SC Alavus naiset
 
  Tässä nyt muutaman lauseen analyysit joukkueista sekä joka joukkueesta pelaaja, jota kannattaisi arvostaa enemmän.


ISB
Picture
  Erittäin tehokas karvaaminen ja hyvät yksilöt ovat ilman muuta ISB:n suurimpia vahvuuksia. Mutta ei kannata unohtaa voitontahtoa ja henkistä kanttia. Pelaaja- ja ihmistyypit ovat tärkeitä joukkueessa ja ilmajokisilla tämäkin asia tuntuu olevan tasapainossa. Ja eipä tuosta valmennuksestakaan taida olla moitteen sanaa. Te varmaan kiititte Anssia niin, ettei mun enää tartte? :) Toimintatavat ehkä erityisiä. Vain mestarit muistetaan.

Aliarvostetuin pelaaja: Ella Harju


HiPa
Picture
 Taitavin lohkon joukkue. Hyvän yhteishengen omaava ryhmä. Myös yksilöiden voima, kunto ja nopeus ovat jokaisella pelaajalla tarpeeksi hyviä tähän sarjaan. Syötön ja syötön vastaanottamisen tärkeyttä tuskin tarvitsee korostaa. Se rauhallinen pelinrakennus... Jotenkin spevemäiset avaukset pakkien kautta, mutta toimiihan se.

Aliarvostetuin pelaaja: Miia Vähärautio


SB Kauhajoki
Picture
  Pelaajat tykkäävät pelaamisesta ja osaavat pelata, mutta silti jokin mättää. Pelaajien oikeanlaisella asenteella ja hyvällä valmennuksella noista pelaajista saisi mestarijoukkueen. Ja onhan pelissä jo paljon aineksia. Esimerkiksi hienoja kuvioita, joita millään muulla joukkueella ei ole. Pelaajat pelaavat erittäin hyvin yhteen, välillä kuin lukisivat toistensa ajatuksia.

Aliarvostetuin pelaaja: Anne-Mari Ala-Harja


KauWi
Picture
  Hitaasti syttyvä joukkue, mikä on ehkä vaikeuttanut joitakin pelejä. On mukavaa olla tappiolla, ei huolet paina ei rasitu polla. Vai mitä? Ja siitä se peli sitten aukeaa :) Joukkueesta löytyy pallovarmoja pelaajia, joilla on myös hyvä veto. Ehkä niitä pelinrakentajia ei kuitenkaan ole tarpeeksi. Enkä väitä, että syöttötaitoisia ei olisi. Eri pelitilanteiden asettamat taktiset vaatimukset huomioidaan KauWi:ssa hyvin. Miten pelataan ensimmäisessä erässä maalin tappiolla, miten viime minuutit johtoasemassa tai miten vain ylivoimalla. Ja miten eri vastustajia vastaan. Pelaajat jopa omaksuvat tietyn pelitavan todella nopeasti.

Aliarvostetuin: Kirsi Ruotsala


PaSu
Picture
  Kehittynyt edelliskaudesta sekä yksilö- että joukkuetasolla. Hyökkäyspelaamiseen on löydetty lisää elementtejä ja erikoistilannepelaaminen on myös hyvällä mallilla. Olen aivan varma, että PaSu:n joukkuepelaaminen yhdistettynä nopeisiin pelaajiin johtaa vielä menestykseen. Joukkueelta vaaditaan vain kärsivällisyyttä ja pitkäjänteistä työtä. Pelirytmikin on hyvä eikä pasulaisilta lopu kunto. PaSu:n pelit harvoin ovat niitä tylsiä ja hidasrytmisiä ainakaan.

Aliarvostetuin pelaaja: Heini Jäntti


KuRy
Picture
  Resurssien pula, motivaation puute tai jotain, mutta Ryhti kaipaa räväkkyyttä, jonkinlaista valovoimaista johtajaa joukkoonsa. Ehkä saakin? Puolustaa toki hyvin joukkueena ja taktiset asiatkin alkavat mennä perille. Mitään tietämättä voisi arvioida, että treenimotivaatio vaikuttaa peliin. Kun osa ei tiedä, mitä harjoituksissa on sovittu... niin, eipä voi onnistua. Huumorin voimalla kohti ensi kautta. Ja tietenkin jalkapallon. Niin, mikäs se ykköslaji on?

Aliarvostetuin pelaaja: Marjaana Säntti


FBC Remix
Picture
  Pelaajamateriaalin laajuus on saatu näyttämään pelkästään positiiviselta asialta, mikä vaatii taitoa. Valmennnus on tajunnut sen, mikä joiltakin tapaa unohtua: tärkeintä on tekniikka. (Vai Hannu Jortikan sanoin: "Tärkeintä on voittaa, ei tyylillä väliä"? ;D) Fysiikka tulee ihan hyvän matkan päässä perässä ja taktiset asiat eivät mahdu samalle suorallekaan. Taitoradat ja fysiikkatestit usein motivoivat nuoria pelaajia.

Aliarvostetuin pelaaja: Tanja Rinta-Mäenpää


SC Kokkola
Picture
  Palloton liike on välillä liian hidasta, mutta kenellä ei olisi? Fyysinen joukkue, joka kauden aikana oppi paitsi varmasti säännöt myös sen, miten pelataan kovaa, mutta oikein. Joukkue on tasainen, mutta ehkä niitä parhaita pelaajia voisi hyödyntää paremmin ketjuja rakennettaessa. Tärkeintä on, että kaikki joukkueessa antavat kaikkensa. Kun kokkolalaiset tekevät näin, peli on hyvää. Kun eivät, no, se näkyy.

Aliarvostetuin pelaaja: Leila Keski-Oja


SC Alavus
Picture
  Kaikki tietävät, mistä kiikastaa. Ei maalivahdista, taktisesta osaamisesta eikä halusta tehdä töitä. Kuten erään joukkueen valmentaja ennusti jo ensimmäisen turnauksen jälkeen, hyökkäyssuuntaan ei ole riittävän vaarallinen, maalintekijät puuttuvat. Ja myös vähän itseluottamusta. Mutta mitenkäs sitä saisikaan, kun harjoituksissa mikään laukaus ei mene maaliin kiitos huippumolarimme? ;) Puolustus on tiivis ja hyvä, vastustajan on vaikea päästä hyville tekopaikoille. Joukkue, joka ei luovuta ikinä. Ja joukkue, joka pitää hauskaa. Työ palkitsee tekijänsä - aikanaan.

Aliarvostetuin pelaaja: Heli Kivimäki


SB Vaasa III
Picture
  Hieman värittömiä peruspelaajia. Saisipa vakiinnutettua pelaajamäärän edes siihen kymmenkuntaan. Nöyrällä puolustusasenteella ajoittain näytti peli kulkevan jotenkin. Pelaajat eivät näyttäneet turhautumistaan pelikentällä vaan taistelivat loppuun asti niin hyvin kuin osasivat. Siitä iso plussa. Tänä vuonna sarja oli niin tasainen, että pienikin puute (pelaajamäärä) vaikutti ratkaisevasti koko kauteen. Ehkä ensi vuonna?

Aliarvostetuin pelaaja: Iina PohjolaKertokaahan taas, mikä meni vikaan, siitä on apua seuraaviin analyyseihin - vaikkei sitä juuri huomaa ;)


- hl
Yhdyn lauseeseen..
10/4/2011 04:27:13 pm

työ palkitsee tekijänsä :) ;)

ReplyLeave a Reply.