SC Alavus naiset
 
Jännitystä oli ollut ilmassa jo ainakin viikko ennen turnausta. Syyt on mitä on, mutta joka tapauksessa Lapua oli turnauksessa parempi kuin me. Lisäksi kohdattiin SB Vaasa.

Lapua-pelin alku oli jännittynyt molemmissa joukkueissa. Lapuan Emmi sai jäähyn maasta pelaamisesta, kun oli pelattu noin viisi minuuttia. Sillä ei ollut edes niin väliä, kun meidän ylivoima nyt on mitä on. Pallo oli koko ajan meillä, mutta ei pyörinyt kovin hyvin. Paikkoja saatiin tosi hyvin siihen nähden, miten huono se ylivoima oikeastaan oli.

Ensimmäisessä erässä ei oikeastaan tapahtunut mitään merkittävää. Opittiin tuntemaan toistemme pelityyliä. Erän alun jälkeen me päästiin koko ajan peliin paremmin mukaan ja sanoisin ensimmäistä erää tasaiseksi.
Oliko sitten Lapuan kotietu lopullinen sinetti päivän hyville esityksille? Kuva: Juha Pynttäri

Toisen erän alussa Minna heitti Anniinan ensimmäisen kerran yksin läpi, mutta Anniina ei osunut pahaan pomppuheittoon kunnolla. Ja olihan siinä jo pakin lapakin melkein estämässä.

Ottelun avausmaali syntyi, kun toista erää oli pelattu 5.36. Anita syötti ja Anniina veti. Tosi erikoinen kuvio.
Anniinan tekemä ottelun avausmaali ei riittänyt voittoon. Kuva: Juha Pynttäri

Lapualaiset syötteli ajoittain tosi hyvin, mutta useimmiten ajoivat itsensä kulmaan ja sieltä niitä hyviä tilanteita ei sitten syntynytkään.

Tasoitusmaali syntyi puolitoista minuuttia ennen toisen erän päätöstä. En vieläkään tajua miten se pomppi maaliin. Minna ei varmaan voinut kovin paljon nähdä ainakaan, kun edessä oli kolme meidän pelaajaa ja yksi vastustaja.

Erän viimeisellä sekunnilla Minna heitti Anniinan taas melkein läpiajoon, ja Anniina veti maalivahdin olkapäähän.

Siinäpä toisen erän tilastot. Kolmanteen erään siis lukemista 1-1.

Kolmannessa erässä peli meni jännittävämmäksi minuutti minuutilta. En jaksa enää sanoa kertaakaan siitä asiasta, mistä toinen maali syntyi. Lapua meni joka tapauksessa 2-1-johtoon. Ainakin mun ja ehkä vähän meidän pakkienkin avustuksella.
Lapuan maalivahti oli päivän näkyvimpiä pelaajia. Kuva: Juha Pynttäri

Kolmannen erän puoliväli oli meidän hallussa, kunnes... Lapua otti jäähyn: liian monta pelaajaa kaukalossa. Samassa ajassa 40.56 Alavus otti aikalisän.

Ylivoimalla tunteet kuumeni ja yleisö huusi yllättäen Alavudelle jäähyä. Ylivoiman vika oli yksinkertaisesti siinä, että vedot ei menneet edes maalia kohti. Kun suurin osa vedoista menee ohi, niin eipä sillä maalia tule.

3-1-maali syntyi epäonnekkaasti meidän kannalta. Minna siirsi vahingossa maalia, ja tietenkin Lapuan pelaaja iski silloin pienestä kulmasta maalin. Uskallan epäillä, että jos maali olisi ollut oikealla paikallaan, maalia ei olisi syntynyt. Mutta Lapua olisi joka tapauksessa voittanut. Ja se on edelleenkin mukavampi hävitä kahdella kuin yhdellä maalilla, ettei tarvitse jossitella yksittäisiä tilanteita.

Lapuan puolustus oli hyvä, koska kaikki puolustivat. Puolustus oli tosi hyvin tukossa, ja tytöt kyllä tulee päälle. Maalivahti tuli tosi hyvin vastaan usein. Siinä me mokattiin, kun ei osattu harhauttaa. Kovaa sai pelata, mikä kyllä arvattiinkin. Lapua oli kaiken kaikkiaan juuri sellainen kuin odotettiinkin.

Peli päättyi siis Lapualle 3-1.

Tähdet:
*** Minna
** Jenni
* Pirjo

Ekan pelin jälkeen toivo oli mennyt eikä siihen toiseen peliin oikein latauduttukaan.
 Vaasa iski maalin heti toisella minuutilla. Omari tai vastustajan ohjaus, sama se.

Vaasa pelasi mielestäni aika hienoa peliä. En keksi juuri nyt, mikä siinä on vikana. Joku siinä täytyy olla. Mutta valmentajan tehtävä se onkin selvittää.

Pelin hienoja hetkiä olivat ne, kun Minna nappasi pallon ja heitti... Anniinan läpiajoon. Anniinalta hyvä yritys, mutta huonoa tuuria taas. Minnalta nähtiin tänään todella upeita heittoja molemmissa peleissä.

Alavuden tasoitusmaali syntyi ajassa 10.25. Anita oli ensin keskellä, mutta liikkui sitten salamana maalille. Irene oivalsi loistavasti mistä on kyse, ja syötti Anitan lapaan. Rystynosto maalivahdin käden yli.
Anita tasoitti pelin upean harkitulla rystymaalilla. Kuva: Juha Pynttäri

Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin lukemista 1-1.

Ja mikä erän alku taas. Vaasa iski toisen erän alkuun heti maalin. Yksinkertaisesti maalilla oli vapaa pelaaja.

Pelin puolessa välissä särkylääkkeet alkoivat tehota, ja eräs hitaastakin hitaampikin pelaaja pääsi peliin vähitellen vähän mukaan.

Vaasa meni 1-3-johtoon pelikellon näyttäessä 25.52. Kaikista parhaimmalla vetosektorilla muutaman metrin päästä maalista kaksi vaasalaista täysin vapaana.

Alavus kavensi 2-3:een vajaa minuutti Vaasan maalin jälkeen ajassa 26.49. Irene avasi aivan loistavasti omasta päästä Anniinalle, joka iski pallon pompusta yläkulmaan. Anita jälleen vielä maalilla maalivahdille maskina.

Tästä maalista Alavus sai hieman lisää virtaa, ja loppuerä pyöritettiin täysin Vaasan päädyssä. Paikkoja oli, mutta pallo ei löytänyt tietään verkon perukoille. Erä päättyi jälleen kerran liian aikaisin meidän kannalta.

Kolmanteen erään lähdettiin lukemista 2-3 Vaasan johtaessa. Vaasalaiset peitti läpi pelin aika hyvin vetoja. Alavuden peli parani koko ajan, mitä pidemmälle peli eteni.

Kun peliä oli jäljellä 5 minuuttia, Alavus sai pari metriä alle puolesta kentästä vaparin. Irene syötti loistavan ristisyötön takakulmalle Anniinalle. Anniina otti pallon haltuun. Maalivahti oli juuri sen verran vastassa, että etukulmasta löytyi pieni aukko, josta Anniina pisti pallon verkon perukoille. Siis tilanne 3-3.
Even monipuoliset kyvyt kummassa tahansa kentän päädyssä tulivat hyvin esille. Kuva: Juha Pynttäri

Alavus otti aikalisän ajassa 43.53. Peliä oli jäljellä tasan minuutti, kun Minna otettiin maalilta pois ja Jossu tilalle – mutta toiselle maalille. Vaasa veti yhden yläriman.

Viisi sekuntia ennen loppua Satu oli maalivahdin alueella. Sitä en osaa sanoa, pelasiko hän palloa. Tilanne oli todella omituinen, mutta kaikista hienointa oli, että ehkä sekunti ennen summerin soimista Minna liukui jostakin maalille ja nappasi pallon käteensä. Se olisi mennyt maaliin muuten.

Joka tapauksessa Vaasalle siis rankkari. Tässä ehkä eniten huvitti katsojien huudot, kun meidän kapteenilla oli asiaa tuomarille. Minä olin pihalla kuin lumiukko, enkä tiennyt edes mistä on kyse.
Kauden ensimmäinen rangaistuslaukaus meidän peleissä päättyi Minnan ja Alavuden eduksi. Kuva: Juha Pynttäri

Rankkarissa Minna tuli hyvin vastaan ja Vaasan pelaaja päätti tehdä ratkaisunsa. Hän veti, mutta Minna veti pidemmän korren hienolla torjunnalla.

Vaasa-peli oli minusta huono. Lapua-ottelu oli paljon parempi. Vaasaa vastaan noustiin toki hienosti kahden maalin takaa-ajoasemasta, mutta monelta pelaajalta se viimeinen rutistus puuttui. Nyt oli kyse oikeasta asennevammasta. Sillä asenteella ei saisi ikinä pelata ja esimerkiksi minä petin joukkueen totaalisesti. Anteeksi siitä. Ja kiitos Evelle ja Satulle hyvistä teippauksista. Kyllä tässä vielä joskus pelataan.

Meiltä loppui kunto (kaikkia pelaajia ei hyödynnetty?), mutta niin loppui vaasalaisiltakin. Ei ollut mikään yllätys, että Lapua voitti puhtaalla pelillä Vaasan. Yllättävän vähän maaleja lapualaiset saivat aikaan, ehkä.

Kaikki on sen typerän AV:n syytä. Miksei tuomarit antaneet meille yhtään jäähyä? Tässä on joku koira haudattuna nyt.

Tähdet Vaasa-pelistä:
*** Minna
** Satu
* Irene


Se on varmasti kaikkien parhaaksi, että me jäätiin kolmoseen.- HL

 
Ennen viimeisiä pelejä oltiin vielä hieman jännittävässä tilanteessa, jopa kahdella joukkueella oli vielä mahdollisuus ohittaa meidät ja nousta näin II-divarikarsijan paikalle. Näin tosin vain, jos pelaisimme päivän kummatkin pelit huonosti. Toisaalta jomman kumman pelin voitolla varmistuisi karsintapaikka. Sehän se kauden vähimmäistavoite oli. Vaikka siihen tuskin kovin moni uskoi ennen kauden alkua. Alavuden peli on vain parantunut kauden aikana – lukuun ottamatta yhtä turnausta, jota ei kukaan enää muistakaan.

Viimeisten pelien vastustajat eivät olleet häntäpään joukkueita. Kummankin, sekä Kauhajoen että Ilmajoen pelityylit sopivat loistavasti meitä vastaan. Ilmajokea vastaan neljästä mahdollisesta pisteestä olimme saaneet vain yhden.

Pelit SB Kauhajokea vastaankin ovat olleet aina tasaisia. Viime kaudella voitettiin 4-3 ja hävittiin 2-3, tällä kaudella pelit ovat päättyneet aiemmissa kohtaamisissa voittoon 2-1 ja tasapeliin 3-3. Tiukka peli olisi varmasti taas edessä.


“Ajattele pystyväsi ja pystyt. Ajattele olevasi voittamaton – olet sitä → me olemme.”

Onnistuminen vaatii hikeä ja mustelmia. Mutta kaikki ovat olleet valmiita niiden eteen koko kauden ;DSitten siihen päivän ensimmäiseen peliin eli otteluun kotijoukkue Kauhajokea vastaan. Ja taas kerran meidän pelin alku oli huono. Tai ei se huono ollut, mutta vastustaja pääsi iskemään ottelun ensimmäisen maalin. Kauhajoki meni siis 1-0 johtoon, kun peliä oli pelattu kolme ja puoli minuuttia. Ensimmäinen laukaus kohti Minnaa ja pallo pomppii ikävästi maaliin.

Seuraava tilastomerkintä eli tasoitusmaali syntyi ajassa 7.24. Irene syötti Anniinalle, joka veti. Kauhajoen maalivahti torjui eteensä, ja Anita oli kärppänä paikalla ja vei maalivahdin kebabkiskalle.

Molemmat joukkueet etenivät hyökkäyspäihin hienoilla syöttökuvioilla, mutta maaleja ei näistä syntynyt. Sitten Anniina tekee tuttua karvaustyötä ja karvaa pallon pois vastustajalta. Vastustajan pakki hieman suuttuu pallonmenetyksestä ja kaataa Anniinan pahannäköisesti kulmassa. Seurauksena jäähy ajassa 11.40.

Onneksi ylivoimaa oli taas harjoiteltu, vaikka ylivoimia ei ole monessa pelissä kuulunut. Nyt tuomarit olivat ainakin Alavuden peleissä ihan hyvin asialla. Ylivoimalla saatiin pyöritystä aikaan. Näin muutamalla syötöllä saatiin Kauhajoen puolustus sekaisin, ja Anniina pääsi iskemään ylivoimamaalin Anitan toimiessa jälleen loistavana maskina. Erä päättyi Alavudelle lukemin 1-2.

Toinen erä lähti hyvin käyntiin. Anita lisäsi puolen minuutin pelin jälkeen Alavuden johdon jo 1-3:een. Vielä toisen erän lopussa Irene otti jäähyn työntämisestä. Erä kuitenkin päättyi lukemiin 1-3.
Anitan 1-3-johtomaali Sannamarin syötöstä heti toisen erän alkuun. Kuva: Juha Pynttäri

Kauhajoki sai pelata kolmannen erän alussa vielä minuutin ja 40 sekuntia ylivoimalla, mutta ei saanut maalia aikaiseksi. Kavennusosuma kuitenkin syntyi tämän jälkeen. Ottelussa Kauhajoen parhaana palkittu Suvi Rinne iski maalin ajassa 33.59. Erittäin nopea pakki kyllä kyseessä.

Seuraavan maalin iski Alavus. Erän puolessa välissä Irene pujotteli kentän läpi ja siirsi Alavuden 4-2-johtoon.

Ehkä noin kuusi minuuttia ennen pelin loppua Kauhajoki teki oman maalin. Maalia ei hyväksytty. Oliko syynä sitten se, että Kauhajoen maalivahti piti meidän pelaajan mailasta kiinni, niin ettei Anita pystynyt tekemään maalia itse? Mutta mehän ei tällaisia räkämaaleja tarvitakaan, vaikka maalin hylkäys väärin olikin =)

Loppua kohti Kauhajoki alkoi painostaa enemmän ja maalihan siitä syntyi noin kolme minuuttia ennen pelin päätösvihellystä. Pallo vaihtoi suuntaa jotenkin Minnan kädestä ja pomppasi maaliin. Tilanne 3-4. Peli meni jännittäväksi. Samassa ajassa molemmat halusivat ottaa aikalisän, mutta Kauhajoki ehti ensin. Tyydyttiin sitten Kauhajoen aikalisään.
Kulmavapareiden puolustus taitaa nyt onnistua ;) Kuva: Juha Pynttäri

Loppu oli aivan kauhea, Alavus vain puolusti ja Kauhajoki painosti. Kauhajoki veti vain muutama sekunti ennen loppua vielä tolpan. Huutoa oli ainakin viimeisen minuutin aikana niin paljon, ettei omia ajatuksia kuullut. Maalia ei kuitenkaan enää syntynyt.

Alavudella oli poikkeuksellisen hyvä tuuri. Toisaalta Kauhajoen maalit eivät olleet mitään taidonnäytteitä. Peli nyt oli taas ajoittain joidenkin pelaajien osalta aika töykeää, mutta onneksi loukkaantumisilta vältyttiin.

Parhaana palkittiin Minna.

Joukkueen tähdet:
*** Minna
** Sannamari
* AnitaToiseen peliin voitiin lähteä siis rennoin fiiliksin: karsintapaikka oli varmistettu. Mitään hävittävää ei enää ole. Paikalle tulleet joukkueet saivat siis yksi toisensa jälkeen pettyä siihen, että omat mahdollisuudet jatkopeleihin olivat menneet. Jymyn tappiolla ja meidän toisenkin pelin voitolla irtoaisi lohkon voitto. Ensimmäisen pelin jälkeen huhut kuitenkin varmistivat, että edes voitto ISB:stä ei takuulla toisi lohkon ykköspaikkaa. Pelit pelataan silti.


ISB-pelissä koettiin ensimmäinen yllätys heti pelin alussa. ISB:n ykköshyökkäyskolmikko oli poissa. Peli helpottui oikeastaan täysin. Pelissä kokeiltiin myös uusia ketjukoostumuksia, kun Eve ja Satu saivat tehdä debyyttinsä hyökkääjinä. Ja debyytti meni kyllä molemmilta hienosti :)
Evellä ja Satulla oli hyökkäyskuviotkin hyvin hallussa, vaikka tällä kertaa maalia ei vielä aivan syntynyt. Kuva: Juha Pynttäri

Peli pyöri heti alusta lähtien täysin ISB:n päässä. ISB pääsi iskemään välillä nopeita vastahyökkäyksiä, mutta Alavus hallitsi peliä. Välillä yritettiin vain liiankin hienoja kuvioita, ja sen takia avausmaali antoi odottaa itseään. Lopulta ajassa 10.48 avausmaaleihin erikoistunut Tarja päästi meidät rentoutumaan. Pallo pomppi maalilla ja Ilmajoen pakkien ja maalivahdin lisäksi Iina yritti ensin saada sen maaliin, mutta lopulta Tarja iski pallon rauhallisella lyönnillä aivan maalin kattoon. Anniinan sanoin rauha-maali :)
Ottelun avausmaalia yrittämässä meidän ikitaistelijat Iina ja Tarja, joka iski pallon ISB:n verkkoon. Kuva: Juha Pynttäri

14 sekuntia edellisestä ja Anniina iski ottelun ensimmäisen maalinsa. Erä päättyi lukemin 2-0.

ISB otti heti toisen erän alkuun jäähyn, mutta tällä kertaa maalia ei syntynyt. Pallo pyöri silti ihan kivasti. Ja ainakaan Alavus ei ole koskaan päästänyt ylivoimalla omaan päähän maalia, toisin kuin monet muut joukkueet.

Toisessa erässä jatkettiin siitä mihin ensimmäinen erä jäi. Syöteltiin ihan hienosti ja ISB puolusti. Pääsihän ISB:kin toki välillä tekopaikoille, mutta puolustajat tai Minna estivät maalien syntymisen. Maaleja ei tässä erässä nähty.

3-0-maali syntyi, kun kolmatta erää oli pelattu pari minuuttia. Maalin iski Anita upeasti rystyllä ilmasta selkä maaliin päin. Ja maalin edestä tietenkin. Se oli aikas komea maali, täysin puolueettomin silmin sanottuna toki :)
Anitan upea maali katkaisi lopullisesti ISB II:n selkärangan. Kuva: Juha Pynttäri

Erän puolessa välissä Anniina iski Sannamarin poikkarista pelin 4-0:aan. Peli päättyi Alavuden voittoon näihin lukemiin.

Alavuden parhaana palkittiin ansaitusti voittomaalin tehnyt Tarja. ISB:n paras oli maalivahti.

Tähdet:
*** Sannamari
** Minna
* Jenni
Muista otteluista jotain mielenkiintoista:

- PaSu voitti KuRy:n alavutelaisen kenkien avustuksella.

- Jymy hermoili, mutta voitti helpohkosti tänään ISB:n. Jonkin verran myös ISB:n valmennuksen avustuksella? ;)

- SCS esitti hyvää peliä, mutta kauden ensimmäisten pelien takia loppusijoitus sarjataulukossa vasta kolmas.
Niin... jos joku ei tiennyt, niin SC Alavus haluaa pelata koko rahan edestä x)

Kaikissa kauden turnauksissa on saalistettu vähintään yksi voitto, ja se taitaa olla vähimmäistavoite myös kauden päättävässä turnauksessa.

Lapualla ja Vaasalla ei ole karsintaturnaukseen lähdettäessä alla viiden ottelun voittoputkea... Onko se sitten etu vai haitta, sen näemme ensi viikon sunnuntaina... :)- HLP.S. Pistepörssissä kuuden parhaan joukossa neljä Alavuden pelaajaa ;)