SC Alavus naiset
 
Pyydän anteeksi, tiedän, että joku tai ehkä pari henkilöä on odottanut tätä. Nyt vain kävi niin, että minulla oli muitakin juttuja kirjoitettavana, ennen kuin pääsin tähän käsiksi. Nyt tällä ei edes ole enää niin väliä, mutta kirjoitetaan nyt, niin ei tarvitse enää muistella Qmaxin mustaa lattiaa ;)

Alavuden vastustajina kiiltävän ihanalla parketillamme Kunto-Lutrassa olivat Kurikan Ryhti ja Nurmon Jymy. Hyvä fiilis tuottaa myös hyvän lopputuloksen. Ei voi muuta sanoa kuin että turnaus oli kaikkien aikojen paras ;)

Aha, mä pyrin siiihen et oon paras. Kaikki kertoo sulle mitä et oo ja repii alas.
 Usko itteen horjumaton, samal voima torjumaton. Parhaimmillaan meistä jokainen on korvaamaton.” (Fintelligens)

Ensimmäisessä pelissä vastassa Ryhti. Kaksi edellistä kohtaamista olivat päättyneet Alavuden voittoihin 8-4 ja 4-1.

Sit vaan kaukaloon, aikaa kolme erää,
ykkösketju päälle, pitkä päätyyn ja perään.
Reilupeli-meiningil, ei fuskaa, ei filmaa.


“Aamupeli” oli jälleen Alavuden hanskassa. Kun ollaan myös treenattu aamulla, niin myös aamupelit sujuu paremmin. Peli oli meidän hallussa alusta lähtien, mutta Kurikka sinnitteli.

Ensimmäinen maali saatiin aikaan ensimmäisen erän puolessa välissä. Satu syötti laitaa pitkin Sannamarille, joka jatkoi heti keskelle Anitalle. Anita osoitti, miten helpolta maalinteko voi näyttääkään. Tarkka veto keskeltä aivan maalin yläkulmaan.

Seuraava maali oli tuttua Ireneä. Satu syötti Irenelle oman maalin takana. Sitten Irene yksinkertaisesti pujotteli koko kentän läpi ja iski maaliin. Anniinan sekä Anitan maskiavustuksella pallo löytyi maalista.
Ireneä ei noin vain pysäytetä. Kuva: Teemu Niemistö

Oon voittoputkel, eikä onni tuu kääntyy,
sit summeri soi ja eka erä päättyy.


31 sekuntia pöytäkirjan mukaan ja 29 sekuntia pelikellon, mutta enivei noin puoli minuuttia toista erää oli pelattu, kun Anita iski ottelun toisen maalinsa. Anniina syötti poikkisyötön, Anita asetteli pallon sopivasti lapaan ja veti tyhjään maaliin.
A. Mäkelät saivat vastustajan puolustuksen solmuun. Kuva: Juha Pynttäri

Ottelun neljäs maali oli Anniinan esityötä. Anniina kiersi maalin takaa ja syötti Sannamarille, joka veti tolpan kautta maaliin. Lukemat 4-0 Alavudelle. Peliä pelattu 24.23.

Seuraavan maalin sai tehdä Anniina. Aluksi sovittiin, että Anniina vain syöttelee, mutta pitihän sen yksi maalikin antaa tehdä ;) Irene syötti ja Anniina veti vanhasta hyvästä paikastaan oikeasta laidasta. Jälleen tuttu, kova ja tarkka laukaus maalin yläpesään.

Toisen erän jälkeen peli 5-0 ja kaikki näytti hyvältä.
Kurikkaa vastaan puolustus toimi - liekö perjantain peittoharjoituksella osansa? ;) Kuva: Teemu Niemistö

Tahdonvoimaa! (Hei!)
Tahdon voittaa!
Pistän kaiken peliin, kaiken mitä se vaatii.


Ryhti otti aikalisän aivan liian myöhään - siis voittoa ajatellen. Mutta olihan sitä aikaa tässä vaiheessa vielä reilut kuusi minuuttia toki. Kurikka sai kavennettua tilanteeksi 1-5 ajassa 41.25. Meidän pakin huono avaus suoraan Kurikan pelaajalle. Hyökkääjät olivat aivan liian kaukana.

Laitan kaiken peliin, kävi miten kävi,
nyt on pakko tsemaa, en aio hävii.


Joku käski jatkaa niin kauan, että tekisivät maalin myös, eivätkä vain päästäisi. Ja niin tasan minuutti Kurikan maalista ja Alavus iski taululle loppulukemat 6-1. Irene syötti Anitalle, joka oli unohdettu yksin maalille. Anita sai pallon toisella yrityksellä ohi Kurikan maalivahdin. Ensimmäinen yritys pomppi jotenkin maalivahdin jalkojen alta pois, mutta Anita oli heti tarkkana ja iski pallon rystyllä verkkoon.   
Anitan hieno rystymaali Irenen syötöstä. Kuva: Teemu Niemistö

Lisää jäit hattuun ettei ala se luomi tummuu,
ku tavotteen' saada peliväline ylä-mummuun.
Mylly pyörii ku saadaan kuviot kuntoon.


Alavus otti aikalisän ajassa 43.46. Peli oli tylsä, koska rikkeitä ei juuri tapahtunut, tuomarit olivat asialla... Mutta Alavuden maalit olivat kyllä hienoja. Ehkä yleisö siis hieman viihdettä edes sai :)

Täst paras heruu parhaan pelaajan titteli,
ku nii hyvin kulkee peli, et kiekko menee pömpeliin.


Hattutemput voi aina nostaa esiin, tässä pelissä hatun sai Anita. Parhaana palkittiin Irene.

Tähdet:
*** Anita
** Irene
* Satu

Ja hymy huules tänää on kaikkien kotivoimil,
ku taas ruudus pelaa joukkueellinen omii poikii.
Sinivalkost ei oteta laidas kii,
höykkäykseen vaik vastustaja roikkuis pelipaidas kii.


Jymy-peliin oli jännittävä lataus päällä. Lähdettiin puolustusvoittoisella taktiikalla. Panokset kovenee...

Haha mikä meizinki, se on Poju ja Kipparii,
Mikä Meizinki sit mentiin!


Heti ensimmäisessä vaihdossa päästiin yllättävän helposti Jymyn alueelle luomaan vaarallisia tilanteita. Mutta oltiin sitä Alavuden päädyssäkin. Jymy sai ensimmäisen vaparinsa melko hyvältä vetopaikalta. Jenni joutui lyömään mailaan, seurauksena jäähy. Jymy sai hieman pyöritettyä, mutta ei luonut kovin vaarallisia tilanteita. Sitten Irene karvasi pallon pois Jymyltä, ja yritti syöttää Anniinalle pitkällä syötöllä. Vaikka syöttö ei aivan tavoittanut Anniinaa, pallo jäi Alavudelle. Nyt Alavus pyöritti peliä neljällä kenttäpelaajalla. Anita ja Sannamari syöttelivät ensin keskialueella, sitten Sannamari syötti Irenelle, joka harhautti pakin ja iski tarkan vedon laidasta takakulmaan. Alavus 1-0-johtoon alivoimalla. Taisi olla jo ainakin kauden kolmas AV-maali.
Tulkaa päälle koko mimmiliiga, Alivoimamaali !!!
Voisin olla teidän jumppapallo, Alivoimamaali !!!
Treenikausi, se on mallasta makkaraa, Alivoimamaali !!!
Lisää massaa ei mitään hattaraa, Alivoimamaali !!!
 

Kuva: Juha Pynttäri

Pallo pyöri koko pelin paljolti Alavuden päädyssä. Alavus kuitenkin pelasi erinomaista puolustuspeliä, ja Jymy joutui peruuttelemaan paljon ja pyörittämään palloa pakeilla.

Molemmat pelasivat kahdella kentällä, mutta Alavudella oli tuoreemmat jalat. Nyt nähtiin sitä puolustuspeliä, mistä Alavus viime kaudella tunnettiin.

Jep jep tää on äijien show, mennään satsiin, no ei tod NO! 
Mitä veikkaat kun kroppa huutaa rasvaa, sporttia, sohvaa, penkkiurheilun juhlaa.

Ensimmäinen erä päättyi lukemiin 1-0.

”Seittemän vetoa sitte”. Kuului Jymyn vaihtopenkiltä. Nooran hyvää vetoa yritettiin kyllä pitää aisoissa koko ottelun. Vielä Noora ei kuitenkaan esitellyt kovaa laukaustaan ja uutta mailaansa. Seuraava maali syntyi vapaalyönnin seurauksena. Jymyllä vapareiden puolustus on tainnut jäädä harjoittelematta. Kolme pelaajaa peitti Irenen vetoa. Satu antamassa vaparia. Syöttö Irenelle, joka jatkoi eteenpäin Anniinalle. Veto suoraan syötöstä ja pallo löytyi Jymyn maalista.

Kun toisessakin erässä iskettiin yksi maali, tilanne siis kahden erän jälkeen 2-0.

Kolmannen erän ensimmäinen maali syntyi pitkästä vaihdosta huolimatta. Sm valitti taas Anniinalle, että ”syötä joskus”. Niin Anniina syötti. Mutta Sannamari ei vedä, vaikka vapaa paikka olikin. Niinpä seinäsyöttö takaisin Anniinalle, ja Jymyn puolustus oli täysin sekaisin. Anniina iski ottelun toisen maalinsa, kun kolmatta erää oli pelattu 1.49.

Liput liehuu taloissa, saloissa, ladoissa, monenlaista mönkijää asuissa karuissa.
Kohti isojen kestien, no thanks sotaleskien, sinne jäi kotiin itkien.

Anniinan ottelun toinen maali ja peli 3-0:aan. Kuva: Juha Pynttäri

Jymy aloitti vaparit aina poikkeuksellisen nopeasti. Onneksi mekin tavallisesti reagoimme nopeasti. Mutta on niitä reagointiharjoituksia välillä hyvä kerrata ainakin erään HL:n mielestä. Itseänihän en tarkoita missään nimessä, minähän olen aina salamannopea. Haittaakse?

Jymy kavensi 1-3:een ajassa 34.28. Tainaa ei saisi jättää noin vapaasti maalille :) Jymy sai kavennuksesta hieman uutta energiaa, ja pallo pyöri vaarallisesti Alavuden maalilla. Kunnes Alavus pääsi hyökkäyspäätyynsä ja sai lähivaparin. Suuniteltu kuvio toimi, ja Anniina täydensi hattutemppunsa ajassa 35.51. Samassa ajassa Alavus otti myös aikalisän.

Jymy iski toisen maalinsa kulmavaparista. 4-2-tilanne ei kauaa taululla ehtinyt olemaan. Jymyn toisesta maalista 23 sekunnin päästä Sannamari syötti ja Anniina veti vasemmasta laidasta jo ottelun neljännen maalinsa. Jälleen pallo aivan maalin kattoon ja aika hieno maali =) Tilanne 5-2.

Tulkaa päälle koko mimmiliiga, Alivoimamaali !!!
Voisin olla teidän jumppapallo, Alivoimamaali !!!
Treenikausi, se on mallasta makkaraa, Alivoimamaali !!!
Lisää massaa ei mitään hattaraa, Alivoimamaali !!! Se on Kipparin takakarvi.


Ottelun viimeinen maali syntyi tasan puoli minuuttia ennen pelin loppuvihellystä. Noora iski puolesta kentästä ja pallo löytyi Nurmon maalista. Ei sitä Nooran vetoa aivan turhaan yritetty peittää :)

Summerin soidessa Anita laittoi vielä pallon maaliin, mutta sitä ei enää hyväksytty.

Kippari ja Poju eeppistä matskuu, päät ylhäällä kiviä taskuun.
Tulen vaikka takaa-ajoasemasta, rinnalle ja ohi, tykkään alivoimasta.
Se ei estä mua raastamasta, loppuun asti aina vastustajaa haastamassa.
Alivoimalla tai heikolla jäällä, jep jep Kippari on pelipäällä.


Ei varmaan tarvitse maalata, minkä luulen olevan ratkaisevin maali, joka katkaisi Jymyn selkärangan? x)

Parhaana palkittiin Noora. Huomionarvoista voisi olla myös, että jos en aivan väärin muista, niin Anniina iski ottelussa Alavuden yhden ottelun maaliennätyksen (4 maalia) ja Sannamari syöttöennätyksen (4 syöttöä). Yhden ottelun piste-ennätystä pitää hallussaan Anita (3+2).

Tähdet:
*** Anniina
** Noora
* Irene

Mikä meizinki, kädet ilmaan
Mikä meizinki, Pikku sikaa
Mikä meizinki, älä filmaa
Mikä meizinki, ei uhmaa, vaan JUHLAA !!!


Ja teimme tietenkin jälleen kiusaa kaikille joukkueille :) Kauhajoki olisi voinut elätellä vielä toivoa, jos olisimme hävinneet. Samoin Ilmajoki olisi kaventanut piste-eroa. Saragozasta nyt puhumattakaan...

Ja vaikka jotain jää aina viheltämättä, tänään en voi kuin kehua tuomareita.

Turnaus oli ehkä Alavuden kaikkien aikojen paras. Tuloksena hienot voitot 6-1 ja 6-2. Ennen tätä turnausta NJ tuntui olevan jo saavuttamattomissa viiden pisteen päässä, mutta nyt ero kaventui vain pisteeseen. Silti on todella vaikea uskoa, että Nurmo häviäisi viimeisessä turnauksessa. Mutta Alavuden turnauksessa osoitettiin, että kaikki on mahdollista. Noususta ja karsinnasta taistelee vielä kolme joukkuetta: NJ, Alavus ja SCS. Hmm.. unohdinko muka jotain? ;)Kurikka-pelissä Fintelligenssin Kaikki peliin tunnelmaa loi,
kun Jymy-ottelussa Pojun Alivoimamaali voittofiilikset toi.~ Hirveän Luova runoilijasielu HL ~

Picture
“Meillä on voima, nähdä totuuteen.
Mitä näkee muut, heitä me säälimme.” (Teräsbetoni) 


Ja lisää kuvia päivästä: http://scalavusnaiset.weebly.com/kuvia.html 

 
Tästä tarinasta ei voi tulla kuin vakava. Mustaakaan huumoria ei päivästä pysty repimään – ei edes hitaastakin hitaampi laidansuoristaja. Paitsi jos paikalle olisi saatu pari Varamiestä lisää.


Yleensä on hyödytty siitä, että ollaan saatu pelata päivän ensimmäinen peli. Saadaan lämmitellä kunnolla kentälläkin. Nyt kaikki meni pieleen. Lämmittelyt olivat harvinaisen epäorganisoituja, ajatukset harhailivat ja pelaajat keskittyivät vääriin asioihin jo ennen peliä.

Peli alkoi huonosti. Jymyllä oli loistava paikka heti pelin toisella minuutilla, mutta Minna ylsi loistotorjuntaan. Kun karvauksessa ja puolustuspelissäkin oli epävarmuustekijöitä, Alavuden peli ei lähtenyt lainkaan sujumaan. Silti Jymyä ei voi väheksyä, päinvastoin. Heillä onnistui kaikki. Syötöt olivat loistavia ja napsahtelivat järjestään lapaan. Jopa liikkeestä. Myös alakolmio toimi erinomaisesti, emmekä päässeet häiritsemään tarpeeksi.

Ensimmäisen maalinsa Jymy iski 3.05. Terhi veti lähes puolesta kentästä takakulmaan, ja pallo upposi sisään. Ja yllätys yllätys... maalin jälkeinen vaihto. Siitähän ei ole koskaan puhuttu? Tilanne oli 2-0 ajassa 3.29. Ja olihan sitä vähän onneakin matkassa. Siis Jymyllä ;) Kolmas maali meni sisään tolpan kautta ajassa 5.55.

En oiken ymmärrä, miten Jymyä ei saatu pysäytettyä, vaikka pelitapa oli täysin tiedossa. Tiedettiin, että he lähtevät hyökkäyksiin aina laidasta. Mutta saatiinko hyökkäyksiä kertaakaan silti katki? Luultavasti ei. NJ:n nopeus, tarkat syötöt ja hyvä pelinluku olivat avaimet voittoon.

Jymyä vastaan meidän olisi myös kannattanut rikkoa enemmän ;). Mutta nyt kun siitä on opittu pois, niin miksi niin tekisimme? Ja ehkä emme sen paremmin puolustaisi niitä rikkeistä tulevia vapareitakaan, kun muistellaan..

Ottelun neljännen maalin iski kuitenkin Alavus. Anita syötti ja Anniina iski pienestä kulmasta aivan takayläkulmaan. Tämä maali syntyi hyvän karvauspelaamisen seurauksena. Tätä hyvää karvausta nähtiin pelissä vain valitettavan harvoin. Pelikello näytti tässä vaiheessa 8.53.

Pallo oli ensimmäisen erän enimmäkseen Jymyn hallussa, mutta esimerkiksi Alavuden ykköskenttä sai muutaman hyvän paikan. Pallo ei vain tuurillakaan pomppinut sisään.

Ja erän loppuun Jymy iski minkäs muun kuin kuuluisan pukukoppimaalinsa. Tämä oli kyllä täysin Alavuden lepsuilua: yksi pelaaja lähti vaihtoon, yksi katseli pelikelloa, muut haahuilivat muuten vaan. Eikä kaikkea mitä video paljasti vaihtopenkin tuntumasta viitsi edes kerrata tässä. Mutta kaikki lasketaan. Erätauolle siis lukemista 4-1.
Joukkueet olivat sinisiä, mutta Kotijoukkue oli sinisempi. Viitsivitsi. Kuva: Juha Pynttäri

Toisessa erässä Jymy painosti edelleen. Alku oli paljon sekavampi kuin ensimmäinen erä. Sitten nähtiin Jymyltä hieno maali. Kapteeni Anna syötti upean poikkarin, ja veto suoraan syötöstä. Pallo jo viidennen kerran ottelussa Minnan selän takana. Pirjo pelasi tilanteessa kyllä oikein, mutta se ei ihan auttanut.

Jymy pyöritti peliä hyvin alakolmiollaan, mutta syötöillä he pääsivät vain harvoin ylös. Monesti pakki/sentteri lähti itse kuljettamaan ja harhautteli meidän pelaajia. Mutta sama kai se on, miten se hyökkäyksiinlähtö tapahtuu =)

Toisessa erässä tiivistettiin peluutusta. Mutta sitten kun vikkelät kestotaistelijat Tarja ja Jenni taas pääsivät kentälle, niin maalihan siitä syntyi. Mutta ei siis omaan päähän :) Jenni haki loistavasti paikkaa keskeltä ja hyvä veto suoraan syötöstä maaliin. 5-2-kavennus syntyi ajassa 23.08.

Jymy teki erässä vielä yhden maalin ja johti kahden erän jälkeen 6-2. Toinen erä oli kuitenkin tasaisempi kuin ensimmäinen. Pallo pyöri ajoittain myös Jymyn päädyssä, mutta edelleen NJ loi kyllä huomattavasti enemmän vaarallisia tilanteita.

Kolmannen erän alussa Mäksät mokaili... Ja pakit tuki hyökkäystä hyvin, mutta tällä kertaa liian paljon. Pallon menetys hyökkäyspäässä ja Nurmon pelaaja yksin läpi. Tarkka laukaus maalin kattoon ja Nurmo 7-2-johtoon.

Kolmannessa erässä Nurmokin alkoi hieman hätäillä, mutta he hallitsivat silti peliä koko ajan. Erän puolessa välissä Sannamari kaadettiin laidassa, seurauksena vapari. Ja hyvä vapari olikin: Irene laittoi Pirjolle, joka veti hyvän vedon. Tiina oli vielä sopivasti maskina. Ellu kuitenkin torjui eteensä, mutta Jossu oli tarkkana ja veti pallon riparista maaliin. Peli 7-3:een.
Pelin harvoja riemun hetkiä. Haittaakse? Kuva: Juha Pynttäri

Seuraavassa tilanteessa Irene kaadettiin meidän pään kulmassa, seurauksena jäähy. Ylivoima oli ok, mutta mielestäni lauottiin liikaa. Yv:llä oli kyllä paikkoja tehdä maali, mutta ei tälläkään kertaa. Sitten Anna pääsi jäähyaitiosta ja yllätti HL:n täysin. Lähes yksin läpi -tilanne, mutta Irene pelasti viime hetkellä loistavasti.

Nurmo sai vielä toisen jäähyn kädellä pelaamisesta. Hieman kyseenalainen, mutta sääntöjen mukaan oikea tuomio. Tässä otettiin maalivahti pois, ja se näkyi. Pallo pyöri jatkuvasti vaarallisesti Nurmon maalin edessä, mutta maalia ei syntynyt. Pelin lopussa Noora vielä meni vaihtoon, ja päätettiin kokeilla 5vs5-peliä ilman maalivahtia.
Tästä alkaa ylivoima. Valoa kohti? Kuva: Juha Pynttäri

Tappio ei johtunut tuomareista, mikä on hyvä, sillä samanlaista tuomarointia on luvassa...

Parhaana palkittiin Jenni.

Tähtiä oli niin paljon päässä ja taskussa, että tähtien laskija meni lopunkin sekaisin. Arvellaan joukkueen jakamien tähtien olleen jotakin tällaista:

*** Jenni
** Jossu
* Irene, Pirjo
Kurikka-peli alkoi ihan hyvin. Kurikan pakki sai jäähyn päällä pelaamisesta ajassa 1.08. Ylivoima olisi voinut olla parempi. Kurikkakin loi muutaman maalintekopaikan, mutta ei onneksi maalia. Hetkeä myöhemmin Anniina löysi maalin edessä vapaana olevan Anitan, joka ei tällaisista paikoista erehdy. Maalin syntyaika oli 3.08, eli käytännössä ylivoimalla, vaikka ei ollutkaan ;)

Siitähän mulle maksetaan. Kuva: Juha Pynttäri

Seuraava maali oli hieno. Irene nousi hyökkäämään ja odottelemaan syöttöä. Anita veti keskialueen laidassa kaksi vastustajaa kiinni itseensä ja syötti sitten näiden välistä vapaana odottavalle Irenelle. Irene otti pallon haltuun ja veti rauhassa takakulmaan.

Ensimmäisessä erässä Kurikka sai luotua paikkoja ja Minnalle kertyi toistakymmentä torjuntaa. Peli oli kuitenkin sekavaa.

Toisessa erässä ainakin Anitalla ja Sannamarilla oli loistavia paikkoja tehdä maali, mutta kumpikaan ei onnistunut. Kurikka sen sijaan kavensi ajassa 25.40. Reilun kolmen minuutin kuluttua Anniina kuittasi toisen erän päätöslukemiksi 3-1.
Ja ja ja... minä vai... sinä vai... ja ja ja... Kuva: Juha Pynttäri

Tasan kolme minuuttia kolmatta erää oli pelattu eli pelikello näytti 33.00, kun Jossu iski 4-1-maalin. Jossu kruunasi turnauksensa iskemällä päivän toisen maalinsa Iinan syötöstä.

Pelissä ei ollut kovin paljon rikkeitä, mutta syöttöpeli oli melko huonoa. Välillä juostiin missä sattui ja haaveilu jatkui ensimmäisen pelin tapaan. Puolustus oli sen verran hyvää, että Ryhti ei saanut enempää maaleja. Pelin huono-onnisin oli kyllä Jossu, joka sai pallon silmäänsä vain muutama sekunti ennen pelin loppua.

Parhaana palkittiin Minna.

Tähdet:

*** Jossu
**Minna
* Irene, SM


Sekoilujen päivän päätteeksi julkaisen vielä yhden tähtitilaston. Tässä vielä yhteenlasketut koko turnauksen tähdet:

*** Jossu (39)
** Jenni (36)
* Irene (19)


  • Hidas Laidansuoristaja


P.S. Kiitos PaSu:lle, joka vei pisteen SCS:ltä.

P.P.S. Jos...
jos KauWi tai Lapua tulee karsinnoissa vastaan...
jos he nyt näkivät kuinka taitavasti Alavus pelasi...
jos Alavus vielä saa luunsa kasattua taisteluun karsintapaikasta...
jos muut joukkueet malttavat päästää Alavuden pois kolmosesta ;)...
kausi voi päättyä vielä ennen kuulumattomiin huutoihin.

Sitähän sää kysyit.