SC Alavus naiset
 
_Päivän ensimmäiseen peliin lähdettäessä oli rauhallinen tunnelma. Anniina iski ensimmäisen maalin suoraan syötöstä takakulmaan ajassa 2.04. Maalin syötti Anita, joka veti ensimmäisessä erässä myös muutaman tolpan.
_Pallo löytyi maalista jo ennen maalin syntyaikaa. Kuva: Juha Pynttäri

Ottelun toinen maali syntyi toisen erän alussa. Jenni tiputti alle Irenelle, joka veti varmaankin noin 30 metrin päästä maalista vedon – ja pallo upposi sisään.
_Tarja oli varmistamassa, että Irenen kaukoveto uppoaa maaliin. Kuva: Juha Pynttäri

Seuraavassa vaihdossa Alavus meni 3-0-johtoon. Anniina syötti ja Anita teki maalin.
Tässä erässä Irene veti pari tolppaa. Ajassa 27.47 Pirjo sai jäähyn kädellä pelaamisesta. Irene höystettynä AV-kentällä kiitti. Anita syötti ja Anniina taisi tehdä kautta aikain ensimmäisen alivoimamaalinsa ellen aivan väärin muista.
Anita teki esityön Anniinan AV-maaliin. Kuva: Juha Pynttäri

Alavus otti aikalisän ajassa 42.58. AV taisi pelata viimeiset viisi minuuttia ja lopulta ajassa 44.59 Anniina iski loppulukemat 5-2 tyhjään maaliin.
Picture
Pitihän tuon Tolppakoneen (joka tosin on ollut jo välillä epäkunnossa) vetää ensin tolppaan... Tolpan kautta viimestelty viimeisen sekunnin maali tyhjään maaliin. Kuva: Juha Pynttäri


Pari tolppaa.

Picture

Parhaana palkittiin Riitta.

Tähdet:
*** Irene (+4 ja aika hieno maali)
** Minna (23 torjuntaa)
* Noora
Turnauksen toinen peli olisi ennakkoon ajateltuna kovaa vääntöä. Ihan niin ei sitten käynytkään.

Ottelun alussa annettiin kaikki mahdollisuudet Alavudelle. Saragoza sai jäähyn ajassa 0.34. Ei mennyt aivan samalla tavalla kuin torstain harjoituksissa – liekö sitten syy jossain asenteessa. Ylivoimalla saatiin muutama ihan hyvä veto, mutta ei maalia. Sitten pallo toimitettiin Alavuden maalille, josta se pomppi maaliin. Saragoza 1-0-johtoon ajassa 3.16.

Tasan minuutti edellisestä maalista iski SCS toistamiseen. Sitten kuudennella peliminuutilla Irene nousi loistavasti, mutta veti ylärimaan. Ja seuraavassa hetkessä Saragoza iski maalin. Tilanne oli taas yhtä sekamelskaa: Irene syötti vastustajalle, Minna torjui ja heitti vastustajalle, Iina pelasti, mutta pallo vastustajalle... Ja maalihan siitä lopulta syntyi ja tilanne siis 3-0 ajassa 5.58. Tässä vaiheessa Alavus otti aikalisän.
_Jenni ja SCS:n maalivahti Jessica tavoittelivat molemmat hanakasti palloa. Kuva: Juha Pynttäri

Ottelun neljäs maali syntyi ajassa 9.01. Pallo pomppi Saragozan pelaajalle, joka iski pallon pienestä kulmasta tyhjään maaliin. Kavennus saatiin aikaiseksi ajassa 10.45. Jossu syötti laidasta keskelle Irenelle, joka veti ehkä hieman yllättävän vedon. Näin Saragozan maalivahti ohitettiin ensimmäisen kerran. Tilanne 1-4.

Sitten meidän pyöritettyä ja hallittua erän loppupuolta iski SCS vielä yhden maalin. Pallo lipesi Minnan käsistä maaliin. Näin erätauolle lähdettiin lukemista 1-5.
_Ei sitä ihan jokainen tyhjään maaliin osu. Tässä Sannamarin yritys. Kuva: Juha Pynttäri

Toisen erän ainut tilastomerkintä saatiin ajassa 27.25. Irenen yksilösuoritus kavensi tilanteeksi 2-5. Hieno kanttiveto ja Anitan täsmälleen oikein ajoitettu liikkuva maski.
Kolmannen erän ensimmäinen vaihto oli hyvä. Samassa SCS sekoili ilmeisesti vaihdoissa ja heitä oli hetken kuusi kentällä. Mutta niin taisi olla meitäkin? ;D

SCS:n kolmannen erän taktiikka oli selvä: pidettiin palloa. He yrittivät pitää pelivälinettä tietenkin mahdollisimman paljon. Alavuden hyvän erän alun jälkeen SCS lisäsi johtoaan ajassa 34.23. Tässä tilanteessa maalin ”syöttäjä” ei osunut palloon ja vieressä ollut joukkuetoveri veti sen maaliin. Vai oliko tämä niitä harjoiteltuja hämäyskuvioita?

Pyöritys SCS:n päässä jatkui. Lopulta Anniina karvasi pallon jälleen pois vastustajalta ja Sannamari veti salamana pallon maalivahdin kypärän kautta maaliin. Yllätyksellisyydellä ja suoraan syötöstä vedolla tilanteeksi 3-6 SCS:n pitäessä pintansa.

Kolme minuuttia ennen loppua sekoiltiin jälleen vaihdoissa ja meitä oli kuusi kentällä. Tuomarit olivat tänään hieman huolimattomia ja tällaisia rikkeitä jäi useita viheltämättä. Sitten pelikatko ajassa 42.49. Aikalisän paikka. Yksinkertaisesti unohdettiin, että otettiin jo alussa se aikalisä. Harvoin sitä vielä kuuden minuutin pelin jälkeen on otettu? Mutta tästä siis seurauksena joukkuerangaistus pelin viivyttämisestä. Rangaistusta kärsimään Jossu.

Kentälle tietysti ne AV-pelaajat ja pakeiksi Irene ja Pirjo. Yhteenlaskettuna siis viisi pelaajaa, eli tässä vaiheessa otettiin maalivahti pois. Vaatii näköjään jäähyn, että AV toimii. Eli alivoimamaalihan siitä syntyi ajassa 43.21. Kavennusmaalin 4-6 iski Anita maalin edestä omasta riparistaan. Sannamari sai syöttöpisteen syötettyään maalin takaa aivan maalin edestä maalin tehneelle Anitalle.
_AV-maali! No, ehkä tämä nyt oli vain alivoimamaali. Kuva: Juha Pynttäri

SCS lisäsi johtoaan ylivoimalla tyhjään maaliin ajassa 43.49. Tästä jatkettiin kuudella kenttäpelaajalla. Loistavasti pakkina pelannut Noora nyt maskipelaajaksi. Viimeisellä minuutilla Irene syötti Anitalle keskelle. Kolmen pelaajan ympäröimä Anita sai syötettyä laitaan vapaana olevalle Sannamarille, joka iski loppulukemat 5-7 tarkalla vedolla etukulmaan. Noora loistavana maskina: mikä tahansa rooli näköjään onnistuu.
Pelin viimeinen maali. Kuva: Juha Pynttäri

Peli osoitti ainakin, että mistä tahansa suosta voidaan nousta taistelemaan voitosta. Vaikka SC Alavus nyt ei ole ikinä luovuttanut, senhän kertoo esimerkiksi kaikki tälläkin kaudella viimeisellä peliminuutilla isketyt maalit (joita on useita). Ja edelleen se suurinumeroisin tappio on vain kolmen maalin tappio viime kaudelta.

Meillä ei ollut ottelun aikana kertaakaan hätää. Mutta kyllähän se peli ratkesi ensimmäiseen erään. Toinen ja kolmas erä voitettiin (1-0 ja 3-2), mutta se ei riitä. Jotain hämmästyttävää tapahtui ensimmäisessä erässä. Jokaisen pitäisi etsiä siihen syitä. Ei itsestään, vaan kerrata tapahtumia ja miten ne olisi voinut estää. Mutta kyllähän me taisteltiin eikä varmasti luovutettu. Jessica Saragozan maalissa pelasi hyvin.

Pallo ja sitä myöten peli oli koko ajan enemmän Alavuden hallussa. Vielä yksi erä niin... aina voi jossitella. Se oli joka tapauksessa ihan hyvä peli ja on melko vaikea käsittää miten ehkä sarjan parhaimmat maalivahdit päästivät niin monta maalia ;)

Voitot ovat nyt 1-1. SCS:n kotiottelu sunnuntaina Alavutta vastaan saattaa olla sarjataulukon kannalta hyvinkin merkittävä. Monet toivovat Alavuden tappiota, mutta jokaisen katsoessa omia osakkeitaan tarkasti... Mille joukkueelle SCS voi jatkossa hävitä, jos ei nyt Alavudelle? ;)

Parhaana palkittiin Irene.

Tähdet:
*** Noora (loisti etenkin pakkina sekä ratkaiseva rooli viimeisessä maalissa)
** Sannamari (2+1)
* Irene (2+0 ja +2 (+/-))- HL


P.S. Keskittyminen on jo sunnuntaissa - analysoinnin sijaan olen kehitellyt muun valmistautusmistavan.
Jenni
10/1/2012 06:33:27 pm

Mun mielestä kaikenkaikkiaan hyvä peli, vai mitä? :)

Reply
Anniina
10/1/2012 07:57:20 pm

Paremminki ois voinu mennä, mutta voittoon saa olla aina tyytyväinen ja hattutemppuun :P. Mutta oli se paljon siistimpää (tarkoitan tällä, että kumpikaan joukkue ei pelannut niin fyysisesti kuin saragozalaiset) peliä kuin SCS-peli! Ihme kyllä, meiän joukkueesta loukkaantui varmasti enemmän tossa toisessa pelissä kuin ekassa! Mutta ei sentäs tullut onneksi yhtä pahoja loukkaantumisia kuin joillekin on tässä kauden mittana tullut :)

Reply
Ire #14
11/1/2012 07:24:01 pm

Hyvä kooste, vaikka vähä laimee ehkä tietyistä syistä...ken tietää :DD nyt sitte nokka kohti sunnuntaita!

Reply
anonyymi
17/1/2012 07:44:24 pm

AV sitä ja Anniina tätä. Oishan tuossa jutussa ekan pelin kohdalla voinut edes mainita ketä vastaan siinä pelataan

Reply
Ansku
17/1/2012 07:55:10 pm

Voisitko itse mainita, jos siinä sinun mielestä olisi jotain muuta mainittavaa kuin AV ja Anniina? :) Mun mielestä siitä ei paljon muuta kerrottavaa ollutkaan, mutta kirjottajan mielipidettä en tosin tiijä. Ja kyllähän sen kuvista huomaa, ketä vastaan pelaa, eikä liikaa kannata selitellä, koska vastustajat ei kuitenkaan usko selityksiä (tai ymmärrä). Mutta tokihan siinä olisi voinut olla, jos on aina jos ja -isi- on aina konditionaali ;P

ReplyLeave a Reply.