SC Alavus naiset
 
Kenellä on lohkon osuvin peliasu? Kenellä tylsin? Entäs juhlavin? Dramaattisin? Äänestää voi vain kommentoimalla kirjoitusta.

Tässä vaiheessa kautta treenit pyörivät täyttä päätä ja pikku hiljaa pitäisi näkyä tulostakin (ainakin vatsa-, selkä-, rinta-, reisi- ja ojentajalihasten mielestä). Välillä ehkä on ihan hyväkin ajatella jotain muuta. Nyt ei siis ole kyse harjoituksista, peleistä, ei pelitaidoista, valmentajista eikä yksittäisistä pelaajista. Nyt on kyse vain ja ainoastaan sarjan joukkueiden peliasuista. Ja nämä kommentit on tietenkin tarkoitettu vain ja ainoastaan ärsyttämään vastustajia - pahoittelut siis ISB:lle ja HiPa:lle, kun emme pariin vuoteen pääse kohtaamaan pelikentillä..

FBC Remix
- Siistit, pienet mainokset.
- Sukista tykkään erityisesti :)
- Oranssi on onnellisuuden väri. No, ehkä nuoret tytöt ei vielä tiedä realiteetteja.


ISB
- Valkoiset paidat on out.
- Suomi-värit on kuitenkin ihan jees ;)

Yleensä ISB pelaa kylläkin tällä asulla:
- Millään muulla joukkueella sarjassa ei ole valkoisia paitoja, joten miksi ISB pelaisi sellaisilla?


HiPa
- Tykkään shortseista.
- Ainut joukkue, jolla nimi selässä. Mikä on siisti juttu.
- Punainen, musta, valkoinen: JYP?? http://lirama.net/song/285831


KauWi (Kuvien heikko laatu johtuu asunvaihdosta. Niistä toisista sai parempia kuvia!)
- Seuran logo puuttuu... tosin onko välttämätönkään tässä tapauksessa? (Vain yksi salibandyjoukkue, paremmin tunnettu ehkä muista lajeista?)
- Keltaisen pitäisi kai tuoda piristystä tylsään mustaan. Ehkä tuo, ehkä ei.
- Sukat?


KuRy
- Ja taas adidas...
- Sopivasti sponsoreita.
- Joissakin kulttuureissa mustaa ja punaista pidetään vastakohtina. Ehkä kuvaa KuRy:n tasapainoisuutta.


PaSu
- Seuralla ei logoa. Mitä väliä? (Laskee arvostusta?) Miksi eri joukkueet pelaavat erivärisillä pelipaidoilla?
- Shortsit on ihan kivat.
- Keltainen on huomioväri: ihminen havaitsee ensimmäisenä keltaisen. Keltainen on myös jumaluuden väri.


SC Alavus
- Sininen ilmaisee joissakin yhteisöissä vihaa. Vai oliko se sittenkin rakkautta?
- Joskus sininen liitetään hyveisiin ja totuuteen (ei tarvitse varmaan mainitakkaan, että hitaan laidansuoristajan lempiväri on tietenkin sininen...).
- Ehdottomasti hienoin kokonaisuus eli kaikki kohdallaan.


SB Kauhajoki
-Vihreä ilmaisee länsimaissa usein kateutta. Mitäs luulette tämän tarkoittavan?
- Joka tapauksessa kiinnostava värivalinta ja paljon parempi kuin edellinen ;D
- Logo on tarpeeksi suuri, mutta kai se numero saisi olla muuallakin kuin selässä.


SB Vaasa
- Pystyraitojen hoikentavasta vaikutuksesta kiistellään edelleen.
- Meneekö salibandy samaan mainossoppaan formuloiden, alppihiihdon yms. kanssa? (Mistäs näiden lajien mainokset ovatkaan kuuluisia? ;D)
- Kaulus on vähän vanhanaikainen juttu pelipaidoissa.


SC Kokkola
- Punainen ilmaisee yleensä aggressiivisuutta ja sininen taas passiivisuutta. Onko peliasujen väri siis tietoinen valinta? (Haluaako Kokkola antaa jonkinlaisen kuvan pelityylistään?)
- HiPa:n kanssa selvimmät numerot, mikä ansaitsee plussaa.
- Aikuiset pitävät yleensä sinisestä (pitävätkö kokkolalaiset?). Liittyykö tämä mihinkään?
 
  Hieman ennakoimaton turnaus. Ehkä? Monesta joukkueesta puuttui avainpelaajia. Auttoiko ne HiPa:n ylimääräiset taktiikkareenit? Tuliko kanttimaaleja enää juuri yhtään? Onko sarja jo pelattu ja mielenkiinto hävinnyt? Joka tapauksessa kristallipalloni sai kyytiä ja samassa rytäkässä myös mailalle kävi köpelösti. Tai ainakin kotiin tultiin kera rikkinäisten mailojen. Vai oliko ne sittenkin rikkinäiset haaveet? :´D No ei, hauska päivä ainakin kynänkäyttäjällä oli. Ja lukijoille tiedoksi, että aina jos olen kuvannut jotain tilannetta, niin se ei ole tullut vain muistojeni varastosta, vaan tarkistettu videolta. Sitä ei kuitenkaan juttu kerro, onko videoita editoitu...

Vuoden ensimmäisessä sarjaturnauksessa Iivarissa SC Alavus kohtasi kärkijoukkueet ISB:n ja HiPa:n. Molempia vastaan alla oli tasapelit syyskaudelta. Vähintään tätä lähdettiin nytkin hakemaan. Eipä ihan onnistuttu. Ja varsinkin, kun on totuttu yhden maalin tappioihin. Nyt tuli kaksi rökäletappiota eli molemmat pelit hävittiin kahdella maalilla.

Ensimmäisessä pelissä kohdattiin sarjakärki Ilmajoki. Molempien joukkueiden Jennien poissaololla oli ehkä vaikutuksensa, mutta se siitä. Puolustus ei ehkä ihan toiminut. Vaikka oikeasti fakta on, että Ilmajoella on niin paljon niin hyviä pelaajia, että heidän pitäisikin onnistua usein. Ilmajoen ensimmäinen maali tuli ajassa 11.15. ISB:n maalintekijä sai syöttöpisteen, joten jotain outoa taisi tapahtua. Ilmajoen toinen maali syntyi kellon näyttäessä 12.59. Jonkunlainen pomppu maalin takaa ja pallo löytyi Alavuden maalista. Eli tulihan se sieltä, mitä on odotettukin. Eli maali maalin takaa, ei sentään veivimaali. Näin ohimennen mainitakseni, huhut kertovat, että ensi kaudella jollakin joukkueella on veivikoulun käyneitä enemmänkin, hmm. Ensimmäisen erän jälkeen ISB siis johti 2-0.
Picture
Iina ja Noora loivat jälleen vaarallisia tilanteita ISB:n maalille, mutta Ilmajoen puolustus oli tarkkana. Kuva: Juha Pynttäri

Toisessa erässä ISB:n jäähykuningatar hillitsi itsensä ja antoi hienon jättösyötön. Ilmajoki jo 3-0-johtoon ajassa 19.50. Kavennusmaali nähtiin ajassa 25.04. Anniina veti vasemmasta laidasta ja Tarja ohjasi maalin edestä pallon ohi puolustajan ja ISB:n maalivahdin. Ilmajoen 4-1-maali oli taas Alavuden vaihtovirheiden kermaa. Kun Sallamari saa keskeltä paikan, on aika todennäköistä, että pallo löytyy vastustajan maalista. Niin myös tällä kertaa. Tämän maalin jälkeen Alavus taisi hieman muuttaa kenttiä. Ilmajoen neljännen maalin jälkeisessä vaihdossa ilmajokiset olivat aivan unelmissaan ja tekivät Sannamarille tilaa joka suunnalta. Anniinan täydellinen maski ja tilanteeksi 4-2 noin minuutti ennen toisen erän loppua.

Kolmannessa erässä ISB:n syöttökone sai viimein syöttöpisteen ja Ilmajoki johtoon 5-2 ajassa 38.25. Kavennuksen iski vielä Anniina. Esityön maaliin teki maalivahti Minna, joka heitti upean pitkän heiton ja saalisti jo kauden kolmannen syöttöpisteensä. Meidän joukkueen parhaita syöttäjiä =D
Picture
  Tarja teki Alavuden päivän ensimmäisen maalin maalin edestä ja kavensi lukemiksi 3-1. (Ja vieläpä ISB:n ykköskentälle ;D) Kuva: Juha Pynttäri

Ottelu päättyi ISB:n voittoon lukemin 5-3. "Hyvä Ilmajoki!"
Alavuden paras pelaaja oli Johanna. Todella hyvässä pelivireessä, jos saa sanoa! Minnalle kertyi 32 torjuntaa, joten ihan tehokas tunti x)

"Karvas jää kaipuu, pää alas taipuu, päivä käy uus koittamaan... Tähdet, tähdet..."
(http://lyriikat.org/nayta/rauli-badding-somerjoki-tahdet-tahdet-46883/)

*** Johanna
** Minna
*Sannamari

Päivän toiseen peliin Himangan Palloa vastaan lähdettiin taistelemaan. Siitä lähtien oli tosin filmi poikki, kun laidansuoristaja yritti hoitaa tehtäväänsä ISB-pelissä laita kurkulla (tiedättekö muuten, mitä tapahtuu, kun yrittää suoristaa laitaa leuallaan? Toiseksi jää, ja tulee väärä leuka. Kokeilkaa, jollette usko!) Eli HiPa-peli meni täysin sumussa. Taistelua oli ensimmäiset kaksi erää. Keskikentän ylitys pallon kanssa oli meille suhteellisesti ottaen työlästä ja ne muutamat vedot tulivat kaukaa.
Picture
  Tarja päätti välillä polkata, ettei aika käy pitkäksi. Vai oliskohan se ihan oikeasti ollut vain maskissa? Eeiii kai. Kuva: Juha Pynttäri

HiPa:n kuiskuttelut eivät tuottaneet tulosta. Ja sen kulmavaparinkin aika äkkiä oppi. Joten maalintekoon tarvittiin jotain muuta. Ja HiPa luotti omaan peliinsä loppuun saakka. Ottelun avausmaali nähtiin vasta kolmannessa erässä ajassa 35.53. Sannamarin tai muiden pelaajien syytä maali ei missään nimessä ollut. Mutta tyhmä etsii aina syyllisiä. Tyhmähän minä olisin, jos tyhmyyteni tunnustaisin. Vika oli siis ainoastaan mailassa, ei sen käyttäjässä. Ihan kaikille tiedoksi. (Jos joku ei vieläkään ymmärtänyt, niin otan maalin aivan täysin kontolleni. Jokohan asia tuli ilmaistua riittävän selkeästi, niin että kaikki ovat nyt täysin pihalla kaikesta??)

39.44 HiPan kapteeni päätti ratkaista pelin tällä kertaa tekemällä itse maalin. HiPa "otti" (vai ottiko? :-D) aikalisän ajassa 42.28. Ja pian se ottelu sitten päättyikin eli HiPa vei pisteet lukemin 2-0.

Kaikki varmaan kuuli, mitä mieltä olen näistä tähdistä (meinaan tuota kolmen tähden saajaa), mutta kaikillahan on oma näkemyksensä. Joillakin on hieman vääristyneet lasit tai sitten lasien tarvetta..

*** Sannamari
** Jenni
* Iina

Jenni palkittiin ottelun parhaana. Minnalle tuli HiPa-pelissä 25 torjuntaa. Edelleen meillä (=Minnalla) on kuitenkin kolmanneksi vähiten päästettyjä maaleja heti HiPa:n ja ISB:n jälkeen. Jos joku ei ole vielä huomannut, niin meillä on ihan omanlaisemme puolustustaktiikka. Ei se kaikkia miellytä, eikä tarvitsekaan. Ihan toimivalta se vaikuttaa, jos päästettyjä maaleja katsotaan, mutta se ei kai olekaan pääasia.
- (Edelleen) Hidas laidansuoristajaP.S. Joukkueemme on uskonut todeksi sanonnan "lahjattomat treenaa", mutta lauantai-iltana iski tajuntaamme toinen todellisuus. Sepittelijän osalta lauantain kaksi peliä kerrottiin sunnuntaina kolmella. Muu joukkue kärsi rangaistusta samaan aikaan eli sunnuntaina aamukymmeneltä kotihallissa etunojapunnertaen.

P.P.S. Voi voi, mä taidan olla nyt omareissa maalin päässä tehdyistä maaleistani. Varoitus siis Minnalle, ensi turnauksessa kannattaa olla tarkkana, jos mut päästetään pakiksi! ; D

P.P.P.S. Onko hymiöt jo pois muodista? Pitäisikö mun siirtyä lyhenteisiin!? EVVK sopii tietenkin aina salibandystä puhuttaessa. Ja mun kohdalla K*G:kin on aika yleinen... Mitä sitten tarkoittikaan? ; )
 
 Joulutauolle saatiin vähän säpinää, kun SPV II lupautui harjoitusotteluvastustajaksi. Hyvä harjoitus tulevan viikonlopun "kakkosdivarijoukkueita" vastaan. Paikalle saatiin myös tuomari SPV:stä. Puolueellisuudesta ei voi tuomaria syyttää. Selvää tuomariainesta, koulutuksiin siitä! Pahoittelut kaikille osapuolille kellohässäkästä. Mutta itse peliin.

Pelissä siis kohdattiin viime kauden kakkosdivarin nelonen eli ei mikään heikko vastus. Alavus valmistautui kunnolla ja heti lämmittelyt sujuivat hyvin ja perusteellisesti :)

Pelin avausmaali nähtiin noin ajassa 6.20. Toteutettiin sovittuja asioita ja Minnan heitto tavoitti Anniinan, joka pääsi läpiajoon ja iski Alavuden 1-0-johtoon.

Vajaa viisi minuuttia ennen toisen erän loppua Anniina iski toisen maalinsa Tarjan syötöstä. SPV kavensi Alavuden pienen virheen seurauksena toisen erän lopussa tilanteeksi 2-1. Kun kolmannessa erässä ei enää nähty maaleja, vei kotijoukkue voiton.

Uudet kentälliskokeilut onnistuivat. Voiton avaimia olivat myös koko joukkueen hyvä ja rento peli. Jokainen SC:n pelaaja taisteli ja teki parhaansa. Minna ja Anniina hoitivat roolinsa erinomaisesti, mutta "tähdet" tällä kertaa näin:

*** Johanna (Pelaa paikalla kuin paikalla, kenen kanssa tahansa, aina loistavasti. Nopea ja loppuun asti pelaava sekä todellinen joukkuepelaaja.)

** Riiitta (Pieni loukkaantuminen ei näkynyt pelaamisessa yhtään. Loistavaa puolustuspeliä jälleen kerran. Ei taida olla viikonloppunakaan hätää puolustuspäässä, jos vire jatkuu. Eikä uusi mailakaan tainnut huono olla :D)

* Iina (Tsemppasi itsensä todella hyvin pelivireeseen, vaikka alussa halusikin olla vielä hieman joulutunnelmissa ;). Loistavaa karvauspelaamista, oli tarvittaessa maskissa ja sai luotua itselleen hyviä vetopaikkoja, vaikka tällä kertaa ei uponnutkaan.)