SC Alavus naiset
 
  Tässä Hitaan laidansuoristajan lopullinen All Stars -kenttä:

Maalivahti:
Picture
Minna Seppälä, SC Alavus
Minnan torjuntaprosentti on laskettu tarkkaan ja saatu tulokseksi aika tarkalleen 88. Lisäksi voisi ottaa huomioon sellaisen seikan, että laskujeni mukaan tällä kaudella Alavus on päästänyt ainakin (!) 7 omaa maalia.

En väitä, että Hennan tai Maijan prosentit olisivat huonompia - saattaa olla päinvastoin. Mutta minusta maalivahtivalinnassa tulee huomioida myös muutama muu tekijä.

Minnalla on erityisen hyvät ja nopeat refleksit, ketteryyttä ja kyky sijoittua oikein. Ehkä ei mitenkään tärkeä seikkakaan, mutta lisäksi kolme syöttöpistettä loistavan heittokäden sekä pelisilmän ansiosta.

Maalivahtien täytyy keskittyä koko ajan. He eivät pääse välillä vaihtoon, niin kuin kenttäpelaajat. Keskittymiskyky on erityisen tärkeää päästetyn maalin jälkeen; tilanne täytyy nollata muutamassa sekunnissa. Itsevarmuus täytyy säilyttää. Hyvä maalivahti pitää joukkueensa pystyssä, kun vastustaja vyöryttää palloa omalla alueella. Ehkä Hennalta voisi lainata noita maalivahdin parhaita kavereita tolppia.

Yksi mainitsemisen arvoinen seikka liittyen Minnaan on asenne. Harjoituksissa käynti -prosentti on yli 90 (sivuhuomio, mutta samoin on suurimmalla osalla alavutelaisista :D). Minna on hyvin sitoutunut ja tekee paljon joukkueen eteen. Ja tärkeää - kehittää itseään myös joukkueharjoitusten ulkopuolella. Motivaatiota siis löytyy.

Komminikointitaito etenkin puolustajien kanssa on kehittynyt kauden aikana paljon. Ehkä erikoistilanteissa vielä hieman kehitettävää. Samoin peittävyydessä. Mutta sama kuin vertaisi Jani Naumasta ja Jarno Ihmettä - molemmat loistoveskoja, mutta täysin erilaisia. Ymmärrän siis, miksi joku valitsisi esimerkiksi Hennan.


Oikea puolustaja:
Picture
Iida Vähärautio, HiPa
Ehkä kuitenkin loppujen lopuksi helpoin valinta, vaikka ehdokkaina olikin kolme huippupakkia. Iida saa hyvällä pallonhallinnallaan ja liikkeellään vastustajan hyökkääjät väsymään - niin fyysisesti kuin eritoten henkisesti.

Pallovarmuus, pelisilmä ja pallonriistotaidot sarjan eliittiä. Kun löytyy vielä tarvittaessa laukauskin, ovat vastustajajoukkueen pelaajat vaikeuksissa. Ja vielä sekin, että Iida on todellinen joukkuepelaaja, mutta myös ratkaisija. Silloin kun kukaan muu ei saa peliä aukeamaan, Iida tekee sen.

Erityismaininta vielä siitä, miten hyvin hoiti kaksoisroolinsa (kolmois? vai montako niitä nyt on ;D), vaikka välillä kohtuullisen suuren joukon johtaminen aiheuttaa ristiriitatilanteita ja erimielisyyksiä. Tulevaisuuden lupaus aivan kaikilla tavoilla ja lähes missä roolissa tahansa.


Vasen puolustaja:
Picture
Eveliina Jokinen, FBC Remix
Koska Johanna oli oikeiden pakkien luettelossa, valitsin Eveliinan.

Tällä kertaa kuitenkin Iidan pakkipariksi otin pallottomamman ja ehkä puolustavamman pakin. Eveliinan vahvuuksia ovat kyky pelata pallo puhtaasti pois sekä laukausten peittohalu.

Hyvä sijoittuminen, itseluottamus, yritys ja rohkeus ovat tärkeitä. Joskus tulee virheitä, mutta jos ei yritä, ei voi onnistuakaan. Eveliinalla pysyy pallo hallussa, hän saa pallon ylös (mistä kertoo syöttöpisteiden määräkin) ja hän katsoo rauhassa, mihin pallon laittaa. Lisäksi tottunut olemaan pallollisen pelaajan pakkiparina.

En ole viime turnauksissa kiinnittänyt huomiota mailaotteeseen, mutta ainakin aiemmissa turnauksissa näytti vaaralliselta - Eveliinan itsensä kannalta. Ehkä kannattaisi tarkistaa vielä, miten siitä mailasta kannattaisi ottaa kiinni. Jos motivaatiota ja halua kehittyä riittää, niin tästäkin pelaajasta tullaan vielä kuulemaan.


Sentteri:
Picture
Catharina Hästbacka, SB Vaasa III
Valitsin sentterin viimeiseksi. Sen pitäisi täydentää kenttä. Muita valitsemiani pelaajia täydentää parhaiten Catharina. Harmi kyllä, että (tämänkään) pelaajan ykköslaji ei ole salibandy. Mutta minkä sille voi, että lahjoja riittää.

Kun alla ovat hyvä maalivahti ja luotettavat puolustajat, Catharinan ei ehkä tarvitse yrittää hoitaa kaikkia rooleja. Sentterin rooli on silti hyvä, että voi esimerkiksi paikata puolustajan nousua, mutta silti voi väläyttää hyvää vetoaankin. Catharina ainakin jaksaa juosta. Ehkä Sarita Välisaaren pallokontrolli on samaa tasoa kuin Catharinan. Saritasta voi ottaa myös mallia siitä, että aina ei tarvitse juosta päättömästi joka paikkaan, vaan riittää, että on oikeaan aikaan oikeassa paikassa. Erinomainen pelisilmä joka tapauksessa molemmilla.

Catharina tuo kentälliseen paitsi jonkin verran kokemusta, myös malttia ja epäitsekkyyttä. Epäitsekkyys ei tarkoita, ettei voisi tehdä maaleja, kun on paikka. Tekee varmoista maalipaikoista varmasti maalin. Ehkä valitsisin myös Catharinan ampumaan rankkaria. Catharinalla on myös nöyryyttä, jota hyvältä pelaajalta vaaditaan.


Vasen laitahyökkääjä:
Picture
Anniina Mäkelä, SC Alavus
Liike pallottomana pelaajana käsittämätöntä. Yhdistettynä tarkkaan ja kovaan vetoon sekä täydelliseen periksiantamattomuuteen tekee Anniinasta lähes pysäyttämättömän. Ja kun joukkue osaa hyödyntää rightin pelaajaa, siitä on enemmän hyötyä kuin leftistä.

Kannattaa myös huomioida, että Anniinan kanssa samassa kentässä oli kaksi ensimmäistä kauttaan sarjassa pelaavaa pelaajaa, eivätkä toisetkaan kaksi mitään huippupelaajia. Mielestäni se nostaa Anniinan arvoa, että ketjukavereista ei aina ole paljon apua. Hyvä maalintekijäkään ei ole hyödyksi joukkueelleen, jos hänen takiaan omissa soi. Anniina näytti esimerkiksi +/- tilastossa, että Anniinalta löytyy myös puolustusasennetta.

Ehkä Fiija Ketonen on nopeampi ja laukauskin saattaa olla toisinaan parempi kuin Anniinalla. Ja yhdistäähän näitä pelaajia se, että kumpikaan ei anna ikinä periksi. Anniinalla on kuitenkin komeammat tuuletukset ;). Anniina on oppinut pelaamaan kulmatilanteissa fyysisesti ja kovaa, mutta oikein. Vaikka Anniinan pallonhallinnassa olisi puutteita, viimeistelytaitoa ei voi moittia. Anniinalla on kyky tehdä omia ja yllättäviä ratkaisuja. Hyökkääjien tehtävä on tehdä maaleja ja Anniinaa ei tunnu pysäyttävän edes muutaman hengen pelaajavartiointi tai psyykkiset paineet.


Oikea laitahyökkääjä:
Picture
Sallamari Koskinen, ISB
  Yhden kosketuksen syöttöjä nähtiin silloin tällöin kuluvalla kaudella. Pallo pysyy lavassa hyvin, mutta kaikki tietää mikä on Sallamarin suurin vahvuus: nopeus. Varmasti olisi myös useita liigapelaajia nopeampi. Kun puolustusasennekin on kohdallaan, iso apu joukkueelleen. Sekä palloton että pallollinen liike sarjan eliittiä. Myös mielikuvitusta löytyy.

Liikkeen luoja, täydentää liikkuvaa hyökkäyskolmikkoa erinomaisesti. Tästä kolmikosta Salla taitaa olla se, joka huolehtii hyökkäyskolmiosta sekä tyhjän tilan hyödyntämisestä parhaiten.

Pelatessaan Outi Latva-Kokon kanssa syötöt pystyi aika hyvin ennakoimaan. Uskon kuitenkin, että Sallamarilla riittää peliälyä ja juonikkuutta ja hän osaa arvioida kelle kannattaa syöttää ja miten. Myös rauhallisuus ja asenne tekevät Sallamarista vaarallisen pelaajan.


Valmentaja:
Picture
Manne Niemelä, ISB
Pitkäjänteinen työ tuotti viimein tulosta. ISB:n käskijä saa pelaajat itse ymmärtämään, mitä heidän pitäisi tehdä. Hänelle on helppoa puhua eikä hän laita sanoja suuhun. Manne antaa henkilökohtaista ohjausta eikä salli periksi antamista. Hän on luja, mutta reilu. Avoin ja optimistinen. Selvästi nauttii valmentamisesta ja toimii oletettua paremmin. Myös yhteistyökyvyt näyttävät olevan huippuluokkaa. Viihtyy ilmeisen hyvin salibandyn parissa.


MVP, Most Valuable Player:

Iida Vähärautio, HiPa


Hyökkääjät on menetetty (?) muihin lajeihin, mutta jatketaan taistelua. En ole ehkä niin tyytyväinen tähän tähdistökenttään kuitenkaan, mutta toivottavasti valitut ovat ;)


En väitä, että joka pelipaikalla olisi paras pelaaja. Mutta edelleen muistutan, että myös roolituksella on merkitystä. Miettikää nyt itse, onnistuuko kentän peli, jos kaikki ovat täydellisiä snaippereita. Maalintekijöitä tarvitaan edelleen, mutta itse suosin enemmän tasapainoista kenttää. Siksi valintani eivät kerro koko totuutta. Tämä on vain kentällinen, joka saattaisi toimia yhteen.- Hidas laidansuoristajaP.S. Vinkki valmentajille, jotka tätä lukevat: Ei kannata olla liian hyvä valmentaja. Texasilainen koripallovalmentaja erotettiin, kun hänen joukkueensa voitti vastustajan 100-0 ;)
Numero 33
28/3/2011 06:20:46 pm

Hmmm.. ainaskin sai nauraa taas juttua luettaessa ;D. Vaikka me kaikki ollaan hyviä yksilöpelaajia, niin en kyllä osaa sanoo pelattaiskohan me hyvin yhteen. Kokeillaanko joskus? :) Mä luulen itteni kohdalta, että aika paljo sais harjotella, että pääsisin noitten muitten kans samalle aaltopituudelle/tasolle. Oon varmaan kuiteski vähän liikaa yksilösuorittaja ja oman tien kulkija :D. Ois tosi mielenkiintosta kuulla muittenkin pelaajien/valmentajien näkökulmia !! Mutta voi olla, että alavutelaiset on vaan niitä, jotka saa suunsa auki, kun meitähän vihataan jo valmiiks, nii mitä sen enää on väliä mitä puhuu :DD

Reply
Niinpä...
28/3/2011 07:06:05 pm

veit sukat... eikun sanat suustani;)

Reply
33 (taas)
28/3/2011 09:27:08 pm

Voin mä sukatkin ottaa,jos ne on tarpeeks hienot ;D

Reply
?
28/3/2011 10:01:30 pm

Edellä mainitut hyökkääjät on kaikki hyviä yksilöpelaajia. Olisi mielenkiintoista nähdä toimisiko yhteistyö kolmikon välillä?!?

Reply
ooNa
28/3/2011 11:07:55 pm

Hieman haiskahtaa vedolta kotiopäin, kuitenkaan väheksymättä ketään all starsiin valitusta pelaajasta. Analyysityötä on ilmiselvästi tehty.

Reply
juu
28/3/2011 11:39:28 pm

Vähän kotiinpäin tosiaan vedetty, mutta ihmekös tuo :D Pistin myöskin merkille, että hyökkääjät ovat kukin hyviä maalintekijöitä. Syöttöpisteitä on kertynyt huomattavasti vähemmän. Onnistuisiko myös tarjoileminen?

Reply
Täytyyhän
29/3/2011 12:19:12 am

valmentajallekin jotain tekemistä jättää: kuinka tehdä hyvistä yksilöistä kentällinen!

Reply
Niin
29/3/2011 01:12:43 am

eihän pakit oo koskaan ollut joukkuepeleissä mitään. Pistepörssihän se on mikä ratkaisee...

Reply
Mitä sitte
29/3/2011 03:30:14 pm

vaikka haiskahtaakin kotiinpäin vedetyltä? Jokainen joukkue saa tehdä just sellaisen All Starsin omille sivuilleen, kun haluaa! Voi ottaa parhaiksi pelaajiksi vaikka kaikki raskaana olevat, viltissä olevat tai vaikka jo alkukaudella lopettaneet OMAT PELAAJAT!
Jos ja kun joku(hidas laidansuoristaja) on viitsinyt tehdä koko kauden NAISEN KOLMOSESTA noinkin viiltävää analyysia jokaisesta turnauksesta ja muistakin sarjan asioista, niin (pieni) kotiinpäin veto on sallittua:)

Reply
sentteri?
29/3/2011 04:06:36 pm

Jos roolitus oli pääasia valinnoissa, miettisin vähän vielä tuota sentterivalintaa. Kieltämättä eriomainen pelaaja, mutta pelasi vain muutamassa pelissä koko kauden aikana ja niissäkin vähän missä sattuu etenkin puolustuspäässä.

Harjoituksiin osallistumisprosentti teillä yli 90%? Ei uskois...

Reply
Taitaa
29/3/2011 05:34:26 pm

teikäläistä ollakin helppo yllättää, jollet kauden aikana ole pannut merkille, että meikäläiset viihtyy yhdessä;)

Ja mietipä sitä, miksi ko. sentteri oli niin liikkuvainen eli hiukan kaikkialla, missä kulloinkin tarvittiin.

Mitä pakkeihin tulee, arvelen, että ainakin hitaanpuoleinen Laidansuoristaja tuntee pakkien merkityksen suhteellisen hyvin itsekin kymmenkunta pistettä tehneenä pakkina.

Sen verran vielä kotiinpäin vetämisestä. Enemmänkin on monesti vedetty, jos tähän ko. kentälliseen on nimetty hännillä olevassa joukkueessa pelaava sarjan pistepörssin kärki ja saman seuran monipuolisesti taitava mokke;)

ReplyLeave a Reply.