SC Alavus naiset

Botniahallissa pelatussa turnauksessa Alavus voitti kauden ensimmäisessä keskinäisessä kohtaamisessa Kauhajoen 4-3 ja hävisi Isonkyrön Remixille 4-1. Kokonaisuutena päivään voi olla ihan tyytyväinen, vaikka heikkoja hetkiä mahtuikin mukaan muutama.

Melko ärsyttävää kyllä, että kaikki vastustajat on kohdattu vasta nyt ja osa siis jo kaksi kertaa. Mutta tällainen sarjaohjelma tällä kaudella. SC Alavus-SB Kauhajoki -ottelu alkoi tunnustelevasti ja samalla räväkästi. (Onko se mahdollista?) Ottelun ensimmäisen maalin iski Anita ajassa 2.31 katkottuaan Kauhajoen syötön. Hieno kääntöharhautus ja pallo löytyi Kauhajoen maalista. Tähän upeaan yksilösuoritukseen ei syöttäjää.

Kauhajoki tasoitti pelin ajassa 3.48. Taisi olla ensimmäinen veto kohti Alavuden maalia. Kauhajoella oli läpi ottelun aina joku maalilla ripareissa ja ohjaamassa. Tämäkin maali syntyi hienon maskin seurauksena. Vaatii rohkeutta kumartua pallon tieltä, kuka tahansa nyt osaa väistää (jos ehtii ;D). Siispä maskipelaajan hieno kumarrus ja veto ylänurkkaan.

Kauhajoki meni johtoon ajassa 6.13. Kauhajoen vapari puolesta kentästä. Pieni siirto ja veto kohti maalia. Taisi osua alavutelaisen mailaan ja lopulta pomppi Minnan suojusten yli maaliin. Tilanne Kauhajoelle 2-1.
Picture
Mia oli tuulennopea ja kuvan jälkitilanteessa Alavus sai 2-1-hyökkäyksen. Tällä kertaa Mian veto hieman ohi maalin. Kuva: Juha Pynttäri

Alavus tasoitti ottelun ajassa 7.58. Rohkeasti läpi ottelun pelannut Tiina syötti Anniinalle keskelle ja Anniina veti kovaa ja tarkasti ohi Kauhajoen maalivahdin. Sitten olikin maalin jälkeinen vaihto. Eli tasoitusta ei päästy kauaa juhlimaan. Kauhajoki vain toimitti pallon maalille. Minna oli kyllä mukana ja sai jalkansa eteen, mutta ei aivan ehtinyt saada palloa käteen ennen kuin Kauhajoen pelaaja löi sen maaliin ja Kauhajoki siirtyi 3-2-johtoon ajassa 8.17.

Enempää maaleja ei tässä erässä sentään nähty. Hassua, miten voikin tulla noin paljon maaleja, vaikka peli pyöri eniten keskialueella ja kulmissa eikä kumpikaan joukkue edes juuri laukonut. No, joskus näin. Ensimmäisessä erässä alavutelaiset saivat pidettyä hyvin Kauhajoen ykköskentän kurissa ja toiseen erään lähdettäessä Kauhajoki tekikin taktisen muutoksen ja aloitti kakkoskentällään.

Toisen erän puolessa välissä sattui jokin nukahdusvaihe ja Kauhajoki pyöritti peliä täysin Alavuden päädyssä. Jotenkin Alavus kuitenkin selvisi siitä ilman takaiskua ja seuraavan maalin teki kuin tekikin Alavuden joukkue. Anniina leikkasi pallon kanssa keskelle ja veti pallon Kauhajoen maaliin. Syöttäjänä toimi Johanna, joka sai samalla (ansaitusti) kauden pistetilinsä auki. Maali syntyi ajassa 27.17. Kahden erän jälkeen tilanne siis tiukka 3-3.

Kolmannen erän puolessa välissä SC Alavus antoi Kauhajoelle mahdollisuuden, kun Mia otti jäähyn mailarikkeestä. Yhden laukauksen Minna torjui kypärällä, mutta muuten Kauhajoki sekoili kyllä itse oman yv:nsä. Viisi minuuttia ennen pelin loppua Alavus sai lähivaparin ja tällä kertaa Sannamari sai syöttöpisteen, kun Anniina täydensi hattutemppunsa upealla vedolla aivan yläkulmaan. Näin Alavus siirtyi 4-3-johtoon. Samassa ajassa 39.59 Kauhajoki otti myös aikalisän. Kauhajoki sai vielä viimeisellä minuutilla yrittää tasoitusta vähän liiankin kauan. Ehkä pelin toimitsijatkin olivat niin jännityksen vallassa, että unohtivat panna kellon välillä käyntiin. Pelin lopussa ainakin Nooralla ja Anniinalla ja taisi parilla muullakin olla tilaisuus laittaa pallo tyhjään maaliin, mutta tällä kertaa ei onnistunut. Voitto siis lopputuloksella 4-3.

Oli muuten erittäin vaikea arvata kenet palkitaan. Olisiko ollut se hattutempun tekijä?

Tähdet:
 *** Tiina
** Anniina
* Johanna

Ehkä Kauhajoki-voitto olikin yhdestä pelaajasta kiinni. Yleensä näköjään se joukkue on voittanut, kummalla on ollut enemmän pelaajia mukana. Näin nytkin. Meillä kun oli 13 pelaajaa ja Kauhajoella vain 12.

Pelihän oli muuten kauden ensimmäinen tiukka voitto. Eli aiemminhan on käynyt niin, että on joko voitettu reilusti, pelattu tasan tai hävitty niukasti, yleensä yhdellä maalilla. Kun tarpeeksi jaksaa yrittää, niin ehkä se onni vielä jossain vaiheessa vaihtuu joltain joukkueelta toiselle. Tässä voitossa ei ollut kyse onnesta eikä tuurista, vaikka miten päin ottelua katsoisi. Tuuri-asia koskee myös Remix-peliä, jossa meillä oli käsittämättömän huonoa tuuria – jälleen kerran.

En halua mitenkään aliarvostaa Kauhajoki-voittoa, mutta ero Remix-peliin oli suuri. Remix tulee ylhäältä päälle, siis täysin ylhäältä. No, kai ne jaksaakin kun niillä oli varmaan yli 20 pelaajaa mukana. Kaiken lisäksi Remix työnsi vapaalla kädellä aina, kun tuomarin silmä vältti. No, samaa tekee Kokkola. Seli seli, mutta minä en kyllä tälläkään kertaa voi kehua päivän tuomareita, vaikka on kauden aikana ehkä huonompiakin nähty.

Remixin ensimmäinen maali syntyi ajassa 4.59. Alavutelaisten mielestä SC:n pelaaja syötti maalin, mutta Remixin pelaajat olivat ilmeisesti toista mieltä, kun syöttöpisteen ottivat. Seuraavassa vaihdossa eli puolen minuutin päästä ensimmäisestä maalista Remix iski toistamiseen. Laukaus puolesta kentästä ja pallo muutti taas käsittämättömästi suuntaa Alavuden pelaajan mailasta ja pomppasi omaan maaliin. Jes, hyvä alku, Remix johtaa reilun viiden minuutin pelin jälkeen jo 2-0.

Ajassa 13.54 Tarja kavensi maalin edestä Anniinan syötöstä lukemiksi 2-1. Tämän maalin jälkeen Remix otti jäähyn, mutta Anniinan vedot yv:llä menivät hieman ohi.

Ensimmäisessä erässä hyvää oli maalin lisäksi ainoastaan se, että Kurikka ei kyllä voinut saada Alavuden pelistä mitään irti tulevaa turnausta ajatellen. Ehkä he siis tajusivat keskittyä Remixin peliin. Viimeksi nämä joukkueet pelasivat tasan toisiaan vastaan, mutta ehkä toinen peli tuo ratkaisun siihen, kumpi on tällä kaudella parempi.
Picture
Päivän alavutelaisten maalien tekijät Anita, Anniina ja Tarja. Kuva: Juha Pynttäri

Toiseen erään saatiin jatkaa ylivoimaa vielä noin minuutti, mutta ylärimalaukauksen jälkeen yksi sähläri kaatui ja loppu yv:stä kaatui samalla. Ja sitten ajassa 16.52 Remix teki kolmannen maalinsa. Ja yllätys yllätys pallo muutti suuntaa tällä kertaa Alavuden pelaajan jalasta. Toistanko hieman itseäni? Mielestäni tämä alkaa kuulostaa jo vähän uskomattomalta. Tämä on tietenkin henkilökohtainen mielipide. Ja jos joku ei usko kirjoitustani, niin pyytäköön nauhoja lainaksi. Kuva ei valehtele.

Alavus oli täysin hukassa nämä kaksi erää, vaikka Remixin maalit tulivatkin hieman oudosti. Remix hallitsi kuitenkin palloa lähes koko ajan. Syytän paljolti itseäni siitä, että peli ei lähtenyt rullaamaan missään vaiheessa. Mielestäni en kylläkään pelannut huonosti. Mutta roolitus, roolitus. Edelleen. Jos ei hoida tehtäväänsä, niin siitä kärsii koko joukkue. Okei, ehkä koko tappio ei ollut syytäni (vaan Jaskan xD). Mutta kokemattomuus näkyy etenkin tiukoissa paikoissa. Silloin, kun pitäisi oikeasti tehdä jotain.

Remixin neljäs maali oli ottelun hienoin. Remixin pelaaja pääsi purjehtimaan hyökkäyspään kulmasta maalisektorille ja veti pallon etukulmasta sisään. Sopivasti vielä Alavuden pelaajia maskissa Minnalle. Mutta tämä oli sentään kunnollinen maali ja ainut, jossa Alavuden puolustus nukkui.

Kolmas erä oli silti mielestäni Alavuden paras erä tässä pelissä. Remixin maalivahti vain pelasi (taas) huippupelin. Ja Alavus otti aikalisän ajassa 11.13 pöytäkirjan mukaan. Epäilen, että se oli oikeasti 41.13. Mutta eipä sillä kauheasti väliä. Eikä sillä, että Alavuden toimihenkilö oli näkymätön ja Remixin taas olivat nimettömiä. Niin, ja Remix ei muuten saanut kiertovedoista maaleja. Eikä myöskään nopeutensa ansiosta. Vaikka nopeita he ovat. Jos laskisi kaikkien lohkon joukkueiden kaikkien pelaajien keskinopeudet, niin epäilisin, että Remixin joukkue olisi kaikista nopein keskinopeudeltaan. Joukkueessa ei yksinkertaisesti ole hitaita pelaajia. Ja täytyy rehellisesti myöntää, että olette te taitaviakin. Tulette varmasti vielä pärjäämään, vaikka minun kristallipalloni eivät aina olisikaan teidän puolellanne ;D

Remix-pelin parhaana palkittiin Johanna.

Tähdet:
*** Heli
** Tarja
* Iina

Muuta sekalaista:

- Katsomosta käsin katsottuna HiPa:lla meni huonosti. Peli oli aivan sekaisin. Kyllähän se pallo pyöri, mutta paikosta pitäisi laittaa sisään vähän paremmalla prosentilla. Vai johtuiko kaikki vain siitä Nibacos-pelistä?

- Mielenkiinnolla kuulin, että Alavuden miesjoukkue on “näkymätön”, eikä siitä ole juuri minkäänlaista kuvaa edes lohkon muilla joukkueilla. Naisjoukkue taas...
Olen luultavasti saanut jo kaikkien joukkueiden hiuspannat ja hikinauhat kiristymään. Mutta ei se mitään, jos oma joukkue kestää ;DD (joukkueen vaihto taitaa kuitenkin olla aika mahdoton ajatus?)

- Onnittelut PaSu! Haluan onnitella sekä siitä, että pysytte muoti-ilmiöissä jälkijunassa sekä tietenkin siitä, että melkein peittositte HiPa:n, joka on mielestäni lohkon paras joukkue.

- Perjantaina kuulette, mitä turnauksessa oikeasti tapahtui. Tämähän siis oli vain yleinen tiedotusjuttu, joka ei kertonut mitään meidän peleistä. Oikeat asiat siis perjantaina oikeille ihmisille ;D

2/2/2011 09:50:31 pm

Meidän joukkueen hiuspannat mahtuu vielä päähän, joten kirjoitelkaahan lisää vaan - näitä on mukava lueskella ;)

Reply
ooNa
2/2/2011 11:11:50 pm

"Kun tarpeeksi jaksaa yrittää, niin ehkä se onni vielä jossain vaiheessa vaihtuu joltain joukkueelta toiselle." Hoh hoijaa.

Reply
Mistähän
3/2/2011 12:13:48 pm

muoti-ilmiöstä se Pasu nyt on pysynyt jälkijunassa???

Reply
Sepittelijä
3/2/2011 02:11:21 pm

Valitettavasti samasta kuin SC:kin eli nimienhuutelemisesta :) Mutta olkaa huoleti, muuten olette muodissa meitä aikas paljon edellä ;)

Reply
#50
3/2/2011 03:12:12 pm

Ei kiristä panta ei, ja jos kiristääkin niin se kuitataan sitten pelikentällä:)

Reply
hih
3/2/2011 07:06:30 pm

Voihan sitä tietysti lohdutella itseään että muut joukkueet voittavat aina tuurilla.... :D

Reply
...
3/2/2011 10:08:52 pm

Reply
Jenni
4/2/2011 01:08:44 am

Uskomatonta, kuinka tämän sarjan joukkueet pelaavat näin hienosti ristiin ja rastiin. Alavudelta hieno voitto Kauhajoesta, jonka osa rivistöstä taisi olla enemmän tai vähemmän pois ruodusta. Joukkuehenki... ;) Ja ei puhuta Tuurista ja salibandysta samana päivänä ;)

Reply
:)
4/2/2011 06:54:25 am

Tuli tässä mieleen, että ovela pelaaja voi tahallaan käyttää vastustajan kroppaa tai esim. kenkää apuna maalinteossa :P Aina ei välttämättä ole siis kyse omasta huonosta tuurista ;)

Reply
Suoraan kirjasta
5/2/2011 04:40:55 am

"Toimittajien tyyliä voi kauhistella ja pitää julkisuuden kohteeksi joutuneiden kannalta kohtuuttomana. Myös tiedotusvälineidein seuraajilla on vastuu: lukemalla ja/tai kommentoimalla sensaatiojuttuja ihmiset tukevat niitä ja niiden edustamaa tapaa hyötyä muiden onnettomuuksista ja epäonnistumisista." -> Joten pidän näistä kommenteista ja jutuista :) Toisten mielipiteitä on aina kiva kuulla.

Reply
mää vaan
5/2/2011 08:34:53 pm

Jos tässä sarjassa jaettaisiin fair play -palkinto jollekin joukkueelle niin tietäisipä ainakin, mikä joukkue sitä EI ainakaan saisi..

Reply
Reilu peli
5/2/2011 10:02:57 pm

Fair play sääntö on, mutta mä vähän luulen että kaikki pelaajat ei tiiä sitä. Niin ja jos toi palkinto jaettais niin kyllä se tiedetään mikä joukkue sitä ei saisi, jos katsotaan pelityyliä.. eikä sitä tiiä, saattaahan kirjoittaja sen vaikka jakaakin sarjan loputtua ;)

8/2/2011 09:25:39 pm

En tiedä kenelle toi edellinen kommentti on suunnattu, mut jos ois mulle, nii mä voisin sanoo: "Elämä kallis, DNA halpa." (Meneeköhän se ees noin? No ei sillä väliä;D) Ja mä vähän luulen että ees mulla ei oo rahkeita nousta kuolleista :/! (Vaikka en kyllä tunne itteeni kuolleeksi, muttaa..)

Reply
Ei palio pallonhallintaprosentit kiinnosta
9/2/2011 06:21:53 pm

"PaSulla oli HiPaa vastaan käsittämättömän huono tuuri. Heille olisi suonut voiton tuosta matsista. Jos nyt tuurista ja salibandystä pitää samana päivänä puhua."

Reply
Hippa
9/2/2011 07:07:39 pm

"Juu Pasulla oli tosi huonoo tsägää kun se vei koko peliä mielin määrin ja HiPa sai sitte siitä yhestä ainoasta paikastaan (jonka se sai pari sekuntia ennen loppua) pallon sisään. Ihan käsittämätöntä vääryyttä!"

Pelihän kestää 45min eli loppuun asti pitää pelata.

Reply
...
9/2/2011 07:12:40 pm

Pidan Hipaa erittäin hyvänä ja pallollisesti taitavana joukkueena. Mustasaaressa HiPan peli ei ollut hyvää. PaSu pelasi tuon pelin hyvin. Mutta ristiinhän nämä menee. Itse henk.koht en kannata mitenkään kumpaakaan näistä joukkueista. Tuo vaan tuli mieleen peliä katsoessa - pyydän anteeksi jos joku Hipalainen tuosta kiskaisi herneen kärsäänsä ;)

Reply
Mia
13/2/2011 04:23:11 am

Juu, tulipa tuossa turnauksessa huomattua, että reilulla pelillä ei voi kaikkia vastaan pelata. Jotta sitä saa, mitä tilaa ;D

Reply
Hipan kapteeni #57
13/2/2011 11:51:55 pm

Tuurillahan ne valtamerilaivatki seilaa :)Sarjataulukkuaki ku kahtoo nii meillähän on ollu vallanmainio tuuri koko kauen ;)

Reply
HiPa #52
14/2/2011 12:33:20 am

No ei me vedetä hernareita nenään, saa kritisoida. :D Mutta oon kyllä samaa mieltä siitä, ettei me välttämättä huonosti pelattu vaan PaSu pelas tosi hyvin. No joo, kuka näitä muistaa!

Reply
Alavus #33
14/2/2011 02:47:05 am

Kyllä se tuuri on mukana ihan joka urheilulajis, mutta harvoin kuitenkaan pelkästään tuurilla voitetaan! (Paitsi sillon ku vastustaja voittaa meiät:D) Okei, ei meillä aina huonoo tuuria oo, me vaan sijoitutaan sopivasti siihen väliin että osataan ohjata vastustajan vedot meiän maaliin, tai sitten syötetään ite vastustajalle maalisyötöt ;D.. Mutta kuten yks R:n pelaaja sanoi: Pitää niitä pisteitä muillekin välillä antaa :D

Reply
hmph
16/2/2011 06:49:14 am

Tässä teille pari aika hyvää asiaa luettavaksi.

Reply
Lainaus ylämainitusta luettavasta
16/2/2011 08:42:13 pm

"Aivan liian usein kuuleekin tappiota seliteltävän ja vastustajien voittoa vähäteltävän. Milloin syy on puuttuneissa ”tähtipelaajissa”, milloin tuomarin ratkaisuissa, milloin kentän koossa tai pinnoitteessa, milloin vastustajien pikavoittoihin tähtäävässä pelitavassa. Ja on näitä juttuja kuullessa ja lukiessa myös tuo hyvä tai huono säkä näyttänyt ratkaisevan kovin monta säbäpeliä tässä valtakunnassa. Miksi on niin vaikea vain myöntää, että juuri siinä ottelussa vastustaja oli se parempi joukkue? Salibandy kun ei ole esimerkiksi taitoluistelun tavoin arvostelulaji, vaan laji jossa paremmuus näkyy lopulta aina tulostaululla."

Reply
hmmm
16/2/2011 10:01:53 pm

Kylläpä ois kaikki urheilujutut tylsiä luettavia, jos pelkät nummerot kerrottaisiin. Mutta makuasia taas, mistä kukin tykkää, saahan sitä tykätä numeroistakin.

Reply
hmph
16/2/2011 10:38:22 pm

Ei oo kyse siitä, että pelkät numerot täytyisi kertoa. On eri asia selvittää ottelun kulkua ja lopputulosta reilusti kuin vastustajaa vähätellen tai omaa tappiota selitellen.

" --Remix työnsi vapaalla kädellä aina, kun tuomarin silmä vältti. No, samaa tekee Kokkola."

sekä kommenteista poimittua:
"PaSulla oli HiPaa vastaan käsittämättömän huono tuuri. Heille olisi suonut voiton tuosta matsista."

Niimpä niin. Milloin häviö on tuomareitten syytä, milloin huonon tuurin..