SC Alavus naiset
 
  Tässä Hitaan laidansuoristajan lopullinen All Stars -kenttä:

Maalivahti:
Picture
Minna Seppälä, SC Alavus
Minnan torjuntaprosentti on laskettu tarkkaan ja saatu tulokseksi aika tarkalleen 88. Lisäksi voisi ottaa huomioon sellaisen seikan, että laskujeni mukaan tällä kaudella Alavus on päästänyt ainakin (!) 7 omaa maalia.

En väitä, että Hennan tai Maijan prosentit olisivat huonompia - saattaa olla päinvastoin. Mutta minusta maalivahtivalinnassa tulee huomioida myös muutama muu tekijä.

Minnalla on erityisen hyvät ja nopeat refleksit, ketteryyttä ja kyky sijoittua oikein. Ehkä ei mitenkään tärkeä seikkakaan, mutta lisäksi kolme syöttöpistettä loistavan heittokäden sekä pelisilmän ansiosta.

Maalivahtien täytyy keskittyä koko ajan. He eivät pääse välillä vaihtoon, niin kuin kenttäpelaajat. Keskittymiskyky on erityisen tärkeää päästetyn maalin jälkeen; tilanne täytyy nollata muutamassa sekunnissa. Itsevarmuus täytyy säilyttää. Hyvä maalivahti pitää joukkueensa pystyssä, kun vastustaja vyöryttää palloa omalla alueella. Ehkä Hennalta voisi lainata noita maalivahdin parhaita kavereita tolppia.

Yksi mainitsemisen arvoinen seikka liittyen Minnaan on asenne. Harjoituksissa käynti -prosentti on yli 90 (sivuhuomio, mutta samoin on suurimmalla osalla alavutelaisista :D). Minna on hyvin sitoutunut ja tekee paljon joukkueen eteen. Ja tärkeää - kehittää itseään myös joukkueharjoitusten ulkopuolella. Motivaatiota siis löytyy.

Komminikointitaito etenkin puolustajien kanssa on kehittynyt kauden aikana paljon. Ehkä erikoistilanteissa vielä hieman kehitettävää. Samoin peittävyydessä. Mutta sama kuin vertaisi Jani Naumasta ja Jarno Ihmettä - molemmat loistoveskoja, mutta täysin erilaisia. Ymmärrän siis, miksi joku valitsisi esimerkiksi Hennan.


Oikea puolustaja:
Picture
Iida Vähärautio, HiPa
Ehkä kuitenkin loppujen lopuksi helpoin valinta, vaikka ehdokkaina olikin kolme huippupakkia. Iida saa hyvällä pallonhallinnallaan ja liikkeellään vastustajan hyökkääjät väsymään - niin fyysisesti kuin eritoten henkisesti.

Pallovarmuus, pelisilmä ja pallonriistotaidot sarjan eliittiä. Kun löytyy vielä tarvittaessa laukauskin, ovat vastustajajoukkueen pelaajat vaikeuksissa. Ja vielä sekin, että Iida on todellinen joukkuepelaaja, mutta myös ratkaisija. Silloin kun kukaan muu ei saa peliä aukeamaan, Iida tekee sen.

Erityismaininta vielä siitä, miten hyvin hoiti kaksoisroolinsa (kolmois? vai montako niitä nyt on ;D), vaikka välillä kohtuullisen suuren joukon johtaminen aiheuttaa ristiriitatilanteita ja erimielisyyksiä. Tulevaisuuden lupaus aivan kaikilla tavoilla ja lähes missä roolissa tahansa.


Vasen puolustaja:
Picture
Eveliina Jokinen, FBC Remix
Koska Johanna oli oikeiden pakkien luettelossa, valitsin Eveliinan.

Tällä kertaa kuitenkin Iidan pakkipariksi otin pallottomamman ja ehkä puolustavamman pakin. Eveliinan vahvuuksia ovat kyky pelata pallo puhtaasti pois sekä laukausten peittohalu.

Hyvä sijoittuminen, itseluottamus, yritys ja rohkeus ovat tärkeitä. Joskus tulee virheitä, mutta jos ei yritä, ei voi onnistuakaan. Eveliinalla pysyy pallo hallussa, hän saa pallon ylös (mistä kertoo syöttöpisteiden määräkin) ja hän katsoo rauhassa, mihin pallon laittaa. Lisäksi tottunut olemaan pallollisen pelaajan pakkiparina.

En ole viime turnauksissa kiinnittänyt huomiota mailaotteeseen, mutta ainakin aiemmissa turnauksissa näytti vaaralliselta - Eveliinan itsensä kannalta. Ehkä kannattaisi tarkistaa vielä, miten siitä mailasta kannattaisi ottaa kiinni. Jos motivaatiota ja halua kehittyä riittää, niin tästäkin pelaajasta tullaan vielä kuulemaan.


Sentteri:
Picture
Catharina Hästbacka, SB Vaasa III
Valitsin sentterin viimeiseksi. Sen pitäisi täydentää kenttä. Muita valitsemiani pelaajia täydentää parhaiten Catharina. Harmi kyllä, että (tämänkään) pelaajan ykköslaji ei ole salibandy. Mutta minkä sille voi, että lahjoja riittää.

Kun alla ovat hyvä maalivahti ja luotettavat puolustajat, Catharinan ei ehkä tarvitse yrittää hoitaa kaikkia rooleja. Sentterin rooli on silti hyvä, että voi esimerkiksi paikata puolustajan nousua, mutta silti voi väläyttää hyvää vetoaankin. Catharina ainakin jaksaa juosta. Ehkä Sarita Välisaaren pallokontrolli on samaa tasoa kuin Catharinan. Saritasta voi ottaa myös mallia siitä, että aina ei tarvitse juosta päättömästi joka paikkaan, vaan riittää, että on oikeaan aikaan oikeassa paikassa. Erinomainen pelisilmä joka tapauksessa molemmilla.

Catharina tuo kentälliseen paitsi jonkin verran kokemusta, myös malttia ja epäitsekkyyttä. Epäitsekkyys ei tarkoita, ettei voisi tehdä maaleja, kun on paikka. Tekee varmoista maalipaikoista varmasti maalin. Ehkä valitsisin myös Catharinan ampumaan rankkaria. Catharinalla on myös nöyryyttä, jota hyvältä pelaajalta vaaditaan.


Vasen laitahyökkääjä:
Picture
Anniina Mäkelä, SC Alavus
Liike pallottomana pelaajana käsittämätöntä. Yhdistettynä tarkkaan ja kovaan vetoon sekä täydelliseen periksiantamattomuuteen tekee Anniinasta lähes pysäyttämättömän. Ja kun joukkue osaa hyödyntää rightin pelaajaa, siitä on enemmän hyötyä kuin leftistä.

Kannattaa myös huomioida, että Anniinan kanssa samassa kentässä oli kaksi ensimmäistä kauttaan sarjassa pelaavaa pelaajaa, eivätkä toisetkaan kaksi mitään huippupelaajia. Mielestäni se nostaa Anniinan arvoa, että ketjukavereista ei aina ole paljon apua. Hyvä maalintekijäkään ei ole hyödyksi joukkueelleen, jos hänen takiaan omissa soi. Anniina näytti esimerkiksi +/- tilastossa, että Anniinalta löytyy myös puolustusasennetta.

Ehkä Fiija Ketonen on nopeampi ja laukauskin saattaa olla toisinaan parempi kuin Anniinalla. Ja yhdistäähän näitä pelaajia se, että kumpikaan ei anna ikinä periksi. Anniinalla on kuitenkin komeammat tuuletukset ;). Anniina on oppinut pelaamaan kulmatilanteissa fyysisesti ja kovaa, mutta oikein. Vaikka Anniinan pallonhallinnassa olisi puutteita, viimeistelytaitoa ei voi moittia. Anniinalla on kyky tehdä omia ja yllättäviä ratkaisuja. Hyökkääjien tehtävä on tehdä maaleja ja Anniinaa ei tunnu pysäyttävän edes muutaman hengen pelaajavartiointi tai psyykkiset paineet.


Oikea laitahyökkääjä:
Picture
Sallamari Koskinen, ISB
  Yhden kosketuksen syöttöjä nähtiin silloin tällöin kuluvalla kaudella. Pallo pysyy lavassa hyvin, mutta kaikki tietää mikä on Sallamarin suurin vahvuus: nopeus. Varmasti olisi myös useita liigapelaajia nopeampi. Kun puolustusasennekin on kohdallaan, iso apu joukkueelleen. Sekä palloton että pallollinen liike sarjan eliittiä. Myös mielikuvitusta löytyy.

Liikkeen luoja, täydentää liikkuvaa hyökkäyskolmikkoa erinomaisesti. Tästä kolmikosta Salla taitaa olla se, joka huolehtii hyökkäyskolmiosta sekä tyhjän tilan hyödyntämisestä parhaiten.

Pelatessaan Outi Latva-Kokon kanssa syötöt pystyi aika hyvin ennakoimaan. Uskon kuitenkin, että Sallamarilla riittää peliälyä ja juonikkuutta ja hän osaa arvioida kelle kannattaa syöttää ja miten. Myös rauhallisuus ja asenne tekevät Sallamarista vaarallisen pelaajan.


Valmentaja:
Picture
Manne Niemelä, ISB
Pitkäjänteinen työ tuotti viimein tulosta. ISB:n käskijä saa pelaajat itse ymmärtämään, mitä heidän pitäisi tehdä. Hänelle on helppoa puhua eikä hän laita sanoja suuhun. Manne antaa henkilökohtaista ohjausta eikä salli periksi antamista. Hän on luja, mutta reilu. Avoin ja optimistinen. Selvästi nauttii valmentamisesta ja toimii oletettua paremmin. Myös yhteistyökyvyt näyttävät olevan huippuluokkaa. Viihtyy ilmeisen hyvin salibandyn parissa.


MVP, Most Valuable Player:

Iida Vähärautio, HiPa


Hyökkääjät on menetetty (?) muihin lajeihin, mutta jatketaan taistelua. En ole ehkä niin tyytyväinen tähän tähdistökenttään kuitenkaan, mutta toivottavasti valitut ovat ;)


En väitä, että joka pelipaikalla olisi paras pelaaja. Mutta edelleen muistutan, että myös roolituksella on merkitystä. Miettikää nyt itse, onnistuuko kentän peli, jos kaikki ovat täydellisiä snaippereita. Maalintekijöitä tarvitaan edelleen, mutta itse suosin enemmän tasapainoista kenttää. Siksi valintani eivät kerro koko totuutta. Tämä on vain kentällinen, joka saattaisi toimia yhteen.- Hidas laidansuoristajaP.S. Vinkki valmentajille, jotka tätä lukevat: Ei kannata olla liian hyvä valmentaja. Texasilainen koripallovalmentaja erotettiin, kun hänen joukkueensa voitti vastustajan 100-0 ;)
 
Maalivahti, kaksi puolustajaa, sentteri, kaksi laitahyökkääjää. All Stars on siis suomeksi tähdistökentällinen. Siihen valitaan siis joka pelipaikalle sarjan paras kyseisen pelipaikan pelaaja. Hitaan Laidansuoristajan epävirallinen All Stars -joukkue valitaan yhden hengen raadin ristiriitaisten näkemysten perusteella. Tässä ehdokkaat Pohjanmaan naisten III-divarin kauden 10-11 All Stars -pelaajista:


Maalivahdit:

Henna Kortesmäki, PaSu

Minna Seppälä, SC Alavus

Maija Uusitalo, HiPa

Maalivahtien All Stars -valintaan vaikuttaa paitsi päästettyjen maalien määrä, myös se, kuinka iso tekijä maalivahti on joukkueessa. Kuuluisan sanonnan mukaanhan maalivahti on puoli joukkuetta. Jos maalivahdilla on jokin erityistaito verrattuna kanssatorjujiinsa, katsotaan se tietenkin eduksi.Oikeat puolustajat:

Johanna Yli-Tokola, HiPa

Iida Vähärautio, HiPa

Marjaana Rasku, ISB

Listan ulkopuolelle jäivät sellaiset omalle joukkueelleen tärkeät pelaajat kuin Susanna Friman sekä Remixin Janika Ollikkala sekä Sanna Ahtola. Niin, jos ihmettelet, miksei sinun nimesi ollut tässä, niin kerron, että tässä sarjassa riittää erinomaisia oikeita puolustajia. Näin ollen vilkaise vielä vasempien pakkien luettelokin. Jotkut pakit on siirretty vasemmalle, koska kaikki eivät voi olla oikeita puolustajia.Vasemmat puolustajat:

Suvi Mattila, KuRy

Jaana Hilli, SC Kokkola

Eveliina Jokinen, FBC Remix

Ks. oikeat puolustajat. Rightin pakit ovat aika harvassa tässä sarjassa kuitenkin. Siksi leftejä on myös tässä. Kaikki muutkaan eivät ehkä löydä itseään mieluisimmasta pelipaikastaan, mutta aina ei saa mitä haluaa.Sentterit:

Anne Harju-Ontto, SB Kauhajoki

Catharina Hästbacka, SB Vaasa III

Emmi Tietäväinen, KauWi

Erittäin vaikea valita vain kolme. Tässäkin tapauksessa listan ulkopuolelle jäi esimerkiksi Remixin loistavaa kahdensuunnan työskentelyä esittävä Iina Valli sekä toinen nuori ja nopea KuRy:n Siiri Sirviö. Lähes joka joukkueessa ykkössentteri on loistava pelinrakentaja, jolle on kertynyt syöttöpisteitä. Päästäkseen tälle listalle vaaditaan siis enemmän.Vasemmat laitahyökkääjät:

Outi Latva-Kokko, ISB

Anniina Mäkelä, SC Alavus

Katja Kankaansyrjä, KauWi

Nopeus ja laukaus - lähes jokaisen sarjan vasemman laiturin parhaat ominaisuudet. Katsotaan, mitä minä arvostan.. x) Mutta jokainen joukkue tarvitsee myös maalintekijän. Sitä ei voi kukaan kieltää. Ilman maalintekijää joukkue ei ole mitään. Ja tämän sarjan (monia) hitaita pakkeja vastaan nopeus on toinen huomioitava asia.Oikeat laitahyökkääjät:

Sallamari Koskinen, ISB

Mari Rantakangas, PaSu

Jonna Huhtaviita, SB Kauhajoki

Oikean laitahyökkääjän roolit eroavat joukkueittain paljonkin. Riippuu niin monesta asiasta; karvausprosentista, ketjukavereista, henkilökohtaisista ominaisuuksista. Oikeita laitahyökkääjiä yhdistää tässä kuitenkin muutama asia. Kaikki listalla olevat pelaajat pelaavat ennen kaikkea joukkueelleen.Näillä 18 pelaajalla pärjäisi aika hyvän tasoiselle joukkueelle. Jos jokin joukkue ottaisi vastaan haasteen, johon edellä mainitut pelaajat kutsuttaisiin, tarvittaisiin tietysti myös valmentajia. Eli eipä unohdeta heitä. Ehdottaisin tämän mestarijoukkueen valmentajiksi:

Rami Muurimäki, KauWi

Manne Niemelä, ISB

Kim Takala, FBC Remix


Joukkueenjohdosta ja huollosta päättävät valmentajat sitten (itse) myöhemmin ;D


Jokaisella paikalla (kenttäpelaajat) on keskimäärin 30 pelaajaa ja sarjassa näin ollen maalivahtien kanssa noin 165 pelaajaa. Yhden kauden perusteella en valitettavasti oppinut jokaisen pelaajan vahvuuksia ja heikkouksia. Joten jos unohdin jonkin joukkueen tärkeän pelaajan, niin ilmoittaisitteko siitä tänne, kiitos. Myös jos tiedät, kuka oli ehdottomasti paras jollakin pelipaikalla, niin kerro toki mielipiteesi. Kommentteja (ehdotuksia) otetaan vastaan vielä tämä viikko eli 27.3. asti voi vaikuttaa lopulliseen tähdistökentälliseen ;)- SM
 
  Niin se vain tuli sarjan päätösturnauksen vuoro - vihdoinkin? ;) Alavus kohtasi päivän ensimmäisessä pelissä kotijoukkue SB Kauhajoen. Tunnin huilin jälkeen vastaan asettui Kauhavan Wisa. Tiukkoja pelejä tulossa, ennakoin. Mutta myönnän, etten uskonut Kokkolan päästävän ihan 18 maalia päivässä. Enkä sitä, että kukaan muu Alavuden pelaajista ei tunnu pystyvän maalintekoon kuin Anniina.

Kauhajoelle miinusta siitä, että vessa oli liian pimeä. Valitettavasti myöskin kuvauspaikka oli huonoin. Musiikista on eriäviä mielipiteitä, mutta arvosana musiikista juuri siitä syystä hyvä. "Kauhajoen luistinrata" ei ollutkaan niin kauhea. Kai se Alavus pitää edelleen tässäkin pohjia xD

Pitäisköhän tässä pikku hiljaa mennä itse asiaan? Vaikka olen kyllä saanut eri lähteistä tietoa, että pelitapahtumien kuvaus ei ole ollut aivan pelin tasoista, yritän (ja epäonnistun) jälleen kerran muuttaa sanoiksi sen, mitä ei katsomosta näe.

En osaa sanoa mitä tapahtui, mutta Kauhajoki-Alavus -ottelu alkoi todella räväkästi maalien muodossa. Alavus päästi ensimmäisen maalin pelikellon näyttäessä aikaa 1.09. Toinen Kauhajoen maali syntyi ajassa 6.27. Sitten alkoi raivokas takaa-ajo. Anniina kavensi heti seuraavassa vaihdossa ajassa 6.53. Anniina veti pallon kaukaa vastustamattomasti takakulmaan. Tilanne siis seitsemän minuutin pelin jälkeen Kauhajoelle 2-1.
Picture
 Joukkueiden parhaat pistenaiset eivät luovu pallosta ilman taistelua. Kuva: Kimmo Peura

Kauhajoki meni kuitenkin 3-1-johtoon ajassa 11.13. Tekijänä se, joka etukäteen tiedettiin pahaksi laukojaksi eli numero 7. Jostain syystä suurin osa pelaajista ei pystynyt keskittymään siihen, mitä etukäteen puhuttiin, vaan eräs Kauhajoen pelaajista alkoi kerätä yhä enemmän pelaajien huomiota muiden tekijöiden kustannuksella. 3-2-kavennus iskettiin ajassa 14.03 lähivaparista. Tarvitseeko enempää sanoa? ;D Onneksi sentään lähivaparit osataan hyödyntää aika tehokkaasti. Tällä kertaa Anita syötti ja Anniina veti ohi Kauhajoen muurin ja maalivahdin. Näistä numeroista mentiin myös ensimmäiselle erätauolle.

Toisessa erässä peli ehkä hieman rauhoittui - siis maalien osalta. Rauhalliseksi peliä ei kuitenkaan jostain kumman syystä oikein voi kuvailla. Toisessa erässä niin Jennin lonkka kuin Minnan selkäkin nyrjähtivät ikävästi. Ja monelle tuli mailasta niin jalkoihin (joka ei niin harvinaista ole, eikä aina tahallistakaan) kuin käsillekin. Kylmäsprayt ja selkävyöt eivät ainakaan olleet turhaan mukana.
Picture
  Katsojille tiedoksi, että kyse ei ollut filmaamisesta. Tämä ei ole mitään futista, nyt sekoittuivat joillakin kesä- ja talvilajit keskenään. Molemmat on kyllä joukkuepelejä. Kuva: Kimmo Peura

Joka tapauksessa taas meni vähän ohi aiheen. Tällaisesta taitaisi tulla YO-kokeesta A. Mutta kun tuo arvonta on kerran suoritettu, niin nythän voi kirjoittaa mitä sylki suuhun tuo. Eikö se näy? :D

Toinen erä oli siis maaliton. Kolmannessa erässä taisteltiin, mutta kolhuilta ei vältytty. Kolme minuuttia ennen pelin loppua Kauhajoen #8 työnsi Anitaa ikävästi selästä. Päivän ensimmäinen jäähy.

Samassa ajassa eli 42.02 otettiin aikalisä. Ylivoimalla pystytään pitämään palloa niin, että jos vastustaja vedon jälkeen saakin pallon, joutuu se sen purkamaan yleensä heti. Ja harmittaahan se, kun pyöritetään, mutta ei vaan saada palloa maaliin. Alavus käyttää samaa ylivoimakuvioa kuin HiPa (muut joukkueet ei taida käyttää??). HiPa vain osaa käyttää sitä keskipelaajaa, toisin kuin Alavus. Kun saisi hiottua vielä tämän yhden pikkuasian kuntoon, ylivoima toimisi varmasti. Tietenkin voi miettiä, riittääkö taitomme tosiaan samaan kuin HiPa:n? Vastaushan on ehdoton kyllä ;D

Peli päättyi Kauhajoen voittoon lukemin 3-2. Anniina palkittiin parhaana. Jotain ottelussa teki varmaan myös Minna, joka torjui peräti 37 laukausta.

Tähdet:
*** Minna
** Jossu
* AnniinaKauWi:a vastaan kentällisiin tehtiin pieniä muutoksia, jotenkin se varmaan vaikuttikin peliin. Paljon vaikutti myös se, että alavutelaiset olivat niin raihnaisia, väsyneitä ja nälkäisiäkin. Mikä on kun ei taidot riitä? Yritin molemmilla erätauoilla ja myös aikalisien aikana sanoa, että en halua nähdä sellaista peliä enää, mutta puheen teho oli vähän vaihtelevaa. Enkä syytä siitä ketään erityisesti. Ehkä pieni anteeksipyyntö kuitenkin Wisa:lle tästä.

Ei ollut mikään yllätys, että Alavus iski ottelun ensimmäisen maalin. Jenni veti puolesta kentästä hyvän vedon. Saattoi osua KauWi:n pelaajan mailaan (?) ja ainakin jossain vaiheessa Iina myös osui palloon. Jostain syystä maali merkittiin omaksi maaliksi, vaikka Iina ja Jenni siitä kunnian olisivatkin ansainneet.

Jotain ihmeellistä KauWi:n otteluiden alussa on yleensä aina. Joko syy on alkuverryttelyssä tai jossain, mutta kauhavalaiset ovat yleensä aina ensimmäisessä erässä aivan seisovilla jaloilla. Tämä tiedettiin ja tietenkin yritettiin panostaa alkuun. Yhden maalin johto ei kuitenkaan riitä, kun KauWi pääsee vauhtiin. Ensimmäisen erän jälkeen Alavus kuitenkin johti 1-0.

Toisessa erässä KauWi:ltakin nähtiin muutamia turhautumisia, mutta kai he silti luottivat omaan tekemiseensä loppuun asti. Se erottaa esimerkiksi Alavuden ja KauWi:n toisistaan. Kun pelataan omilla vahvuuksilla, kyllä se voitto yleensä tulee.
Picture
  KauWi:n kapteeni #20 iski ottelussa tehot 2+1 ja oli näin erittäin tärkeä pelaaja KauWi:lle. Vire löytyi oikeaan aikaan. Kuva: Petteri Mäkelä

Alavus meni 2-0-johtoon ajassa 18.39. Sannamari syötti ja Anniina kuljetti ja veti maalin. Niin yksinkertaista se on, kun sen osaa. Jotain kummallista kuitenkin tapahtui. Vain 11 sekuntia Alavuden maalin jälkeen KauWi avasi päivän maalitilinsä. Anita voitti aloituksen ja KauWi teki maalin. Jennillä on aika kestävä maila, kun ei mennyt rikki.

Toinen erä päättyi tasan 1-1 ja Alavus siis johti vielä toisen erän jälkeen lukemin 2-1. Mutta koska me osattaisiin pitää se johto?

Kolmannen erän alussa sekavasta tilanteesta tuli Jossulle jäähy kädellä pelaamisesta. Jopa suurin osa Alavuden pelaajista näki, että pallo olisi osunut käteen, mutta ei se vaan osunut. Nämä "kädellä" pelaamisesta tulleet jäähyt ovat vieläpä olleet ne kaksi ainoaa jäähyä, jolloin ollaan päästetty alivoimamaali koko kauden aikana. Tuomarivirheen ei saisi antaa vaikuttaa peliin, mutta näin vain joskus käy.

Joka tapauksessa KauWi:n ylivoima vakuutti ainakin minut. Kunpa olisin vain tiennyt... niinpä, huonosti tehtyä vastustajan pelitavan analyysiä. KauWi:n ylivoimaa vastaan olisi ehdottomasti pitänyt pelata neliö-muodostelmalla. KauWi:n parivaljakko 10-18 tasoitti ottelun ylivoimalla maalin edestä. Ja täytyy sanoa, että mikään muu joukkue ei saa kyllä niin hyvällä prosentilla vastustajan maalin takaa syöttöjä omille kuin KauWi sai. Ja nämä tilanteethan ovat maalivahdille erittäin vaikeita. Se opittiin myös seuraavassa vaihdossa kun KauWi meni 3-2-johtoon ajassa 34.09. Aika tärkeään paikkaan taisi tehdä kauden avausmaalinsa.

Viisi minuuttia plus 20 sekuntia meni KauWille kolmen maalin tekemiseen. Ajassa 38.52 KauWi siis meni jo johtoon 4-2. Alavus otti tässä ajassa aikalisän. Liian myöhään? Tällä kertaa olisi varmaankin kannattanut kuunnella Anniinaa, joka halusi sen aikalisän jo aiemmin. Hyvähän sitä on jälkikäteen selitellä, eikös?
Picture
  Ei tainnut tulla kiertovetoa, mutta ei ne muunlaisetkaan vaparit Alavuden verkkoon niin helposti uppoa. Kuva: Petteri Mäkelä

Anniina taisteli loppuun asti, kuten aina. Meidän Diesel-pupulta ei tosiaankaan polttoaine lopu koskaan. Vähän samanlainen pelaaja kuin Vaasan #91 löytyy siis myös Alavudelta. Nämä pelaajat erottaa toisistaan vain se, että toinen on Duracell-pupu ja toinen taas Diesel-pupu. Anniina loi maalillaan vielä pienen toivonkipinän kaventamalla lukemiksi 4-3 ajassa 43.42. KauWi otti samassa ajassa aikalisän, eikä ollut vaikea arvata, mitä he suunnittelivat. Pidetään vaan palloa ja näin edespäin (luulen?). Alavuden pelaajiin tuli hieman virtaa, mutta reilu minuutti ei kuitenkaan riittänyt, ja näin KauWi vei tiukan pelin päätteeksi voiton lukemin 4-3.

Parhaana palkittiin Anniina. Minnalla hyvä peli myöskin (24 torjuntaa).

Tähdet:
*** Mia
** Tiina
* Noora

Kauhajoki-peli oli hyvä, ja ehkä sen takia tuntuu, että siitä olisi ansaittu edes se yksi piste. KauWi-peli taas... Harmittavaa KauWi-pelin osalta on ainoastaan se, että tappio ei juuri harmittanut. Miksi kilpailla, jos se kolmas K unohtuu koko ajan? Sitä voi jokainen tykönään miettiä.- Sepittelijä S

P.S. KauWi-tappio johtui oikeasti siitä, että KauWi sai meidät niin järkyttyneiksi peliasuillaan. Ja ne oli oikeasti hienot ne sukat :D

P.P.S. Mekin tykätään saunailloista ilman saunaa, vaikka tällä kertaa sauna kuuluikin oleellisena joukkueen päivään.

P.P.P.S. Turha luulla, että Sepittelijä pysyisi hiljaa puoli vuotta (saati sitten paria viikkoakaan)...