollut, mitä monet tässä ovat sanoneet. Ihan voitettavissa oleva joukkue ja varmasti tasaisia kamppailuja tullaan näkemaan kokkolan ja muiden lohkon joukkueiden kanssa.