SC Alavus naiset
 
  Kaksipäiväinen Salotta Cup (jota oltiin odotettu koko vuosi xD) kokosi Seinäjoelle kahdeksan B-tyttö- ja naisjoukkuetta. Suurin osa joukkueista oli Pohjanmaalta, mutta pelitaitoja saatiin testata myös Etelä-Suomen joukkuetta vastaan.

SC Alavus kuului lohkoon B, jonka muut joukkueet olivat Blue Fox (B-tytöt), FBC Remix sekä PSB Lapua. Alkusarjassa saatiin siis pelata nuoria, nopeita ja taitavia tyttöjä vastaan. A-lohkossa pelasivat GrIFK (B-tytöt), SBT PaPo, SPV (B-tytöt) sekä SB Vaasa.


1. pelipäivä

Sarjan ensimmäisissä peleissä ei ollut yllätyksiä tuloksissa. Sitten sarjan 4. ottelu SC Alavus – FBC Remix. Molemmat joukkueet tunsivat toisensa aika hyvin. Aistittavissa oli jonkinlaista näyttämisen halua, molemmilla joukkueilla. Remix meni johtoon noin viiden ja puolen minuutin pelin jälkeen. Alle minuutin päästä ensimmäisestä osumasta numerot taululla olivat 2-0. Remixin toinen maali oli taas samanlainen kuin aiemminkin: pelaaja pääsee kuljettamaan kulmasta vapaasti maalin eteen keskelle. Minna on näissä tilanteissa aika voimaton.

2-0-tilanteessa tehtiin järkevä ja ainut oikea ratkaisu ja otettiin aikalisä. Monen mielestä ehkä liian aikaisin, mutta peli oli hukassa ja tästä lähtisi uusi alku. Tuomari halusi sotkea pelejämme entisestään kertomalla, että "aikalisän saa ottaa, mutta kelloa ei sitten pysäytetä". Maalista aloitukseen kello siis kävi noin minuutin, mutta eihän se minuutti nyt niin tärkeä ole.
Picture
  Vähitellen peliin päästiin paremmin mukaan. Alle pari minuuttia aikalisästä ja pallo löytyi ensimmäisen kerran Remixin maalista. Riitta pysäytti Remixin hyökkäyksen, jonka jälkeen Anita otti pallon ja syötti keskelle Anniinalle. Pallo jäi Remixin pakin ja Anniinan jalkoihin, josta Irene sen otti ja veti maaliin. Alavus kavensi tilanteeksi 2-1.

Eipä ehtinyt kulua paria minuuttia meidän maalista, kun Remix siirtyi 3-1-johtoon. Tämä maali herätti vimeistään Alavuden ja peliin päästiin koko ajan paremmin mukaan. Alle pari minuuttia edellisestä maalista Alavuden kuviot saatiin kuntoon myös maalin merkeissä. Anita laittoi pallon alas Riitalle, joka avasi loistavalla syötöllä maalin edessä vapaana olevalle Anniinalle. Ja Anniina laittoi pallon varmasti ohi Remixin maalivahdin Annikan. Ensimmäinen erä oli maalirikas ja päättyi näihin numeroihin 3-2.

Toisessa erässä jatkettiin siitä, mihin ensimmäinen erä jäi. Toisen erän alku oli Alavuden hallintaa ja painostus tuotti tulosta, kun toista erää oli pelattu parisen minuuttia. Irene katkoi Remixin syötön, harhautti pakin ja syötti poikkisyötön maalin eteen vapaaksi unohtuneelle Anniinalle. Tilanne tasan 3-3.

Toisen erän seuraavaa maalia saatiin odottaa kauan. Tilanteita oli molemmilla joukkueilla, mutta maaleja ei tuntunut syntyvän. Ainakin Alavuden valmentaja oli jo tyytyä tasatulokseen. Mutta Alavuden 1-ketju ei. Anniina taisteli kulmassa Alavudelle kulmavaparin, jonka antoi nopeasti Irenelle. Irene veti, mutta Annika torjui. Maalin edessä oli kuitenkin Anita, joka iski pallon riparista Remixin maaliin. Aika näytti tässä vaiheessa 29.58. Juokseva peliaika, joten peli päättyi aloitukseen. Alavus voitti tällä kertaa 4-3.

Pelissä oli paljon hyvää, mutta myös kehitettävää. Kun pakit menevät hakemaan palloa oman maalin takaa, vastustajalle syntyi liikaa paikkoja. Myös keskelle syöttöjä tuli ylipäätään aivan liikaa. Näihin pitää kiinnittää jatkossa huomiota. Mutta Minnalla oli loistava peli. Hyvää oli myös joukkueen puolustusasenne ja nopan pitäminen. Ensimmäisen erän loppu ja toisen erän alku – toisin sanoen pelin puoliväli – oli Alavuden hallintaa, mutta alku ja loppu olivat enemmän Remixin.

Kun vietimme laatuaikaa joukkueen kesken syömällä kevyesti (tai hieman raskaammin xD), pelit pyörivät täyttä päätä. Ehkä ensimmäinen todellinen yllätys oli PaPo:n ja SPV:n välinen peli, joka päättyi SPV:lle 1-0. Hyvin tankattuamme ja joukkueen junnujen (ja hieman muidenkin) saatua leikkiä asettui vastaamme seuraavaksi jo jatkopaikan varmistanut Blue Foxin B-tytöt. Pelaaja- ja valmennusrintamalla tapahtui tietenkin tässäkin välissä.
Picture
                                                                                      Lapsi on terve leikkiessään :)

Pohjanmaan lohkon B-tyttöjen sarjan kuluvalla kaudella voittanut Blue Fox oli alusta asti hieman parempi. Ensimmäisen maalin Blue Fox sai aikaan noin ensimmäisen erän puolessa välissä. Taisteltiin, mutta se ei riittänyt. Noin minuutti ennen ensimmäisen erän loppua Blue Fox siirtyi johtoon 2-0.

Peli eteni pitkään lukemissa 2-0. Noin viisi minuuttia ennen pelin päättymistä Blue Foxin pelaaja harhautteli taitavasti itsensä läpi Alavuden pakkien välistä ja iski pallon ohi vastaan tulleen Minnan. Peli oikeastaan ratkesi tähän maaliin, joka tuli vielä tärkeään paikkaan. Alavus ei kuitenkaan luovuttanut ja Anniina-Irene-Anita -trio toimi jälleen, kun peliä oli jäljellä puolisentoista minuuttia. Irene syötti ja Anita iski pallon maaliin ja Anniina teki vielä täydellisen liikkuvan maskin. Tämä oli pelin viimeinen maali ja Blue Fox siis nappasi alkusarjasta täyden pistepotin voittamalla meidät 3-1.
Picture
                                                      Blue Fox -pelissä nähtiin hieman huolestuneita ilmeitä.

Tämän pelin valmennussekoiluista (ainakin allekirjoittaneen osalta) huolimatta osa pelaajista pelasi hyvän pelin. Jenni yritti loppuun asti, Anniinan vedot eivät menneet yli maalin (ainakaan monet ;D), Tiinalta nähtiin hyvää syöttöpeliä ja Anitakin pelasi hienosti. Mutta hyökkääjille tulee täältä myös hieman kritiikkiä. Sieltä ylhäältäkin täytyy tulla alas puolustamaan ja hieman nopeampaa, mitä tässä pelissä nähtiin. Myös laukaukset suuntautuivat liikaa ohi maalin. Laitahyökkäjät osasivat paikata sentteriä hyvin, mistä ehdottomasti plussaa. Hyökkäyksiinlähtöjä ei osattu eikä sinne ylös sitten päästykään. Ja oman maalin edustalta ne pallot pitäisi saada pois. Pelistä opittiin kaikenlaista, joten hyvä harjoitus tulevaa varten kuitenkin.

SC Alavuden päivän viimeinen peli oli PSB Lapuaa vastaan. Joukkue koostuu erittäin suurilta osin B-tyttöikäisistä pelaajista, vaikka naisten sarjassa tässä turnauksessa pelasikin. Lapua iski ensimmäisen maalinsa viiden ja puolen minuutin pelin jälkeen. Vaikka 2-1-ylivoimahyökkäyksiä ja niiden puolustamista harjoitellaan lähes jokaisissa harjoituksissa, eivät nämä harjoitukset varmaan edelleenkään ole turhia ;)
Picture
  Lapuan iskettyä ottelun avausmaalin meiltä ei oikein onnistunut mikään. Ottelu oli juuri tästä syystä erittäin turhauttava. Vaikka mitä yritettiin, ei onnistunut. Puolustaminen onnistui kuitenkin kohtuullisesti, eivätkä lapualaiset päässeet laidan puolelta juuri ohitse. Joka tapauksessa peli oli tasainen, joten ensi kaudella nähdään mitä tapahtuu silloin, kun Alavus pelaa omalla tasollaan. Ehkä pelin pilasi ne mun ja etenkin Minnan sukat. Tai oikeastaan niiden oikeiden puuttuminen xP. Ottelu hävittiin Lapualle lukemin 0-1.

Hävittyämme Lapualle ratkesi se, että molempien lohkojen jatkoon pääsijät varmistuvat vasta molempien lohkojen viimeisissä peleissä. A-lohkossa SBT Papon ja Vaasan välinen ottelu päättyi Papon valmentajan taktikoimiin lukemiin 3-3. Näin Vaasa voitti lohkon, Papo oli kakkonen, GrIFK kolmas ja turnauksen isäntäjoukkue SPV jätettiin tylysti viimeiseksi. Alkusarjan viimeisessä ottelussa Remix johti 1-0 Lapuaa vastaan. Tällä tuloksella sekä SC Alavus, Remix että Lapua olisivat olleet tasapisteissä, mutta ottelu ei päättynyt näihin lukemiin, vaan Lapua voitti lopulta 3-1. Näin Blue Fox voitti lohkon, Lapua oli toinen, Alavus kolmas ja Remix neljäs.


2. pelipäivä

Meni ilta pitkäksi tai ei, niin sunnuntai-aamuna oltiin virkeinä Areenalla. Pelattiin siis ottelu viidennestä sijasta. Vastassa Grankulla IFK:n B-tytöt Kauniaisista. Meillä oli erittäin hyvä pelistrategia, suunnitelmana oli nimittäin voittaa peli.

Peli ei alkanut aivan suunnitellusti. GrIFK meni 1-0-johtoon parin minuutin pelin jälkeen. Nämä lukemat eivät kauaa ehtineet taululla olla. Irene voitti aloituksen, Satu laittoi pallon laitaan Anniinalle, joka laittoi takaisin Irenelle. Irene laittoi pallon nopeasti toiseen laitaan Anitalle, joka veti suoraan syötöstä ihan takayläkulmaan. Aikas hieno maali. GrIFK ehti juhlia avausmaaliaan siis vain noin puolisen minuuttia, Alavus tasoihin 1-1.

Seuraavaa maalia saatiin odottaa kymmenisen minuuttia. Noin minuutti ennen ensimmäisen erän loppua pallo tippui korkealta meidän maalin eteen. Taisi molemmista joukkueista kolme pelaajaa yrittää osua palloon. Tällä kertaa siihen osui GrIFK:n pelaaja, joka iski lukemiksi 2-1. Näistä lukemista siirryttiin myös erätauolle.
Picture
                                                                                   Minna poimii pallon hyppysiinsä.

Pelikello kävi koko ajan, joten jotain oli tehtävä. Yksi ratkaisun avain oli toisen erän puolessa välissä tehty Irenen taktinen siirto: Irene ja Sannamari vaihtaisivat paikkoja. Mutta mitäs sitten tapahtuikaan... Ensimmäinen vaihto uusilla pelipaikoilla ja pallo löytyi Alavuden maalista, lukemat 3-1 GrIFK:lle ja aikaa jäljellä kuusi ja puoli minuuttia. Ratkaisevan tuntuinen maali? Ehei ;D.

Anniina päätti väläyttää vetoaan myös eteläsuomalaisille. Anniina kuljetti laitaa pitkin noin 20 metriä ja veti maalin. Tärkeä kavennusmaali viisi minuuttia ennen pelin loppua. Tähän ei kannattanut lopettaa. Pallo alkoi pyöriä GrIFK:n päädyssä ja edellisestä maalista ei kulunut minuuttiakaan, kun Alavus tasoitti. Sentteriksi vaihdettu Sannamari veti pallon takakulmaan. Nelisen minuuttia aikaa ja peli 3-3.
Picture
                                                  Anniina sai vastustajankin tanssiin mukaan toisin kuin Tarja.

Pelin viimeisellä minuutilla Alavus hallitsi peliä. Kolme ämmää halusivat ratkaista pelin. Ja minkäs sille sitten voi. Anita syötti pallon kulmaan Sannamarille, joka sai pallon toisella yrityksellä ohi pakin maalin edessä yksin odottavalle Anniinalle. Anniina ei tällaisista paikoista kyllä usein erehdy. Peliaikaa jäljellä noin puoli minuuttia ja Alavus johtoon 4-3. GrIFK otti aikalisän, ja tällä kertaa kello pysäytettiin. Aika ei kuitenkaan Grankullalle riittänyt ja Alavus otti viidennen sijan 4-3-voitolla. Anniina ei vissiin halunnut vetää rankkaria ;)

Pelistä kuuluu kiitos myös monelle "näkymättömälle" pelaajalle, esimerkiksi Jossulla oli erittäin tärkeitä peittoja läpi ottelun. Joukkueen yhteishenki ja etenkin tahto oli jotain uskomatonta. Hienoa kuulua tähän joukkueeseen.
Picture
                                              Anniina iski voittomaalin sijoitusottelussa tärkeään paikkaan.


Koko turnauksen miesvalmennuksen näkemys tähtipelaajista:
*** Anniina
** Anita
* Mia

Tehopisteet jotenkin näin:
Anniina 4+1
Irene 2+3
Anita 2+1
Sannamari 1+1
Riitta 0+1

Ja huomionarvoista ehkä myös +/- tilaston osalta se, että kun (koko turnauksen) maaliero on 9-10, Irenen ja Anitan +/- lukema 6 on melko hyvä, samoin Anniinan 5.
---

Toisen päivän naisten/B-tyttöjen sarjassa nähtiin finaalia lukuun ottamatta ehkä tasaisin turnauspäivä ikinä. Kuudesta sarjan pelistä neljä meni rankkareille, eli kaikki paitsi finaali ja meidän peli.

Päivän ensimmäisessä pelissä eli ottelussa seitsemännestä sijasta kohtasivat SPV ja Remix. Tilanne 2-2 varsinaisen peliajan jälkeen. Rankkareissa kohtasivat eri joukkueissa pelaavat sisarukset, ja pikkusisko vei tällä kertaa voiton. Remixin ampuja taisi olla Tanja Rintamäenpää, ja erittäin hieno rankkari olikin. Yksi päivän hienoimmista ehdottomasti ja Remix johti rangaistuslaukausskabaa 1-0. SPV:n ratkaiseva ampuja oli naisten 1-divarissa hienon kauden pelannut Milja Kiviharju. Pallo meni maaliin, mutta kuljetusvaiheessa taaksepäin. Eli ei maalia. Remixiltäkin taisi mennä hetki tajuta, että voittivat ;)

Ensimmäisessä välierässä kohtasivat A-lohkon ykkönen SB Vaasa ja B-lohkon kakkonen PSB Lapua. Tämäkin peli oli kahden erän jälkeen tilanteessa 2-2. Rankkarikisassa voiton vei Vaasa. Toisessa välierässä B-lohkon ykkönen Blue Fox sai vastaansa A-lohkossa itsensä toiseksi taktikoineen Parkanon Pontevan. Blue Fox otti hieman yllättäen voiton rankkareissa ja ottelu siis päättyi rangaistuslaukauksien jälkeen 2-1.

Pronssiottelussa kohtasivat siis välierissä rankkareilla hävinneet Lapuan Ponnistus ja Parkanon Ponteva. Pronssia Ponnistukselle vai Pontevalle? Varsinainen peliaika päättyi 2-2. Monelta pelaajalta loppui ideat, kun alettiin mennä kolmatta kierrosta rankkareita. Parisenkymmentä rangaistuslaukausta nähtiin, kunnes tyttöjen maajoukkuepelaaja Essi Annala lunasti odotukset ja harhautti Lapuan maalivahdin. PaPo:lle pronssia. Lapualle taisi tulla kotiläksyksi rankkarit, kun molemmat rl-kisat hävisivät. Yksi ampuja jäi mieleen, mutta muuten aika mielikuvituksettomia yrityksiä lapualaisilta.

Loppuottelussa Vaasa höystettynä muutamalla KauWi:n pelaajalla ei voinut mitään Blue Foxille. Uudenkaarlepyyn joukkue oli koko ottelun niskan päällä ja voitti väsyneen Vaasan 8-2.

  Lopullinen järjestys siis:
  1. Blue Fox (B-tytöt)
  2. SB Vaasa
  3. SBT PaPo
  4. PSB Lapua
  5. SC Alavus
  6. GrIFK (B-tytöt)
  7. FBC Remix
  8. SPV (B-tytöt)

---

Kiitos peliemme tuomareille Jarmo Eteläaholle, Harri Karjalalle sekä Mikko Helaselle. HK:n linja (makkarasta nyt puhumattakaan) ei taida oikein sopia meille ;)


-hl
P.S. Pahoitteluni jutun viivästymisestä. Pääsyyhän on se, että pidin (tarpeellista) lomaa salibandystä. Nyt se taas alkoi kaikissa muodoissaan ja ensi viikolla nähdään, mitä sille nii-in mahtavalle kunnolle onkaan tapahtunut parissa viikossa x)
Picture
                                                               Kaikilla oli tietenkin muodinmukaiset hiukset :D
 
Picture
Naiset päättäjäisissa upeissa maisemissa. Kuva: Kai Lavila

Ensin viralliset palkinnot. Näistä on päätetty, että sama pelaaja ei voi saada kuin yhden palkinnon.

Parhaaksi pelaajaksi valittiin Anniina. Vaikka kriteereistä en sen kummemmin tiedä, niin ehkä jotain aikaan on saanut kentällä, kun koko kyseisen divarin pistepörssin piikkipaikan jakoi toisen pelaajan kanssa (huom. sana ehkä ;D).

Suurimman osan kautta valmentajana ollut Jaska valitsi Taistelija-palkinnon saajan. Taistelijaksi valittiin Jenni.

Joukkueen äänestämä palkinto oli Tärkein pelaaja. Palkinnon saajaksi valittiin Minna. Voi vain arvailla Minnan tittelin syytä. Olisikohan jonkun kopin napannut siellä maalilla ja vielä heittänyt maalintekijöille muutaman syöttöpisteen. Tarkasti laskettu torjuntaprosenttikin kertoo omaa kieltään. Minna sai lähes 2/3 äänistä.

Sitten oli vielä yksi palkinto, josta kukaan muu kuin kapteeni ei tiennyt eli Kapteeninvalinta. Antaa kapteenin kertoa palkinnosta: "Tämä valinta vaatii perusteluja hiukan enemmän ollakseen yhtäänkään uskottava. Valitsemani pelaajan tiedän tehneen joukkueen eteen sekä kentällä että kentän ulkopuolella töiden lisäksi ylitöitä melkoisen määrän aliarvioimatta yhtään niitä joukkueemme muita työmyyriä. Pelaajan merkitys joukkueelleen pelikentällä tulee esiin +/- tilastoa katsottaessa, kahtena viime vuotena pelaaja on ollut tilastomme kärkenä kahdessa eri joukkueessa tehden töitä erilaisissa kenttäkoostumuksissa näissä joukkueissa. Sattumaa ja hyviä pelikavereita ei siis yksin voi asiasta kiittää. Aika monissa joukkueissa paljon maaleja tekevä kentällinen, niitä myös paljon päästää omiin. Pakin päätehtävä on olla päästämättä maaleja ja se näkyy nimenomaan tässä tilastossa. Jos peleissä jaettaisiin kakkossyöttöpiste, tämä pelaaja on joukkueemme pelinrakentajana useimmiten ollut se kakkossyöttäjä. Lisäksi hän tekee joukkueellemme näkymätöntä työtä kentällä mm. varmistamalla vaihdot loppuun [kirjoittajan huomio: tässä taitaa olla väärä vaihto -jäähyistä päätellen vielä hieman opettelemista ;)], kuluttamalla aikaa alivoimalla palloa hautomalla. Jos maalintekoprosentti olisi laskettu laukausten perusteella, arvelen, että tämä pelaaja olisi ollut korkealla, sen verran tarkkoja ovat ne harvat vedot. Kentän ulkopuolella tehdystä työstä mainittakoon joukkueemme kyseenalainen maine, ks. www. Kapteeninvalinta on pelaaja, jota myöskään ei ole aiemmin palkittu." Palkinnon sai Sannamari. (Voin vain pahoitella kappaleen pituutta, mutta HL on sitä mieltä, että erityisesti tätä palkintoa on syytä perustella.)
Picture
Paras pelaaja, Taistelija, Tärkein pelaaja ja Kapteeninvalinta. Kuva: Anita Mäkelä

Vielä muutama kapteenin kunnianimitys pelaajille, jotka eivät tänä vuonna pyttyä saaneet:

Pirjo - Joukkueen Tykkipelaaja
Mia - Joukkueen Spurttaaja
Heli - Aina valmiina joukkueen puolesta
Riitta - Joukkueen Maltti
Tiina - Joukkueen Tasapainottaja
Tarja - Hyökkäyspään Raastaja
Iina - Pakkipään Raastaja
Noora - Joukkueen Taitopalloilija
Jossu - Joukkueen Tulokas


Sitten vielä epävirallisempaan osuuteen, eli joukkue on äänestänyt keskuudestaan eri kategorioissa parhaita seuraavasti:

Paras hyökkääjä
Palkinto myönnetään hyökkääjälle, joka on menneellä kaudella osoittanut erinomaisia taitoja hyökkäyspäässä ja joka samalla on myös merkkauttanut itselleen myös siitä todistavan, merkittävän maali ja/tai syöttömäärän. Paras hyökkääjä on se pelaaja, joka pelistä toiseen pelaa tasaisen hyvin ja myös ratkaisee tärkeät/tiukat ottelut tekemällä tärkeitä maaleja (avaus-, voitto- ja tasoitusmaaleja), eikä se, joka mässäilee pisteillä ainoastaan "helpoissa otteluissa". Paras hyökkääjä esittää myös väläyksittäin uskomattomia taitavia suorituksia.

Palkinnon saaja: Anniina (n. 4/5 äänistä)


Paras puolustaja
Palkinto myönnetään puolustajalle, joka osaa puolustaa tehokkaasti ja ärhäkkäästi omaa maalia, mutta samalla osaa myös rakentaa ja rauhoittaa joukkueen peliä. Tämä pelaaja kunnostautuu kauden aikana toistuvasti pelastamalla varmoja maaleja. Tärkeä osa puolustuspelaamista tänä päivänä on myös tukea hyökkääjiä hyökkäyspäässä. Paras puolustaja kerää lisäksi jonkin verran pisteitä kauden aikana, vaikka se ei olekaan pelipaikan ensisijainen tehtävä.

Palkinnon saaja: Sannamari


Paras tyyppi
Kategorian voittaja on joukkueen mukavin tyyppi niin kentällä kuin myös sen ulkopuolella. Tämä pelaaja naurattaa, auttaa ja tukee pelikavereita tilanteessa kuin tilanteessa

Palkinnon saaja: Tarja (reilusti yli puolet äänistä)


Tärkein pelaaja
Palkinto myönnetään sille pelaajalle, jonka kokonaispanos joukkueelle on merkittävin, niin pelillisella kuin myös henkisellä puolella. Ilman tätä pelaajaa joukkue ei olisi enää sama, vaan menettäisi todella paljon.

Palkinnon saaja: Minna


Kovin tsemppaaja
Palkinto myönnetään pelaajalle, joka kovalla asenteella ja omalla esimerkillään näyttää koko joukkueelle miten paljon enemmän sitä voikaan kentällä tehdä, jos vain haluaa. Tämä pelaaja ei välttämättä tee paljon maaleja ja pisteitä kauden aikana, mutta ottaa aina täyden ilon irti onnistuessaan. Tämä pelaaja juoksee yhtä kovaa ylös hyökkäykseen kuin alas puolustukseenkin. Kovin tsemppaaja on usein se pelaaja, joka vaikealla hetkellä pelkällä asenteellaan väläyttä jollain tavalla ja aukaisee koko joukkueen pelin.

Palkinnon saaja: Mia (taisteli tiukasti Minnan kanssa ja voitti lopulta yhdellä äänellä)


Eniten kehittynyt
Palkinto myönnetään pelaajalle, joka menneen kauden aikana on kehittynyt eniten. Kyseessä voi olla joko henkilökohtainen tekniikka, joukkuepelaaminen, harjoitteleminen tai yleinen asenne ja tekeminen.

Palkinnon saaja: Jenni (tämäkin ratkesi yhden äänen perusteella, Jennin kanssa kisasi tiukimmin Jossu)


Vuoden tulokas/yllättäjä/suoritus
Palkinto myönnetään uudelle pelaajalle, joka on nopeiten ja parhaiten sopeutunut joukkueeseen niin pelikentällä kuin myös sen ulkopuolella. Välttämättä kyseessä ei ole mikään pistenikkari, vaan pelaaja joka on menneellä kaudella vakuuttanut vahvasti jollain tai monella eri osa-alueella. Kyseessä voi myös olla "vanha pelaaja" joka on yhtäkkiä saanut tuulta purjeisiin ja kaikkien yllätykseksi pelannut loistavan kauden ylittäen itsensä. Palkinto voidaan myös myöntää jonkin tietyn yksittäisen näyttävän ja mieleenpainuvan suorituksen vuoksi.

Palkinnon saaja: Jossu (yksi reiluimmista voitoista, yli 70% äänistä)


Vuoden kiertopalkinto
Palkinto myönnetään suoraan sen perusteella kuka pelaaja on saanut eniten yksittäisiä ääniä kaikki yllä mainitut kategoriat yhteen laskettuna. Koska pelaajat itse antavat ääniä toisilleen kertoo tämä siitä, että pelaaja on vakuuttanut joukkuetoverinsa monella eri osa-alueella menneellä kaudella.

Palkinnon saaja: Minna (Kolmen kärki oli tiukka: 1. Minna (18 ääntä), 2. Anniina (16), 3. Jossu (15))
Picture
Tärkein pelaaja, Paras tyyppi, Vuoden tulokas/yllättäjä/suoritus, Paras puolustaja, Paras hyökkääjä, Kovin tsemppaaja, Eniten kehittynyt. Kuva: Anita Mäkelä


HL kiittää koko joukkueen puolesta kaikkia pelaajia, vastustajia ja kannustajia kaudesta 2010-2011! Tavataan ensi kaudella ;)

-HL

P.S. Erityiskiitos tämän jutun osalta kapteenillemme Anitalle - Joukkueen käytännön asioiden hoitajalle. Kapteenin rooliin kuuluu hieman muutakin kuin yksi allekirjoitus peleissä.