SC Alavus naiset
 
  Tätä oltiin odotettu innolla, jännityksellä ja kauhulla. Kotiturnaus. Vastassa sarjakärki ISB sekä Töysän PalloSuharit. ISB:n vahvuudet tiedettiin, samoin PaSun. Kotiturnaus asetti omat paineensa, jonka takia maalinteko ehkä tökki. Paikkoja kyllä oli, mutta kukaan ei ottanut ratkaisijanviittaa ylleen kummassakaan pelissä. Jos turnauksessa tekee vain yhden maalin, ei voi olla tyytyväinen. Silti kotiturnauksessa oli myös paljon hyvää ja lähes kaikki pelasivat omalla tasollaan. Esimerkiksi Heliltä hieno ensimmäinen sarjaturnaus. Myös Johanna pelasi niin hyvin, että rooli taitaa olla nyt selvä :)

ISB-peli alkoi pienillä yllätyksillä kummallekin. ISB ei tiennyt "merkattuja" pelaajia ja myös Alavudella oli vaikeuksia tässä. Mutta siitä toettiin. Vai  toettiinko? ISB hallitsi ensimmäistä erää selvästi, eikä Alavus juuri päässyt Ilmajoen päätyyn. Alavuden puolustus kuitenkin toimi hyvin, vaikka Ilmajoki syötteli ja haki paikkaa hyvin. Pallo pomppi jonkin verran ilmajokisten lavassa, ja silloin Alavus pääsi väliin. Ottelun avausmaali nähtiin kuitenkin ensimmäisessä erässä. Ilmajoelta tuli puolesta kentästä jonkinmoinen laukaus, mutta kolmen alavutelaisen takaa Minna ei juuri palloa nähnyt ja niin se lipui Minnan jalkojen välistä maaliin. Ensimmäinen erä päättyi Ilmajoelle 1-0.

Toinen erä ei alkanut hyvin. Pirjo sai jäähyn 17 sekuntia erän alkamisesta. Mailaan lyömisestä, mikä ei vastustajia taida yllättää. Nyt mitattiin Alavuden alivoima ja ISB:n paljon kehuttu ylivoima. Ensimmäinen alivoima selvitettiin. Seuraavassa vaihdossa Tarja sai jäähyn kädellä pelaamisesta. Alavus pelasi av:llä lähes paremmin kuin tasakentällisin. Anniinalla oli jopa pari maalintekopaikkaa, mutta tällä kertaa ei osunut. Toki Minna joutui napsimaan toisessa erässä jonkin verran torjuntoja. ISB sai pallon pyörimään, mutta vaarallisia tilanteita se ei juuri luonut. Toisessa erässä Alavus ei vielä päässyt peliin kunnolla mukaan, ja vähäisissä tilanteissa vastustajan maalivahti oli tarkkana.
Picture
Näkyykö kuvassa ratkaisun avaimia? Kuva: Kimmo Peura

 Kolmannen erän ensimmäinen tilastomerkintä nähtiin vasta ajassa 35.59. Numero 35 (Vai Anniina? ;D) sai jäähyn estämisestä. Noora pääsi näyttämään kyntensä alivoimalla. Alavuden ottelun kolmannessa alivoimassa ei ollut hätää siinäkään. Anita sai esimerkiksi yhdessä tilanteessa syötön Nooralle, joka tavoitteli poikittaissyötöllä apuun tullutta Sannamaria. Syötön kuitenkin katkoi Ilmajoen pelaaja. Hän päätti laukoa puolesta kentästä, koska Alavuden  pari pelaajaa olivat niin ylhäällä. Minna torjui tämän helposti. Sannamari oli jo tulossa alas apuun, kun tajusi, että Minna voisi heittää mainion avauksen. Kuten hän myös teki. Minnalla on eittämättä sarjan maalivahdeista parhaat avaukset, kun hän vain niitä käyttää. Siispä Minnan loistava heitto tavoitti Sannamarin, joka pääsi (puolittain) läpiajoon ja nosti pallon maalivahdin suojusten yli maaliin. Ajassa 36.44 Alavus siis tasoitti alivoimalla.

Tasoitusmaali piristi alavutelaisia, mutta pistettä ei haluttu hukata huolimattomuudella. ISB:n ylivoiman loputtua peli alkoi pyöriä kummassakin päädyssä. Alavutelaiset palasivat kuitenkin rikkovaan pelityyliinsä pian. Niinpä reilut kolme minuuttia ennen loppua Liisa otti jäähyn syystä jatkuva väärä pelitapa. ISB otti samassa ajassa 41.43 aikalisän saadakseen ylivoimansa kuntoon. Pirjo sai kuitenkin pallon ja vastustaja huitoi vaarallisesti mailallaan Pirjon pään läheisyydessä. Kun tämä ISB-junnu teki toistamiseen vaarallisen mailan noston, tuomari antoi kahden minuutin jäähyn korkeasta mailasta. Alavudella ei ollut kuitenkaan juuri ylivoimaa, joten sillä ottelua ei saatu ratkeamaan. ISB:n saatua joukkueensa täysilukuiseksi ottelun viimeisellä minuutilla se yritti kaikkensa voittomaalin tekemiseksi, mutta Alavuden puolustus kesti Jennin johdolla. Jenni palkittiin Alavuden parhaana pelaajana.

Jaskan tähdet:
*** Jenni
** Minna
*Sm

 

Pelien välissä tapahtui kaikenlaista jännittävää niin pelien osalta kuin muutenkin. Illan huipennusta odotellessa nähtiin niin maalivahtien kuin pelaajienkin loukkaantumisia. Kovin moni ei tainnut tässä(kään) mielessä olla tyytyväinen Alavuden turnaukseen. (Onneksi) PaSu-peli oli päivän viimeinen ja muut joukkueet eivät saaneet (vai uskaltaneet?) todistaa illan huipennusta. Alavutelaisten tunteet kuumenivat heti pelin alusta lähtien, mutta PaSu pysyi tyynen rauhallisena ja luotti omaan tekemiseensä.

Kumpikin joukkue loi paikkoja ja ensimmäisessä erässä Alavus sai ehkä enemmän vetoja PaSun maalille kuin PaSu Alavuden päähän. Viimeistely ontui kuitenkin ja välillä vastustajan maalilla Henna ylsi loistopelatuksiin. PaSun peluutus toimi erittäin hyvin läpi ottelun ja yhteishenki loisti oli rinnalla sitten kuka tahansa. Pääsääntöisesti Alavuden ja PaSun ykköskentät olivat toisiaan vastassa ja tulos oli arvattava – kumpikaan joukkue ei saanut maaleja aikaiseksi. PaSu sai ensimmäisen vapaalyöntinsä vasta noin neljän minuutin pelin jälkeen. Sen jälkeen vapaalyöntejä alkoi tippumaan tasaiseen tahtiin.

Rikkeitä tehtiin puolin ja toisin. Noin puolitoista minuuttia ennen ensimmäisen erän loppua PaSun tuulennopea Saara kaatoi Nooran pahannäköisessä tilanteessa. Ilman estämistä Noora olisi kuitenkin päässyt yksin läpi. Tilanteesta tuomittiin Alavudelle historian ensimmäinen rangaistuslaukaus kotikentällä. Töysäläisten riemuksi Anita ei saanut palloa maaliin. En kyllä kuullut kenenkään väittävän, että olisi itsekään saanut pallon maaliin, joten syyttää ketään tästä ei voi. Rankkarin jälkeinen ylivoima pyöri normaalisti, mutta vedot olivat huonoja. Ylivoimapyörityksellä saatiin muutama veto, mutta ensimmäiselle erätauolle lähdettiin lukemista 0-0.

Toiseen erään PaSulla oli selvän epäselvä taktiikka. Hyvä veto oli ainakin se, että Mari oli puolustajana. Alavuden pelaajat kun eivät tälle mailataiturille mitenkään pärjää. Näin Mari rakensi hyviä paikkoja pelisilmänsä avulla PaSun alakerrassa. Esimerkiksi myöskin Aliinan nopeus oli kaikkia alavutelaisia parempi. PaSu pelasi toisessa erässä niin siistiä peliä, että joutui rikkomaan vasta kun erää oli kulunut noin 10 minuuttia. Tietenkin siksi, että alavutelaisten vaparit tiedetään. No ei vaan, PaSu vain osaa pelata siistiä peliä, mikä on vain hyvä asia. Myös toisen - mielestäni jännittävän ja  mielenkiintoisen -  erän jälkeen tilanne 0-0. Mutta pelithän ei näin pääty. Vai koska olet nähnyt salibandypelin, joka on päättynyt 0-0?

Picture
Miettiikö vaihtopenkki kenties autoja vai ihan peliä? Kuva: Kimmo Peura

Kolmannen erän alussa Alavus tuhlasi paikkansa normaaliin tapaan. Tulihan siinä yksi tolppa, mutta muuten vedot suuntautuivat lähinnä Hennaa päin tai maalin ohi. Sitten noin kuusi minuuttia ennen pelin loppua PaSun Jennin tulinen veto Anitan reiteen. Tuloksena siis Anitalle jäähy "kädellä" pelaamisesta. Ottelun loppulukemat sinetöitiin tämän jäähyn aikana. PaSun ylivoima oli liian hyvää verrattuna Alavuden alivoimaan. Alavutelaisten alivoima ei ratkaisupaikassa toiminut ja PaSu pääsi iskemään ottelun ratkaisumaalin. Alavuden alivoima sortui virheisiin, joista pelaajia on pari kertaa muistutettu/varoitettu. Alivoimasta täytyy vissiin käydä vielä pari asiaa harkoissa läpi. Mutta muistelkaa nyt hyvänen aika itsekin, tekikö siinä kukaan virheitä. Tai no, en nyt sitten tiedä oliko se virhe, että kuunteli valmentajaa. Päättäköön alivoimalla pelanneet siitä itse. Joka tapauksessa Fiija syötti kulmasta maalin eteen Saritalle, joka sai laittaa pallon rystyllä tyhjään maaliin. Siinä voi sitten itse kukin miettiä, ratkaisiko pelin alavutelainen, töysäläinen, alajärveläinen, seinäjokinen vaiko kenties kauhajokinen.

PaSu:n alavutelainen sai vielä jäähyn väärästä etäisyydestä. Rasi osaa tämän, joten nou hätä. Alavus sai pari vetoa, ei sen enempää loppupelin aikana. Lopputulos siis alavutelaisten kannalta karu. Voitto PaSulle 1-0. Taistelua ei ainakaan helpottanut Henna, joka tunsi alavutelaisten vedot täydellisesti ja poimi ne hyppysiinsä yksi kerrallaan. Alavutelaisista todellinen taistelija oli parhaana palkittu Noora. Puolustuspäässä esimerkiksi Heli ja Riitta pelasivat loistopelit. Ja kiitos Pirjollekin. Minna hoiti tonttinsa myös jälleen niin hyvin kuin maalivahti vain voi. Maalivahtipeliin ei ainakaan Alavus kaatunut. Mielenkiinnolla seurataan, mitä ensi turnauksen vastaava kohtaaminen saa aikaan. Ottaako Alavus revanssivoiton? Jos PaSu pelaa yhtä hyvin kuin lauantaina, pelistä tulee Alavuden kannalta hankala.

Valmentajien tähdet:
*** Jenni
** Noora
* Anita
---

Nyt kun on käynyt ilmi, että asiantuntemattomuuttani arvostetaan varsin laajasti, en malta olla jakamatta muutamia huomioita teidän, rakkaat lukijat, kesken. Eli miten pelasivat/mitä tekivät joukkueet Alavuden turnauksessa:

+ HiPasta Vaasaa vastaan pisteille 13 pelaajaa. Tämä jos mikä kertoo, että HiPasta löytyy ratkaisijoita. Kertookohan tämä myös joukkueen yhteishengestä/yhteisöllisyydestä jotain? Mielestäni se joukkue on hyvin vahvoilla, jossa ratkaisijoita löytyy useammasta kuin yhdestä kentästä.

+ Niin kuin joku on todennut, Kauhajoki "yllättää", kun saa kaksi kenttää matkaan peleihin. Alavudella Kauhajoen peli oli uomissaan. Ja Kauhavalla jatkuu? Tähän mennessä vasta yksi Kauhajoen pelaajista on ilmoittanut, ettei pääse Kauhavan turnaukseen.

+ ISB pelaa erittäin siistiä peliä. Todella hienoa katsottavaa on myös, että he katsovat aina mihin syöttävät.

+ KauWi pelasi hyvin, mutta hävisi. Näinkin voi joskus käydä. Mahdolliset ongelmat varmasti selvitetään nopeasti. Toivottavasti yllättää kotikentällään kärkijoukkueet.

+ Remixin peli on parantunut huomattavasti. Nuoret kehittyvät nopeasti.

+ Kurikan valmentajanvaihdos ei vaikuttanut peliin, vaikka näin olisi voinut käydä. Kurikan yhteishenki näkyy ulkopuolelle ja harjoitukset toteutetaan ilmeisesti ammattitaitoisesti. Joukkueen toimintatavat vaikuttavat hienoilta.

+ Kokkola pelasi ilman valmentajiakin järkevästi. Iloinen yllättäjä on paha vastus kaikille. Kumpi SC vie voiton seuraavassa turnauksessa?

+ Voi Vaasa. Pelasi ilman vaihtopelaajiakin hyvin. Ja myös parilla vaihtopelaajalla. Pelin taso hieman vaihteleva, mutta kuten on nähty, Vaasaakaan ei kannata aliarvioida. Toivottavasti saa ensi turnaukseen kerättyä pelaajat ennen otteluita.

+ PaSun peli verrattuna alkukauteen on kuin yö ja päivä. Alavudella pasulaiset pelasivat erittäin monipuolista ja monimuotoista peliä. Ratkaisumalleja oli useampia kuin yksi ja pelinavaukset kulkivat ehkä paremmin kuin koskaan.


- Alavus panostaa puolustamiseen ja pelin rikkomiseen. (Onneksi?) tuomarit tietävät nyt tämän.

 


#27 kiittää koko joukkueen puolesta onnistuneesta turnauksesta joukkueita, katsojia ja muita hengessä mukana olleita!
 
  Naisten kolmas turnaus pelattiin Kurikan Monnarilla eli sillä epämääräisellä alustalla, jonka liukkaus vetää vertoja Kauhajoen "luistinradalle" (mutta hei, mä en kaatunu varmaan kertaakaa!) ja kuulemma Kunto-Lutraakin joku pitää semmoisena (?). Ensimmäisessä pelissä SC Alavus kohtasi SB Vaasa III:n. Ottelu lähti Alavuden kannalta tahmeasti liikkeelle. Pallo vain pomppi pelaajien lavassa ja alavutelaiset estivät varmaan itse enemmän tekopaikkoja kuin vaasalaiset. Pelin alussa Alavus nukkui vähän ja vaasalaiset pääsivät yllättämään saamalla muutaman vedon Minnalle asti. Suurin syy Vaasan piristyneeseen ilmeeseen oli ehdottomasti Vaasan uusi kapteeni, oikea urheilun monitoimilahjakkuus. Mutta ei yhdellä tai kahdella hyvällä pelaajalla pärjää tässä sarjassa.

Vähitellen SC Alavus pääsi peliin paremmin mukaan, mutta sitten Mia sai jäähyn, kun pallo sattui osumaan hänen käteensä. Vaasa ei saanut ylivoimallakaan luotua vaarallisia tilanteita. Kun Mia pääsi jäähypenkiltä, alkoi tapahtua. Mia sai pallon ja Anniina spurttasi salamannopeasti ylös (vaikka alla oli parin minuutin alivoiman hoitaminen). Mian loistava syöttö kahden vaasalaisen välistä ja Anniinan veto Vaasan maalivahdin taakse. Alavus siis siirtyi johtoon 1-0 ajassa 11.43.

Ensimmäinen erä loppui juuri, kun Alavus oli pääsemässä kunnolla peliin mukaan (eli erätauko tuli liian aikaisin). Tauolla kerrattiin rauhallisuutta ja sitä, että peli oli Alavuden (meidän), vaikka maaleja ei vielä ollutkaan tullut viime Vaasa-pelin malliin. Jatketaan vaan hyvää syöttöpeliä ja rauhallista rakentamista, niin peli aukenee kyllä jossain vaiheessa. Näin myös kävi. "Kolmen ämmän"-ketju aloitti toisen erän vahvasti. Pyörityksen jälkitilanteessa Sannamari pääsi irti vaasalaisesta ja iski kauden avausmaalinsa tarkalla vedolla etukulmaan (! ;D). Syöttäjänä Anniina.

Toisen erän puolessa välissä Liisa joutui lyömään vaasalaista mailaan maalintekotilanteessa ja ottelun tuomarit näkivät rikkeen rangaistuslaukauksen arvoiseksi. Näin Liisa istumaan penkille jännittämään sitä, saako kärsiä rangaistuksensa. Ei ollut mikään yllätys, että Catharina Hästbacka asettui ampumaan rangaistuslaukausta. Tuomarit joutuivat selittämään jonkin aikaa Kurikan toimitsijoille, miten merkinnät tällaisessa tilanteessa menevät, ja vaasalainen keskittyi annettuun mahdollisuuteen täysin siemauksin. Häntä ei olisi varmasti heilauttanut mikään, mitä ympärillä saattaisi tapahtua. Näin ei ollut myöskään yllätys, että Hästbacka teki varman maalin ja Vaasa kavensi tilanteeksi 1-2. Tasan minuutin päästä tästä Vaasa pääsi iskemään tasoitusmaalin tarkalla vedolla takakulmaan aivan tolpan viereen. Kaikki lähti hyökkäyspään pallonmenetyksestä. Klonk-ääni vaan kaikui Alavudelle asti, kun pallo "katosi" Anniinan lavasta. Ilmeisesti keski-alueen taika upposi. Joka tapauksessa Vaasa tasoitti pelin ja tilanteessa 2-2 oli Alavuden syytä ottaa aikalisä. Vaikka maaleista ei voinut ketään syyttää, "valmennus" katsoi tarpeelliseksi supistaa hieman kenttiä siihen asti, että voitto "varmistuisi", sillä ottelu oli edelleen selvästi Alavuden tulostaulun lukemista huolimatta.

Peli oli kuitenkin sen verran sekaisin, että vielä toisessa erässä ei se ratkennut. Erätauko tuli jälleen Alavuden kannalta "väärään aikaan". Toinen erä oli kuitenkin parempaa tekemistä Alavudelta kuin ensimmäinen ja pallokin pysyi välillä lavassa x). Kolmanteen erään lähdettiin edelleen ajatuksella "meidän peli". Ja harvoin se joukkue, joka jaksaa loppuun asti yrittää ja painostaa peliä, häviää. Niin myös SC:n mylly pyöri ja lopulta ajassa 36.36 pyöritys Vaasan päässä näkyi tulostaululla. Harjoitellut asiat alkoivat toimia myös pelissä ja Anniina iski hienon maalin kiertovedosta. Syöttäjänä toimi Anita. Tämä maali jäi myös voittomaaliksi. Ottelun viimeinen maali iskettiin lähivaparista, maalintekijänä hattutempun saanut Anniina ja syöttäjänä Anita. Harmi kyllä, pöytäkirjassa tekijä ja syöttäjä olivat väärinpäin, siksi Anniinalla on muka enemmän syöttöjä kuin muilla Mäkelillä, mikä ei tietenkään oikeasti pidä paikkaansa :D.

Peten ja Juuson (myös "valmentaja" yhtyy) tähdet Vaasa-pelistä:
*** Anniina
** Minna
* Mia
Picture
Alavuden kahden maalin etumatka ei vielä ratkaissut peliä, vaan vaasalaiset tulivat takaa. Kuva: Jussi Mertala

Toisesta pelistä KauWi:a vastaan tiedettiin tulevan vaikeampi peli kuin mitä Vaasa-peli oli. Joko KauWi:a pelotti, miten he saisivat murrettua Alavuden vahvan puolustuksen tai sitten heitä pelotti se, miten he saisivat pideltyä meidän nopeat hyökkääjämme aisoissa. Jompi kumpi syyhän se varmasti oli. Joka tapauksessa KauWi peruutti täysin ja yllätti SC Alavuden sumppupuolustuksellaan. Siltä se ainakin näytti, vaikka ehkä se ei ollut Wisan tarkoitus. Ja Alavus iski heti totutusti ottelun alkuun. Anita veti ja Anniina iski pallon riparista KauWi:n maaliin. Alavus siis johtoon 1-0 ajassa 3.36. SC:n valmennus oli valmistautunut huonosti ja ehti vasta ennen pelin alkua kentälle mennessään huudahtaa: "Pitäkää se kymppi!" Eli kovin tarkasti ei ollut SC Alavus pelaajavartiointia miettinyt. Tiedettiinpähän vain, että pitämällä numerot 10 ja 18 olisi epätödennäköistä hävitä. Ja niinhän siinä sitten kävi, että se kymppi sai pallon ilmaiseksi ja pääsi iskemään KauWi:n tasoihin. Pieni paniikki iski, mutta ensimmäinen erä selvittiin. KauWi pääsi kuitenkin peliin koko ajan paremmin mukaan.

Alavuden kapteenin johdolla sisuunnuttiin ja päätettiin iskeä heti toisen erän alkuun. KauWi:n pelaaja joutuikin rikkomaan Anitaa. Anita sai kuitenkin vielä pidettyä pallon ja niin jäähy siirtyi. Siinä taisi sitten moni unohtaa, mikä rike tapahtui ja koska. Nauhalta tarkistettuna tuomarit olivat oikeassa: selvä mailan painaminen. Täytyy kyllä myöntää, että nämä rikkeet jätetään (turhan) usein viheltämättä. Mutta tällä kertaa ei. Alavuden ylivoima toimi ja Noora syötti yhden päivän hienoimmista syötöistä poikkikentän Pirjolle, joka latasi pallon varmasti maaliin 20 sekunnin ylivoimapyörityksen jälkeen. Tällä maalilla Alavus siirtyi johtoon 2-1 ajassa 17.15. KauWi tasoitti pelin vajaa puoli minuuttia ennen toista erätaukoa. 

Kolmanteen erään lähdettiin taistelemaan, sillä jalka alkoi osalla jo painaa. Pelaajav. pyytää anteeksi vaihtopelaajilta, joita ei osannut hyödyntää. Kolmannessa erässä pallo pyöri lähes koko ajan Alavuden päädyssä - peli oli kääntynyt täysin. Oli vain ajan kysymys milloin KauWi iskee voittomaalin. Toki Alavudellakin (toisin sanoen Anniinalla) oli omat paikkansa, mutta Anniinakaan ei pystynyt yksin peliä ratkaisemaan eikä päässyt tekemään päivän viidettä maaliaan. Vaikka Alavuden puolustus oli hyvä, sattui vajaa neljä minuuttia ennen pelin loppua pieni nukahdus ja vastakkaisissa joukkueissa pelaavista sisarista Anne-Mari ratkaisi pelin siskonsa ja muiden alavutelaisten harmiksi. Kirjoittajan oma mielipide on, että Kauhava hyötyi siitä, että sillä oli ehkä vähemmän pelaajia kuin yleensä. Näin se pystyi peluuttamaan parhaita pelaajiaan enemmän. Ainahan tappioon löytyy hyvä selitys ;)

Peten ja Juuson mielestä tähtipelaajat:
*** Jenni T
** Tarja
* Sm


Ja muuta analyysiä lohkosta:

Eli 1/3 kaudesta on mennyt. Totta, että sarjataulukko on osin vertailukelvoton, koska kaikki joukkueet ovat pelanneet jotain joukkuetta vastaan jo kahdesti ja toista vastaan eivät ollenkaan. Silti pienet analyysit sarjataulukon tämän hetkisten sijoitusten perusteella:

1. ISB
Vielä tappioton, mutta tuskin ensi turnauksen jälkeen :D
ISB:llä on suhteellisen laaja pelaajamateriaali ja myös ratkaisijoita löytyy monista kentistä. ISB kohtasi kahdessa ensimmäisessä turnauksessa vain häntäpään joukkueita ja sai siitä itseluottamusta HiPa:a vastaan. Ehkä suurimpia nousijaehdokkaita.

2. KauWi
Monta niukkaa voittoa. Taistelutahtoa ja halua löytyy, mutta taitoa ja kuntoa on riittävästi vain muutamalla pelaajalla. Hyvän päivän sattuessa kiusaa mitä tahansa joukkuetta, mutta myös muilla on mahdollisuuksia pisteisiin hyödyntämällä KauWi:n heikkouksia. 

3. HiPa
Paljon vahvuuksia, vähän heikkouksia. Vain Alavus ja ISB onnistuneet viemään pisteitä. Mutta alkaako joukkueen yhteishenki rakoilla? ;) Siinä mielenkiintoinen kysymys. Vahva nousijaehdokas, mutta vielä on kautta paljon jäljellä.

4. KuRy
Tasainen joukkue. Nopeat lapualaisjunnut täydentävät joukkuetta hyvin. Myös valmentaja on saanut joukkueen vahvuudet hyödynnettyä. Vielä saa peli kuitenkin parantua, että nousisi kakkoseen. Potentiaalia kuitenkin on.

5. SC Alavus
Erinomainen puolustus maalivahdin johdolla. Osaa syötellä ja pelata monella tavalla. Myös pelaajat erittäin monipuolisia. Vahvuuksia löytyy, mutta osaako hyödyntää niitä, kas siinä pulma. Joukkuehenki sarjan eliittiä. Myös uudet pelaajat eli noin puolet joukkueesta tulleet hyvin mukaan. Kehityskelpoinen, saattaa yllättää.

6. Kauhajoki
Vähäinen pelaajamateriaali ainut syy, mikä estää menestymisen. Eli todennäköisesti tulee säilymään keskikastissa. Jos saa johonkin turnaukseen pari kenttää mukaan, saattaa yllättää. Tällä hetkellä kunto ei vaan yksinkertaisesti voi riittää.

7. Kokkola
Peli on hyvin organisoitua. Ehkä liiankin? Yksi hyvä pelaaja ja muilta tuntuu puuttuvan luovuus täysin. Taistelee ihan hyvin, jos peli ei hajoa. Jos Kokkolan pelin saa rikki, on odotettavissa suurinumeroisia lukemia.

8. Remix
Alkaa tippua sarjataulukossa, mikä on odotettu suunta jatkossakin. Pari nopeaa pelaajaa, mutta enää ei pääse yllättämään. Tai ei ainakaan pitäisi päästä. Maalivahdit avainasemassa. Ei osaa syötellä tai rakentaa peliä, mutta nopeudella pärjää kohtuullisesti.

9. PaSu
Juuri mikään ei vain onnistu. Peli alkaa olla aika sekaisin. Pari vinkkiä: kunnon roolitus ja paremmat hyökkäyksiin lähdöt, niin peli saattaisi avautua. Siihen asti tuskin on kova este kärkiporukoille. Tappioasema tuo sisukkuutta ehkä liikaakin ja silloin saattaa tulla kentän polliisit tutuksi. Tavoitteenasettelu ei taida olla aivan kohdallaan, hmm. Tai sitten joukkue menetti oikeasti pari pelaajaa, tiedä sitten... 
Saittekohan jo tarpeeksi ytyä tästä parin viikon päähän ;)

10. Vaasa
Taisteluhenkeä tuntui luovan yksi pelaaja. Pisteiden metsästys saattaa siis olla yhden pelaajan varassa, eli vaikeaa tulee olemaan. Muutama lisävahvistus ei olisi haitaksi. Maalivahdilla erittäin suuri vastuu. En haluaisi olla hänen paikallaan.- hidas peliko(o)staja
 
   Vaihteeksi jotain täytettä sivuille. Tässä siis palasia erään 3-divisioonassa pelaavan pelaajan harjoittelupäiväkirjasta. Mainitsen vain yhden harjoituksen/muun salibandyyn liittyvän toiminnan per päivä, että joku ei erehdy luulemaan pelaajan olevan täysi säbähullu. 
 

1. päivä: Lajiharjoitus
2. päivä: Videoanalyysi omista peleistä
3. päivä: Perusharjoitteita ja pari yv-maalia (muistaakseni)
4. päivä: Lenkki (mahdollinen teho ei ainakaan lenkkitossujen ansiota)
5. päivä: Sählykerta, jossa yrityksestä(ni) huolimatta hävittiin
6. päivä: Pienpeliharjoittelua 3 vs 3 + mv:t
7. päivä: Sählypeli, joka päättyi 15-15

8. päivä: Palauttava lajiharjoitus (ja hyvä tankkaus seuraavaa päivää varten)
9. päivä: Kauden ensimmäinen turnaus, ja kausi alkoi tietenkin täydellisesti
10. päivä: Lajiharjoitus eli uuteen päivään palautusjuomien avulla
11. päivä: Liigapelin seuranta (Ihmeen poissaolon + tuomareiden linja(ttomuude)n takia Classic  vei                           pisteet  Tampereelle)
12. päivä: Sählyä ja ylivoimainen voitto
13. päivä: Hyvä lajiharjoitus (eli taisi tulla jopa muutama juoksuaskel)
14. päivä: 5 vs 5 -sählyä

15. päivä: Lajiharjoitus ja tiukka harkkapeli (jota ei tietenkään hävitty vai miten se olikaan?)
16. päivä: Videoanalyysiä (analyysistä puhuminenhan ei ole liioittelua, kun laskee videolta torjuntoja)
17. päivä: Taas salibandyharjoitus
18. päivä: Miesvartiointiharjoittelua (toisin sanoen päätöntä juoksua sinne tänne)
19. päivä: Joukkueilta eli kaikkea, jota ei tässä viitsi paljastaa
20. päivä: Maalivahti-treeniin osallistumista laukojana
21. päivä: Sählyä (yli 5000 askelta, eli muuta sinä päivänä ei sitten tehtykään)

22. päivä: Lajiharjoitusta pukkaa taas
23. päivä: Pelit, joista ei sen enempää kerrottavaa
24. päivä: Kevyt laji (ei pelien takia vaan siksi, että menossa olevalla pk2-kaudella ei tehdä ollenkaan kovia harjoitteita)
25. päivä: Lajiharjoituksen teemana "väärä" pelipaikka
26. päivä: Pienpeliä (ja onnettomia yrityksiä päästä pallon kanssa hyökkäyspäätyyn)
27. päivä: Perusharjoitteita (1-0, 2-0, 2-1 yms.)
28. päivä: Liikkumisharjoitus (salibandykentällä)

29. päivä: Lajiharjoitus ja kentän poliisien toimintaan tutustumista
30. päivä: Liigapelistä antia omaan harjoitteluun
31. päivä: Normit lajitreenit"Tee aina enemmän kuin sinulta vaaditaan"