SC Alavus naiset

Vuoden viimeisessä naisten III-divarin turnauksessa 18.12. SC Alavuden naisten joukkue hävisi SC Kokkolalle sekä Pallosuhareille. Pelaajavahvuuden muutokset jatkuivat, mutta siihen peli ei kaatunut. On silti hyvä muistaa, että kenttäpelaajista puolet pelaa ensimmäistä kauttaan. Ja uudet pelaajat ovat tulleet joukkueeseen tiputellen pitkin kautta. Mutta erittäin hyvä kun ovat tulleet :)

Tekstin sekavuudesta syytetään sitten sitä, että kaiken muun lisäksi kirjoittaja on vielä flunssassakin. Mutta tässä nyt jotain.

Kokkolaa vastaan pelissä oli 12 kenttäpelaajaa, joka oli aivan sopiva määrä. Kaikki saivat pelata, mutta tietenkin peluuttamisasioissa ei ikinä olla täysin yksimielisiä. Tällä kertaa kuitenkin näin. Etukäteen tiedettiin, että Kokkola pelaa fyysistä peliä ja tulee päälle täysillä. Fyysisyys tuntuu olevan kauden sana, vai johtuisiko tuomareista? Päivän tuomarit olivat joka tapauksessa ainakin meidän mielestämme hyviä ja puolueettomia. Fyysisyydestä, tai alavutelaisten heikkoudesta (vai niistä tuomareista?) johtuen, niin joka tapauksessa voi olla ihan tyytyväinen "lomaan" ja seuraaviin vastustajiin.

Kokkola-peli oli erittäin rikkonainen, mutta ei Alavuden takia. Katkoja tuli kuitenkin jatkuvasti, ja se ehkä vaikutti Alavuden peliin. Kokkola oli ensimmäisessä erässä hieman painostavampi osapuoli kuin Alavus, mutta ei ehkä kahden maalin verran. Silti Kokkola sai pari maalia erän puolessa välissä. Ensimmäinen maali tuli meidän sijoittumisvirheestä ja toinenkin oli selvä merkkausvirhe. Minnalla ei ollut mitään tehtävissä kummassakaan. Pari "nukahdusta" omassa päässä ja tilanne 2-0 Kokkolalle ensimmäisen erän jälkeen. Tiina otti vielä jäähyn ensimmäisen erän loppuun. Alivoima ei tuottanut vaikeuksia, mutta samanlaista draivia ei saatu viisikkopeliin.
Picture
 Kokkolan toinen maali tuli kulmavaparin seurauksena. Eipä tuo ihan nopalta näytä, jos sen siltä pitäisi näyttää. Kuva: Juha Pynttäri

Toisessa erässä Alavus pääsi peliin paremmin mukaan, eikä edes Kokkolan hyvä karvaus Alavuden puolustusta hätkäyttänyt. Toisen erän puolessa välissä Iina otti jäähyn maasta pelaamisesta. Ei siihenkään peli kaatunut. Ehkä Iina halusikin tuoda peliin vähän viihdettä, sillä tylsäksihän se alkoi jo käydä. Muuta kiinnostavaa erässä ei sitten juuri tapahtunutkaan. Alavus painosti, mutta hyökkäyspäässä palloa ei saatu siltikään juuri pyöritettyä.

Kolmannessa erässä molemmilla joukkueilla oli paikkansa. Erän puolessa välissä Kokkola iski ristikon ja Minnan selän kautta vaparista maalin. Alavus otti aikalisän vajaa kolme minuuttia ennen ottelun loppua ja teki jotain ennen kuulumatonta. Eli juoksutti Minnaa ja Heliä. Vaihtopenkillä ainakin oli hauskaa - yleisöstä puhumattakaan. Noora sai vielä neljä sekuntia ennen pelin loppua jäähyn. Jostain syystä toimitsijat vaan eivät olleet ihan hereillä tai jotain ja Kokkola ehti hädin tuskin koskea palloon, kun peli loppui. Ja Kokkola ei muuten aivan osannut fair play -sääntöjä, mutta ei se mitään. Eihän sitä kaikkea voi tietää.
Picture
 Kokkolan viime hetken vapari. Kuva: Juha Pynttäri

Paikalla olleen valmentajan sekä yhden "katsomovalmentajan" tähdet:
*** Heli
** Anita
* Anniina, joka yllätys yllätys palkittiin parhaana pelaajana

Erityismaininta myös Alavuden "kolmoskentälle", Tiinalle ja Johannalle, jotka taistelivat todella hyvin. He raastoivat ja repivät minkä ehtivät ja olivat Anitan kanssa ainoat, jotka eivät olleet kertaakaan kentällä Kokkolan maalien aikana. Kokkolan parhaana palkittiin maalivahti, eli kyllä hän varmaan jotain joutui tekemään.

Toiseen peliin PaSua vastaan tehtiin totuttuun tapaan pari ketjumuutosta. Johtuiko sitten niistä vai mistä, mutta Alavus hallitsi ensimmäistä erää. Maaleja ei kuitenkaan vielä saatu aikaiseksi. Tarja oli ajoittain todella hyvin maskissa, mutta vedot kohti Hennaa tulivat usein juuri silloin, kun siellä maalilla ei ollut ketään. Niinpä Henna poimi vedot helpohkosti.

Toisen erän alkuun Alavus jatkoi painostusta ja tuottihan se lopulta tulosta. Anniina kiersi Sinin ja Heinin ja nousi hyvään vetopaikkaan. Henna kuitenkin pelasti täpärästi, mutta Tarja oli oikeassa paikassa takakulmalla ja nosti pallon rystyllä yläkulmaan ajassa 15.45. Todella hieno maali, jos minulta kysytään. Ja taashan siinä kävi niin, miten tiedettiinkin. Eli häviöllä ollessaan PaSulle tulee ne jäähypenkit tutuksi. PaSun pistekärki Fiija sai jäähyn vaarallisesta pelistä ajassa 18.10. PaSu kulutti alivoimastaan noin minuutin vaihtoihin. Toisen minuutin Alavus pyöritti, mutta ei saanut palloa maaliin asti.
Picture
 PaSun "uudet" pakit ovat hoitaneet koko kauden ruutunsa hyvin. Myös sentteri Heini tulee hyvin päälle ja pelaa erinomaisesti molempiin suuntiin. Kuva: Juha Pynttäri

PaSun tasoitusmaali tuli ajassa 25.02. Riitta peitti loistavasti Saaran laukauksen, mutta pallo pomppasi peitosta suoraan Oonalle. Oonan veto epäonnistui, mutta tietenkin osui alavutelaiseen ja pomppasi maalin yläkulmaan. Toisen erän loppuun molemmat joukkueet ottivat vielä jäähyn, mutta enempää maaleja ei syntynyt.

Kolmannessa erässä sama laiturikaksikko Saara-Oona sekä aina taisteleva Hanna iskivät PaSun toisen maalin. Tällä kertaa pallo tippui todella korkealta suoraan Saaralle. Ja tippuessaan pallo osui Oonaan, todennäköisesti käteen, mutta tällaisestäkin syöttöpisteitä saa. PaSu 2-1-johtoon. Reilut kaksi minuuttia ennen pelin loppua 13-vuotias Oona iski toisen junnun Saaran syötöstä ottelun lukemiksi jo 3-1. PaSullahan on noin puolet pelaajista 90-luvulla syntyneitä, eli en edelleenkään ihmettele, vaikka samainen seura kolkuttelisi muutaman vuoden päästä vaikka ykkösen portteja.

Tilanteessa 3-1 Alavus otti aikalisän, mutta ei siitä kyllä jäänyt mitään käteen. Ottelu päättyi näihin lukemiin. Alavus siis sai tyytyä jälleen yhteen maaliin turnauksessa.

PaSu-pelin tähdet:
*** Tarja
** Anita
* Sm

Järjestäjä palkitsi parhaana Anitan.

Turnauksessa positiivista oli se, että Alavus ei ole enää se peliä rikkova joukkue. Tämänkin päivän vastustajat rikkoivat peliä Alavutta enemmän. Toisaalta Alavuden puolustus ei ehkä ole alkukauden veroinen, ja siihen on ihan järkevä selityskin ;D Toinen mielenkiintoinen seikka on se, että Alavus tekee kaikki maalinsa ns. kunnolla. Mutta eihän sitä lasketa, miten se pallo maaliin menee, kunhan menee. Siihen voi kuitenkin olla tyytyväinen, että ilmaisia maaleja ei ole saatu. Eipä tarvitse ajatella ainakaan, että oltiinko me oikeasti parempia vai ei.

Tänä päivänä hävittiin, mutta ensi vuonna on eri ääni kellossa. Ensi turnauksessa testataan, pystyvätkö HiPa ja ISB viemään meitä mennen tullen.

Hiljaa hyvä tulee. Jos pystyy tekemään edes yhden pikkuasian paremmin kuin edellisellä kerralla, on mennyt eteenpäin.

25/12/2010 11:22:48 pm

Kannattaisi lopettaa tämä peli jos ei kestä häviämistä. Varsinkaan jos ei osaa tehdä maaleja niin ei tässä salibandyksi kutsutussa JOUKKUEPELISSÄ pärjää.

11/10/2011 07:23:26 pm

entäpä jos ei halua kestää häviämistä? jos vaan aina haluaa voittaa, niin onko se sitten väärin? ja entäpäs jos sitten pärjää, kun on harjoitellut? ;D