SC Alavus naiset
 
  Niin se vain tuli sarjan päätösturnauksen vuoro - vihdoinkin? ;) Alavus kohtasi päivän ensimmäisessä pelissä kotijoukkue SB Kauhajoen. Tunnin huilin jälkeen vastaan asettui Kauhavan Wisa. Tiukkoja pelejä tulossa, ennakoin. Mutta myönnän, etten uskonut Kokkolan päästävän ihan 18 maalia päivässä. Enkä sitä, että kukaan muu Alavuden pelaajista ei tunnu pystyvän maalintekoon kuin Anniina.

Kauhajoelle miinusta siitä, että vessa oli liian pimeä. Valitettavasti myöskin kuvauspaikka oli huonoin. Musiikista on eriäviä mielipiteitä, mutta arvosana musiikista juuri siitä syystä hyvä. "Kauhajoen luistinrata" ei ollutkaan niin kauhea. Kai se Alavus pitää edelleen tässäkin pohjia xD

Pitäisköhän tässä pikku hiljaa mennä itse asiaan? Vaikka olen kyllä saanut eri lähteistä tietoa, että pelitapahtumien kuvaus ei ole ollut aivan pelin tasoista, yritän (ja epäonnistun) jälleen kerran muuttaa sanoiksi sen, mitä ei katsomosta näe.

En osaa sanoa mitä tapahtui, mutta Kauhajoki-Alavus -ottelu alkoi todella räväkästi maalien muodossa. Alavus päästi ensimmäisen maalin pelikellon näyttäessä aikaa 1.09. Toinen Kauhajoen maali syntyi ajassa 6.27. Sitten alkoi raivokas takaa-ajo. Anniina kavensi heti seuraavassa vaihdossa ajassa 6.53. Anniina veti pallon kaukaa vastustamattomasti takakulmaan. Tilanne siis seitsemän minuutin pelin jälkeen Kauhajoelle 2-1.
Picture
 Joukkueiden parhaat pistenaiset eivät luovu pallosta ilman taistelua. Kuva: Kimmo Peura

Kauhajoki meni kuitenkin 3-1-johtoon ajassa 11.13. Tekijänä se, joka etukäteen tiedettiin pahaksi laukojaksi eli numero 7. Jostain syystä suurin osa pelaajista ei pystynyt keskittymään siihen, mitä etukäteen puhuttiin, vaan eräs Kauhajoen pelaajista alkoi kerätä yhä enemmän pelaajien huomiota muiden tekijöiden kustannuksella. 3-2-kavennus iskettiin ajassa 14.03 lähivaparista. Tarvitseeko enempää sanoa? ;D Onneksi sentään lähivaparit osataan hyödyntää aika tehokkaasti. Tällä kertaa Anita syötti ja Anniina veti ohi Kauhajoen muurin ja maalivahdin. Näistä numeroista mentiin myös ensimmäiselle erätauolle.

Toisessa erässä peli ehkä hieman rauhoittui - siis maalien osalta. Rauhalliseksi peliä ei kuitenkaan jostain kumman syystä oikein voi kuvailla. Toisessa erässä niin Jennin lonkka kuin Minnan selkäkin nyrjähtivät ikävästi. Ja monelle tuli mailasta niin jalkoihin (joka ei niin harvinaista ole, eikä aina tahallistakaan) kuin käsillekin. Kylmäsprayt ja selkävyöt eivät ainakaan olleet turhaan mukana.
Picture
  Katsojille tiedoksi, että kyse ei ollut filmaamisesta. Tämä ei ole mitään futista, nyt sekoittuivat joillakin kesä- ja talvilajit keskenään. Molemmat on kyllä joukkuepelejä. Kuva: Kimmo Peura

Joka tapauksessa taas meni vähän ohi aiheen. Tällaisesta taitaisi tulla YO-kokeesta A. Mutta kun tuo arvonta on kerran suoritettu, niin nythän voi kirjoittaa mitä sylki suuhun tuo. Eikö se näy? :D

Toinen erä oli siis maaliton. Kolmannessa erässä taisteltiin, mutta kolhuilta ei vältytty. Kolme minuuttia ennen pelin loppua Kauhajoen #8 työnsi Anitaa ikävästi selästä. Päivän ensimmäinen jäähy.

Samassa ajassa eli 42.02 otettiin aikalisä. Ylivoimalla pystytään pitämään palloa niin, että jos vastustaja vedon jälkeen saakin pallon, joutuu se sen purkamaan yleensä heti. Ja harmittaahan se, kun pyöritetään, mutta ei vaan saada palloa maaliin. Alavus käyttää samaa ylivoimakuvioa kuin HiPa (muut joukkueet ei taida käyttää??). HiPa vain osaa käyttää sitä keskipelaajaa, toisin kuin Alavus. Kun saisi hiottua vielä tämän yhden pikkuasian kuntoon, ylivoima toimisi varmasti. Tietenkin voi miettiä, riittääkö taitomme tosiaan samaan kuin HiPa:n? Vastaushan on ehdoton kyllä ;D

Peli päättyi Kauhajoen voittoon lukemin 3-2. Anniina palkittiin parhaana. Jotain ottelussa teki varmaan myös Minna, joka torjui peräti 37 laukausta.

Tähdet:
*** Minna
** Jossu
* AnniinaKauWi:a vastaan kentällisiin tehtiin pieniä muutoksia, jotenkin se varmaan vaikuttikin peliin. Paljon vaikutti myös se, että alavutelaiset olivat niin raihnaisia, väsyneitä ja nälkäisiäkin. Mikä on kun ei taidot riitä? Yritin molemmilla erätauoilla ja myös aikalisien aikana sanoa, että en halua nähdä sellaista peliä enää, mutta puheen teho oli vähän vaihtelevaa. Enkä syytä siitä ketään erityisesti. Ehkä pieni anteeksipyyntö kuitenkin Wisa:lle tästä.

Ei ollut mikään yllätys, että Alavus iski ottelun ensimmäisen maalin. Jenni veti puolesta kentästä hyvän vedon. Saattoi osua KauWi:n pelaajan mailaan (?) ja ainakin jossain vaiheessa Iina myös osui palloon. Jostain syystä maali merkittiin omaksi maaliksi, vaikka Iina ja Jenni siitä kunnian olisivatkin ansainneet.

Jotain ihmeellistä KauWi:n otteluiden alussa on yleensä aina. Joko syy on alkuverryttelyssä tai jossain, mutta kauhavalaiset ovat yleensä aina ensimmäisessä erässä aivan seisovilla jaloilla. Tämä tiedettiin ja tietenkin yritettiin panostaa alkuun. Yhden maalin johto ei kuitenkaan riitä, kun KauWi pääsee vauhtiin. Ensimmäisen erän jälkeen Alavus kuitenkin johti 1-0.

Toisessa erässä KauWi:ltakin nähtiin muutamia turhautumisia, mutta kai he silti luottivat omaan tekemiseensä loppuun asti. Se erottaa esimerkiksi Alavuden ja KauWi:n toisistaan. Kun pelataan omilla vahvuuksilla, kyllä se voitto yleensä tulee.
Picture
  KauWi:n kapteeni #20 iski ottelussa tehot 2+1 ja oli näin erittäin tärkeä pelaaja KauWi:lle. Vire löytyi oikeaan aikaan. Kuva: Petteri Mäkelä

Alavus meni 2-0-johtoon ajassa 18.39. Sannamari syötti ja Anniina kuljetti ja veti maalin. Niin yksinkertaista se on, kun sen osaa. Jotain kummallista kuitenkin tapahtui. Vain 11 sekuntia Alavuden maalin jälkeen KauWi avasi päivän maalitilinsä. Anita voitti aloituksen ja KauWi teki maalin. Jennillä on aika kestävä maila, kun ei mennyt rikki.

Toinen erä päättyi tasan 1-1 ja Alavus siis johti vielä toisen erän jälkeen lukemin 2-1. Mutta koska me osattaisiin pitää se johto?

Kolmannen erän alussa sekavasta tilanteesta tuli Jossulle jäähy kädellä pelaamisesta. Jopa suurin osa Alavuden pelaajista näki, että pallo olisi osunut käteen, mutta ei se vaan osunut. Nämä "kädellä" pelaamisesta tulleet jäähyt ovat vieläpä olleet ne kaksi ainoaa jäähyä, jolloin ollaan päästetty alivoimamaali koko kauden aikana. Tuomarivirheen ei saisi antaa vaikuttaa peliin, mutta näin vain joskus käy.

Joka tapauksessa KauWi:n ylivoima vakuutti ainakin minut. Kunpa olisin vain tiennyt... niinpä, huonosti tehtyä vastustajan pelitavan analyysiä. KauWi:n ylivoimaa vastaan olisi ehdottomasti pitänyt pelata neliö-muodostelmalla. KauWi:n parivaljakko 10-18 tasoitti ottelun ylivoimalla maalin edestä. Ja täytyy sanoa, että mikään muu joukkue ei saa kyllä niin hyvällä prosentilla vastustajan maalin takaa syöttöjä omille kuin KauWi sai. Ja nämä tilanteethan ovat maalivahdille erittäin vaikeita. Se opittiin myös seuraavassa vaihdossa kun KauWi meni 3-2-johtoon ajassa 34.09. Aika tärkeään paikkaan taisi tehdä kauden avausmaalinsa.

Viisi minuuttia plus 20 sekuntia meni KauWille kolmen maalin tekemiseen. Ajassa 38.52 KauWi siis meni jo johtoon 4-2. Alavus otti tässä ajassa aikalisän. Liian myöhään? Tällä kertaa olisi varmaankin kannattanut kuunnella Anniinaa, joka halusi sen aikalisän jo aiemmin. Hyvähän sitä on jälkikäteen selitellä, eikös?
Picture
  Ei tainnut tulla kiertovetoa, mutta ei ne muunlaisetkaan vaparit Alavuden verkkoon niin helposti uppoa. Kuva: Petteri Mäkelä

Anniina taisteli loppuun asti, kuten aina. Meidän Diesel-pupulta ei tosiaankaan polttoaine lopu koskaan. Vähän samanlainen pelaaja kuin Vaasan #91 löytyy siis myös Alavudelta. Nämä pelaajat erottaa toisistaan vain se, että toinen on Duracell-pupu ja toinen taas Diesel-pupu. Anniina loi maalillaan vielä pienen toivonkipinän kaventamalla lukemiksi 4-3 ajassa 43.42. KauWi otti samassa ajassa aikalisän, eikä ollut vaikea arvata, mitä he suunnittelivat. Pidetään vaan palloa ja näin edespäin (luulen?). Alavuden pelaajiin tuli hieman virtaa, mutta reilu minuutti ei kuitenkaan riittänyt, ja näin KauWi vei tiukan pelin päätteeksi voiton lukemin 4-3.

Parhaana palkittiin Anniina. Minnalla hyvä peli myöskin (24 torjuntaa).

Tähdet:
*** Mia
** Tiina
* Noora

Kauhajoki-peli oli hyvä, ja ehkä sen takia tuntuu, että siitä olisi ansaittu edes se yksi piste. KauWi-peli taas... Harmittavaa KauWi-pelin osalta on ainoastaan se, että tappio ei juuri harmittanut. Miksi kilpailla, jos se kolmas K unohtuu koko ajan? Sitä voi jokainen tykönään miettiä.- Sepittelijä S

P.S. KauWi-tappio johtui oikeasti siitä, että KauWi sai meidät niin järkyttyneiksi peliasuillaan. Ja ne oli oikeasti hienot ne sukat :D

P.P.S. Mekin tykätään saunailloista ilman saunaa, vaikka tällä kertaa sauna kuuluikin oleellisena joukkueen päivään.

P.P.P.S. Turha luulla, että Sepittelijä pysyisi hiljaa puoli vuotta (saati sitten paria viikkoakaan)...
KauWin
10/3/2011 12:50:28 am

pelaajat on ostanu jostain halvalla ratsastussukat itselleen! :D
Ratsastajillahan nimittäin on juuri samanlaisia ruutusukkia! ;)

Reply
sponsored by halpa-halli
10/3/2011 01:24:07 am

varsin erikoinen sukkavalinta juu :D

Reply
Ei tosikoille(lue:Alavutelaisille)...
10/3/2011 04:23:54 pm

toimiva juttu, siis toi sukkajuttu!
Hah!Mahtavaa!Ja vielä viimeiseen turnaukseen!Olisipa muutkin joukkueet ymmärtäneet vähän panostaa muuten niin tylsään sarjaan ja turnauksiin!
Hyvä KauWi ja tsemppiä ensikauteen, pelikentällä tavataan!!!

Reply
alavutelainen
10/3/2011 05:41:03 pm

Siis todella mageeta ja sykäyttävää - kateeksi vaan käy, kun ei ite oo hoksattu. Ette sitten saa ottaa nokkiinne, jos me peesaamme jossain vaiheessa ;)

Reply
Tepa
10/3/2011 08:32:22 pm

Eikös KauWi oo ennenkin tehnyt tuon sukkajutun...?No onneksi tämä(kään) peli ei oo haudanvakavaa, muille kuin -vutelaisille;)

Reply
alavutelainen-->Tepa&co
10/3/2011 09:42:27 pm

Niinpä! Alkaa muuten yksi meidänkin tavoite olla saavutettu (eikös muuten kauden lopussa katsota, onko tavoitteet täyttyneet?), jos näin loppukauden kunniaksi pääsette jyvälle siitä, kuinka vakavamielisiä me oikeestaan ollaankaan =/
Kohteessa siis ollaan - Lets go vaan;)

Reply
Sukat....
11/3/2011 08:02:02 pm

...jäi näkemättä livenä, mutta kuva kertoo kaiken tarvittavan :/

Reply
Riikka
12/3/2011 04:11:29 am

Miten niin halvalla? ;)

Reply
tepa
13/3/2011 12:48:56 am

Alavus:Pieni ymmärrys suuret luulot itsestään.
Lisäksi haukkuu sekä omat että vastustajan pelaajat!

Reply
tepsukalle
13/3/2011 04:45:40 am

Mistähän taas kaivoit tuommoisen huumoripläjäyksen - aika velikulta, vai oliko se siskokulta ;)

Reply
voi tepatepa
13/3/2011 04:57:05 pm

Toiset puhuu sukista ja sinä sukan vierestä..
Joitakin tuntuu sukanvarsi kiristävän erityisen kovaa. Kannattaisko löysätä vähän tai vaihtaa vaikka sukkia?

Terveiset KauWille; oli sitten uusi tai vanha temppu, mutta sitä ei voi kiistää, että sukat oli komiat;)

niin ja terveisiä myös "vakavamielisille alavutelaisille", teidän kans ei aika käy pitkäksi;)

Reply
Katja
13/3/2011 05:56:48 pm

Sukat ovat saaneet "arvoistaan" palstatilaa täälä foorumissa,
kuten arvelimmekin;) Kiitos siitä!
Kiitokset tästä pelikaudesta ja uusin kujein ensi kauteen!

Reply
Mia
20/3/2011 05:48:23 am

:D Toisilla se on tuo ahdas mielen maailma.. :) Hyvä, että saimme teidät uskomaan, kuinka tosikkoja olemmekaan :D Jännä, kuinka se meidän tosikkous ottaa toisilla luonnon päälle :D

Reply
Tosikkomaisuutta
24/3/2011 06:15:33 pm

ei lueta negatiiviseksi luoteenpiirteeksi näissä "kaukaloissa"!Joten olkaa vaan ihan kymppillä sitä:)

ReplyLeave a Reply.