SC Alavus naiset
 
  Kokkolan reissu sujui hyvin. Kauden neljä viimeistä Alavuden vastustajaa ovat K:lla alkavia joukkueita. Kurikka ja Kokkola eli kaksi ensimmäistä K-peliä sujuivat ihan hyvin. Ja matkatkin sujui hyvin eli ainakin se toinen K taisi toteutua. Ensimmäinenkin meni mielestäni hyvin, siihen on "valmentaja" tyytyväinen. Kolmanteenkin olen ihan tyytyväinen, mutta sitä viimeistä täytyy vielä hieman kerrata... ;D Perjantaina siis luvassa tukiopetusta!
Picture
  Päivän joukkue. Linja-automatkalla pidettiin joukkuehenkeä yllä muun muassa pelien ja niiden vaikeasti keksittävien kommenttien muodossa :D. Kuva: Juha Pynttäri

Ihan ensi alkuun tiedoksi, että tarkoitukseni ei ole näillä teksteillä loukata ketään. Mikäli siis ette halua syyttä suotta menettää hermojanne, niin näiden tekstien lukeminen ei edelleenkään ole minun puoleltani pakollista.

Mutta itse turnaukseen. Haluan suoraan sanoa, että Kurikka-tappio oli Nesteen syytä. Nyt kun ei voi syyttää ketään henkilöä, niin pitää keksiä joku muu yhtä hyvä syy ;). No joo, uskotaan nyt ainakin se, että ne tomaatit oli homeessa, jos ei muuta. Eli osa Alavuden pelaajista pelasi vähintään ruokamyrkytyksessä.

Kurikalla oli täsmälleen saman verran pelaajia mukana kuin meillä eli 12. Valmentajista ei nyt puhetta, selvittäköön itse vetonsa :D. Kurikan ensimmäinen maali syntyi pelikellon näyttäessä aikaa 12.38. Veto ei ollut kummoinen, mutta ihan oikeutettu maali. Kukaan ei mennyt pallolliseen vastustajaan päälle, kukaan ei edes yrittänyt pitää maskipelaajaa maalilla... Vetoa sentään hieman yritettiin peittää kapteenin toimesta, mutta Alavuden 1-ketjulta surkeaa toimintaa.

Ensimmäisessä erässä Alavus sai enemmän vetoja Kurikan maalille kuin Kurikka Alavuden, mutta kun ei uppoa, niin ei. Alavus myös piti läpi ottelun enemmän palloa kuin vastustaja. Sekö tekee ottelusta hyvän pelin? Jos pyörittää koko ottelun palloa, niin ei se tee mielestäni välttämättä pelistä hyvää. Tässä pelissä ei tokikaan ollut kyse tästä, koska joukkueet ovat hyvin tasaväkisiä.

Ottelun toisessa erässä Johanna otti jäähyn estämisestä. KuRy ei saanut ylivoimaansa pyörimään, mutta en tiedä pyöriikö se yleensä. Toisessa erässä Anniina veti myös tolpan, josta tuli väistämättä mieleen Tero Tiitun "tolppa sisään, tolppa ulos". Yksittäisen tilanteen kääntyminen toiseen suuntaan. [Tiitu laukoi vuonna 2006 MM-finaalissa tolpan jatkoajan loppupuolella - Ruotsi vei MM-kullan.]
Picture
  Yritetäänkös tässä jonkinlaista sumppupuolustusta? Kuva: Juha Pynttäri

Säännöt on joskus ihmeellisiä. Nyt varmaan Miakin muistaa, että pitää väistää, jos joku juoksee päin? Näin siis Mialle jäähy erittäin vaarallisesta pelistä. Meidän paha tyttö Mia :D. Ryhdin toinen ylivoima toimi hieman paremmin kuin ensimmäinen, mutta ei maalia. KuRy kuitenkin iski toisen maalinsa ajassa 39.40. Kaksi kysymystä: 1. Mitä karvaajan pitää tehdä, jos vastustaja ohittaa hänet pallon kanssa? 2. Miksi pakin pitää olla aina vastustajan (etenkin pallollisen) ja oman maalin välissä? Kurikan kapteeni puikkelehti hienosti laidasta ja veti aivan etuyläkulmaan, ilmeisesti kauden avausmaalinsa. Ja maalin päästi jälleen ykköskenttä. Samassa ajassa Alavus otti aikalisän.

Ottelu myös päättyi noihin lukemiin 0-2. Ehkä Kurikka oli juuri sen kaksi maalia parempi. Tosin, mielestäni on kivempi hävitä kahdella kuin yhdellä maalilla, ettei jää esimerkiksi jotain tolppaa harmittelemaan... Ottelussa uskallettiin pitää palloa, mikä oli hyvä. Mutta se seisominen. Hyökkäys seisoi, kun puolustajilla oli pallo ja puolustajat seisoivat, kun hyökkääjillä oli pallo.

Minnalle kertyi ottelussa 19 torjuntaa ja hänet palkittiin parhaana. Ottelun tähdet:
*** Minna
** Anita
* Riitta
Picture
Tarja jälleen hämmentämässä vastustajan maalilla. Kuva: Juha Pynttäri

Sitten kotijoukkue Kokkola sai kohdata huimapäisen Alavuden. Joukkueiden välisen ensimmäisen pelinhän vei Kokkola selvin numeroin 3-0. Peli alkoikin räväkästi. Jo ensimmäsessä vaihdossa molemmat joukkueet loivat pahoja tilanteita ja molemmat maalivahdit saivat olla tarkkana.

Ottelun avausmaalin iski Jossu Mian syötöstä ajassa 2.29. Mia syötti vastustajan maalin takaa Jossulle, joka veti suoraan syötöstä hienon maalin. Meidän paikanvaihtajat taisi tykätä uusista paikoistaan ;). Jossun maalia tässä onkin vähän odoteltu, kaikki tiesi, että sieltä se vielä tulee. Ja tulihan se ja todella tärkeään paikkaan vielä :D

Ottelun toinen maali oli myös erittäin hieno. Jenni avasi samalla pistetilinsä. Pallo kävi kaikilla viidellä Alavuden pelaajalla, jotka olivat kentällä, joten kaikille syöttöpiste ;). Sannamari syötti Nooralle, joka veti ensin hyvän vedon, mutta se meni vähän ohi ja pallo ajatutui kulmaan. Anita haki sen sieltä ja syötti laitaa pitkin alas Anniinalle, joka jatkoi nopeasti alemmas Jennille. Jenniltä loistava veto puolesta kentästä aivan maalin kattoon. Ehkä kauden hienoimpia maaleja.

Kokkola kavensi ajassa 7.36. 2-2-hyökkäys. Niitä harjoitellaan varmaan joka treeneissä. Siinä on kyse vain taidoista. Tällä kertaa Kokkola oli parempi kuin Alavus. Peittoyrityksestä huolimatta pallo löytyi Alavuden maalista. Molemmilla joukkueilla taisi olla vähän samanlaisia teemoja, kuten se kuuluisa maalin jälkeinen vaihto. Tällä vauhdilla ottelusta tulisi aika suurinumeroinen.

Niinhän siinä sitten kävi, että seuraavaa tilastomerkintää saatiin odottaa toisen erän loppuun asti. Kokkola tasoitti ottelun pelikellon näyttäessä aikaa 28.08. Erityiskiitos Remixille. Huomioimme kyllä, kuinka teitä harmitti Kokkolan tasoitus. Niin varmaan kaikkia muitakin. Varsinkin, kun pallo oli menossa ohi, mutta muutti suuntaa Alavuden pelaajan vartalosta. Voi harmi.

Kolmannessa erässä ajassa 33.52 Anniina iski päivän ensimmäisen maalinsa. Tiina syötti taitavasti vastustajan jalkojen välistä Anniinalle, jonka ensimmäisen yrityksen Kokkolan maalivahti torjui. Ja torjui toisenkin kerran. Kolmannella yrityksellä Anniina ei osunut palloon, mutta neljäs yritys ja pallo rystyllä Kokkolan verkkoon. Loistava esimerkki siitä, miten pelataan loppuun, eikä jäädä ensimmäisen yrityksen jälkeen katsomaan, että "voi voi, maalivahti torjui". Vaikka tällä kertaa tarvittiin aika monta yritystä, en ehkä itse jättäisi Anniinaa aivan noin vapaaksi maalille.
Picture
Vastustajan hyökkääjillä ei tule koskaan olemaan helppoa Alavuden uhrautuvaa ja taistelevaa puolustusta vastaan. Kuva: Juha Pynttäri

Kokkola tasoitti numeroiksi 3-3 ajassa 36.28. Purkuyrityksestä tulikin syöttö vastustajalle. Veto oli kyllä jopa löysempi kuin sepittelijän vedot, aika hyvä saavutus. Mutta sinne se vain pomppi Alavuden maaliin Minnan selän taakse.

Vielä pelikellon näyttäessä aikaa 41.15 Kokkola sekoili vaihdoissa: liian monta pelaajaa kaukalossa. Se oli ok ylivoima. Rakennettiin paikkoja ja saatiin hyviä vetopaikkoja. Saatiin ainakin kuusi hyvää vetoa. Muuten täydellistä, mutta se oleellisin eli maali puuttui.

Peli päättyi lukemiin 3-3. Niin, jutun alussa mainitsin, että hyviä pelejä on monenlaisia. Tässä pelissä jokainen Alavuden pelaaja pelasi omalla tasollaan ja siihen voi olla tyytyväinen. Kokkola-peli oli Alavuden hallussa. Mutta joudun perumaan edellisen kirjoitukseni yhden kohdan: tänä päivänä nimittäin Kokkola ei työntänyt kädellä. Molemmat päivän vastustajat Kokkola sekä Kurikka pelasivat siistiä peliä.

Kokkolan kapteeni pelasi hyvän pelin, mutta itse näin myös Kokkolan maalivahdin pelanneen erinomaisesti. Alavuden parhaana palkittiin 20 laukausta torjunut Minna. Päivän erityismaininta Nooralle, joka pääsi ainoana Alavuden pelaajana plussalle päivän +/- tilastossa.

Kokkola-pelin tähdet:
*** Iina
** Jenni
* Minna

Ensi turnaukseen jäi vielä paljon jännitettävää ainakin sarjasijoitusten osalta. Ykkössijasta yhdeksänteen jokainen joukkue voi vielä joutua vaihtamaan paikkaansa sarjataulukossa. Ja PaSun kohtalohan on meidän käsissämme: jos häviämme Kauhajoelle ja KauWille, ne pysyvät PaSun edellä, mutta jos emme... ;)~ sepittelijä
 
Botniahallissa pelatussa turnauksessa Alavus voitti kauden ensimmäisessä keskinäisessä kohtaamisessa Kauhajoen 4-3 ja hävisi Isonkyrön Remixille 4-1. Kokonaisuutena päivään voi olla ihan tyytyväinen, vaikka heikkoja hetkiä mahtuikin mukaan muutama.

Melko ärsyttävää kyllä, että kaikki vastustajat on kohdattu vasta nyt ja osa siis jo kaksi kertaa. Mutta tällainen sarjaohjelma tällä kaudella. SC Alavus-SB Kauhajoki -ottelu alkoi tunnustelevasti ja samalla räväkästi. (Onko se mahdollista?) Ottelun ensimmäisen maalin iski Anita ajassa 2.31 katkottuaan Kauhajoen syötön. Hieno kääntöharhautus ja pallo löytyi Kauhajoen maalista. Tähän upeaan yksilösuoritukseen ei syöttäjää.

Kauhajoki tasoitti pelin ajassa 3.48. Taisi olla ensimmäinen veto kohti Alavuden maalia. Kauhajoella oli läpi ottelun aina joku maalilla ripareissa ja ohjaamassa. Tämäkin maali syntyi hienon maskin seurauksena. Vaatii rohkeutta kumartua pallon tieltä, kuka tahansa nyt osaa väistää (jos ehtii ;D). Siispä maskipelaajan hieno kumarrus ja veto ylänurkkaan.

Kauhajoki meni johtoon ajassa 6.13. Kauhajoen vapari puolesta kentästä. Pieni siirto ja veto kohti maalia. Taisi osua alavutelaisen mailaan ja lopulta pomppi Minnan suojusten yli maaliin. Tilanne Kauhajoelle 2-1.
Picture
Mia oli tuulennopea ja kuvan jälkitilanteessa Alavus sai 2-1-hyökkäyksen. Tällä kertaa Mian veto hieman ohi maalin. Kuva: Juha Pynttäri

Alavus tasoitti ottelun ajassa 7.58. Rohkeasti läpi ottelun pelannut Tiina syötti Anniinalle keskelle ja Anniina veti kovaa ja tarkasti ohi Kauhajoen maalivahdin. Sitten olikin maalin jälkeinen vaihto. Eli tasoitusta ei päästy kauaa juhlimaan. Kauhajoki vain toimitti pallon maalille. Minna oli kyllä mukana ja sai jalkansa eteen, mutta ei aivan ehtinyt saada palloa käteen ennen kuin Kauhajoen pelaaja löi sen maaliin ja Kauhajoki siirtyi 3-2-johtoon ajassa 8.17.

Enempää maaleja ei tässä erässä sentään nähty. Hassua, miten voikin tulla noin paljon maaleja, vaikka peli pyöri eniten keskialueella ja kulmissa eikä kumpikaan joukkue edes juuri laukonut. No, joskus näin. Ensimmäisessä erässä alavutelaiset saivat pidettyä hyvin Kauhajoen ykköskentän kurissa ja toiseen erään lähdettäessä Kauhajoki tekikin taktisen muutoksen ja aloitti kakkoskentällään.

Toisen erän puolessa välissä sattui jokin nukahdusvaihe ja Kauhajoki pyöritti peliä täysin Alavuden päädyssä. Jotenkin Alavus kuitenkin selvisi siitä ilman takaiskua ja seuraavan maalin teki kuin tekikin Alavuden joukkue. Anniina leikkasi pallon kanssa keskelle ja veti pallon Kauhajoen maaliin. Syöttäjänä toimi Johanna, joka sai samalla (ansaitusti) kauden pistetilinsä auki. Maali syntyi ajassa 27.17. Kahden erän jälkeen tilanne siis tiukka 3-3.

Kolmannen erän puolessa välissä SC Alavus antoi Kauhajoelle mahdollisuuden, kun Mia otti jäähyn mailarikkeestä. Yhden laukauksen Minna torjui kypärällä, mutta muuten Kauhajoki sekoili kyllä itse oman yv:nsä. Viisi minuuttia ennen pelin loppua Alavus sai lähivaparin ja tällä kertaa Sannamari sai syöttöpisteen, kun Anniina täydensi hattutemppunsa upealla vedolla aivan yläkulmaan. Näin Alavus siirtyi 4-3-johtoon. Samassa ajassa 39.59 Kauhajoki otti myös aikalisän. Kauhajoki sai vielä viimeisellä minuutilla yrittää tasoitusta vähän liiankin kauan. Ehkä pelin toimitsijatkin olivat niin jännityksen vallassa, että unohtivat panna kellon välillä käyntiin. Pelin lopussa ainakin Nooralla ja Anniinalla ja taisi parilla muullakin olla tilaisuus laittaa pallo tyhjään maaliin, mutta tällä kertaa ei onnistunut. Voitto siis lopputuloksella 4-3.

Oli muuten erittäin vaikea arvata kenet palkitaan. Olisiko ollut se hattutempun tekijä?

Tähdet:
 *** Tiina
** Anniina
* Johanna


Ehkä Kauhajoki-voitto olikin yhdestä pelaajasta kiinni. Yleensä näköjään se joukkue on voittanut, kummalla on ollut enemmän pelaajia mukana. Näin nytkin. Meillä kun oli 13 pelaajaa ja Kauhajoella vain 12.

Pelihän oli muuten kauden ensimmäinen tiukka voitto. Eli aiemminhan on käynyt niin, että on joko voitettu reilusti, pelattu tasan tai hävitty niukasti, yleensä yhdellä maalilla. Kun tarpeeksi jaksaa yrittää, niin ehkä se onni vielä jossain vaiheessa vaihtuu joltain joukkueelta toiselle. Tässä voitossa ei ollut kyse onnesta eikä tuurista, vaikka miten päin ottelua katsoisi. Tuuri-asia koskee myös Remix-peliä, jossa meillä oli käsittämättömän huonoa tuuria – jälleen kerran.
En halua mitenkään aliarvostaa Kauhajoki-voittoa, mutta ero Remix-peliin oli suuri. Remix tulee ylhäältä päälle, siis täysin ylhäältä. No, kai ne jaksaakin kun niillä oli varmaan yli 20 pelaajaa mukana. Kaiken lisäksi Remix työnsi vapaalla kädellä aina, kun tuomarin silmä vältti. No, samaa tekee Kokkola. Seli seli, mutta minä en kyllä tälläkään kertaa voi kehua päivän tuomareita, vaikka on kauden aikana ehkä huonompiakin nähty.

Remixin ensimmäinen maali syntyi ajassa 4.59. Alavutelaisten mielestä SC:n pelaaja syötti maalin, mutta Remixin pelaajat olivat ilmeisesti toista mieltä, kun syöttöpisteen ottivat. Seuraavassa vaihdossa eli puolen minuutin päästä ensimmäisestä maalista Remix iski toistamiseen. Laukaus puolesta kentästä ja pallo muutti taas käsittämättömästi suuntaa Alavuden pelaajan mailasta ja pomppasi omaan maaliin. Jes, hyvä alku, Remix johtaa reilun viiden minuutin pelin jälkeen jo 2-0.

Ajassa 13.54 Tarja kavensi maalin edestä Anniinan syötöstä lukemiksi 2-1. Tämän maalin jälkeen Remix otti jäähyn, mutta Anniinan vedot yv:llä menivät hieman ohi.

Ensimmäisessä erässä hyvää oli maalin lisäksi ainoastaan se, että Kurikka ei kyllä voinut saada Alavuden pelistä mitään irti tulevaa turnausta ajatellen. Ehkä he siis tajusivat keskittyä Remixin peliin. Viimeksi nämä joukkueet pelasivat tasan toisiaan vastaan, mutta ehkä toinen peli tuo ratkaisun siihen, kumpi on tällä kaudella parempi.
Picture
Päivän alavutelaisten maalien tekijät Anita, Anniina ja Tarja. Kuva: Juha Pynttäri

Toiseen erään saatiin jatkaa ylivoimaa vielä noin minuutti, mutta ylärimalaukauksen jälkeen yksi sähläri kaatui ja loppu yv:stä kaatui samalla. Ja sitten ajassa 16.52 Remix teki kolmannen maalinsa. Ja yllätys yllätys pallo muutti suuntaa tällä kertaa Alavuden pelaajan jalasta. Toistanko hieman itseäni? Mielestäni tämä alkaa kuulostaa jo vähän uskomattomalta. Tämä on tietenkin henkilökohtainen mielipide. Ja jos joku ei usko kirjoitustani, niin pyytäköön nauhoja lainaksi. Kuva ei valehtele.

Alavus oli täysin hukassa nämä kaksi erää, vaikka Remixin maalit tulivatkin hieman oudosti. Remix hallitsi kuitenkin palloa lähes koko ajan. Syytän paljolti itseäni siitä, että peli ei lähtenyt rullaamaan missään vaiheessa. Mielestäni en kylläkään pelannut huonosti. Mutta roolitus, roolitus. Edelleen. Jos ei hoida tehtäväänsä, niin siitä kärsii koko joukkue. Okei, ehkä koko tappio ei ollut syytäni (vaan Jaskan xD). Mutta kokemattomuus näkyy etenkin tiukoissa paikoissa. Silloin, kun pitäisi oikeasti tehdä jotain.

Remixin neljäs maali oli ottelun hienoin. Remixin pelaaja pääsi purjehtimaan hyökkäyspään kulmasta maalisektorille ja veti pallon etukulmasta sisään. Sopivasti vielä Alavuden pelaajia maskissa Minnalle. Mutta tämä oli sentään kunnollinen maali ja ainut, jossa Alavuden puolustus nukkui.

Kolmas erä oli silti mielestäni Alavuden paras erä tässä pelissä. Remixin maalivahti vain pelasi (taas) huippupelin. Ja Alavus otti aikalisän ajassa 11.13 pöytäkirjan mukaan. Epäilen, että se oli oikeasti 41.13. Mutta eipä sillä kauheasti väliä. Eikä sillä, että Alavuden toimihenkilö oli näkymätön ja Remixin taas olivat nimettömiä. Niin, ja Remix ei muuten saanut kiertovedoista maaleja. Eikä myöskään nopeutensa ansiosta. Vaikka nopeita he ovat. Jos laskisi kaikkien lohkon joukkueiden kaikkien pelaajien keskinopeudet, niin epäilisin, että Remixin joukkue olisi kaikista nopein keskinopeudeltaan. Joukkueessa ei yksinkertaisesti ole hitaita pelaajia. Ja täytyy rehellisesti myöntää, että olette te taitaviakin. Tulette varmasti vielä pärjäämään, vaikka minun kristallipalloni eivät aina olisikaan teidän puolellanne ;D

Remix-pelin parhaana palkittiin Johanna.

Tähdet:
*** Heli
** Tarja
* IinaMuuta sekalaista:

- Katsomosta käsin katsottuna HiPa:lla meni huonosti. Peli oli aivan sekaisin. Kyllähän se pallo pyöri, mutta paikosta pitäisi laittaa sisään vähän paremmalla prosentilla. Vai johtuiko kaikki vain siitä Nibacos-pelistä?

- Mielenkiinnolla kuulin, että Alavuden miesjoukkue on “näkymätön”, eikä siitä ole juuri minkäänlaista kuvaa edes lohkon muilla joukkueilla. Naisjoukkue taas...
Olen luultavasti saanut jo kaikkien joukkueiden hiuspannat ja hikinauhat kiristymään. Mutta ei se mitään, jos oma joukkue kestää ;DD (joukkueen vaihto taitaa kuitenkin olla aika mahdoton ajatus?)

- Onnittelut PaSu! Haluan onnitella sekä siitä, että pysytte muoti-ilmiöissä jälkijunassa sekä tietenkin siitä, että melkein peittositte HiPa:n, joka on mielestäni lohkon paras joukkue.

- Perjantaina kuulette, mitä turnauksessa oikeasti tapahtui. Tämähän siis oli vain yleinen tiedotusjuttu, joka ei kertonut mitään meidän peleistä. Oikeat asiat siis perjantaina oikeille ihmisille ;D

- Kehuinko tarpeeksi? XP
~ sepittelijä